Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale się tu cicho zrobiło.

Myślę że wszystkie informacje się przydadzą, więc piszmy wszystko co sie da.

No chyba że nie macie czasu.

Wiadomo okres przedświąteczny, w urzędach sielanka, połowa telefonów milczy, wszyscy czekają na Gwiazdora.

Prawdziwy ruch zacznie się 2 stycznia.

A więc powodzenia.

U nas sprawy toczą się powoli. Architekt już projekt skończył, ale się nie oddzywa.

Czekamy ... i myślimy od czego dalej zacząć.

Macie pomysły.

Pozdrawiamy

Drugie tyle. Na czas budowy mam "zamówione" 6 KW - to najnizsza wartość KW aby mieć 3 fazy. Początkowo umowa była na 12 KW ale na forum wyczytałem ze tyle to potrzeba na "mieszkanie w domu" a na czas budowy wystarczy mniej. No i pierwsza umowa opiewała na 1800 netto (na 12KW) a teraz tylko 800 netto (na 6KW) A przecież potem mozna zwiekszyć do 12 KW. No i na czas budowy koszty prądu będą mniejsze.
Masz racje z umową na prąd . Ja też chciałem wziąc mniej na poczatek 6 KW, a pózniej zwiekszyć docelowo . Niestety w rozmowie zostałem wyprostowany ,że teraz moga mi dać tyle ile chcę (do 15 KW) , a pózniej mogą mi czasem nie zwiekszyć ponad te 6 KW i mogę czekać na rozbudowę trafo nawet i 3 lata !.Wziąłem prądzik o wartościo docelowej i tyle.

my wprawdzie planowalismy zaczac budowe wiosna, ale zaczelismy juz w listopadzie

domek sie pnie, zeby go zobaczyc, zapraszam na dziennik

dam tylko wszystkim dobra rade- wstepnie to myslelismy, ze zaczniemy w lipcu tego roku. przez przestoje z architektem i czekanie na pozwolenie na budowe przesunelo sie do konca sierpnia

zaczelismy zalatwiac kredyt koneic sierpnia

i... podpisalismy go dopiero wczoraj!!!

jesli ktos od poczatku mysli o budowie na kredyt, radze zalatwiac jak najszybciej! to wlasnie ta moja zlota rada, hehe

nasz wykonawca leci do przodu bardzo, my myslelismy ze w tym roku dociagniemy tylko do poziomu zero, a on nie dosc ze zrobil sciany i strop to w styczniu zaczyna juz robic dach!!

gdybysmy nie mielli jakiejs gotowki to nie wiem jakby to wszystko wyszlo....

Widzę że jednak działacie ostro jeszcze przed świętami :-)

z ciekawości pytanie

ile zapłaciliście za wykonanie projektu przyłącza prądu i przy okazji jaki koszt to projekt przyłącza wody?

Chcemy lada dzień zlecić wykonanie tych projektów ale z tego co sie zorientowaliśmy to rozpiętość cen jest duza.

pozdrawiam

prąd z enei, 1600 projekt kosztował razem z podłączeniem

projekt wody 646 zlotych, z tym ze budujemy sie w kicinie i w związku z tym od lokalnego dostawcy wzielismy projekt

jeden elektryk z uprawnieniami (co prawda pierwszy, lepszy z ogłoszenia) rzucił kwotę 2500 za sam projekt.

I tak myślałem że coś mu chyba zaszkodziło.

Z tego co już się zorientowałem to chyba cena poniżej 2000 jest ceną dobrą.

pozdrawiam

Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia przesyłam wszystkim rozpoczynającym i budującym życzenia wszelkiej pomyślności , zdrowia i spokoju oraz spełnienia wszystkich marzeń .

Oby nadchodzący Nowy Rok 2008 spełnił nasze oczekiwania i abyśmy mogli cieszyć się z każdego dnia spędzonego na budowie domków naszych marzeń kiedy ściany rosną , a serce się raduje.

http://images23.fotosik.pl/129/8ddb22f302347bd3.jpg

Zgłaszam się do Grupy.

Zacząłem już na jesień - budowa w Kamionkach.

Budowa idzie pełną parą pomimo (pseudo)zimy, zapraszam na mój dziennik.

pozdrawiam Budowniczych Wielkopolski

Dla Wszystkich budujących i sympatyków naszej grupy :

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2008 , Spełnienia marzeń , wszelkiej radości i mało smutków, oraz wszystkiego co każdy z Was sobie Życzy , aby się spełniło .

Małgosia i Pawełek

Witajcie!

na początek życzę wszystkich wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

No to teraz się przedstawiam:

kobieta, 31 wiosen stuknęło w grudniu :wink: , szczęsliwa mężatka, mama przesłodkiej córeczki, od wiosny budująca mama i zona, działka w Chybach 1026m2, Dom: Komfortowy 2

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy2/sytuacja.php

miał być mniejszy i nie parterowy, ale ten nas tak oczarował, że nawet fakt zmniejszenia działki nas nie odczarował :wink: Pozwolenie na budowę mamy, szukamy ekipy, budowę chcemy rozpocząć wiosną.

pozdrawiam