mika31 09.12.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 To ja. Przyznaję się bez bicia Ale ja naprawdę nie miałam żadnych z nim problemów. Na oczy człowieka nie widziałam, a sam w mojej sprawie Otwock popędzał. Próbuj w godzinach rannych i wieczornych dzwonić. Ja tak zaraz po 8.00 z reguły dzwoniłam. Może trzeba Zakład pogonić. Mnie się tam przeciągało. No, ale najlepiej Kudlińskiego dorwać i dopytać. A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Nie mam już telefonu, ale po nazwisku przez centralę się dodzwonisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 09.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Hej,rozmawiałem z nim , nie jest w temacie, najciekawsze jest to ze czekam juz trzy lata pełne trzy lata i nic kompletnie nic , telefony i gadanie ze mam juz dom nic dla nich nie znaczy .Najbardziej boli mnie ich ignoracja mnie jako człowieka. Ale co zrobic to państwowy moloch a ludzie w nim pracujący sa jak figury z wosku , zero zrozumienia.Chyba nie wziołem do serca powiedzenia " nie odpalisz nie polecisz" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 09.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Moi drodzy sasiedzi , kiedys zadałem pytanie na temat terminowości Pana Kudlińskiego otrzymałem informacje ze to jedyny na tym terenie gosc wporzo Nie informacje tylko jedną informację. Wystarczyło przeszukac nasz wątek. Lub wpisać w "szukaj" nazwisko Kudliński. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 09.12.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Hej,rozmawiałem z nim , nie jest w temacie, najciekawsze jest to ze czekam juz trzy lata pełne trzy lata i nic kompletnie nic , telefony i gadanie ze mam juz dom nic dla nich nie znaczy .Najbardziej boli mnie ich ignoracja mnie jako człowieka. Ale co zrobic to państwowy moloch a ludzie w nim pracujący sa jak figury z wosku , zero zrozumienia.Chyba nie wziołem do serca powiedzenia " nie odpalisz nie polecisz" Pozdrawiam Zalezy na kogo trafisz i jak z nim pogadasz Ja mam doswiadczenia z Minska Mazowieckiego, dobre doswiadczenia. W ciagu 1,5 roku udalo mi sie zalatwic przylaczenie i to kablem ziemnym, a to w mojej okolicy ewenement. Jesli chcesz isc na udry, to strasz ich sadem - dwa lata okreslone w warunkach przylaczenia sa terminem ustawowym. Sad zwykle zdecydowanie przyspiesza dzialanie energetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 10.12.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A swoją drogą molestuj Pana Wójcika w Otwocku. To człowiek za nas odpowiedzialny. Hej,rozmawiałem z nim , nie jest w temacie, najciekawsze jest to ze czekam juz trzy lata pełne trzy lata i nic kompletnie nic , telefony i gadanie ze mam juz dom nic dla nich nie znaczy .Najbardziej boli mnie ich ignoracja mnie jako człowieka. Ale co zrobic to państwowy moloch a ludzie w nim pracujący sa jak figury z wosku , zero zrozumienia.Chyba nie wziołem do serca powiedzenia " nie odpalisz nie polecisz" Pozdrawiam To zadzwoń i proś, żeby się dowiedział, albo niech ci nazwisko jakieś poda osoby zorientowanej. Ich trzeba wziąć na molestację. Ja nic nie odpalałam. Po prostu zamęczałam ich telefonami. Najpierw Pijanowskiego, potem Kudlińskiego, a na koniec Wójcika. A i czasami Kierownika Pana Ścisłowskiego(może tu jeszcze spróbuj), ale ten to dopiero niedostępny. Wszyscy już po nazwisku kojarzyli i może na odczepnego poszło w miarę szybko, tzn z 2-3 miesiące od złożenia wniosku o przyspieszenie założenia prądu. Na jakim jesteś etapie? Być może Ścisłowski nie podpisał jeszcze projektu przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 10.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jak sądzicie do jakich temperatur powinno się robić tynki wewnętrzne z agregatu? chodzi oczywiście o temperaturę wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 10.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Słoneczka wy moje podajcie mi prosze namiar na kominiarza!! bo pilnie potrzebuje a mam namiar tylko na jednego który w ogóle nie odbiera telefonów. Ile kosztuje przegląd kominiarski do tych papierków do zakończenia budowy domu i zdania budynku?? Błagam was to piiilne... jak ja tego nie lubie keidy wszystko jest jak na wariackich papierach.. Zaraz poprzegladam strony moze ktoś tu juz jakis nr podawał z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 10.12.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 I ja też o tego kominiarza proszę.Madziunia ty już chyba kończysz, więc podrzuć proszę informację, jakie jeszcze papierki trzeba zebrać do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 10.12.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Namiary na kominiarza przesle za moment na priva.Impreza kosztuje bodajze ok 180 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka ponawiam prośbę, pilnie poszukuję tynkarzy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 11.12.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nareszcie udalo nam sie zamieszkac !!!!! jupi Od niedzieli mieszkamy na kartonach, ale co tam najwazniejsze ze juz mieszkamy Jeszcze droga mogłaby troche byc lepsza (niezle blotko) ale nie bede narzekac hihihiihi. Pozdrawiam P.S. przylaczam sie do prośby o podanie listy dokumentów i cen potrzebnych do odbioru budynku. Z góry dziekuje Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Gratulacje i wszystkiego najlepszego w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 11.12.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Gratuluję Księciu.My też juz wkrótce. Właściwie czekamy tylko na kuchnię.Już w ten weekend nocujemy, żeby trochę posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 11.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nareszcie udalo nam sie zamieszkac !!!!! jupi Brawo Teraz możecie odsapnąć i cieszyć się domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 12.12.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Moi drodzy sąsiedzi, moze ktos mnie oświeci i powie kiedy robi sie projekt przyłącza energetycznego i czy moze ktoś ma namiary na fachowca który tym sie zajmuje to bardzo bardzo prosze o przesłanie mi. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 12.12.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Nareszcie udalo nam sie zamieszkac !!!!! jupi Od niedzieli mieszkamy na kartonach, ale co tam najwazniejsze ze juz mieszkamy Jeszcze droga mogłaby troche byc lepsza (niezle blotko) ale nie bede narzekac hihihiihi. Pozdrawiam P.S. przylaczam sie do prośby o podanie listy dokumentów i cen potrzebnych do odbioru budynku. Z góry dziekuje Aga. A wiec tak, by odebrac chalupke trzeba pofatygowac sie do Powiatowego Inspektoratu Budowlanego w Minsku Mazowieckim. Razem z: -dziennikiem budowy, w ktorym kierownik dokonal ostatniego wpisu, iz prace budowlane i wykonczeniowe oraz porzadkowe zostaly zakonczone umozliwiajac uzytkownie budynku -Do tego trzeba oswiadczenie kierownika budowy o zgodnosci wykonania domu z projektem, warunkami pozwolenia na budowe i obowiazujacymi przepisamioraz uporzadkowaniu terenu budowy -protokoly odbioru przylaczy wodnego, gazowego, elektrycznego (kanalizacji jesli jest). Uwaga musza to byc oryginaly, lub kopie potwierdzone za zgodnosc z oryginalem. Ja gazowe musialem potwierdzac. Klopot byl tez z elektrycznym, bo protokol mialem wystawiony przez podwykonowce Zaklady Energetycznego, a urzad zyczy sobie bezposrednio od ZEWT w Otwocku, wiec musialem wyslac do ZEWT-u podanie o wystawienie takiegoz dokumentu do odbioru domu i pofatygowac sie po jego odbior. -protokoly sprawdzen instalacji gazowej, elektrycznej (ja mialem, ale nie wiem czy jest wymagane w naszym urzedzie) i kominowej -geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza budynku -ponadto wypelnia sie na miejscu druk zawiadomienie o zakonczeniu budowy - musialem to zrobic, pomimo tego, ze mam taki gotowy w dzienniku budowy (latwiej jest im zaprowadzic porzadek w papierach) Jezeli podczas budowy wprowadzane byly nieznaczne zmiany (nieistotne) do projektu, trzeba zalaczyc kopie rysunkow wchodzacych w sklad zatwierdzonego projektu budowlanego z naniesionymi zmianami wraz (jezeli taka potrzeba jest) z opisem uzupelniajacym... Wszystko na ten temat mozna znalezc na zoltych stronach Rzeczpospolitej z 24 pazdziernika. pozdr H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 12.12.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Namiary na kominiarza przesle za moment na priva. Impreza kosztuje bodajze ok 180 zl a dziękuje za namiar, niestety miałam ten sam numer ale wreszcie sie dodzwoniliśy... Koszt 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 12.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Moi drodzy sąsiedzi, moze ktos mnie oświeci i powie kiedy robi sie projekt przyłącza energetycznego i czy moze ktoś ma namiary na fachowca który tym sie zajmuje to bardzo bardzo prosze o przesłanie mi. Chodzi o kablowe (ziemne)? No to robi się wtedy, gdy ZE nie chce zrobić A przeważnie nie chce. Jedź do ZE do Otwocka i tam zapytaj. Na pewno dadzą Ci namiar na kuzyna/szwagra/kolegę itp. Aha, przygotuj się na 1000 zł + uzgodnienia w ZUDP. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Chodzi o kablowe (ziemne)? No to robi się wtedy, gdy ZE nie chce zrobić A przeważnie nie chce. Jedź do ZE do Otwocka i tam zapytaj. Na pewno dadzą Ci namiar na kuzyna/szwagra/kolegę itp. Aha, przygotuj się na 1000 zł + uzgodnienia w ZUDP. Q. Dzięki , zadzwonie i popytam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 14.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Sąsiedzi, poszukuję namiarów na fachowców od ocieplenia, tynków zewnętrznych i wewnętrznych oraz do wylewek. Za wszystkie namiary z góry dziekuję. pozdrowionka ponawiam prośbę, pilnie poszukuję tynkarzy!!!! Witam, oto namiar 602 332 965 D. Miśkiewicz. http://www.budarmil.pl Drogi, ale dobry. Nie mięliśmy żadnych zastrzeżeń. I mieszka gdzieś w Zakręcie. Do ociepleń Ci nie polecę, ponieważ u nas jeszcze nie skończyli i zaczynam mieć wątpliwości, kiedy skończą. Teraz mówią, że pogoda kiepska,ale jak na razie zabrali swoje rusztowania z naszej budowy i z tego co wiem, to na wiosnę wzięli trzy budowy. Szczerze w to wątpię, że obejdzie się bez opóźnień. Pozdrawiamy wszystkich i gratulujemy Tym, którzy już będą mogli spędzić te święta we własnym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts