monia77w1 06.08.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A ja pilnie poszukuję ludzi od więźby. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 06.08.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Edek, domyślam się że chodzi o Naszego wspólnego znajomego wykonawcę. Jak widzę Nasze przypuszczenia niestety się spełniły i u Ciebie również nie jest w stanie skończy domu? zastanawia mnie jedno, po co Ci rzeczoznawca ? Jeżeli zamierzasz oddać sprawę do sądu to sąd i tak zawsze powoła swojego biegłego. Moim zdaniem inwentaryzację można zrobić przy pomocy inspektora nadzoru - spróbuj zaczęć od niego. A i jeszcze jedno staraj się dokumentować pisemnie cały przebieg zdarzeń z Pieńkowskim. Zero załatwiania na gębę, wszystko pisemnie łącznie z wezwaniami do stawienia się na terenie budowy. W moim przypadku facet odkręca kota ogonem i twierdzi że on był w stanie w wybudować, przysyłał ludzi wszystko było cacy, ba nawet był w stanie dokończyć budynek tylko inwestor utrudniał mu przebieg prac. nawet ma na to dowody w postaci zeznań swoich pracowników Śmieszne bezczelność ludzika nie zna granic dlatego dokumentuj wszystko. Wiem że u innych osób również po fakcie w formie pisemnej wycofuje się z poczynionych ustnie ustaleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 06.08.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 ja z nieco innej beczki...czy ktoś z Was brał drzewo z Korczewa k/Drohiczyna?jakieś doświadczenia i zdanie o jakości tego drewna? dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.08.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy ktoś korzystał z usług cieśli p.Tadeusza Rogali? Jeśli tak bardzo proszę o opinie. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 07.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam!Poszukuję na już baraku/barakowozu dla 5 osób do spania, na 2 miesiące pożyczyć albo kupić tanio. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.08.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam. Właśnie zostaliśmy wyrolowani przez czwartego dekarza Namiary na piątego mile widziane. Qdłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Co się dzieje, wykonawcy tak obrośli w piórka, że mają nas głeboko w tylniej części ciała. Qudlaty zajrzyj na priva. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 07.08.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Widzę, że jesteśmy z niektórymi na podobnym etapie U mnie budują dwa tygodnie i dwa dni Stoi już całe pudło+ tarasy +schody. Bardzo sprawna ekipa Co do stali to jak kiedyś szukałem najtańsza była w Mińsku w Odmecie Firma tylko taka stara komuna. Ale warto było. Cement w workach to biorę od Śledziewskich są tańsi niż Kowalczyk, ale też bez rewelacji. Poprostu najbliżej Tańszy jest Replin, ale jak raz wziąłem cement uniwersalny to już dziękuję. Wolę dopłacić i kupić jedynkę u śledziewskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.08.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Cement w workach to biorę od Śledziewskich są tańsi niż Kowalczyk, ale też bez rewelacji. Po ile mają tonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 07.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Hejka! Niezly cyrk z tymi wykonawcami.Mam nadzieje ze moja brygada bedzie ok.Gdzie mozna kupic niedrogo dobre bloczki fundamentowe i piasek do zasypywania fundamentow?Moze ktos ma dobre namiary? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 07.08.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam!Mam już dość siódnej czwartej (rodem z PRLu) władzy IV Rzeczpospolitej tj wszelkiej maści fachowców budowlanych. Najlepiej byłoby im płacić fałszywkami za spartaczoną robotę zła robota- złe pieniądze, chciałbym zobaczyć ich miny. Problem w tym, że za budowlankę biorą się kmioty granatem od pługa oderwane co 3 klasy podstawówki i to za uszy skończyli a na roli też rady nie dawali bo to ciężko i nawozy drogie. Ludzie wpisujcie wszelkie złe i dobre rzeczy o nich bo nie ma siły z imienia i nazwiska.niech mocy internetu stanie się zadość . Żadnych zaliczek - w sklepie spożywczym nie dają chleba na zaliczke albo benzyny na stacji na zeszyt. Jak ma gość poukładane w finansach to ten tydzień wytrzyma bez paru tysięcy. Pogonić draństwo i w umowie pisać wysokie odsetki za zwłokę bo jak mi to ostatnio Pan powiedział, ja mogę płacić te xx pln/ dziennie i co mi pan zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 08.08.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Cement w workach to biorę od Śledziewskich są tańsi niż Kowalczyk, ale też bez rewelacji. Po ile mają tonę? Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę. Co do dekarza... Niestety ten co ma nakrywać dach u mnie ma cały ten rok obstawiony. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 08.08.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Napiszę też tu. Czy macie może namiary na sprawdzonego architekta (niektórych z Was już o to pytałem, ale Ci podani nie mają czasu)? Chciałem zrobić parę zmian w swoim projekcie i wychodzi na to, że lepiej będzie (tzn. taniej) jak chyba zrobię plan indywidualny. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.08.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 ...Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę. No to na 3 Maja w Halinowie jest po 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 08.08.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 ...Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę. No to na 3 Maja w Halinowie jest po 500 No dobra, dobra... Kwestia rabatu, kosztów transportu, palet itd. W każdym bądź razie trzeba się cieszyć że jest dużo taniej niż w maju/czerwcu. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 08.08.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 ...Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę. No to na 3 Maja w Halinowie jest po 500 No dobra, dobra... Kwestia rabatu, kosztów transportu, palet itd. W każdym bądź razie trzeba się cieszyć że jest dużo taniej niż w maju/czerwcu. Pozdrowienia Darek M. A po ile był w maju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 08.08.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 U Śledziewskich mają po 550 . Wcale nie tanio. Może w Eurobudzie po 507, ale czy z transportem HDS? W Halinowie po 500, ale z tego co wiem to tam nie mają samochodu z HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 08.08.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Hejka! Niezly cyrk z tymi wykonawcami.Mam nadzieje ze moja brygada bedzie ok. Gdzie mozna kupic niedrogo dobre bloczki fundamentowe i piasek do zasypywania fundamentow?Moze ktos ma dobre namiary? Pozdro! Moim zdaniem najlepsze bloczki ma Korzeniak, ale zadzwoń do faceta 608 096 152. Dokupowałem u niego bloczki. Twarde jak skały. Nawet majster mówił że bardzo dobre. Jedyną wadą jest to, że nie paletuje i pieprznie Ci z fury na plac. No ale odpada kaucja. Piach zobacz 663 563 424 . Można się z nim targować bo cenę ma normalną, ale po negocjacjach schodzi znacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 08.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 U Śledziewskich mają po 550 . Wcale nie tanio. Może w Eurobudzie po 507, ale czy z transportem HDS? W Halinowie po 500, ale z tego co wiem to tam nie mają samochodu z HDS W Eurobudzie mają HDS i przy zakupie dwóch palet jest transport gratis, przynajmniej na terenie Sulejówka. Pozdr DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 08.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Hejka! Gdzie mozna kupic niedrogo dobre bloczki fundamentowe i piasek do zasypywania fundamentow?Moze ktos ma dobre namiary? Pozdro! Moim zdaniem najlepsze bloczki ma Korzeniak Niestety Korzeniak nie produkuje od 3 miesięcy bloczków, a jedynie stropy teriva, które mu schodzą na pniu. Namiary na bloczki: betoniarnia Desno 602-58-96-28 Stalbud 022-783-31-21 Dobry piasek do zasypki razem z koparką: 602-49-10-10 Pozdr DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts