megara 06.11.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To Ja też się zgłaszam Zaczynamy pełną parą w 2008 jak tylko mrozy puszcza Projekt kupiony teraz adaptujemy http://www.extradom.pl/WRW1000.html Pomysły sypią sie lawinowo - ciekawe co powie na nei nasz architekt, który na razie zapoznaje sie z projetem mam nadzieję, że nas nie pogoni z nimi No i czeka nas papierologia zaawansowana jeszcze... chora jestem jak o tym myslę... przez głupie papierzyska działkę kupowaliśmy pół roku!!!! Aha, i budujemy sie w Gruszczynie koło Swarzędza... Pozdrawiam megara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 06.11.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Powiedzcie w jakiej technologii budujecie swoje domy i jaką scianę bedziecie budowacJa zamierzam budować z Porotermu 25 P+W plus docieplenie z wełny 12 cmA Wy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.11.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Powiedzcie w jakiej technologii budujecie swoje domy i jaką scianę bedziecie budowac Ja zamierzam budować z Porotermu 25 P+W plus docieplenie z wełny 12 cm A Wy ?? My też Porotherm 25 + wełna, choć czekamy jeszcze na wycenę prefabrykatu keramzytowego. Na razie nas olewają pozdrawiam, aga, która nadal szuka architekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.11.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 witam Was wszystkich, część znam z jesiennej, ale myśle że moge podzielić sie czymś co jak Wy bedziecie zaczynać mi nie bedzie juz potrzebne, a myślę, że "zaklepać" już warto - mianowicie moją ekipe budowlaną najlepsze referencje w moim dzienniku tel. 608519727 - umawiając sie na wiosnę możecie się powoływać na budowę w Górze. Życzę wszystkim powodzenia i samych trafionych decyzji i wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.11.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Kris1 - wy już macie zupełnie inne tematy........... Może macie rację, ale ja o namiar wolę się pytać kogoś kto już dany temat przerabiał a nie tego co też szuka. To nie krytyka ale propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 07.11.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 kris1 - wy już macie zupełnie inne tematy........... Może macie rację, ale ja o namiar wolę się pytać kogoś kto już dany temat przerabiał a nie tego co też szuka. To nie krytyka ale propozycja. przecież to że powstała nowa grupa nie oznacza wcale, że w poszukiwaniu namiarów nie będziemy zaglądać do innych grup wielkopolskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 07.11.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Powiedzcie w jakiej technologii budujecie swoje domy i jaką scianę bedziecie budowac Ja zamierzam budować z Porotermu 25 P+W plus docieplenie z wełny 12 cm A Wy ?? My budujemy z suporexu 24 i 12 styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.11.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Kris1 - wy już macie zupełnie inne tematy........... Może macie rację, ale ja o namiar wolę się pytać kogoś kto już dany temat przerabiał a nie tego co też szuka. To nie krytyka ale propozycja. PRZECIEŻ TO ŻE POWSTAŁA NOWA GRUPA NIE OZNACZA WCALE, ŻE W POSZUKIWANIU NAMIARÓW NIE BĘDZIEMY ZAGLĄDAĆ DO INNYCH GRUP WIELKOPOLSKICH Zastanawiam się czy to ma sens, za chwilę powstanie WIOSNA 2008, potem w połowie roku JESIEŃ 2008. Informacje się rozproszą. Nowa grupa raz na dwa lata wydaje się lepszym rozwiązaniem. Ale nie będę już się wtrącać, nie było tematu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 08.11.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Co tak cicho u nas ?Moze pochwalicie sie jakie domki budujecie.Ja za 10 dni odbieram swój projekt od architekta.A może przedstawicie swoje rozwiazanie, które zamierzacie u siebie zastosować.Ja planuje ogrzewanie na eko-groszek + 2 kolektory (brak gazu)Zastanawiam się nad reku + GWCDo tego przydomowa oczyszczalnia A co wy planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.11.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Pado, jak poszukiwania wykonawcy? Ja mam jedną ofertę na ścianę 2-warstwową stan surowy otwarty z materiałem i jedną na zamkniety z prefabrykatu keramzytowego .... i nijak nie potrafię porównać. Czy jest na formu gdzieś jakas checklista dla laików, żeby sprawdzic czy wycena zawiera to, co powinna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.11.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Co tak cicho u nas ? Moze pochwalicie sie jakie domki budujecie. Ja za 10 dni odbieram swój projekt od architekta. A może przedstawicie swoje rozwiazanie, które zamierzacie u siebie zastosować. Ja planuje ogrzewanie na eko-groszek + 2 kolektory (brak gazu) Zastanawiam się nad reku + GWC Do tego przydomowa oczyszczalnia A co wy planujecie ? Jak już chyba pisałam, chcemy budować Dom w Groszku 2 tylko z innym garażem i nikt go nie chce przerobić Technologia - jeszcze nie ma decyzji, będą 2 warstwy albo ściany Preafa - gotowiec. Dachówka ceramiczna. Ogrzewanie - mamy gaz na działce, więc nie ma sensu legalettu o którym myśleliśmy. Ma być piec jednofunkcyjny kondensat z zasobnikiem, ogrzewający na dole podłogówkę a na górze kaloryferki. Reku - jeszcze nie rozpracowałam celowosci tego w naszym wypadku. na razie mamy szambo, ale kanaliza ma być niedługo ( ) a na oczyszczalnie nie ma miejsca pozdrawiam chorobowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s-works 11.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam wszystkich My ruszamy tez na wiosne jak tylko mrozy puszczą. Budujemy Marysie III z archipelagu, tylko czesciowo bedziemy ja podpiwniczac. :rollMurarzy już mamy czekamy jeszcze na dwie wyceny dachu i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 11.11.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam Grupę Budującą 2008 My ruszamy razem z Wami. Dom szeregowy na działce w Przeźmierowie. Projekt indywidualny, jakieś fotki wrzucimy później. Póki co zastanawiamy sie nad ekipami i nad materiałem. Chyba padnie jednak na Porotherm 38 lub 44. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 W takim razie ja też się zapisuję. Planujemy zacząć na wiosnę, jak tylko mrozy puszczą . Budowa w Poznaniu. Jesteśmy na etapie projektu, tzn. na bazie rododendrona 6 architekt robi nam projekt pół - indywidualny. Działka jest w pełni uzbrojona (na działce wprowadzona woda, kanaliza), w granicy skrzynka z prądem, w drodze gaz. Teraz czekam aż projektant drogowy zrobi projekt wjazdu na działkę. Budujemy się przy pomocy kolegi (on ma załatwiać wszystkie ekipy i pilnować porządku), także to jest na jego głowie czy ekipa będzie. Ekipy ma sprawdzone bo buduje z nimi już kolejne domy dla znajomych. No i najważniejsze: Kasa jest . Mam nadzieję, że na przyszłą Gwiazdkę już będziemy się wygrzewać przy kominku, a tymczasem uzbrajamy się w cierpliwość i dobre chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Baranowska 13.11.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 chociaż z pewną nieśmiałością - bo my rozbudowujemy się ... ale myślę że problemy będziemy mieć te same - bo idziemy w bok i od fundamentów trzeba zacząć Na razie wykańczamy projekt budowlany rozbudowy i lecimy po PNB, jak mrózy odpuszczą chcemy zacząć - bo w maju już musi działać cała chałupa ... roz_Budowa w Kiekrzu gdyby ktoś potrzebował mam namiary na fajnego architekta, na fajnego hydraulika i jednocześnie fachowca od co i tym kupującym ogrzewankowe sprawy polecam Instaldom na Lindego ( Ogrody) maja na prawdę dobre ceny w grudniu wypowiem się ad firmy od kuchni na 20 mam montaż aha - i szambiarza już "przerobilam" ale plastikowego też mogę polecić pozdrawiamy Kasia&Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertouno 14.11.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam wszystkich mam pytanko czy wiecie gdzie można jeszcze w miarę niedrogo nabyć działke budowlaną w miarę blisko Poznania tzn tak promień 15-20km max,poszukuje mój znajomy i naprawdę ciężko cos znależć w miarę rozsądnych cenach ,jeśli ktoś wie będę wdzięczny za namiary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 14.11.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Z tanią działką nie będzie chyba łatwo . Proponuje popatrzeć w ogłoszeniach w Głosie Wielkopolskim , biurach nieruchomości lub pokulać się samochodem po terenie okolicznych miejscowości ,i może coś się trafi godnego uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 15.11.2007 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Tania działka będzie oznaczać tylko tyle że w pobliżu autostrady, smrodu, F16, ubojni świń, wysypiska, oczyszczalni, zakładu karnego ... Generalnie nie polecam, naogladałem się trochę tanich działek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 15.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Wpisałam się w innym wątku, ale dopiszę się i tutaj. Nie wiem kiedy znajdę czas by przesledzić poprzednie wielkopolskie wątki.... Zaczynamy powoli mysleć o budowie domu - mamy działke w Dąbrówce gm. Dopiewo. Zaczęłam od kilku dni studiować forum i juz mam głowę kwadratowąJesli komus chciałoby sie napisac od czego zaczęliście Waszą drogę do wymarzonego domku, to byłabym wdzięczna:)Póki co mam działkę, wstępnie wybrany projekt (Ikar z Domusa), choć zastanawiam się jeszcze na Jaśminem lub Kryształem i ..... nie wiem co dalej.Pozdrawiam wszystkich budujących i juz wybudowanych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 15.11.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Wpisałam się w innym wątku, ale dopiszę się i tutaj. Nie wiem kiedy znajdę czas by przesledzić poprzednie wielkopolskie wątki.... Zaczynamy powoli mysleć o budowie domu - mamy działke w Dąbrówce gm. Dopiewo. Zaczęłam od kilku dni studiować forum i juz mam głowę kwadratową Jesli komus chciałoby sie napisac od czego zaczęliście Waszą drogę do wymarzonego domku, to byłabym wdzięczna:) Póki co mam działkę, wstępnie wybrany projekt (Ikar z Domusa), choć zastanawiam się jeszcze na Jaśminem lub Kryształem i ..... nie wiem co dalej. Pozdrawiam wszystkich budujących i juz wybudowanych:) Witaj damimax, Od czego zacząć... no cóż. Pierwsze koty za płoty bo jest już działka. Terz pytanie czy masz warunki zabudowy czy plan zagospodarowania przestrzennego. Jedno i drugi określi Ci parametry domku który możesz wybudować. Potem uzgodnienia, ew. przyłącza, projekt zjazdu i wniosek o pozwolenie na budowe. A w międzyczasie orientuj się co do ekip budowlanych, bo te dobre mają już pewnie zklepane terminy. Powodzenia w papierologii i wrazie czego pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts