Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

w kwestii podbitki drewnianej - włśnie jestem na etapie - koszt ca 6 tys z materiałem, ale nigdy więcej wojny! sami malujemy dechy i końca nie widac, tragedia, może to i ładne, ale robota do bani.[/b]

No a masz jakiś fachmanów podbitkowców. Chętnie skorzystam z namiarów.

No i ile m kw weszło w te 6 tys?

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jestem na tym etapie i zauważyłem, że ceny montażu w Poznaniu są jakby nie z tej planety tzn. 160 do nawet ponad 200 zł/szt. z małymi obróbkami. Strasznie mnie to zirytowało bo mam kilkanaście do zamontowania i z tego powodu zacząłem szukać poza miastem (konkretnie Impol Lipno k.Leszna). Cena jaką dostałem za montaż od firmy sprzedającej mi (takie same) drzwi jest... 3x niższa, ekipa podobno sprawdzona. Tyle przed montażem.

Witaj mam pytanie czy brałeś od nich równiez drzwi? Czy ceny drzwi też sa troszkę niższe niz w VOX -ie? Interesuje mnie Dre,aczkolwiek ciekawe są też z ich strony Invado,ale nie wiem nic o ich jakości.

Hej,

brałem drzwi + montaż po to, żeby było na 7% Ceny mają bardzo dobre, są też elastyczni w negocjacjach ale uwaga!! Nie chcę chwalić przed robotą- dobry sklep to ten, co dobrze załatwi reklamacje i ew. poprawki. Wcisnąć to każdy może. Ostateczna recenzja za 1/2 do 1 roku :-)

Co do Invado to śledziłem ich bardzo intensywnie w necie oraz pytałem gdzie się dało i opinie mają przyzwoitą. Nie jest to Mercedes ale w cenie do 1500 zł/szt masz drzwi w fornirze z ościeżnicą montażem, klamką i osprzętem co jest możliwe chyba jeszcze tylko w Porcie która opinię ma fatalną (modele w okleinie naturalnej).

CZY SĄ ZNAWCY / UŻYTKOWNICY DRZWI INVADO? Drzwi już kupiłem ale wszelkie sugestie i dobre i złe mile widziane (będę zwracał uwagę podczas montażu)

Hej - brałeś te drzwi w Impolu w Lipnie jak rozumiem?

Tez jestem zainteresowana Invado - nie robili problemu z montażem pod Poznaniem? Ja buduję w Dąbrówce, w sumie jakieś 60km od lipna.

Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry!

Szklarz to chyba każdy będzie dobry. Oni raczej biorą od powierzchni i grubości szyby czy też lustra i finito. Wystarczy popatrzeć np. w Panoramie Firm i kontrolnie spytać ile biorą od metra.

No chyba, że masz wymyślone jakieś fiku-miku... :roll:

Gość Gosc_gość
Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry!

Szklarz to chyba każdy będzie dobry. Oni raczej biorą od powierzchni i grubości szyby czy też lustra i finito. Wystarczy popatrzeć np. w Panoramie Firm i kontrolnie spytać ile biorą od metra.

No chyba, że masz wymyślone jakieś fiku-miku... :roll:

Niestety nie jest to tak do końca proste, zwłaszcza jeśli chodzi o lustro, bo jak się źle przyklei to może nawet spaść - co może być niebezpieczne.

Znam pewien przypadek, że dziecko wjechało w lustro w holu małym rowerkiem, lustro pękło i runęło na podłogę, ale na szczęście dziecko tata szybko zabrał w odpowiednim momencie. Skończyło się to na wymianie parkietu w tym miejscu. :roll:

Poza tym zastosowanie nieodpowiedniego podkładu i kleju może skutkować nierównomiernym odbijaniem obrazu i powstawaniu plam. :roll:

Taką teorię słyszałem w salonach z płytkami.

:p To może troszkę zmienię temat, czy ktoś rozważał zakup kotła LOGICA Albo też znacie jakieś opinie o tym producencie? Z góry dziękuję za odpowiedzi!

http://www.cichewicz.pl/produkty/kotly_grzewcze/na_wegiel/logica1.php

A jakie Wy forumowicze wybieracie kotły do ogrzewania swych domów. Myślę o paliwie stałym - miał, ekogroszek? :p

Lustra i szkło do kabin prysznicowych na wymiar łącznie z klejeniem można dostać na Obornickiej. A wlasiwie jest to naroznik Obornicka bodajże Piątkowska. W kązdym razie są wyraznie reklamy. Kupowałam tam i wiele innych znanych mi osób też.

Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny.

proponuje zostać przy komforcie ale targować się !

mozna calkiem fajne rabaciki dostac :)

polecam komfort w giancie obok kinepolis

a odradzam ten obok ikei tam gdzie jest euro agd !

Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny.

proponuje zostać przy komforcie ale targować się !

mozna calkiem fajne rabaciki dostac :)

polecam komfort w giancie obok kinepolis

a odradzam ten obok ikei tam gdzie jest euro agd !

Nie wiem jak wykładziny dywanowe, ale panele, które ostatecznie kupiłam w sklepie internetowym po 42 PLN z transportem gratis, w Komforcie w CWW były po 79 PLN

Pawloka dylematów cd :-)

Gipsowanie scian w którym momencie najlepiej zrobić - po wylewkach podłogowych a przed położeniem ostatecznej podłogi?

Jak długo powinny schnąc tynki cementowo-wapienne przed tą operacją?

Jakie są teraz stawki za m2 gipsowania - poproszę o namairy na sprawdzonych fachowców!

pozdrawiam

Pawlok

Gość Gosc_gość
Pawloka dylematów cd :-)

Gipsowanie scian w którym momencie najlepiej zrobić - po wylewkach podłogowych a przed położeniem ostatecznej podłogi?

Jak długo powinny schnąc tynki cementowo-wapienne przed tą operacją?

Jakie są teraz stawki za m2 gipsowania - poproszę o namairy na sprawdzonych fachowców!

pozdrawiam

Pawlok

Ja gipsuję po wylewkach i taka powinna być kolejność - tak mi się wydaje :roll:

Wylewki już mam, a gipsu nie - więc inaczej być nie może.:wink:

fachowców nie polecę, bo robi u mnie mój kumpel i polecę dopiero jak zrobi porządnie

- niestety nie robi tanio i będę się z nim musiał trochę pokłócić :wink:

Poza tym ma krucho z terminami i mnie ledwo wcisnął.

Chce 15 za szpachel, 1 gruntowanie i 8 malowanie na gotowo - trochę za dużo :roll: