Terry 27.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Trochę z "innej beczki" czy znacie jakieś fajne gospodarstwo agroturystyczne niedaleko Poznania, gdzie można wypaść na weekend z małymi dziećmi??? Gorąco polecam http://www.reges.pl/olchowymlyn.htm ok 75 km od Poznania w Środku Puszczy Noteckiej. Jestem w tym agro zakochany Znajde foty to wrzuce na picase Dzięki, fotki są super, jeszcze dzisiaj tam zadzwonimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 27.06.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam, czy któs juz sie orientował w cenach hydrauliki, elektryki i ogrzewania???? Tak pi razy drzwi jak to sie mówi jakie moge poniesc koszty?? Musze obliczyc ile mnie bedzie kosztowało doprowadzenie domu do stanu developerskiego (chodzi o dobranie kredytu) W tej chwili mam mury i jeszcze za "swoje" chcemy połozyc dach a reszta juz z kredytu i tu własnie musze sie okreslic ile?:) Dodam ze dom ma cos koło 115m2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Jakoś nie widzi się nam rynna stalowa, zawsze mam przed oczami wizję zardzewiałej starej rynny. Zatem jutro kupujemy PCV ogólnie jest ok. W starym domu miałam PCV z Buku (obecnie Wavin) przetrwały 17 lat. Zerwała je dopiero wichura dwa lata temu. Miały one jednak jedna wade. Mianowicie łączone były złaczkami z gumy która z czasem krószała. Ma szczeście latwo je sie kleił poxipolem W nowym domu mam teraz klejone. Nasze krajowe. Taka podróbke Marleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 27.06.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hej - wpadłam na pewien pomysł... proszę o diagnozę - dobry czy nie dobry aktualnie olewamy wodą fundament (musimy do 30.06 codziennie), pomysł: po olaniu fundamentu kłaść na nim folię, tak aby 100% wody zostało wchłonięte, a nie wyparowało... Według mojego kierbuda właśnie powinno się kłaść folię, a lanie wodą to błąd, szczególnie jak jest upał, bo przez różnicę temperatur (woda jest lodowata) można fundamenty zniszczyć. Sama folia musi być czarna. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 27.06.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam, czy któs juz sie orientował w cenach hydrauliki, elektryki i ogrzewania???? Tak pi razy drzwi jak to sie mówi jakie moge poniesc koszty?? Musze obliczyc ile mnie bedzie kosztowało doprowadzenie domu do stanu developerskiego (chodzi o dobranie kredytu) W tej chwili mam mury i jeszcze za "swoje" chcemy połozyc dach a reszta juz z kredytu i tu własnie musze sie okreslic ile?:) Dodam ze dom ma cos koło 115m2:) Napiszę Ci jak to mniej więcej u mnie wygląda. Dom mam 160+40 garaż. Elektryka z alarmami, inst. telewizyjną, robocizną, skrzynką jak do tej pory 10 tys. Kanaliza z inst. wodną, kosztami przyłączenia + piec, grzejniki, podłogówka itp - 40 tys z robocizną. do tego tynki, stolarka drzwiowa, okna, wylewki podłogowe i izolacja pod nimi to da ok. 50 tys. Razem 100 tys. Do zamieszkania pewnie będzie potrzeba kolejnej stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 27.06.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Krys - to i tak niedużo wyniosły cię te prace... Ja mam wstepny kosztorys generalnego wykonawcy od stanu surowego otwartego do deweloperskiego na 202 tys. Dom 138m pu + garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 28.06.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Krys - to i tak niedużo wyniosły cię te prace... Ja mam wstepny kosztorys generalnego wykonawcy od stanu surowego otwartego do deweloperskiego na 202 tys. Dom 138m pu + garaż. Krys1 nie wymienia ocieplenia domu oraz ocieplenia poddasza, jeśli dom ma poddasze użytkowe. Wszystko można też zrobić z droższych i z tańszych materiałów, tak albo inaczej, dlatego trudno porównywać kosztorysy. No i jeszcze jedna istotna sprawa - generalny wykonawca to nie PCK ---------------------------- pozdrowienia ze Słowackich Tatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 28.06.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Tak, tak, za wygodę się płaci:)Jednak aż tak duża rozbieżność nieco mnie zdziwiła, zwłaszcza, że mój dom mniejszy i w sumie prosty w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 28.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Krys - to i tak niedużo wyniosły cię te prace... Ja mam wstepny kosztorys generalnego wykonawcy od stanu surowego otwartego do deweloperskiego na 202 tys. Dom 138m pu + garaż. Ja buduję systemem gospodarczym. Mam sąsiada, który ma też generalnego wykonawcę i porównując ceny za wszystko płaci więcej niż my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 28.06.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Jakoś nie widzi się nam rynna stalowa, zawsze mam przed oczami wizję zardzewiałej starej rynny. Zatem jutro kupujemy PCV ogólnie jest ok. W starym domu miałam PCV z Buku (obecnie Wavin) przetrwały 17 lat. Zerwała je dopiero wichura dwa lata temu. Miały one jednak jedna wade. Mianowicie łączone były złaczkami z gumy która z czasem krószała. Ma szczeście latwo je sie kleił poxipolem W nowym domu mam teraz klejone. Nasze krajowe. Taka podróbke Marleya. ale 17 lat temu to PCV nie ma nic wspólnego z nowym PVC (nawet nazwa sie zmieniła). 17 lat to 1/3 życia tego tworzywa na światowym rynku czyli ogromna przepaść. Zatem można założyć że obecne Marleye wytrzymają znacznie dłużej i stawiam je wyżej od metalowych. A co do gumek.. hm.. się zobaczy, już kupiłem ale jeszcze nie widziałem, w każdym razie dzięki za radę, trzeba będzie im się przyglądać co jakiś czas. I tak z innej beczki, przymierzam się do instalacji alarmowej, potrzebuję namiary na jakieś centralki sprawdzone i niekoniecznie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 29.06.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Tole byłam w Twoim dzienniku i widziałam przynajmniej 3 różne kolory Twojej dachóki, mógłbyś pokazać fotkę na któym kolorystycznie jest ona najbardziej zbliżona do rzeczywistości? w jakim kolorze będziecie robić podbitkę a potem cokoły i elewację? zaraz poszukam i pokażę jaka kolorystyka u nas na razie wygrywa...ale nadal się miotam o taką kolorystykę, tylko podbitkę raczej ciemniejszą chyba.. http://images34.fotosik.pl/303/6df001f76a519f83.jpg http://images32.fotosik.pl/303/d0343687b13c549c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 30.06.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Poszukuję stempli min długośc 270cm. Bliźniątrodzice - piękne te kolory Wiecie jaka to jest i to jest kolor dachówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 30.06.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 od środy zapraszam ciekawych na naszą działkę - stawiać będą nasz dom. Podobno w środę będzie już dużo stało, w czwartek chyba będą wszystkie ściany - więc SZOK... nie ma domu.......... jest dom potem cała konstrukcja dachu i dach... (kanadyjczyk - dla przypomnienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgrams 30.06.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Mam duużą prośbę. Dziś na budowę zjechali budowlańcy, 3 fachmanów, i okazało się od razu że jest kryzys. Pracują nader szybko i już na środę południe chcą mieć beton do zalania ławy fundamentowej. Rozglądałem się wcześniej za betonem, ale tylko w BM Beton Spólka z o.o. ze Swarzędza mieli terminy 1-2 dni. Tylko że tam dziś nikt nie odbierał telefonu Zna ktoś betoniarnię z krótkim terminem realizacji w okolicach Swarzędza - Kostrzyna?? Jeśli tak to proszę o namiary. Swoją droga jak takie tempo utrzymają to kto wie... może przed zimą się uda wprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 30.06.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Mam duużą prośbę. Dziś na budowę zjechali budowlańcy, 3 fachmanów, i okazało się od razu że jest kryzys. Pracują nader szybko i już na środę południe chcą mieć beton do zalania ławy fundamentowej. Rozglądałem się wcześniej za betonem, ale tylko w BM Beton Spólka z o.o. ze Swarzędza mieli terminy 1-2 dni. Tylko że tam dziś nikt nie odbierał telefonu Zna ktoś betoniarnię z krótkim terminem realizacji w okolicach Swarzędza - Kostrzyna?? Jeśli tak to proszę o namiary. Swoją droga jak takie tempo utrzymają to kto wie... może przed zimą się uda wprowadzić... jest jeszcze stanbud w garbach,nie wiem jakie mają terminy, w nekli też jest betoniarnia i tylko do nich mam numer (tel. 61-4386313) witam, ktoś polecał doradcę od okien chyba jakaś kobietka w Gnieźnie..ciężko tu cokolwiek znaleźć więc może mogę prosić o namiary? jakieś inne przystępne ładne i tanie również chętnie przyjmę! mogę się odwdzięczyć namiarami na naprawdę tanie okna połaciowe roto....do nas przyjechały w 2 dni spod warszawy- a taniej było o 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgrams 01.07.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 jest jeszcze stanbud w garbach,nie wiem jakie mają terminy, w nekli też jest betoniarnia i tylko do nich mam numer (tel. 61-4386313) Dzięki wielkie, udało się wykroić termin dość szybki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 01.07.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 jest jeszcze stanbud w garbach,nie wiem jakie mają terminy, w nekli też jest betoniarnia i tylko do nich mam numer (tel. 61-4386313) Dzięki wielkie, udało się wykroić termin dość szybki:) to się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 01.07.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Ja chce zacząć od fundamentu na koniec roku a budowe już w 2009 r,ale już teraz szukam ekip i tu prośba macie namiary na ekipę murarzy,cieśli godnych polecenia? I sprawa druga w projekcie mam strop lekki z płyty nida ( bez poddasza uzytkowego)ale słyszałam zdania że mimo to lepiej zalac strop bo nie pęka jak nida.Może mi cos doradzicie...Pozdrawiam wszystkich którzy skończyli,zaczęli i budują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 01.07.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam Was! Przymierzamy się do rozpoczęcia budowy no i szykujemy teren, m.in. ten nieszczęsny kibel mamy zorganizować i nie wiem skąd, jak. Orientowałam się już w takich wypożyczalniach, typu toi toi, ale to bardzo drogo kosztuje.Podsuńcie proszę jakiś pomysł, namiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 01.07.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 a druga sprawa to ogrodzenie tymczasowe. Skąd to to wytrzasnąć? Chodzi o jakiś zwykły płot, coś skleconego z paru desek czy siatki, żeby jakoś budowę zabezpieczyć. Sama tego nie skonstruuję... A może ktoś z Was ma cuś takiego do odsprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts