Gość Gosc_gość 25.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Znowu jak co roku na wiosnę widzę próby siania poruty, żeby trochę ruszyć na rynku W zeszłym roku jakoś to nie podziałało, zdrożeć już nie zdrożeje za dużo bo waluty też już są na górce lub niewiele im brakuje. "Bo podrożeje" - to jest zwykła ściema handlowa - co miało podrożeć już podrożało ze względu na wzrost kursów walut. Może i ciut podrożeje jeszcze jak spekulanty zrobią drugi atak na PLN. Euro nie powinno przekroczyć granicy 5 PLN, bo to jest zbyt silna linia oporu. To samo tyczy się kursu 3,5 PLN za CHF. Pod drugim ataku spekulantów ( jeżeli w ogóle do niego dojdzie) widzę już tylko umacnianie złotego i za tym idzie spadek cen towarów. Ja oczywiście też trzymam się planu i żadnych zakupów na górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 25.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Hmm 105 mam za Styropoz, za termoorganike 110 zł. Wszyscy podają ceny do piątku - czyli do pierwszego marca inne ceny. Będzie drożej? Pawlok Ja dzisiaj zamówiłem styropian termoorganiki i już podobno jest drożej niż w zeszłym tygodniu Gdy zaczynałem budowę z zeszłym roku w maju okazywało się, że sztuczne pompowanie cen na wiosnę nie wypaliło i kupowałem materiały taniej niż sąsiedzi, którzy zrobili zakupy w lutym. Teraz niestety nie mogę czekać do maja:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja dzisiaj zamówiłem styropian termoorganiki i już podobno jest drożej niż w zeszłym tygodniu Teraz niestety nie mogę czekać do maja:( W jakiej cenie? Powoli wiosna idzie i starujemy z dalszymi pracami - tak więc powoli myślę co , gdzie kupić... Pytanie czy dla produkcj istyropianu kupuje sie komponenty za walute - by ewentualny wzrost cen był umotywowany ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 25.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja dzisiaj zamówiłem styropian termoorganiki i już podobno jest drożej niż w zeszłym tygodniu W jakiej cenie? Powoli wiosna idzie i starujemy z dalszymi pracami - tak więc powoli myślę co , gdzie kupić... Pytanie czy dla produkcj istyropianu kupuje sie komponenty za walute - by ewentualny wzrost cen był umotywowany ? Pawlok Zamówiłem Platinum ściana frezowany 194zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 25.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witam,czy może ktoś polecić dobrego (i nie drogiego oczywiście) fachowca od stolarki drzwiowej? byłam dziś w voxie i oczy mi z orbit wychodziły jak patrzyłam na ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza82 26.02.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gdzie kupię najtaniej Porotherm 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 26.02.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam, jestem po skończonych tynkach i szczerze moge polecic ekipe która robiła u nas wylewki i tynki gipsowe ( wapienne tez robia) zdjecia w moim dzienniku. Info wysle na priv.Iwett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 26.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 witam, czy ktoś z Was miał nadzór archeologa w czasie robót ziemnych? Ile taki nadzór może kosztować? pozdrawiam sakiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 26.02.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A co do drzwi zewnętrznych i wewnętrznych ja będę zamawiać tutaj http://www.stolarnianowakowscy.pl/drzwi_zewnetrzne.php Mój brat ma od nich wewnętrzne i jest bardzo zadowolony a są naprawdę ładne. witam, czy możesz napisać coś więcej o tych drzwiach. Interesują mnie przede wszystkim drzwi zewnętrzne Polecam odwiedzić ich w Mosinie i samemu poglądnąć. Ja będę od nich brała ale jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 26.02.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Polecam przeczytanie dziennika ivett27 dzisiaj mialem chwilke czasu i poprostu bomba jeszcze takiego nie czytałem Gratuluje ivett27 masz talent![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 27.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Polecam przeczytanie dziennika ivett27 dzisiaj mialem chwilke czasu i poprostu bomba jeszcze takiego nie czytałem Gratuluje ivett27 masz talent![/b] Daj linka, bo ja jej znaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 27.02.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czy ktos z Was ogrzewa dom gazem z z przydomowej butli? Dziś mnie zaskoczył facet w hurtowni,mówiąć że eko groszek bardzo podrożał i gaz wychodzi nawet taniej no i jest czyściej w kotłowni. Co o tym sposobie ogrzewania myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ing29 27.02.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 A co do drzwi zewnętrznych i wewnętrznych ja będę zamawiać tutaj http://www.stolarnianowakowscy.pl/drzwi_zewnetrzne.php Mój brat ma od nich wewnętrzne i jest bardzo zadowolony a są naprawdę ładne. witam, czy możesz napisać coś więcej o tych drzwiach. Interesują mnie przede wszystkim drzwi zewnętrzne Polecam odwiedzić ich w Mosinie i samemu poglądnąć. Ja będę od nich brała ale jeszcze nie mam. Wybrałam się do nich w środę, drzwi robią dobre wrażenie, lepsze niż na stronie internetowej, a ceny są przystępne (drzwi z montażem 3400, w tym dopłata za dąb). Pomiar odbył się w czwartek i teraz czekam na koniec marca kiedy to drzwi będą montowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Polecam przeczytanie dziennika ivett27 dzisiaj mialem chwilke czasu i poprostu bomba jeszcze takiego nie czytałem Gratuluje ivett27 masz talent![/b] Daj linka, bo ja jej znaleźć nie mogę Trochę mu się przeinaczyło nie ivett27 tylko iwett27 z resztą tu masz sznurek http://forum.muratordom.pl/maly-dworek-i-m-o,t127857.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 27.02.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 WIem, ze grupa 2008 raczej juz skonczyla ise budowac, ale zagladaja na nia rozne inne osoby, dlatego tez zameiszcze nastepujace ogloszenie: Mam do odsprzedania kibelek budowlany, elegancki, z okienkiem z szybka, zeby trafiac tam gdzie sie chce trafic:) Do odbioru w Kicinie, kolo Czerwonaka, cena do ustalenia!http://images40.fotosik.pl/68/5e2afbf47e35a8d8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.02.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Zamówiłem Platinum ściana frezowany 194zł/m3. A jeżeli wolno wiedzieć jaki gruby? Na ocieplenie śniań ? Widzisz sens stosowania platinium (cena)? Ja dzisiaj zamówiłem PLATINIUM po 180 zł/ m3 płyty 5cm niefrezowany - ale do ocieplenia specyficznego miejsca - przestrzeni między końcem ściany szczytowej a deskowaniem dachu - gdzie miejsca na większą grubość styropianu nie mam. I FS 20 na podłogę GOLD po 160 zł/m3, SILVER po 150 zł/m3. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.02.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czy ktos z Was ogrzewa dom gazem z z przydomowej butli? Dziś mnie zaskoczył facet w hurtowni,mówiąć że eko groszek bardzo podrożał i gaz wychodzi nawet taniej no i jest czyściej w kotłowni. Co o tym sposobie ogrzewania myślicie? Myślę, że nikt nie jest wstanie przewidzieć w perspektywie długofalowej które paliwo będzie tańsze i jak długo. Jednego możemy być pewni wszystkie paliwa będą drożeć, stad dobre okienka , termoizolacja to podstawa. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 27.02.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Polecam przeczytanie dziennika ivett27 dzisiaj mialem chwilke czasu i poprostu bomba jeszcze takiego nie czytałem Gratuluje ivett27 masz talent![/b] Daj linka, bo ja jej znaleźć nie mogę Trochę mu się przeinaczyło nie ivett27 tylko iwett27 z resztą tu masz sznurek http://forum.muratordom.pl/maly-dworek-i-m-o,t127857.htm Tak to jest jak sie przepisuje a nie kopiuje... Sorki iwett27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 27.02.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 A jeżeli wolno wiedzieć jaki gruby? Na ocieplenie śniań ? Widzisz sens stosowania platinium (cena)? Ja dzisiaj zamówiłem PLATINIUM po 180 zł/ m3 płyty 5cm niefrezowany - ale do ocieplenia specyficznego miejsca - przestrzeni między końcem ściany szczytowej a deskowaniem dachu - gdzie miejsca na większą grubość styropianu nie mam. I FS 20 na podłogę GOLD po 160 zł/m3, SILVER po 150 zł/m3. Pawlok Z ekonomicznego punktu widzenia platinum nie bardzo ma sens. Warto kupić tańszy styropian i dać grubszą warstwę. Problem tylko, że też nie mam miejsca na grubszą warstwę. Chciałem dać 12cm ale okazało się, że cokół wystaje na 12cm więc prawie licowałby się ze ścianami - będzie więc 15cm styro i mój symboliczny okap jeszcze bardziej się zmniejszy:( Mam nadzieję, że zwróci się na ogrzewaniu: strop 35cm (wełna plus styro), posadzki tylko 10cm (bo pomieszczenia wyszłyby zbyt niskie), okna z szybami 0,5W/m2 Co do cen: ja też zamówiłem za 180zł. 14zł to dopłata do frezowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 27.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Własnie zakupiłem dachówki Robena w hurtowni Bol-Ann w Gnieznie mieli najlepsza oferte polecam (a troche wycen porobiłem... , przechowywanie na placu gratis (u mnie akurat ok. 1 miesiac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts