Gość Gosc_gość 06.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Na mały dom 17 kW to ciężko z piecem, one są raczej dużej mocy. U mojej mamy jest taki 47 kW i pracuje na minimum a nawet poniżej. Z Pleszewa z podajnikiem ślimakowym, jak był kiepskiej jakości ekogroszek to się ślimak zacinał, na innym węglu już nie. No to może jedna wada tych ślimakowych, bo te tłokowe podajniki to hałasują - w nocy słychać jak dorzuca do pieca, chociaż piec stoi w piwnicy a śpi się na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.05.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 . Rurki mocowane na plastikowe zaczepy które trzymają się raz lepiej raz gorzej, wierciłem fi 10 w chudym: Zdjęcie posłużyło jako instruktażowe dla miśków instalatorów - już zmniejszym marudzeniem uszłyszałem "ok da sie tak zrobić" pozdrawiam Pawlok PS: mam okna i brame do garażu - od razu domek zyskał na urodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 06.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Na mały dom 17 kW to ciężko z piecem, one są raczej dużej mocy. U mojej mamy jest taki 47 kW i pracuje na minimum a nawet poniżej. Z Pleszewa z podajnikiem ślimakowym, jak był kiepskiej jakości ekogroszek to się ślimak zacinał, na innym węglu już nie. No to może jedna wada tych ślimakowych, bo te tłokowe podajniki to hałasują - w nocy słychać jak dorzuca do pieca, chociaż piec stoi w piwnicy a śpi się na piętrze. ten slimakowy też nie jest cichy, kotłownia za ścianą 24 cm z BK i słychać w całym domu wieczorkiem jak dorzuca. Nawet jest informacja że węgiel isę skończył bo cisza nastaje. Nie moge sobie wyobrazić jak musi hałasować ten tłokowy pawlok, szczerze to ja bym zrezygnował z tych miśków instalatorów jak ich trzeba instruować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.05.2009 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 a ja mam takie pytanie o wykonczenie styku sciany szczytowej. Czy sciane szczytowa macie wymurowana do samej gory krokwi na rowno z deskowaniem/membrana czy tez konczy sie nizej i od gory dane jest ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 07.05.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 a ja mam takie pytanie o wykonczenie styku sciany szczytowej. Czy sciane szczytowa macie wymurowana do samej gory krokwi na rowno z deskowaniem/membrana czy tez konczy sie nizej i od gory dane jest ocieplenie? Niestety miałem ten błąd popełniony Jedyny poważny błąd na budowie wynikający z niedogadanai się mnie KB i budowlańców... Czyli szczytówki równo do deskowania Teraz miski budowane poprawiły wykuwając 5 cm na wsadzenie styro - wiadomo spieszyli sie już na kolejną budowę - wiec tam gdzie nie doszli - ja sobie dokułem Zostały mi dwa odcinki po jednej ze stron domu mniej niż metrowe bez izolacji - ale tam nie ma dojścia płatwie i krokwie i nie ma szans wykuć.. i kawałki przy samej kalenicy ale tam i tak będzie stryszek nieogrzewany... Ale i tak lepiej mieć 2-3 metry nieizolowane niż skromne 32 Zresztą wsadziłem 5 cm tego grafitowego styropiany czyli niby ponad 7 cm zwykłego... Tu masz wątek o tym: http://forum.muratordom.pl/jak-sie-laczy-sciane-szczytowa-z-dachem,t156978.htm pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 07.05.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 a ja mam takie pytanie o wykonczenie styku sciany szczytowej. Czy sciane szczytowa macie wymurowana do samej gory krokwi na rowno z deskowaniem/membrana czy tez konczy sie nizej i od gory dane jest ocieplenie? Ja - no w zasadzie nie ja - bo na etapie krokwi wezwałem inspektora nadzoru ( usługa płatna za h) i on powiedział, żeby docieplić ścianę szczytową ( mam 1 między częścią mieszkalną a nad garażem) oraz ścianki szczytowe 2 lukarn. Wsadzili tam po 10cm styro i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.05.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 okidzieki pozostaje mi sciac ta sciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 07.05.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Gdzie zamawialiście szamba w Poznaniu i okolicach?Mam ofertę na 9m3 2800 netto + 1500 montaż, drogawo chyba ten montaż co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 08.05.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 podziękowania za numery telefonów w sprawie ziemi. Jestem zainteresowany ile trzeba zapłacić za m2 ocieplenia poddasza wraz z płytą gipsową.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 podziękowania za numery telefonów w sprawie ziemi. Jestem zainteresowany ile trzeba zapłacić za m2 ocieplenia poddasza wraz z płytą gipsową. pozdrawiam U mnie biorą 40zł/m2, ale klną jak nie wiem co. Przy moim dachu i pełnym deskowaniu nie jest tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 08.05.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jak ktoś chce się przekonać, że można pomylic działki przy realizacji przyłącza gazowego, to zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jak ktoś chce się przekonać, że można pomylic działki przy realizacji przyłącza gazowego, to zapraszam do dziennika Czytałem, niezły kociokwik A możesz zdradzić co to za artyści (firma) co Ci mają zrobić przyłącze ? Bo ja tez mam mieć do września i nie mogę mieć żadnych obsunięć czasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 08.05.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kristofuros - na razie mam tylko tel. kom. do gościa z tej firmy. To wykonawca z gazowni poznańskiej, nie wiem, czy ma się wpływ na to, kto to realizuje? Na terminowość nie mogę narzekać - mieli zrealizować do 30.06, zdziwiło mnie, że nie potrzebują pokwitowania wykonanej roboty, jak przy wodzie i prądzie. Zapierali się , że nie - to mają/mamy Zapytam we wtorek - mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kristofuros - na razie mam tylko tel. kom. do gościa z tej firmy. To wykonawca z gazowni poznańskiej, nie wiem, czy ma się wpływ na to, kto to realizuje? Na terminowość nie mogę narzekać - mieli zrealizować do 30.06, zdziwiło mnie, że nie potrzebują pokwitowania wykonanej roboty, jak przy wodzie i prądzie. Zapierali się , że nie - to mają/mamy Zapytam we wtorek - mam nadzieję. Ja też mam wykonawcę wytypowanego z Gazowni (ale wiem kto) i się trochę martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 08.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 damimax faktycznie historia z gazem u Ciebie przypomina znajome produkcje:) U mnie niestety już nie tak śmiesznie: podpisywałem umowę w zeszłym roku w maju, a pani z Gazkompleksu z Suchego Lasu zabrała się za papierki pod koniec lutego 2009! A potrzebne są warunki zabudowy bo trzeba poprowadzić całe 50m rury w mojej drodze (prywatnej, nieutwardzonej BTW) [/b] A w naszej gminie na WZ to się czeka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 damimax faktycznie historia z gazem u Ciebie przypomina znajome produkcje:) U mnie niestety już nie tak śmiesznie: podpisywałem umowę w zeszłym roku w maju, a pani z Gazkompleksu z Suchego Lasu zabrała się za papierki pod koniec lutego 2009! A potrzebne są warunki zabudowy bo trzeba poprowadzić całe 50m rury w mojej drodze (prywatnej, nieutwardzonej BTW) [/b] A w naszej gminie na WZ to się czeka .... No to mnie podłamałeś - bo to ten sam wykonawca co u mnie. U mnie dopiero jakiś miesiąc temu ustalali, gdzie ma być skrzynka gazowa. I też muszą być WZ bez planu, bo droga wewnętrzna - aktualnie prywatna 150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 08.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No to mnie podłamałeś - bo to ten sam wykonawca co u mnie. U mnie dopiero jakiś miesiąc temu ustalali, gdzie ma być skrzynka gazowa. I też muszą być WZ bez planu, bo droga wewnętrzna - aktualnie prywatna 150m Niestety dałem się zwieść ludziom z gazowni, którzy twierdzili, że podłączenie gazu w moim przypadku to pestka gdyż przez działkę sąsiada przebiega gazociąg. Twierdzili, że gaz to "mogę mieć kiedy będę chciał". No więc się nie interesowałem. Gdy spotkałem się z panią projektant na początku marca, to przy mnie sprawdzała, do kiedy gaz wg umowy ma być podłączony i zrobiła taaakie oczy. Jej reakcja: " to będę musiała zwrócić się do gazowni, że wykonanie przyłącza się opóźni". Żenada. Może trafiłem na wyjątkowo niekompetentną osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No to mnie podłamałeś - bo to ten sam wykonawca co u mnie. U mnie dopiero jakiś miesiąc temu ustalali, gdzie ma być skrzynka gazowa. I też muszą być WZ bez planu, bo droga wewnętrzna - aktualnie prywatna 150m Niestety dałem się zwieść ludziom z gazowni, którzy twierdzili, że podłączenie gazu w moim przypadku to pestka gdyż przez działkę sąsiada przebiega gazociąg. Twierdzili, że gaz to "mogę mieć kiedy będę chciał". No więc się nie interesowałem. Gdy spotkałem się z panią projektant na początku marca, to przy mnie sprawdzała, do kiedy gaz wg umowy ma być podłączony i zrobiła taaakie oczy. Jej reakcja: " to będę musiała zwrócić się do gazowni, że wykonanie przyłącza się opóźni". Żenada. Może trafiłem na wyjątkowo niekompetentną osobę Niech zgadnę - dość młoda Pani w służbowym białym Seicento oklejonym firmowymi napisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 08.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Niech zgadnę - dość młoda Pani w służbowym białym Seicento oklejonym firmowymi napisami. Życzę powodzenia;) Tak na poważnie - mobilizuj kobietę do działania bo widać, że ma dość swobodny stosunek do zobowiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 08.05.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 hehee, to się sąsiad ucieszył z gazu chyba u nas poszło jakoś tak od ręki, nie pamiętam żeby były jakieś problemy z gazem, choć oczekiwania były z papierkami to przy realizacji pstryk i gotowe firma z Gniezna, tylko nazwy to juz nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts