GT 04.01.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Super! A więc jak tylko ustalimy, gdzie warto kupować przystąpimy do negocjacji. Czy wiecie ile mniej więcej potrzeba takich bloczków na dom niepodpiwniczony o wymiarach 10x12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniak28 04.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 jak dobrze wiem to wychodzi 21 bloczków na m2. Oblicz ile metrów masz fundamentu razy wysokość razy 21 i masz ilość potrzebnych bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.01.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 jak dobrze wiem to wychodzi 21 bloczków na m2. Oblicz ile metrów masz fundamentu razy wysokość razy 21 i masz ilość potrzebnych bloczków Bardzo ciekawa propozycja z kupnem tych bloczków we 3, ale nie wiem jak będzie z fakturami - tzn. czy będą chcieli wystawić na każdego z nas osobno. No i dochodzi ta jakość: Dzwoniłem w piątek do kilku sprzedawców i wytwórców i najtaniej znalazłem w mińskim Cemtonie 3,40 zł./szt. brutto. Pojechałem tam i kupiłem jeden - potem pojechałem do majstra i obaj sprawdziliśmy młotkiem. Cóż bloczek nie jest najmiększy czyli dobrze, ale mógłby być twardszy. Podobno najtwardsze (ale i najmniej równe - co jest zresztą trochę oczywiste) są w miejscowości Jatne koło Celestynowa, ale niestety na tą chwilę nie mają bo jeszcze nie ruszyli z produkcją (było za zimno) i trzeba czekać. Cena też taka sobie: 3,66 zł./szt. plus za dowóz do Dębe Wielkie ok. 300zł. Aha, najważniejsze: na 99% w lutym zdrożeje cement co zapowiedziały już cementownie więc bloczek też będzie droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmartaf 07.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ja bloczki kupowałam w desnie jakość ok i cena byla przyzwoita jeszcze w mrozach jest podobno tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.01.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ja bloczki kupowałam w desnie jakość ok i cena byla przyzwoita jeszcze w mrozach jest podobno tanio Dzwoniłem do Desna i niestety jeszcze nie robią bloczków. Mają zacząć w końcu stycznia gdzieś - będę się jeszcze dowiadywał. Natomiast co do Mrozów to dzięki za info - sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GT 08.01.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jestem pełen uznania Nieosiągalny dla profesjonalnego podejścia do transkakcji. Myślę, że na pewno się dogadamy. Ja faktur nie potrzebuję, chodzi mi tylko o to, żeby wytargować na większej ilości niższą cenę. Na transporcie też już będzie taniej. 300 PLN na trzech to 20 w kieszeni. Jak znajdziesz już towar godny uwagi to skontaktujemy się na priva albo telefonicznie. OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 09.01.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Jestem pełen uznania Nieosiągalny dla profesjonalnego podejścia do transkakcji. Myślę, że na pewno się dogadamy. Ja faktur nie potrzebuję, chodzi mi tylko o to, żeby wytargować na większej ilości niższą cenę. Na transporcie też już będzie taniej. 300 PLN na trzech to 20 w kieszeni. Jak znajdziesz już towar godny uwagi to skontaktujemy się na priva albo telefonicznie. OK? Niczego nie obiecuję ponieważ wcale nie jestem przekonany, czy jak będziemy kupować we 3 to nam dadzą niższą cenę. Gdy zamawiałem gazobeton tydzień temu to powiedzieli mi na składzie, że nieważne czy biorę 15 czy 30 palet - cena będzie ta sama. Niemniej jednak gdy już zdecyduję się który bloczek mi najbardziej odpowiada to napiszę na tym forum i potem ustalimy. Co do transportu to ja chciałem przechować bloczek w cementowni do wiosny (jak się da). Poza tym nie sądzę, żeby wszystkie palety bloczków dla 3 naszych domów weszły na jeden skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 09.01.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Czy ktoś miał do czynienia z firmą Cemton w Mińsku Maz.? Chcą mi sprzedać bloczki za 3,40 zł./szt. i to jest najtaniej w okolicy. Mówią, że jest to beton B-20. 4- krotnie brałem od nich razem z 40 m3 betonu b/20 i wszystko było O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.01.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Pomóżcie, pilnie poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę z mixokretem. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 09.01.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Dawno, dawno temu pytałem się a raczej prosiłem o namiary na ekipy jednak było to jakiś czas temu..Niektóre namiary które dostałem gdzieś mi wsiąkły a zapewne pojawiły się też nowe OK ekipy Więc jak ktoś miał dobrych, sprawdzonych i najlepiej w miarę normalnych cenowo: *hydraulików *elektryków *tynkarzy *wylewkarzy To bym był bardzo dźwięczny za podanie namiarów do nich może być na priv [email protected] Z góry Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Pomóżcie, pilnie poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę z mixokretem. Monika szukaj u Wicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 10.01.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Pomóżcie, pilnie poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę z mixokretem. Monika Polecam TOMBUD jestem bardzo zadowolony 509-200-052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 10.01.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Dawno, dawno temu pytałem się a raczej prosiłem o namiary na ekipy jednak było to jakiś czas temu..Niektóre namiary które dostałem gdzieś mi wsiąkły a zapewne pojawiły się też nowe OK ekipy Więc jak ktoś miał dobrych, sprawdzonych i najlepiej w miarę normalnych cenowo: *hydraulików *elektryków *tynkarzy *wylewkarzy To bym był bardzo dźwięczny za podanie namiarów do nich może być na priv [email protected] Z góry Dziękuję elektryk 601-742-347 tynki 788-915-677 wylewki masz powyżej są to ekipy naprawdę godne polecenia, byłem z nich zadowolony pzdr piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 10.01.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Dzięki bardzo To jeszcze hydraulik pozostał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 elektryk 601-742-347 Ten Pan właśnie zaczyna robić u mnie. I dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 11.01.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Dzięki bardzo To jeszcze hydraulik pozostał ... Nie pamietam, czy podawalem.... U mnie systemy CO i CWU oraz kanalizacje robila firma AN-GO. Wykonywali tez wymiane starej instalacji CO w starym domu moich rodzicow - prucie podlogi, przebijanie sie przez strop, itp.... Robili to bardzo sprawnie.... Moze wlasciciel troche konserwatywnie podchodzi do nooczesnych pomyslow laczenia instaalacji CO i kominka i solarow w jeden system z automatyka, ale moze to wynikac z troski o to by to co zrobi dobrze funkcjonowalo, on mial spokoj i zleceniodawca byl zadowolony... Pogadac mozna - Jesli jestes zainteresowany przesle kontakt na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 14.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Mam do odsprzedania 2 kozy. Używane 1,5 miesiąca + 11 rur + kolanko. Kozy są z szamotem w środku. Stan ich jest taki, iż przepaliła się jedna blaszka na drzwiczkach. Nie ma ona jednak wpływu na pracę. Stan ogólny bardzo dobry. Sprawdziły się w 100 %. Miały pracować do końca mrozów. Kupiłem je za 400 zł z rurami /160 zł koza, 7 zł rura/W tym tygodniu zakładam jednak centralne i chętnie je odsprzedam za 50 % wartości wiadomość na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 14.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Dzięki bardzo To jeszcze hydraulik pozostał ... 603-881-851 - p. Ryszard na razie robił mi poziomy hydrauliczne, ale właśnie jesteśmy umówieni na robienie reszty jak pogoda pozwoli... bardzo miły i kontaktowy, słowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbynioR 14.01.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 co do Pana Ryszarda-hydraulika co poleca Lolek70 to ja roównież go mogę polecić robił u mnie całą kotłownię i jak narazie jestem zadowolony kontaktowy i konkretny jakich mało wykonawców pozdr. zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 15.01.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Słuchajcie potrzebuję pilnie namiar telefoniczny na dobry węgiel ekogroszek w halinowie bądź okolicach dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts