Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Witajcie,

mam pytania o stawki za usługi, dostałem jakieś propozycje i nie wiem czy to warte rozważania czy w ogóle odpuścić. Wydają mi się te ceny trochę wysokie ale proszę Was o ocenę:

- elektryk 55 zł/punkt (z materiałami)

- hydraulik 180 zł/punkt (bez materiałów)

- CO 180 zl/punkt (ale na przykład samą kotłownie na 1,8 tys wycenili + materiały 2 tys, bez pieca occzywiście)

- tynk gips ~30 zł/m2 (z materiałami)

- wylewki 50 zł/m2 (z materiałami)

- ocieplenie domu (styrop 15cm, system dryvit akrylowy) 150 zł/m2 (z materiałami)

co sądzicie?

piotr

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

mam pytania o stawki za usługi, dostałem jakieś propozycje i nie wiem czy to warte rozważania czy w ogóle odpuścić. Wydają mi się te ceny trochę wysokie ale proszę Was o ocenę:

- elektryk 55 zł/punkt (z materiałami)

- hydraulik 180 zł/punkt (bez materiałów)

- CO 180 zl/punkt (ale na przykład samą kotłownie na 1,8 tys wycenili + materiały 2 tys, bez pieca occzywiście)

- tynk gips ~30 zł/m2 (z materiałami)

- wylewki 50 zł/m2 (z materiałami)

- ocieplenie domu (styrop 15cm, system dryvit akrylowy) 150 zł/m2 (z materiałami)

co sądzicie?

piotr

elektryk z materiałem 45 zł

tynk 29 zł z materiałem

wylewki ????16,5 zł z ułozeniem styropianu + włókna, policz sobie ile wyniesie Cię cement + piach. Trzeba liczyć ok 8 zł z metra to 24,5 zł z materiałem

Ocieplenie ??? 30zł robociozna styropian+klej+ akryl. materiał sobie musisz skalkulować , ale napewno nie 150 zł - cena jakaś z sufitu

pozdrawiam

czy ktos buduje "dom w tamaryszkach 2". jestem zainteresowana projektem ale chcialabym zobaczy go na zywo

W Tamaryszkach nie..... Ja wybudowalem w Józefinie... Albo w Halinowie, w zaleznosci z ktorej strony ulicy sie stoi.... :wink:

hahaha...ale smieszne. dziwne takie ze chce zobaczyc dom na zywo zanim zaczne budowe. a tak sie sklada ze to moje okolice wiec pytam :wink:

10 dni temu zrobione wylewki. 14 zł z ułożeniem styropianu. Materiał ok. 2500 - 200 mkw. Jakość chyba dobra, ekipa z polecenia sąsiada, który był bardzo zadowolony. Zainteresowanym podam kontakt na priva.

A swoją droga szukam tynkarzy gipsowych na już. 30 zł wydaje mi się jednak drogo. Skoro w promieniu 100 km od Wawy ceny spadają do 25 i mniej... Znacie polecone ekipy spoza Wawy? Ekipa od wylewek spała na budowie. Tynkarze tez mogą przecież. Ogrzewanie jest.

10 dni temu zrobione wylewki. 14 zł z ułożeniem styropianu. Materiał ok. 2500 - 200 mkw. Jakość chyba dobra, ekipa z polecenia sąsiada, który był bardzo zadowolony. Zainteresowanym podam kontakt na priva.

A swoją droga szukam tynkarzy gipsowych na już. 30 zł wydaje mi się jednak drogo. Skoro w promieniu 100 km od Wawy ceny spadają do 25 i mniej... Znacie polecone ekipy spoza Wawy? Ekipa od wylewek spała na budowie. Tynkarze tez mogą przecież. Ogrzewanie jest.

Powiem Ci tak. W stonach mojej rodziny 100 km od wawy ceny spadają o 50-100 % na wszystkich usługach. tynki ,posadzki. Ale zeby ktoś przyszedł do wawy za choćby za 80 % cen warszawskich to ni cholery :))))) Ale kto szuka ten znajdzie.pozdrawiam

Obiecałem więc piszę.

Kupiłem bloczki w Makrobecie w Mrozach - 3 zł/szt. netto. Wydają się być super twarde, ale ja będę odbierał dopiero w kwietniu więc nie ma gwarancji jakie będą wtedy.

Kupiles?? Czy podpisales umowe i wplaciles za calosc towaru?

Hurtownicy sa teraz tacy, ze moga Ci cene za sztuke podniesc jesli wplaciles tulko zaliczke.

czy ktos buduje "dom w tamaryszkach 2". jestem zainteresowana projektem ale chcialabym zobaczy go na zywo

W Tamaryszkach nie..... Ja wybudowalem w Józefinie... Albo w Halinowie, w zaleznosci z ktorej strony ulicy sie stoi.... :wink:

hahaha...ale smieszne. dziwne takie ze chce zobaczyc dom na zywo zanim zaczne budowe. a tak sie sklada ze to moje okolice wiec pytam :wink:

az dostalem wyrzutow sumienia....

jest caly temat o tych projektach:

http://forum.muratordom.pl/post1982423.htm?highlight=tamaryszkach#1982423

poza tym jak wpiszesz w wyszukiwarke i zaznaczysz, zeby wywalilo Ci posty, dostaniesz cala liste, z ktorej mysle, ze cos bys wyciagnela dla siebie...

pzdr

Obiecałem więc piszę.

Kupiłem bloczki w Makrobecie w Mrozach - 3 zł/szt. netto. Wydają się być super twarde, ale ja będę odbierał dopiero w kwietniu więc nie ma gwarancji jakie będą wtedy.

Kupiles?? Czy podpisales umowe i wplaciles za calosc towaru?

Hurtownicy sa teraz tacy, ze moga Ci cene za sztuke podniesc jesli wplaciles tulko zaliczke.

Wpłaciłem za całość towaru i otrzymałem od nich potwierdzenie przyjęcia kasy - bez umowy. Wiesz, strasznie się na nich wnerwię jak zrobią mi taki numer jak piszesz. Nie jest to hurtownik, tylko producent bloczków więc chyba nie leży to w jego interesie takie nabieranie klientów. Zobaczymy, teraz i tak nie dałby rady wjechać towar na działkę bo się moja super twarda droga miękka zrobiła.

Czesc ;-))

Szukam w naszych okolicach dostawcy parapetow o nastepujacych parametrach:

* tanie, tanie, tanie, ale...

* grubosc nie mniej niz 4 cm

* brzeg parapetow patrzac z boku lity, czyli parapet bez takiej paskudnej maskownicy tylko od przodu

* wykonczenie brzegu chetnie polwalkiem, narozniki zaokraglone

* material bez wiekszego znaczenia.

Moze ktos takie wlasnie ma, moze gdzies takie widzieliscie - kogo polecacie??

Czesc ;-))

Szukam w naszych okolicach dostawcy parapetow o nastepujacych parametrach:

* tanie, tanie, tanie, ale...

* grubosc nie mniej niz 4 cm

* brzeg parapetow patrzac z boku lity, czyli parapet bez takiej paskudnej maskownicy tylko od przodu

* wykonczenie brzegu chetnie polwalkiem, narozniki zaokraglone

* material bez wiekszego znaczenia.

Moze ktos takie wlasnie ma, moze gdzies takie widzieliscie - kogo polecacie??

Parapety - firma Inter coś tam, tel do szefa oddzialu 609606099, ewnetualnie sprobuj w MEBLE CHOBOT blizej, pewnie tez robia.