hefalump 21.01.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No tak, mogę kontener wziąć, ale będę miała na weekend duzy samochów i pomyślałam sobie, że może taniej będzie wywieźć samemu te śmieci. No to chyba, ze wywrotke.... strasznie to ciezka robota ten gruz, gwozdzie, resztki blach, plyt gips-kart, plytek ceramicznych, klejow, farb, puszek, polamanych desek ponabijanych gwozdziami, itp., zapakowac.... nie wyobrazam sobie, by to pozniej "recami" wywalac z paki ciezarowki, jak w drodze sie ulozy i ubije... to tylko taka mam dygresja, z dobroci serca, nie polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 21.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No dobra... skoro juz tak milo nam sie rok zaczal... moze bysmy przyblizyli swoje lokalizacje.... ja, jako, ze chyba najstarszy stazem w okolicy jestem zaczne - nasza z zona hacjende wybudowalismy przy ulicy Dabrowskiego.... w Halinowie, a w zasadzie w Jozefinie, bo po tej stronie szosy jest juz Jozefin... kto nastepny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 21.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 aaaaa... no to mi sie dzisiaj zebralo na wynurzenia....jakby ktos szukal sprawnej ekipy do trawnikow, rownania terenu, ogrodu, systemu automatycznego podlewania moge pelecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.01.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No tak, mogę kontener wziąć, ale będę miała na weekend duzy samochów i pomyślałam sobie, że może taniej będzie wywieźć samemu te śmieci. No to chyba, ze wywrotke.... strasznie to ciezka robota ten gruz, gwozdzie, resztki blach, plyt gips-kart, plytek ceramicznych, klejow, farb, puszek, polamanych desek ponabijanych gwozdziami, itp., zapakowac.... nie wyobrazam sobie, by to pozniej "recami" wywalac z paki ciezarowki, jak w drodze sie ulozy i ubije... to tylko taka mam dygresja, z dobroci serca, nie polecam.... Nie no takie rzeczy jak gruz to już wywieźli w kontenerze. Teraz same pierdoły zostały. Papier, śmieci, styropian, pudła...sama nie wiem skąd taka fura sie tego wzięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 21.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No dobra... skoro juz tak milo nam sie rok zaczal... moze bysmy przyblizyli swoje lokalizacje.... ja, jako, ze chyba najstarszy stazem w okolicy jestem zaczne - nasza z zona hacjende wybudowalismy przy ulicy Dabrowskiego.... w Halinowie, a w zasadzie w Jozefinie, bo po tej stronie szosy jest juz Jozefin... kto nastepny? he he... hefalump zawsze, kiedy przejeżdżam koło twojej "hacjendy" to sobie wzdycham, kiedy to u mnie tak ładnie będzie w Józefinie, na Stołecznej (a właściwie obok), bo w głębi wsi, niedaleko Bażantów... Jak bym się wychylił dobrze z balkonu, to pewnie bym mógł Twój dom zobaczyć pozdrawiam PS. dawaj namiar na tych trawnikarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.01.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ludziska, ja nie wiem czy to dobry pomysł tak na forum adresy podawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 21.01.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 eeee no, Stołeczna jest długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbynioR 21.01.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 sasiad ostroznie z ty podawanie adresow )) bo jeszcze zamiast do Ciebie isc to do mnie przyleza :D:D <hahaha> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 22.01.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam,Poszukuje monterów kolektorów słonecznych, jeśli macie jakieś sprawdzone ekipy, proszę o namiary.Z góry dziękuję za pomoc.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 24.01.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam!Czy ktoś w okolicy robił drenaż liniowy albo opaskowy?PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingama 29.01.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam Zaczynam budowe w okolicy Halinowa (Cisie). Pozwolenie na budowe jest w trakcie uprawamacniania się) Do końca lutego musze mieć wode na działce i w związku z tym moje pytanie czy poza Panem ze słupa 503 500 379 macie namiary na kogoś do studni? bo nie moge sie dodzwonić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitekk 29.01.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam Zaczynam budowe w okolicy Halinowa (Cisie). Pozwolenie na budowe jest w trakcie uprawamacniania się) Do końca lutego musze mieć wode na działce i w związku z tym moje pytanie czy poza Panem ze słupa 503 500 379 macie namiary na kogoś do studni? bo nie moge sie dodzwonić??? Moja rada Jeśli nie planujesz mieć w przyszłości wodociągu to rób odrazu studnię z pompą wpuszczaną, na tzw. grubą rurę, koszt sporo większy, ale masz pewność, że dłużej będziesz miał wodę i pompa tak nie hałasuje. Jeśli planujesz wodociąg nie ma sensu pakować się w koszta i wystarczy zwykła studnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingama 29.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ok dzięki Pitekk Jestem na etapie szperania na forum. Wczoraj dzwoniłam po firmach warszawskich i wygląda to następująco: zwykła studnia typu abisynka 60-80zł za metr. Nikt nie mówł o pompie wpuszczanej ale jeden problem - wszyscy mówią że to jest ciężki teren i że ręcznie nie da sie tego zrobić bo są kamienie I co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 29.01.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam Wszystkich Temat już był wcześniej, ale chciałem ponowić... Właśniej jestem przed wyborem ochrony...Która firma z naszego terenu ma lepszy monitoring: Solid czy Juwentus? A może jeszcze inna? Będę wdzięczny za odpowiedź PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 29.01.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ok dzięki Pitekk Jestem na etapie szperania na forum. Wczoraj dzwoniłam po firmach warszawskich i wygląda to następująco: zwykła studnia typu abisynka 60-80zł za metr. Nikt nie mówł o pompie wpuszczanej ale jeden problem - wszyscy mówią że to jest ciężki teren i że ręcznie nie da sie tego zrobić bo są kamienie I co mam zrobić? Nie przejmuj się, że się uskarżają, że twardy teren itp. - to ich problem. Zresztą lepiej szukaj w okolicach Siedlec tam są tańsi. Wiem, że jest pod Siedlcami taka wieś Stany, gdzie podobno co druga chałupa to studniarz. Mój sąsiad brał jednego gościa z Siedlec (ale chyba nie z tej wsi) i wykopał mu studnię bez problemów (jeśli 30 metr nie jest problemem), bierze 50zł./m. telefon wyślę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingama 29.01.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Dziękuje za kontakt! Myśle jednak o studni głębinowej w rurach 110mm Na forum znalazłam studniarzy z Mińska: Jerzyna FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Dołączył: 11 Sty 2006 Posty: 131 Skąd: Czarnówka koło Wiązownej Wysłany: Nie, 1 Lipiec 2007 23:00 Temat postu: jeśli chodzi o studniarza to moge polecić tego który u mnie robił studnie - rzeczowy, konkretny i uczciwie stawiający sprawę - pan Majszyk z Mińska - tel. 608137290, jesli nie on to jeszcze jest Leon Faliński - prowadzący sklep pomiędzy Wiązowną a Józefowem - w kilku sprawach bezinteresownie mi już doradził więc może i Tobie pomoże. Telefonu nie mam na podorędziu ale jak znajdę to wyślę na priva. Pozdrawiam, Jerzyna i jeszcze to Isia1972 SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 23 Sty 2007 Posty: 35 Skąd: Dobiesz Wysłany: Czw, 17 Styczeń 2008 12:33 Temat postu: JEST WODA HURA, wczoraj Pan Majszyk przyjechał 2 autami ze sprzętem i wywierdził mi wode na 30 m. Bardzo sprawnie: zaczeli ok. 08.00 o 12.00 leciała woda a o 14.00 sie rozliczyliśmy - chciałbym aby na mojej drodze stawali sami tacy sprawni i mili wykonawcy (ale to tylko marzenie). Przed chwilą rozmawiałam z tym panem z Mińska i tak to wygląda: 100zł za metr studni głębinowej ze wszystkim To chyba dobra cena jak za studnie głębinową?? Do tego pompa na budowe za 300. Umówiłam sie na ostatni tydzień lutego. Man nadzieje że dobrze robie Druga sprawa może ktoś ma barak do sprzedania? Albo ktoś zna kogoś kto może niedrogo sprzedać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 30.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 WitamCzy posiadacie Szanowni Forumowicze z Halinowa wiedzę, gdzie w bliższej lub dalszej okolicy można kupić sadzonki tui (thui) ? Jeżeli tak to w jakiej cenie ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.01.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Jak jedziesz do Mińska to po prawej stronie tuż przed wiaduktem, jest centrum ogordnicze, cen nie znam ale ładne gatunkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 30.01.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Przed chwilą rozmawiałam z tym panem z Mińska i tak to wygląda: 100zł za metr studni głębinowej ze wszystkim To chyba dobra cena jak za studnie głębinową?? Do tego pompa na budowe za 300. Umówiłam sie na ostatni tydzień lutego. Man nadzieje że dobrze robie Druga sprawa może ktoś ma barak do sprzedania? Albo ktoś zna kogoś kto może niedrogo sprzedać?? Naprawdę nie jestem przekonany, że 100zł./metr to dobra cena skoro można za 50zł. Ale przynajmniej masz pewność, że nic Ci nie zepsują. Z barakiem jest problem - szukaj w ogłoszeniach. Wiem, że jak się jedzie do Kobyłki z Mińska Maz. to w samej Kobyłce, lub trochę przed po lewej stronie gość sprzedaje baraki, domki na budowe itp. Ale drogie ma jak nie wiem. Pojedź, zobacz może Ci się coś trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingama 30.01.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Właśnie z tym barakiem jest problem Powinnam jesienią poszukać a nie teraz jak jest to towar deficytowy Jeżeli chodzi o studnie to cena 50 zł to cena za studnie taką z cienkiej rury nie głębinówka a za głębinówke w tych Siedlcach też mówią 100zł bo podobno ciężki teren - glina i kamienie Może wykopią pare na skalniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts