Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Te moje dęby są niskie. Większąść ma 5-6 metrów, jedynie to największe drzewo może mieć maksymalnie 8 metrów. Oczywiście nie mam metrówki w oczach.

Czy warto te pnie składować? Ja się pewnie prędko nie pobuduję - najwcześniej za 5 lat. Wiem, że dębina może leżeć długo, ale czy nikt jej sobie nie weźmie?

Mam piłe spalinową i sprytnego męża, na dodatek potrzebuje drewna na opał. Jeśli byłbys zainteresowany współpracą to zapraszam na PW.

Aga.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kończymy budowę zostało trochę materiału. Tanio odstapię, szkoda wywalić. Sulejówek.

Proszę o ew. kontakt na priva - podam namiary.

Styropian:

ok. 2m3, Nie frezowany, 14cm, FS-15 fasada. Większa część nierozpakowana.

Płyty gipskartonowe:

wymiary: 2400x1200x9,5

11 szt. + duże pozostałości (mogę oddać w ramach oferty specjalnej)

dłuższa krawędź jest spłaszczona, krawędź krótka jest równo obcięta.

Folia kubełkowa:

dwie rolki, nawet nierozpakowane.

Worek 25 kg Goldbandu.

Poszukuję długich stempli 4 - 4,5m. Może ktoś ma namiar gdzie je zakupić, albo chce odsprzedać swoje po budowie. Z góry dzięki za wszystkie namiary.

Sluchaj, a moze w tartaku by mieli? Albo by przy okazji troche dla ciebie przywiezli?

Jeden tartak masz jadac z Halinowa, przez Długa Sz., do Sulejowka. Nie skrecasz, przy kapliczce, w lewo jak prowadzi glowna droga, tylko jedziesz prosto jakies 300 m. Tartak jest ostatnim domem po prawej stronie.

Ja mam taką radę, nawet jak zgodę otrzymasz to zastanów się i jak da rade to pomieszkaj z tymi dębami z rok- jak da rade. dzrewa wycina się w 5 minut a rosną dziesiątki lat. Fajnie jest mieć pare drzew na działce a nie działkę golasa. Ja poczekam z rok i zobaczę jak bedzie- ale w żaden spodób mi nie przeszkadzają w budowie - no może jak burza albo wichura będzie.

Przesadziłem z tą średnicą moich dębów. One mają 30-60 cm obwodu, a więc to zupełnie co innego. Na pewno nie mają 200 lat. Mam jeden starszy i bardzo ładny dąb na działce (ok. 120 cm obwodu), który chce zostawić, bo żal go wycinać. Ale te pozostałe to są albo krzywe, albo mają gałęzie tylko z jednej strony, bo za blisko siebie rosną. Wydaje mi się że takich drzew nie żal wycinać. Co o tym sądzicie?

Co do wycinki, to też mi się tak wydawało, że 500 pln to za dużo. Jeśli można zaoszczędzić 300-400 złotych to na pewno warto.

Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi i rady. I chcąc się odwdzięczyć podaję cenną informację dla tych, którzy wkrótce będą wykanczać wnętrza. Po drodze z W-wy do Mińska jest po prawej stronie kilkaset metrów przed pierwszym zjazdem do Długiej Szlacheckiej duży biały namiot z napisem Glazura za grosze. Byłem tam i na pewno tam wrócę. Mają końcówki serii glazury i gresu za jedyne 25-30 pln za metr. Jeśli ktoś nie ma wygórowanych oczekiwań to na pewno znajdzie tam coś dla siebie, tym bardziej, że mają dostawy raz w tygodniu. Ja dla siebie wybrałbym tam spokojnie glazurę do pokoju, kuchni i łazienki, a nie zadowala mnie byle jaki towar. Tak więc zachęcam do sprawdzenia tego miejsca. Nie mam w tym żadnego interesu, tylko dzielę się informacją, tak jak inni, którzy chcą ułatwić innym życie lub też pomóc zaoszczędzić nerwów i kilku groszy.

Jak ktoś sprawdzi to miejsce to czekam na opinie. Może się mylę?

Na pewno pojawię się na tym forum jeszcze wiele razy, bo ja dopiero zaczynam całą przygodę z budową własnego gniazdka w Halinowie.

Pozdrawiam Wszystkich Przyszłych mieszkańców gminy Halinów! :p

Lolek w Koniku albo już w Zakręcie po prawej stronie przy E-30 buduja jakis budynek pod działalność gospodarczą- widziałem jeszcze 2 tygodnie stęple niebotycznej długości. Kto szuka ten znajduje. PZDR

dzięki Essa, ale tam też już byłem - mają tylko deski :-(

znalazłem stemple takie, jakie są mi potrzebne, ale .... pod Makowem Mazowieckim, więc się nie opłaca przywieźć ...

Mam pytanie do tych co się budowali. Kilka razy natrafiłem na informację, że kupując u Kowalczyka dostaliście super ceny i atrakcyjne rabaty. Ostatnio jeżdżę po okolicznych składach i muszę przyznać, że ceny u Kowalczyka są dużo wyższe niż np. w Replinie.

Czy jak kupowaliście materiały do budowy domu to szliście do nich z pełną listą materiałów i przy zakupie całości oni robili duże upusty? Czy też na wstępie otrzymywaliście lepsze ceny?

Ja u Kowalczyka dostałam rabaty na tzw.zachętę na początek ale i tak Replin miał zawsze lepszą ofertę i rabaty nawet jak nie bierzesz od nich całości. Zajedź do Kowalczyka zapytaj a potem pojedź do Replina i porownaj. Ja nic nie kupiłam u Kow. Na dodatek w Replinie jedziesz zamawiasz i za np.2 godziny towar jest na budowie a u Kowalczyka dziś(wtorek) mi powiedzieli, że transport na czwartek :-? .I tym sposobem odpuściłam sobie K zupełnie.

A najlepszy numer mieliśmy w Konstansie w Mińsku. Mąż pojechał pytać o porotherm na całą budowę. Miły pan dał extra niską cenę. Byliśmy w extazie. Za tydzień jedziemy składać zamówienie. A o wiele mniej miły, inny pan na męża z "twarzą", że czego on chce, że przenigdy mu za tyle nie sprzeda, że to jakieś naciągactwo.... :evil: Nic nie dało pokazywanie wizytówki z ofertą od nich...Cóż...

Poradziliśmy sobie bez Konstansu :lol:

Ja mam taką radę, nawet jak zgodę otrzymasz to zastanów się i jak da rade to pomieszkaj z tymi dębami z rok- jak da rade. dzrewa wycina się w 5 minut a rosną dziesiątki lat. Fajnie jest mieć pare drzew na działce a nie działkę golasa. Ja poczekam z rok i zobaczę jak bedzie- ale w żaden spodób mi nie przeszkadzają w budowie - no może jak burza albo wichura będzie.

Podpisuje sie rekami i nogami.

My mamy bardzo zarosnieta dzialke, a zbudowac dom jednak sie udalo.

A ze panowie koparkowi, troche musieli pomyslec przy robocie, to chyba im tylko na zdrowie wyszlo. Postanowilam zachowac nawet stare wierzby - za rok, dwa beda juz mialy piekna "chopinowska" forme. A ja sobie spokojnie przemysle, jakie drzewa chce miec wokol domu i posadze, te ktore wymyslilam (np. milorzab to pewniak), a nie takie co sa geste i szybko rosna.

Poszukuję taniego używanego pieca typu KOZA. Wszelkie info na priva. Dzięx

Ja też ;)

Jakiś czas temu w Leroy Merlin były kozy po niecałe 200 pln.

Znalazłam jeszcze coś takiego http://www.allegro.pl/item265774606_tanie_grzanie_wydajna_koza_piec_piecyk_gliwice.html

Więlkie dzięki.

Miałem dzisiaj grzebać na allegro.

Wyręczyłaś mnie ;)

Chyba kupię taki wynalazek i zdam relację jak "to to" działa.

Poszukuję taniego używanego pieca typu KOZA. Wszelkie info na priva. Dzięx

Ja też ;)

Jakiś czas temu w Leroy Merlin były kozy po niecałe 200 pln.

Znalazłam jeszcze coś takiego http://www.allegro.pl/item265774606_tanie_grzanie_wydajna_koza_piec_piecyk_gliwice.html

Więlkie dzięki.

Miałem dzisiaj grzebać na allegro.

Wyręczyłaś mnie ;)

Chyba kupię taki wynalazek i zdam relację jak "to to" działa.

Przetestuj, ja będę kupowała za jakiś miesiąc.