Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uuuu,

mnie 4 wyrolowało.

Poproszę nazwisko Twojego mistrza (może być na priw).

Q.

Czy możecie polecić jakiegoś dekarza do położenia blachodachówki? Poszukuję na przyszły tydzień. Mój dekarz zamówiony wycofał sie :( Blacha zamówiona, potem okna, ocieplenie i wszystko stanie, bo nie ma pokrycia :( Proszę o pomoc.

z innej beczki: stoję przed wyborem agencji ochrony, rozważam juwentus i solid (widziałem tabliczki w swoim sąsiedztwie). czy szanowni sąsiedzi mają jakieś doświadczenia? opinie? przestrogi?

z góry dzięki!

Ja chciałam sprawdzic warunki konkurencyjnych agencji, umówiłam się z Panem z Juwentusu i...nie przyjechał, nie zadzwonił. Stanęło na Solidzie. Instalację robiła nam firma alarmowa a Solid jedynie wpiął się ze swoim sprzetem do kabli (podobno tak jest lepiej :roll: ).

Płacimy 70 zł + Vat czyli troche ponad 80 zł.

Sa szybcy juz niejednokrotnie mielismy proby wlamania (ktos chcial podniesc rolety) i przyjezdzaja natychmiast (w ciagu kilku minut).

A.

Ja szukam na już. Jak kogoś znajdziesz wolnego od teraz to poproszę namiar, ja ze swej strony też postaram się pomóc. Na razie mam jutro spotkanie. Mają zacząć w czwartek, ale ja już nikomu nie wierzę. :( Budowa w Grabinie.

SZUKAM JESZCZE MURARZA NA JEDEN 4 METROWY KOMIN. Na teraz - przed dachem. POŻYCZCIE MI MURARZA, PROSZĘ!!

dzięki mika :) jak wrażenia apropos fachowości? jak wykonana instalacja? (mocowania na klej? - bo czytałem takie opinie...)

tak, to prawda, na klej!!

niestety wlasnie tak zrobione jest u nas przez Solid - zalujemy, ze nie zrobil nam instalacji elektryk ale juz nie bylo czasu

radze pilnowac instalatora i patrzec mu na rece:

- zeby jakos w miare sensownie te kable pociagnal i pozostawial zapas kabla jak trzeba,

- na jakiej wysokosci umieszcza czujki - u nas probowali montowac w jednym pomieszczeniu na roznych wysokosciach,

- jakie czujki probuje wcisnac - kazda czujka moze byc inna - a bo tak mu sie z magazynu wzielo,

- i konsekwentnie nie placic poki nie zrobia jak powinni, nie zamontuja wlasciwych czujek na wlasciwych wysokosciach itd.

a z samych uslug to nawet jestesmy zadowoleni - na razie odpukac

A w którym momencie pojawiła się u was instalacja alarmowa?

W dwa dni po zamontowaniu okien, poniewaz budowe mamy na odludziu i jeszcze wtedy nikt tam nie mieszkal z sasiadow, balismy sie włamania.

Ja konsultowałam instalację alarmową z kilkoma fachowcami i zawsze przewijała się ta sama rada: kłaść tyle kabli ile się da nawet jeśli nie planujemy na poczatku montażu wszystkich zabezpieczeń i każdą czujkę montować na oddzielnym kablu.

Od znajomych którzy juz posiadaja instalację alarmową usłyszeliśmy zeby nie kłaść instalacji przez konkretna firmę ochroniarską bo są potem problemy przy próbie zmiany firmy, ale nie pamiętam dlaczego są problemy.

A.