Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy lepsze są plastikowe czy betonowe.

To zależy... Jak masz wysoko wodę gruntową, to jest szansa, że ci taki lekki zbiornik plastikowy wybije dziurę w trawniku... :roll: Dlatego w takich przypadkach polecane są ciężkie zbiorniki z betonu.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie rozprowadzono nam elektrykę w domu. Mam pytanko, co dalej z formalnościami? Czy elektrycy muszą nam dać jakiś protokół odbioru, czy wystarczy dokonać wpis w dzienniku budowy?

Asia

Hej! Mam pytanie skąd braliście szamba. Czy lepsze są plastikowe czy betonowe. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie. Pozdr.

Ja biorę z Czyżbetu z Palędzia, wiem, że też z fachbetu ludzie mają - jak nazwa wskazuje betonowe - tansze zdecydowanie.

Właśnie rozprowadzono nam elektrykę w domu. Mam pytanko, co dalej z formalnościami? Czy elektrycy muszą nam dać jakiś protokół odbioru, czy wystarczy dokonać wpis w dzienniku budowy?

Asia

Jak się dowiedziałem na tej grupie (poszukaj wcześniej) i dogadałem z elektrykiem potrzebny jest protokół po wykonaniu prac - wystawi mi coś takiego po założeniu gniazdek ....obwody już mierzył... ale jak to twierdzi po ogniazdkowaniu jeszcze raz pomierzy...

Pawlok

Hej! Mam pytanie skąd braliście szamba. Czy lepsze są plastikowe czy betonowe. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie. Pozdr.

Ja zakupiłam szambo betonowe 10m3 w Poznaniu Spławie, razem z montażem.

Skąd bierzecie lustra do łazienek? Potrzebuję sztuk dwie, znacie kogoś niedrogiego?

od producenta...

hmm wydaje mi się ze jeszcze istnieje zakład w Luboniu na ulicy Sikorskeigo ale jaka nazwa nie pamiętam..

Pawlok

Gość Gosc_gość
Skąd bierzecie lustra do łazienek? Potrzebuję sztuk dwie, znacie kogoś niedrogiego?

od producenta...

hmm wydaje mi się ze jeszcze istnieje zakład w Luboniu na ulicy Sikorskeigo ale jaka nazwa nie pamiętam..

Pawlok

Może chodzi o tą firmę na Sobieskiego w Luboniu ??

http://www.lustrzanyswiat.pl/oferta.html

Gość Gosc_gość
Czy macie może jakiegoś elektryka, który poprzekładałby nam trochę kabelków w kuchni? Bardzo pilnie potrzebuję....

Adam Staszyński 606 483 423 - robił u mnie i już u kilku forumowiczów.

Jest na Białej Liście Wlkp.

Wczoraj mi sprawdził całą elektrykę na poddaszu, bo było podejrzenie, że ocieplacze jak przykręcali profile do nidy do ściany to mogli się wwiercić w kable.

Znalazł 1 trafiony i pociągnął kabelek przy podłodze. :roll:

Dobrze, że tylko 1 był trafiony. :p

Gdzieś kiedyś - i to w sumie całkiem niedawno czytałam na forum przeliczenie ile trzeba materiałów w stylu cement, żwir itp na 1 m3 wylewki Poratujcie jak ktoś wie albo wie gdzie to jest bo ta wyszukiwarka jest tragiczna!!!
Gość Gosc_gość

Rozgryzam temat elewacji

Chcę zrobić w tym roku tylko ocieplenie elewacji styropian siatka i klej oraz sztukaterie na około okien i innych otworów, bonie oraz obłożenie styro 5cm płyt balkonowych.

Tynk zrobię w przyszłym roku, jak już większy bałagan u sąsiadów się skończy, albo nawet jeszcze później jak już droga przed naszymi domami będzie w miarę zrobiona.

Mam już 3 oferty, ale nadal nie wiem czy to nie dużo :roll:

Możecie mi napisać ile Wam policzyli robocizny za te rzeczy ??

może być na P.W. jakby co :roll: :p

Gość Gosc_gość

Tak :p

No proszę jak się ludzie przekwalifikować potrafią kiedyś tapczany jako tapicer trzaskał a dziś elektrykę :-)

Pawlok

Może pomyliłeś go z kimś ? Jakie tapczany :o

On dosyć długo pracował w TP S.A. i żadnych tapczanów nie robił z tego co mi wiadomo.

Może pomyliłeś go z kimś ? Jakie tapczany :o

On dosyć długo pracował w TP S.A. i żadnych tapczanów nie robił z tego co mi wiadomo.

Robił , robił osoba na 100% ta sama :-)

Stad jestem pod wrażeniem przekwalifikowania - w sumie fajnie skoro polecacie ze dobry fachowiec i uprawnienia ma :-)

No ale w sumie odeszliśmy od tematu grupy budującej bardzo daleko :-)

Pawlok