pawlok 25.03.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Właśnie wtargałem pozostałe po deskowaniu deski na stryszek - bedą docelowo stanowić podłoge owego stryszku.Trochę zabrakło i stą pytanie co jest tańsze na rynku deska 2,5 cm czy płyta OSB 22-25 mm ?Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 26.03.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam Poszukuję sprawdzonej godnej polecenia ekipy murarzy do wymurowania poddasza tzn tylko ścian szczytowych i bocznych bez ścianek działowych.wiem ze to nie dużo pracy na jakieś 3-5 dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwo 26.03.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 pawlok - a czym zaimpregnowałeś deski? bo chcę zrobić to samo co ty, ale obawiam się, że mogę na strych wtargać coś przypadkowo, co mi może potem dach zrujnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam Poszukuję sprawdzonej godnej polecenia ekipy murarzy do wymurowania poddasza tzn tylko ścian szczytowych i bocznych bez ścianek działowych. wiem ze to nie dużo pracy na jakieś 3-5 dnia. Poszło na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 26.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ZA 15 też mam cenę 105/m3 także to taka normalna chyba cena. Hmm 105 mam za Styropoz, za termoorganike 110 zł. Wszyscy podają ceny do piątku - czyli do pierwszego marca inne ceny. Będzie drożej? Pawlok Ja kupuje teraz styropek Styropoz (na razie nie wielkie ilosci) za gestosc 70 (na sciany czyli pewnie dawne oznacz. 15) 91,50 m3 brutto wiec ceny poszły jedak w dól . Hurtownia "Chemik" na ul.Kopanina w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 26.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Czy możecie polecić kogoś do ułożenia kostki granitowej? Może być kompleksowo lub z powierzonych materiałów. Macie jakieś doświadczenia w tym względzie? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 pawlok - a czym zaimpregnowałeś deski? bo chcę zrobić to samo co ty, ale obawiam się, że mogę na strych wtargać coś przypadkowo, co mi może potem dach zrujnować... To były deski zaimpregnowane zanurzeniowo - pozostałość po deskach na deskowanie. O dodatkowym impregnowaniu nie myślałem. Hmm nie wiem czego sie obawiasz jak deski bedą miały powietrze to nic ich nie ruszy za naszego życia Ponawiam pytanie co tańsze deski czy OSB? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ja kupuje teraz styropek Styropoz (na razie nie wielkie ilosci) za gestosc 70 (na sciany czyli pewnie dawne oznacz. 15) 91,50 m3 brutto wiec ceny poszły jedak w dól . Nie wiem jakie są teraz ceny ale nie porównujmy FS20 z FS15 - FS 20 zawsze był droższy. Styropoz używałem na ocieplenie fundamentów - ekipa nie była z niego zadowolona, krzywy co było nawet gołym okiem widać Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 26.03.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Właśnie wtargałem pozostałe po deskowaniu deski na stryszek - bedą docelowo stanowić podłoge owego stryszku. Trochę zabrakło i stą pytanie co jest tańsze na rynku deska 2,5 cm czy płyta OSB 22-25 mm ? Pawlok Hej, prosty rachunek 1m3 desek impregnowanych 25mm jakieś 550zł - to daje 40m2 powierzchni po 13,75zł/m2 płyta OSB22 wymiary 2,5x1,25 jakieś 80zł/szt to daje 25,6zł/m2 Czyli niby OSB jakieś 2 razy droższa od desek.. ale.. 1. można oczywiście kupić dechy poniżej 500zł/m3 oraz OSB22 na 7% Vat za ok 65zł/szt 2. bardziej trzeba się nadźwigać, żeby OSB wtargać na strych 3. mniej się narobisz mocując OSB niż dechy i wydaje mi się, że będzie estetyczniej wyglądać, chociaż zależy to również od jakości desek Ja osobiście robię OSB22 Pozdrawiam aG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.03.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 3. mniej się narobisz mocując OSB niż dechy i wydaje mi się, że będzie estetyczniej wyglądać, chociaż zależy to również od jakości desek Ja osobiście robię OSB22 Pozdrawiam aG I te OSB czymś impregnujesz czy idą "surowe" dużo tego nie potrzebuje wiec sie zastanawiam czy jednak nie "przepłacić". Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.03.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 I te OSB czymś impregnujesz czy idą "surowe" dużo tego nie potrzebuje wiec sie zastanawiam czy jednak nie "przepłacić". Pawlok OSB jest juz przeciez malowana lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 27.03.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Hej, prosty rachunek 1m3 desek impregnowanych 25mm jakieś 550zł - to daje 40m2 powierzchni po 13,75zł/m2 płyta OSB22 wymiary 2,5x1,25 jakieś 80zł/szt to daje 25,6zł/m2 Czyli niby OSB jakieś 2 razy droższa od desek.. ale.. 1. można oczywiście kupić dechy poniżej 500zł/m3 oraz OSB22 na 7% Vat za ok 65zł/szt 2. bardziej trzeba się nadźwigać, żeby OSB wtargać na strych 3. mniej się narobisz mocując OSB niż dechy i wydaje mi się, że będzie estetyczniej wyglądać, chociaż zależy to również od jakości desek Ja osobiście robię OSB22 Pozdrawiam aG a ja zrobilem z płyt wiórowych i jest ok wyszło estetycznie i tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.03.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 OSB jest juz przeciez malowana lakierem Ups w takim razie muszę sie gdzieś przejechać i zobaczyć na własne oczy bo chyba mylę rodzaje płyt i coś co brałem za OSB nim nie jest. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.03.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 a ja zrobilem z płyt wiórowych i jest ok wyszło estetycznie i tanio A konkretnie ile to kosztuję? Coś mi się wydaje ze tego typu płytę brałem za OSB. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 27.03.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 a ja zrobilem z płyt wiórowych i jest ok wyszło estetycznie i tanio A konkretnie ile to kosztuję? Coś mi się wydaje ze tego typu płytę brałem za OSB. Pawlok zabij mnie ale nie pamiętam za plyte chyba gr 22 wys 2,5 m i szer 1,5 cos kolo 80-90 zl musze sprawdzic jak znajdę to dokladnie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 27.03.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 chyba płaciłem 300 zł bez rachunku z pół roku temu kontakt jeśli dobrze pamiętam to na białej liście dodałem kiedyś hej, moglibyście polecić kogoś do zrobienia projektu wew.istalacji gazowej, ile taki projekt (całość dokumentacji) do uzyskania pozwolenia może kosztować ? .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 27.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 w Giant na Franowie zrobili mi projekt łazienki (rzuty wszystkich ścian w dwóch wymiiarach) i to nawet bez zobowiązań Wykończeniówka: mam pytanko czy gdzieś w Poznaniu lub okolicach jest sklep z płytkami, w którym w zamian za zakup u nich towaru wykonują projekt ułożenia płytek. Lub też gdzie to można uczynić za nie wielkie pieniądze. Dzięki za wszystko Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 28.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Poszukuje dobrych szpachlarzy do gipsu i gosci od posadzek maszynowych , bede wdzieczny za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.03.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Poszukuje dobrych szpachlarzy do gipsu i gosci od posadzek maszynowych , bede wdzieczny za namiary namiar na posadzki poszło na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 29.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Szukam hurtownii aby zaopatrzyc sie w akcesoria do podłogówki, Gdzie kupowaliscie rury, styry, rozdzielacze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts