Wciornastek 08.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 w kwestii podbitki drewnianej - włśnie jestem na etapie - koszt ca 6 tys z materiałem, ale nigdy więcej wojny! sami malujemy dechy i końca nie widac, tragedia, może to i ładne, ale robota do bani.[/b] No a masz jakiś fachmanów podbitkowców. Chętnie skorzystam z namiarów. No i ile m kw weszło w te 6 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 08.04.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 jestem na tym etapie i zauważyłem, że ceny montażu w Poznaniu są jakby nie z tej planety tzn. 160 do nawet ponad 200 zł/szt. z małymi obróbkami. Strasznie mnie to zirytowało bo mam kilkanaście do zamontowania i z tego powodu zacząłem szukać poza miastem (konkretnie Impol Lipno k.Leszna). Cena jaką dostałem za montaż od firmy sprzedającej mi (takie same) drzwi jest... 3x niższa, ekipa podobno sprawdzona. Tyle przed montażem. Witaj mam pytanie czy brałeś od nich równiez drzwi? Czy ceny drzwi też sa troszkę niższe niz w VOX -ie? Interesuje mnie Dre,aczkolwiek ciekawe są też z ich strony Invado,ale nie wiem nic o ich jakości. Hej, brałem drzwi + montaż po to, żeby było na 7% Ceny mają bardzo dobre, są też elastyczni w negocjacjach ale uwaga!! Nie chcę chwalić przed robotą- dobry sklep to ten, co dobrze załatwi reklamacje i ew. poprawki. Wcisnąć to każdy może. Ostateczna recenzja za 1/2 do 1 roku Co do Invado to śledziłem ich bardzo intensywnie w necie oraz pytałem gdzie się dało i opinie mają przyzwoitą. Nie jest to Mercedes ale w cenie do 1500 zł/szt masz drzwi w fornirze z ościeżnicą montażem, klamką i osprzętem co jest możliwe chyba jeszcze tylko w Porcie która opinię ma fatalną (modele w okleinie naturalnej). CZY SĄ ZNAWCY / UŻYTKOWNICY DRZWI INVADO? Drzwi już kupiłem ale wszelkie sugestie i dobre i złe mile widziane (będę zwracał uwagę podczas montażu) Hej - brałeś te drzwi w Impolu w Lipnie jak rozumiem? Tez jestem zainteresowana Invado - nie robili problemu z montażem pod Poznaniem? Ja buduję w Dąbrówce, w sumie jakieś 60km od lipna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 08.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 08.04.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry! Szklarz to chyba każdy będzie dobry. Oni raczej biorą od powierzchni i grubości szyby czy też lustra i finito. Wystarczy popatrzeć np. w Panoramie Firm i kontrolnie spytać ile biorą od metra. No chyba, że masz wymyślone jakieś fiku-miku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry! Szklarz to chyba każdy będzie dobry. Oni raczej biorą od powierzchni i grubości szyby czy też lustra i finito. Wystarczy popatrzeć np. w Panoramie Firm i kontrolnie spytać ile biorą od metra. No chyba, że masz wymyślone jakieś fiku-miku... Niestety nie jest to tak do końca proste, zwłaszcza jeśli chodzi o lustro, bo jak się źle przyklei to może nawet spaść - co może być niebezpieczne. Znam pewien przypadek, że dziecko wjechało w lustro w holu małym rowerkiem, lustro pękło i runęło na podłogę, ale na szczęście dziecko tata szybko zabrał w odpowiednim momencie. Skończyło się to na wymianie parkietu w tym miejscu. Poza tym zastosowanie nieodpowiedniego podkładu i kleju może skutkować nierównomiernym odbijaniem obrazu i powstawaniu plam. Taką teorię słyszałem w salonach z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 08.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 To może troszkę zmienię temat, czy ktoś rozważał zakup kotła LOGICA Albo też znacie jakieś opinie o tym producencie? Z góry dziękuję za odpowiedzi! http://www.cichewicz.pl/produkty/kotly_grzewcze/na_wegiel/logica1.php A jakie Wy forumowicze wybieracie kotły do ogrzewania swych domów. Myślę o paliwie stałym - miał, ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 09.04.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 My mamy od Cichewicza kocioł na ekogroszek z możliwoscią spalania miału i drewna.Długo szukalismy i padło na tego producenta z opinii na forach.Zobaczymy jak sie sprawdzi jak go uruchomimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 09.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 WitamPoczukuje sprawdzonej i nie drogiej ekipy która zajmuje się robieniem ogrodzeń.Chodzi mi ogrodzenie na podmurówce (może być gotowej gdyż jest to tańsze).Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 09.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 WitamPoczukuje sprawdzonej i nie drogiej ekipy która zajmuje się robieniem ogrodzeń.Chodzi mi ogrodzenie na podmurówce (może być gotowej gdyż jest to tańsze).Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 09.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Poczukuje sprawdzonej i nie drogiej ekipy która zajmuje się robieniem ogrodzeń.Chodzi mi ogrodzenie na podmurówce (może być gotowej gdyż jest to tańsze). Jeżeli siatka z podmurówką - to polecam Siatkoland w Luboniu - mają ekipy współpracujące. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry! Lustra i szkło do kabin prysznicowych na wymiar łącznie z klejeniem można dostać na Obornickiej. A wlasiwie jest to naroznik Obornicka bodajże Piątkowska. W kązdym razie są wyraznie reklamy. Kupowałam tam i wiele innych znanych mi osób też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 10.04.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Szklarz - wklejał u nas jedno lustro:602 153 117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 11.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 11.04.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Czy moze ktos polecic jakiegos dobrego specjaliste od alarmow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 11.04.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny. proponuje zostać przy komforcie ale targować się ! mozna calkiem fajne rabaciki dostac polecam komfort w giancie obok kinepolis a odradzam ten obok ikei tam gdzie jest euro agd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 12.04.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Mam do sprzedania pozostałe po budowie pustaki POROTHERM 25 PW ok. 40 szt 3,00 zł./ szt odbiór Dopiewo/k. Poznania http://images41.fotosik.pl/98/688809116e870840m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.04.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny. proponuje zostać przy komforcie ale targować się ! mozna calkiem fajne rabaciki dostac polecam komfort w giancie obok kinepolis a odradzam ten obok ikei tam gdzie jest euro agd ! Nie wiem jak wykładziny dywanowe, ale panele, które ostatecznie kupiłam w sklepie internetowym po 42 PLN z transportem gratis, w Komforcie w CWW były po 79 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 13.04.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 WitamMam pytanie jaka jest róznica kosztów instalacji ogrzewania tzn grzejników a ogrzewaniem podłogowym!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 15.04.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Pawloka dylematów cd Gipsowanie scian w którym momencie najlepiej zrobić - po wylewkach podłogowych a przed położeniem ostatecznej podłogi? Jak długo powinny schnąc tynki cementowo-wapienne przed tą operacją? Jakie są teraz stawki za m2 gipsowania - poproszę o namairy na sprawdzonych fachowców! pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Pawloka dylematów cd Gipsowanie scian w którym momencie najlepiej zrobić - po wylewkach podłogowych a przed położeniem ostatecznej podłogi? Jak długo powinny schnąc tynki cementowo-wapienne przed tą operacją? Jakie są teraz stawki za m2 gipsowania - poproszę o namairy na sprawdzonych fachowców! pozdrawiam Pawlok Ja gipsuję po wylewkach i taka powinna być kolejność - tak mi się wydaje Wylewki już mam, a gipsu nie - więc inaczej być nie może. fachowców nie polecę, bo robi u mnie mój kumpel i polecę dopiero jak zrobi porządnie - niestety nie robi tanio i będę się z nim musiał trochę pokłócić Poza tym ma krucho z terminami i mnie ledwo wcisnął. Chce 15 za szpachel, 1 gruntowanie i 8 malowanie na gotowo - trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts