Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak myslicie 450 zł za wykop fundamentów koparką to cena do przyjęcia??

Macie namiary na jakis w miare tani piach do fundamentow??

Stal biorę u Kowalczyka 2500 tona

Kowalczyk jest drogi i dla bogaczy!!!!!!!!

koparka przyzwoita cena,

piach: 6131153 nie pamiętam jak mają na nazwisko ale towar super i cena przyzwoita

Ja w Thomasie zapłaciłam 3.08.2007 za B20 251 zł, B25 264 i jak pisałam, B20 był jak B25. Jak budować dla siebie to od razu dobrze

Już wylałem z Pawbudu, ale cena mnie wnerwia. Jak masz jakiś namiar na Thomasa to chętnie. Jeszcze pewnie raz będę zamawiał to porównam ich oferty. Moje majstry uważają, że Pawbud na naszym terenie ma towar najlepszy. U mnie na razie innego nie brałem. Fakt, że beton mają super.

Moje majstry w zeszłym roku robili podobny strop u sąsiadów. I sąsiedzi zamówili beton na strop od Sadowskiej. Podobno sama woda. Doszło do tego, że nie chcieli im zapłacić za te B20. Sąsiedzi zagrozili, że sprowadzą fachowca i sprawdzi on klasę betonu. No to podobno firma zapytała, a ile Państwo możecie zapłacić? Zapłacili jakieś grosze. Ponieważ zbrojenie mieli dobre to zaryzykowali. No i stoi do dzisiaj. Ale mówili, że pieniądze nie były warte tych nerwów.

Dzisiaj zapytałem o tą historię majstrów. to ile mógł mieć ten beton u sąsiadów? a oni że ok B7,5 max B10. Nie wiem tylko jak mogła to pociągnąć pompa. Może bajki jakieś :)

a skąd ten Thomas? masz jakieś namiary?

22 6790501 nie wiem skąd są ale przywożą prawie w białych rękawiczkach i pani mi mówiła, że chcą być konkurencja dla Lafarge

dzięki

No jak konkurencja dla Lafarge to mają dalekie plany

Cześć

A więć powiem Ci, że dzwoniłem do Thomasa. Cena 251zl za B20 to cena netto. Do tego pompa 26 zł za metr i jeszcze dojazd 280 zł./ Brałem pod uwagę dużą pompę/ Brałem 18 metrów, także metr wyszedł by 292 netto. Cena Pawbudu była ze wszystkim 290 netto. Przy zamówieniu mniejszym niż 18 m Thomas wychodzi jeszcze drożej. Także ceny jednak są porównywalne.

Moje majstry w zeszłym roku robili podobny strop u sąsiadów. I sąsiedzi zamówili beton na strop od Sadowskiej. Podobno sama woda. Doszło do tego, że nie chcieli im zapłacić za te B20. Sąsiedzi zagrozili, że sprowadzą fachowca i sprawdzi on klasę betonu. No to podobno firma zapytała, a ile Państwo możecie zapłacić? Zapłacili jakieś grosze. Ponieważ zbrojenie mieli dobre to zaryzykowali. No i stoi do dzisiaj. Ale mówili, że pieniądze nie były warte tych nerwów.

Dzisiaj zapytałem o tą historię majstrów. to ile mógł mieć ten beton u sąsiadów? a oni że ok B7,5 max B10. Nie wiem tylko jak mogła to pociągnąć pompa. Może bajki jakieś :)

Myślę, że to bajki.

Ja zamawialem beton od p.Sadowskiej (inaczej Betoniarnia Majdan, tel. 502-536-092) juz trzy razy i zawsze byl w porzadku. Kontakt mam z polecenia kilku osób, a aktualna cena 240 zł netto za B20 plus pompa.

Dobre rzeczy słyszałem o Pawbudzie również, tylko beton sprzedają drożej. Jakości pomiędzy Pawbudem i Majdanem nie porównywałem.

Pozdrowienia

Darek M.

Gdzieś za 2 tygodnie będę oddawał barak jaki wynajmowałem na czas prac u mnie ekipy od stanu surowego. Kosztował 350 zl za miesiąc. Jest na kółkach i można go przeciągnąć - jesli ktoś chciałby przejąć piszcie na priv.

Pisłam do Ciebie na PW, ale nie doczekałam się żadnej odpowiedzi. Czy oferta nadal jest aktualna? Jesli nie to napisz, z której wypożyczalni jest barak.

pozdrawiam