Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanko po co Aquanetowi przy montażu licznika ogrodowego informacje o powierzchni ogrody i ilości osób mieszkających w domu ?

pozdrawiam

zdziwiony

Pawlok

Ha ha a to dobre.Pewnie liczą każdą krople wody, a moze uważają, że od licznika ogrodowego poprowadzisz ją z powrotem do domu żeby było taniej. A tak serio to" co ma piernik do wiatraka".
... a moze uważają, że od licznika ogrodowego poprowadzisz ją z powrotem do domu żeby było taniej.

A to gdzieś czytałem na forum muratora ze jakaś firma wodociągowa nie chciała założyć gościowi licznika ogrodowego bo rurę od tego przyłącza poprowadził pod posadzkami - i twierdzili że jak jej nie widzą to może służyć jako obejście do kranu w domu! Polska to dziwny kraj...

Pawlok

No cóż polak potrafi wszystko.Skoro mozna podłączyć się z prądem pod latarnie uliczną to tym bardziej poprowadzić wodę do domu od podlicznika ogrodowego.Widziałem kiedyś takie podłaczenie do pralki.W domu kupa dzieci to i prania bylo sporo,a wlasciciel cieszył sie, że oszczedza na kanalizacji.
może są na forum osoby które mają swoje szamba i robiły juz odbiór , bo gdzie nie czytam, kogo nie pytam to kazdy mówi co innego i kier. bud tez co innego , pytanie : odbiór szamba musi być wykonany przez P.I.S (sanepid) ? bo z kolei na innym forum czytałam ,że K.B. robi protokół że została przeprowadzona próba szczelności kanalizy i szamba i wystarczy ? choć to akurat to nie bardzo mi coś pasuje . Była bym wdzieczna za odpowiedź , czy wskazówki . Dziękuję

Witam, juz zamknąłem budowę, i do tego potrzebny jest tylko atest od szamba do Powiatowej Inspekcji budowlanej (tam gdzie zgłaszamy zakonczenie budowy). pozdrawiam

może są na forum osoby które mają swoje szamba i robiły juz odbiór , bo gdzie nie czytam, kogo nie pytam to kazdy mówi co innego i kier. bud tez co innego , pytanie : odbiór szamba musi być wykonany przez P.I.S (sanepid) ? bo z kolei na innym forum czytałam ,że K.B. robi protokół że została przeprowadzona próba szczelności kanalizy i szamba i wystarczy ? choć to akurat to nie bardzo mi coś pasuje . Była bym wdzieczna za odpowiedź , czy wskazówki . Dziękuję

Witam, juz zamknąłem budowę, i do tego potrzebny jest tylko atest od szamba do Powiatowej Inspekcji budowlanej (tam gdzie zgłaszamy zakonczenie budowy). pozdrawiam

dzięki za odpowiedź , mamy już odbiór :lol: i okazało sie że nie potrzebowałam żadnych atestów , specjalnych oględzin , czy czegokolwiek , tylko wpis w dzienniku , że KB sprawdził całą kanalizę wraz z szambem , pomału się wprowadzamy :lol: , pozdrawiam

witam!

mam do sprzedania dachówke RUSTYKALNĄ ROBENA 2200 szt.

gąsiory 60szt , skrajna lewa i prawa120szt - wszystko na około 170 m2 dachu.

dachówka jest nowa lecz była juz rozpakowana na budowie , dostarczona przez pomyłke na moją budowe , obecnie spaletowana gotowa do transportu , mozliwy transport hdsem, JA zapłaciłem za dachówke podstawową 3.20 zł -chcę tylko 70% tej ceny

http://lh6.ggpht.com/_lkQ5PGKALxU/S49yAytf4fI/AAAAAAAAALY/bbyKxMxIVQU/s640/S6305131.JPG

Witam, mieszkamy juz pod wrzesnia ale dom ciagle nieocieplony:( Pilnie szukam dobrej sprawdzonej ekipy od ocieplen i tynków zewnętrznych (chociaz na ten rok wystarczy ocieplenie) na wrzesnien, pazdziernik. bede wdzieczna za podpowiedzi:) Kolejnej zimy bez ocieplenia nie wytrzymam:):):)

Ps: jak sie teraz kształtuja ceny za ocieplenie?

Witam witam

Nauczona doświadczeniam, zapytuję Was o namiary na sprawdzone i polecane namiary na:

- płytkarza (została nam górna łazienka do zrobienia);

- brukarza (Seb Lech już uwzględniłam);

- stolarza (płot i balustrady z drewna mi się marzą) + ślusarza (profil pod bramę przesuwną i furtkę);

- klinkierarza (?) na płotek z klinkieru oczywiście

Odwdzięczę się fotkami z zakończonych robót a teraz przesylam serdeczne pozdrowanienia wszystkim towarzyszom doli i niedoli budowlanej

witam Was, czy możecie polecić solidną firme od mebli kuchennych, jeśli tak to będę wdzięczny za kontakt, pzdr K.

Ja korzystam z http://www.architekt-vw.pl/ Na razie zrobilismy projekt i jestesmy zadowoleni. Wycena mebli tez wyglada dobrze. Bylo to polecenie od znajomych.

Może i ja zapytam o kilka wskazówek na najbliższe okolice Poznania:

1. Dobry i niedrogi montaż kominka "rekreacyjnego"

2. Dostawca płytek PILCH

3. Armatura łazienkowa - wszystko ROCA

4. Najlepszy skład z panelami podłogowymi (Kronopol platinium i classen)

5. Stolarz lub producent mebli kuchennych - zależy mi na jakości wykonania

6. Jeśli producent mebli kuchennych to stolarza do różnego rodzaju prac dodatkowych - blat do łazienki, jakaś szafka itp.

7. Najważniejsze - kryterium wybory - cena jak w przetargach - najtańszy wygrywa !!! :-)

Bardzo proszę o sugestie

Gdzie można w okolicy kupić blat kuchenny ale o szerokości 80 cm? Standardowe mają 60 cm ale ja chcę wjechać pod okno zamiast parapetu.
Firma Piotrex jakieś dwa kilometry za salonem opla w Swarzędzu-Jasinie trasa na Kostrzyn-Września-Warszawa,(po prawej stronie).Kupowałem tam w zeszłym roku do mieszkania teściów.najszersze mieli chyba 110cm.

JAk ktoś potrzebuje fachowców od wykończeń płyta G-K, płytki i wszelkie wykończenie to pisać na prv. Ja jestem z nich bardzo zadowolona a co najważniejsze to szefowie też pracują a nie za biurkiem siedzą.

Pozdrawiam