Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edek, domyślam się że chodzi o Naszego wspólnego znajomego wykonawcę. Jak widzę Nasze przypuszczenia niestety się spełniły i u Ciebie również nie jest w stanie skończy domu? zastanawia mnie jedno, po co Ci rzeczoznawca ? Jeżeli zamierzasz oddać sprawę do sądu to sąd i tak zawsze powoła swojego biegłego. Moim zdaniem inwentaryzację można zrobić przy pomocy inspektora nadzoru - spróbuj zaczęć od niego.

A i jeszcze jedno staraj się dokumentować pisemnie cały przebieg zdarzeń z Pieńkowskim. Zero załatwiania na gębę, wszystko pisemnie łącznie z wezwaniami do stawienia się na terenie budowy. W moim przypadku facet odkręca kota ogonem i twierdzi że on był w stanie w wybudować, przysyłał ludzi wszystko było cacy, ba nawet był w stanie dokończyć budynek tylko inwestor utrudniał mu przebieg prac. nawet ma na to dowody w postaci zeznań swoich pracowników Śmieszne bezczelność ludzika nie zna granic dlatego dokumentuj wszystko. Wiem że u innych osób również po fakcie w formie pisemnej wycofuje się z poczynionych ustnie ustaleń.

Widzę, że jesteśmy z niektórymi na podobnym etapie

U mnie budują dwa tygodnie i dwa dni :)

Stoi już całe pudło+ tarasy +schody. Bardzo sprawna ekipa

Co do stali to jak kiedyś szukałem najtańsza była w Mińsku w Odmecie

Firma tylko taka stara komuna. Ale warto było. Cement w workach to biorę od Śledziewskich są tańsi niż Kowalczyk, ale też bez rewelacji. Poprostu najbliżej

Tańszy jest Replin, ale jak raz wziąłem cement uniwersalny to już dziękuję. Wolę dopłacić i kupić jedynkę u śledziewskich

Witam!

Mam już dość siódnej czwartej (rodem z PRLu) władzy IV Rzeczpospolitej tj wszelkiej maści fachowców budowlanych. Najlepiej byłoby im płacić fałszywkami za spartaczoną robotę zła robota- złe pieniądze, chciałbym zobaczyć ich miny. Problem w tym, że za budowlankę biorą się kmioty granatem od pługa oderwane co 3 klasy podstawówki i to za uszy skończyli a na roli też rady nie dawali bo to ciężko i nawozy drogie. Ludzie wpisujcie wszelkie złe i dobre rzeczy o nich bo nie ma siły z imienia i nazwiska.niech mocy internetu stanie się zadość . Żadnych zaliczek - w sklepie spożywczym nie dają chleba na zaliczke albo benzyny na stacji na zeszyt. Jak ma gość poukładane w finansach to ten tydzień wytrzyma bez paru tysięcy. Pogonić draństwo i w umowie pisać wysokie odsetki za zwłokę bo jak mi to ostatnio Pan powiedział, ja mogę płacić te xx pln/ dziennie i co mi pan zrobi.

Cement w workach to biorę od Śledziewskich są tańsi niż Kowalczyk, ale też bez rewelacji.

Po ile mają tonę?

Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę.

Co do dekarza...

Niestety ten co ma nakrywać dach u mnie ma cały ten rok obstawiony.

Pozdrowienia

Darek M.

Napiszę też tu.

Czy macie może namiary na sprawdzonego architekta (niektórych z Was już o to pytałem, ale Ci podani nie mają czasu)? Chciałem zrobić parę zmian w swoim projekcie i wychodzi na to, że lepiej będzie (tzn. taniej) jak chyba zrobię plan indywidualny.

Bardzo proszę o pomoc.

...Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę.

No to na 3 Maja w Halinowie jest po 500 ;)

No dobra, dobra... :D :D

Kwestia rabatu, kosztów transportu, palet itd.

W każdym bądź razie trzeba się cieszyć że jest dużo taniej niż w maju/czerwcu.

Pozdrowienia

Darek M.

...Ja kupowałem cement I w tamtym tygodniu w Eurobudzie w Sulejówku w cenie 507 zł/tonę.

No to na 3 Maja w Halinowie jest po 500 ;)

No dobra, dobra... :D :D

Kwestia rabatu, kosztów transportu, palet itd.

W każdym bądź razie trzeba się cieszyć że jest dużo taniej niż w maju/czerwcu.

Pozdrowienia

Darek M.

A po ile był w maju?

Hejka!

Niezly cyrk z tymi wykonawcami.Mam nadzieje ze moja brygada bedzie ok.

Gdzie mozna kupic niedrogo dobre bloczki fundamentowe i piasek do zasypywania fundamentow?Moze ktos ma dobre namiary?

Pozdro!

Moim zdaniem najlepsze bloczki ma Korzeniak, ale zadzwoń do faceta 608 096 152. Dokupowałem u niego bloczki. Twarde jak skały. Nawet majster mówił że bardzo dobre. Jedyną wadą jest to, że nie paletuje i pieprznie Ci z fury na plac. No ale odpada kaucja.

Piach zobacz 663 563 424 . Można się z nim targować bo cenę ma normalną, ale po negocjacjach schodzi znacznie

U Śledziewskich mają po 550 . Wcale nie tanio. Może w Eurobudzie po 507, ale czy z transportem HDS? W Halinowie po 500, ale z tego co wiem to tam nie mają samochodu z HDS

W Eurobudzie mają HDS i przy zakupie dwóch palet jest transport gratis, przynajmniej na terenie Sulejówka.

Pozdr

DM

Hejka!

Gdzie mozna kupic niedrogo dobre bloczki fundamentowe i piasek do zasypywania fundamentow?Moze ktos ma dobre namiary?

Pozdro!

Moim zdaniem najlepsze bloczki ma Korzeniak

Niestety Korzeniak nie produkuje od 3 miesięcy bloczków, a jedynie stropy teriva, które mu schodzą na pniu.

Namiary na bloczki:

betoniarnia Desno 602-58-96-28

Stalbud 022-783-31-21

Dobry piasek do zasypki razem z koparką:

602-49-10-10

Pozdr

DM