sakiw 18.03.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 problem studni sam się rozwiązał, woda podobno jest na min10m wiec pozostaje głębinowa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.03.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jaskiej grubości robiliście wylewki na parterze . Wg projektu mam 6 cm, , mój kierownik mówił mi,że wystarcza 4 - 5 cm . Co sądzicie i jakie robiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 19.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 u nas wyszło 7,5 cm jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 U mnie planowane 6-7cm, ale jak wyjdzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 19.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jaskiej grubości robiliście wylewki na parterze . Wg projektu mam 6 cm, , mój kierownik mówił mi,że wystarcza 4 - 5 cm . Co sądzicie i jakie robiliście ? Będzie 5-6 cm wzmacniane zatopioną siatką stalowa. W garażu min 8 cm po lekkim skosie wiec myślę ze na drugiej stronie wyjdzie 12 cm.... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 19.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No właśnie przymroziło dzisiaj.A ja mam otwarta wodę - dzisiaj już nie zdążę na działkę podjechać, mógł mróz zrobić krzywdę ?Ujęcie wody z licznikiem mam w nieogrzewanym garażu - gdzie zamiast bramy tylko folia, dodatkowo opatulone rury/zawory częściowo styropianem a częściową po otwarciu wody szmatami i całość przykryta "skrzynia" z desek.Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 19.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jaskiej grubości robiliście wylewki na parterze . Wg projektu mam 6 cm, , mój kierownik mówił mi,że wystarcza 4 - 5 cm . Co sądzicie i jakie robiliście ? Będzie 5-6 cm wzmacniane zatopioną siatką stalowa. W garażu min 8 cm po lekkim skosie wiec myślę ze na drugiej stronie wyjdzie 12 cm.... Pawlok Tam gdzie gres jest 7cm, tam gdzie będzie deska 6cm.Wzmocnione włóknem szklanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 20.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam,Mam do sprzedania elementy tymczasowego ogrodzenia frontu dzialki: - brama wjazdowa- furtka- słupki U mnie bylo to zainstalowane na 30 m. Tyle ma przod dzialki.Cena do uzgodnienia. http://img22.imageshack.us/img22/3254/23ogrodzenie09.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 20.03.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 WitamJestem na etapie wyboru dachówki.Byłem w kliku miejscach i mówili mi, że nie mam wybierać dachówki ceramicznej Roben falista plus kasztan, gdyż wystepują w partach różnice odcieni a podobno Roben informuje o takich możliwościach występowania. Miałem równiez takie info od mojej ekipy która bedzie mi kładła dach.Czy wy tez mieliście takie problemy i czy się spotkaliście takim czymś czy to tylko sprzedawcy maja prowizję od sprzedania innych producentów?Proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 20.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam Byłem w kliku miejscach i mówili mi, że nie mam wybierać dachówki ceramicznej Roben falista plus kasztan, gdyż wystepują w partach różnice odcieni a podobno Roben informuje o takich możliwościach występowania. Mam taką założoną od października 2008 - żadnych tez podawanych przez Ciebie nie mogę potwierdzić - zero problemu, cieśla-dekarz zadowolony z towaru, dach wyszedł super. Pawlok PS: polecam Kolmax Swarzęz jako dostawce towaru na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 20.03.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 To chyba zależy od tego co komu się podoba. My wybraliśmy dachówkę, która mieni się kolorami w słońcu. A jej kolor nie jest jednolity ma jakby jaśniejsze i ciemniejsze odcienie. Nam się to bardzo podoba ale słyszeliśmy już, że chyba nam jakąś wadliwą dachówkę wcisnęli ale ona już taka jest. Nasza dachówka do Koramic angoba szlachetna - kasztan. A co do dachówki, o którą pytasz to dekarz się nas pytał czy czasami nie mamy Robena falista plus bo to się źle kładzie, że niby jest nierówna. Te dwie dachówki podobnie wyglądają na dachu! Życzę trafnych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 21.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 ...właśnie w niedziele uzgodniłem cenę z moim instalatorem - 12 tys za całość robót instalacyjnych tzn: 10 kaloryferów, 2 pętle podłogówki, 2 rozdzielacze, montaż kotła i wkładu kominowego, podejścia wod-kan tj: 2 sedesy, 3 umywalki, 2 wanny, zlew, 2*pralka, kran na zewnątrz, doprowadzenie gazu w dwa miejsca wraz z szafka na działce... Miałem rozpietość ofert za robociznę na w/w zakres robót od 11 do 14 tysięcy... Pawlok paskudnie drogo chyba że jest jakiś szczegół o który nie wspominasz, a wpływa na wzrost ceny np. duża powierzchnia albo wypasioną firmę wziołeś ja mam umowę na 6 tys + 7% VAT (robocizna) 5 grzejników + 75 m2 podłogówki do tego ułożenie styropianu na podłodze tj 140 m2 i przeniesienie wodomierza ze studzienki do domu + likwidacja studzienki dwa krany zewnętrzne reszta podobnie jak u ciebie z tym że ja mam kanalizację pod podbetonem już rozprowadzoną, nie wiem jak u ciebie czekam na rozpoczęcie prac jeszcze, więc na razie nie wypowiadam się co do jakości wykonania przy okazji rada dla rozpoczynających budowę i planujących budowę GWC też zróbcie GWC przed rozpoczęciem pierwszych prac albo przynajmniej podczas wykonywania fundamentów wtedy nie ma kłopotu z miejscem na działce jeszcze ja w obecnym tygodniu walczyłem z GWC właśnie, a że mam już stan surowy tu gruz, tam zepchnięty humus, a tam żwir itp. a działka 1260 m2 to była wielka gimnastyka aby zakopać 20 mb rury do GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 21.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 To chyba zależy od tego co komu się podoba. My wybraliśmy dachówkę, która mieni się kolorami w słońcu. A jej kolor nie jest jednolity ma jakby jaśniejsze i ciemniejsze odcienie. Nam się to bardzo podoba ale słyszeliśmy już, że chyba nam jakąś wadliwą dachówkę wcisnęli ale ona już taka jest. Nasza dachówka do Koramic angoba szlachetna - kasztan Mamy taką samą i podobnie podchodzimy do różnic w odcieniach - nam się to podoba. Pamiętam, że ekipa, która układała dach sąsiadowi przysłała jakiś ludzi, żeby sobie zobaczyli nasz dach i potraktowali to jako przestrogę jaki ten "CREATON" potrafi być beznadziejny Nawiązując do tematu wodomierzy: na naszym osiedlu zamarzły wszystkim! Ja miałem budynek zamknięty, częściowo ocieplony, sąsiad miał wodomierz w piwnicy i nic nie pomogło. A co do wylewki ja mam 5 cm tam gdzie będą deski, a 6 cm gdzie płytki. KB mówił, że jeśli nie robię podłogówki to starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 22.03.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam Pdnośnie dachówki RobenPo rozmowach z przedawcami mówili mi , że również te drogie margi jak Ruppa czy inne u nich równiez zdarzają się odcienie.To tak jak z samochodami.Jeden kupi i mu pasuje drugi kupi ten sam model i ciągle mu się psuje.W końcu wybraliśmy Kasztan Roben.A teraz prosze o na miary na tartaki sprzedające więźbę dachową w rozsądnych cenach i w miarę dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 22.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam, nie ma ktoś przypadkiem na zbyciu skrzynki elektrycznej z licznikiem dzięki której można "pożyczać" prąd od sąsiada i móc się potem rozliczyć?, jeśli ktoś posiada to chętnie odkupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam, nie ma ktoś przypadkiem na zbyciu skrzynki elektrycznej z licznikiem dzięki której można "pożyczać" prąd od sąsiada i móc się potem rozliczyć?, jeśli ktoś posiada to chętnie odkupie. Jakby co to mam na zbyciu sam licznik za 50 zł - południowo/wschodnia część Poznania - był używany właśnie jak miałem prąd od sąsiada. Teraz już mam "swój" prąd i mi niepotrzebny. Jeśli zainteresow-any/-ana to pisz na maila lub P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.03.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Poszło na PRV czy ja tez moge poprosic o namiar na stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam, jestem po skończonych tynkach i szczerze moge polecic ekipe która robiła u nas wylewki i tynki gipsowe ( wapienne tez robia) zdjecia w moim dzienniku. Info wysle na priv. Iwett mozna prosic o namianry wraz z cena najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 22.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Do tych którzy kupują drzwi zewnętrzne drewaniane - bierzecie dąb czy sosnę. Warto dopłacać za dębinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 22.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 makus, ja tam wolę te 4tysiące (taka nam wyszła różnica) dorzucić do innego wyposażenia domu, a zewnętrzne jednak sosnowe kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts