martasi 18.07.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witajcie My sie bedziemy budowac w Krzewinie, to tez gm. Halinow. Poki co tylko prad tam bedziemy miec, bo woda po drugiej stronie drogi i chyba chwilowo nie bedzie nas stac na przecisk. Na razie sa dzialki (2 szt.) I ruszamy z zalatwianiem papierologii P.S. ksieciu i znow sie spotykamy na kolejnym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 18.07.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam Sąsiadów Budujemy nasz domek w Józefinie, mamy już strop, a obecnie poszukujemy sprawdzonej ekipy do dachu. Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.07.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam,jak dotąd jestem zadowolony z mojego dekarza. Namiary posyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 18.07.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 P.S. ksieciu i znow sie spotykamy na kolejnym forum Witam Martasi Trzymam kciuki za pozytywne zalatwienie spraw w elektrowni A my czekamy teraz na pozwolenie, projekt w gminie nabiera wartosci. Na razie kosztorys stanu zero i surowego otwartego zrobilam i troche mnie porazily koszty. Myslalam ze w 110 tys sie zamkniemy ale chyba trzeba bedzie jeszcze ok 15-20 tys dorzucic Poszukujemy zatem kasy bo bardzo chcialabym zeby budynek przezimowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 18.07.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Trzymam kciuki za pozytywne zalatwienie spraw w elektrowni Elektrownia juz nam zaproponowala wklad w wys. 30 tys zlotych Na szczescie Urzad Regulacji Energetyki nakazal zrobic im przylacze i w zwiazku z tym bedzie nas to kosztowac tylko tysiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 19.07.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 kraftz dzięki. Może ktoś jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.07.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Hej kraftz podrzuć namiary na tego dekarza - ja zamierzam popełnić stan surowy jesienią , budowa będzie w Rembertowie .Na razie dopieszczam projekt i czekam na warunki przyłącza z gazowni .Wydaje mi się że za 2-3 tygodnie będę składał wniosek o pozwolenie .A potem jeszcze około 2 miesiące i można wbić łopatę .No w międzyczasie jeszcze kredycik .A właśnie - nasz RZĄD coś nam chce dołożyć do kredytów złotówkowych - właśnie otworzyłem na ten temat nowy post , zapraszam do dyskusji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 20.07.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 A właśnie - nasz RZĄD coś nam chce dołożyć do kredytów złotówkowych - właśnie otworzyłem na ten temat nowy post , zapraszam do dyskusji . Twój domek chyba trochę za duży na te dopłaty. Wygląda na ponad 140 m2. Zresztą.... Jak rząd nam do czegoś dołoży, to pójdę na kolanach do Częstochowy. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 20.07.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Twój domek chyba trochę za duży na te dopłaty. Wygląda na ponad 140 m2. Moj wybrany tez... ale zamierzam wystapic do ustawodawcy o konkretne okreslenie co wchodzi, a co nie w "powierzchnie uzytkowa", bo moze sie okaze, ze wystarczy mojego ukochanego Wspanialego zmnieszyc tylko o 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 20.07.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Buduje sie ktoś moze w Józefinie i okolicach?? W poniedziałek zakupilismy działkę właśnie w Józefinie na ulicy Stołecznej:) Teraz jestesmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę... Wie ktoś moze jakie dokładnie dokumenty musimy tam dostarczyc?? Czy długo czeka sie na pozwolenie na budowe?? Ile np kosztuje w tamtych stronach jakiś kierownik budowy?? bo mamy swojego co bierze 800 zł za budowe ale kazdy gada że lepiej miejscowego bo wtedy nie ma problemu z odbiorem mieszkania.... Macie jakieś cenne wskazówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 20.07.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Ale gdzie jest ten post o tym co chce rząd dołożyć?? nie mogę znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 20.07.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Ale gdzie jest ten post o tym co chce rząd dołożyć?? nie mogę znaleść Tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.07.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Po pierwszym podnieceniu okazuje się że trzeba w zasadzie nigdzie nie moeszkać aby te dofinansowanie dostać .Adres forum o dopłatach http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1298478#1298478A jeżeli chodzi o mój domek to ok 135 m kw pow użytkowej .Dodatkowo garaż z pomieszczeniem gospodarczym i nad rym strych .No i dlarównowagi częściowe podpiwniczenie .Na obrazku jest APS 99 , ale będzie coś na wzór APS 75 - tylko w postaci projektu indywidualnego .Znalazłem architekta co mi za 3.000 ( słownie : trzy tysiące ) zł robi projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.07.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Po dokładniejszej analizie treści ustawy okazuje się że nie jest tak tragicznie .Zresztą popatrzcie sami .Kwoty do odzyskania są chyba warte zachodu .Trzeba tylko przekalkulować czy kredyt walutowy mimo wszystko nie jest tańszy .Ja będę miał 135 m kw pow użytkowej więc kto wie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 21.07.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 No to zaczynamy. Na razie wezmiemy mapki archiwalne dla Melioracji, Gazowni i Kanalizacji, bo wyczytalam w Planie Zagospodarowania, ze w Krzewinie jest gazowa siec sredniego cisnienia oraz system kanalizacji. Skorzystac nie musimy, ale warto wiedziec ile by nas to kosztowalo Aha i moj facet ma znajoma geodetke co nam mapy do celow projektowych zrobi za koszty + podatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.07.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Wiecie co normalnie szlak mnie zaraz trafi, mój narzeczony był dziś złozyć te dokumenty o przyłącza do gazu i wody, no wiec u nas wygląda to tak ze woda bedzie ok w nastepnym tygodniu, tzn pod koniec. Ale co do gazu to myślałam że szału dostane - wyobraźcie sobie że w gazownictwie pani od poniedziałku idzie na urlop i ewentualną zgode bedziemy mieli dopiero koło 20 sierpnia bo nikt jej nie bedzie zastepował przez czas urlopu 2 tygodni, a jak przyjdzie z urlopu to bedzie miała mase zaległosci- bo teraz tez je ma... Ja to nie wiem jak to jest ale pracuje jako asystentka i jak ide na urlop to musi być wszystko dopięte na ostatni guzik i wszystkie zaległe sprawy podokańczane w a tych urzędach?? dajcie spokój- dojże nie ma zastępstwa to pani idzie na urlop majac stos zaległości.. A odnośnie przyłączy to taką uzyskaliśmy informacje o kosztach :podpisanie umow ze wszystkimi gaz kolo 950 zl prad 2500 woda nie wiadomo a kanalizacja to niewiadomo ale koszt podobno to 3300 ale jak to z tym będzie to sie okaże bo na razie budują przez główną ulicę.. Czy to faktycznie tyle kosztuje?? a te badanie geotechniczne konieczne są ?? ile to ksoztuje?? Będe wdzęczna za jakies odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 21.07.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 prad 2500 Nas prad bedzie kosztowal 900zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.07.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 martasi ale powiedz gdzie sie budujecie??My mamy już prąd w drodze, tzn przy samej działce więc też sie zdziwiłam ze taka kwota wyszła ale mój narzeczony gdzies na forum czytał że tyle bedzie bo jeszcze w Energetyce nie bylismy i jakas babka tak chyba strzeliła... POwiedz za co sie płaci?? jak to się załatwia?? My na razie zieloni jestesmy i po wszystkim poruszamy sie po omacku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 21.07.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Madziunia, pizzzz, zadaj konkretne pytania. Tak całym poście ciężko je wyławiać (szczególnie jak się w robocie ukratkiem murator przegląda) Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 21.07.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 martasi ale powiedz gdzie sie budujecie??( W Krzewinie bedziemy sie budowac. Nasz prad jest dalej (jakies 60m od granicy dzialki). Madziunia ja tez zielona i tez dopiero zaczynam. Na razie tylko z energetyka zalatwilismy, a w przyszlym tygodniu zlozymy wnioski w gazowni i kanalizacji oraz melioracji (teren jest meliorowany i potrzeba nam wiedziec czy sa i gdzie na naszej dzialce saczki i dreny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts