celt 11.05.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mozecie mi poradzic gdzie taki czujnik zapelnienia szamba moge kupic?? Pytalem w Leroi i Praktikerze i nie wiedzieli o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.05.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mozecie mi poradzic gdzie taki czujnik zapelnienia szamba moge kupic?? Pytalem w Leroi i Praktikerze i nie wiedzieli o co chodzi Tutaj masz wynik co powiedziało Allegro: http://tiny.pl/z8c2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.05.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 DziekiSzambometr-hehe nigdy bym nie wpadl, ze to sie tak nazywa. Musze pomyslec czy mam kupowac bezprzewodowy.A ktos z was uzywa w ogole jakichkolwiek czujnikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 11.05.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Na moje to ten z allegro to do d.. jest Za dużo elektroniki, zapewne z chin może się zepsuć. Bateria może się wyładować, mnie to jakoś nie przekonało. Pływak jest OK, ale lepiej to rozwiązać tak, że do szamba wrzucasz pływak a nad szambem lampkę, pływak zamyka obwód a lampka się zapala.Coś takiego mam w studzience zbierającej na końcu oczyszczalni, jeden poziom włącza pompę a drugi sygnalizuje awarię. Najprostsze i najpewniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.05.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 No to może Pan google się wypowie i to znalazł http://www.alarmszamba.pl/index.html lub http://www.wid-bud.pl/czujnik_napelnienia_szamba.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 11.05.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Sam właśnie szukam czegoś odpowiedniego, i na razie nic nie znalazłem. To co podałeś Krist, chyba bezpieczniejsze ale jest jedno ale - ja bym sobie tego nie powiesił salonie, trochę szpetne. Raczej bym to założył w miejscu niewidocznym - czyli bym i tak nie widział Wobec tego nasuwa się wniosek, zamiast lampki mógłby być sygnalizator dźwiękowy Jest jeszcze jeden sposób - znacznie prostszy - wstawić do szamba dwie rurki, powiedzmy fi 50 i w niej fi 32. Do tej drugiej przymocować butelkę po napoju z PET 0,5 litra. Szerszą rurkę zamocować na sztywno i wyprowadzić ponad szambo. Teraz końcówkę rurki cieńszej pomalować na pomarańczowo - jak podniesie sie poziom szamba to pływak z butelki wypchnie cieńszą rurkę którą będzie widać z okna domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Sam właśnie szukam czegoś odpowiedniego, i na razie nic nie znalazłem. To co podałeś Krist, chyba bezpieczniejsze ale jest jedno ale - ja bym sobie tego nie powiesił salonie, trochę szpetne. Raczej bym to założył w miejscu niewidocznym - czyli bym i tak nie widział Wobec tego nasuwa się wniosek, zamiast lampki mógłby być sygnalizator dźwiękowy Jest jeszcze jeden sposób - znacznie prostszy - wstawić do szamba dwie rurki, powiedzmy fi 50 i w niej fi 32. Do tej drugiej przymocować butelkę po napoju z PET 0,5 litra. Szerszą rurkę zamocować na sztywno i wyprowadzić ponad szambo. Teraz końcówkę rurki cieńszej pomalować na pomarańczowo - jak podniesie sie poziom szamba to pływak z butelki wypchnie cieńszą rurkę którą będzie widać z okna domu Zawsze można umieścić w kotłowni, tam raczej od czasu do czasu się zagląda Dźwiękowy na pewno by mnie denerwował a z tymi rurkami i butelkami to za duże kombinatoryka poza tym ten czujnik ma być niewidoczny na zewnątrz Ja będę miał zamontowane szambo z czujnikiem i z szybko-złączką w ogrodzeniu za jakieś 3 tygodnie, ale nie znam szczegółów bo to mam ogólnie zakontraktowane z firmą instalacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.05.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Przeciez wiadomo, ze to w salonei nie bedzie wisiec - garaz albo kotlownia I tylk osygnal swietlny w chodzi w gre. Zadnego brzeczenia. A w domowej roboty ustrojstwa to mi sie nie chce bawic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 11.05.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Tak w kwestii dokończenia tematu mojego nieszczęsnego gazu, to moim wykonawcą też jest sławetny Gazkopleks z Suchego Lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 11.05.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A może tak czujnik pływakowy? Zdaje się że firma Mikrobest z Poznania produkuje coś takiego. http://www.mikrobest.pl/oferta?k=13 Jak ktoś ma w miarę obeznanego elektryka to napełnienie szamba może być sygnalizowane nawet na telefon komórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 11.05.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 kenji, te systemy wyżej też mają czujnik pływakowy, chodzi o to co dalej z tym sygnałem zrobić PS. powiadamianie na komórkę właśnie projektuję na takim czujniku ale to dla większej inwestycji. Gdyby ktoś chciał to mogę podesłać jak skończę, przystosuje się do szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 11.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam! Czy ktoś dysponuje namiarem na szklarza, który wykona mi drzwiczki do wnęki w łazience? Dzięki. Co do wcześniejszego tematu to mnie zastanawia niezawodność tego urządzenia za kilka dni będą nam montować szambo i stoimy przed decyzją montować czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 11.05.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Przyłączam się do pytania o szklarza, potrzebuję schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 12.05.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 kenji, te systemy wyżej też mają czujnik pływakowy, chodzi o to co dalej z tym sygnałem zrobić PS. powiadamianie na komórkę właśnie projektuję na takim czujniku ale to dla większej inwestycji. Gdyby ktoś chciał to mogę podesłać jak skończę, przystosuje się do szamba To sorki, ale nie doczytałem tematu. Mając sygnał z takiego pływaka (heh, cóż to za przyjemność pływać w g...) można z nim zrobić wiele rzeczy: - wpiąć do centralki alarmowej domu i ustawić powiadamianie np. na SMS - założyć jakąś lampkę/sygnalizator dźwiękowy Generalnie zrobić można wszystko co tylko oleum do głowy przyniesie. Ja osobiście bym zrobił powiadamianie via SMS oraz jakąś lampkę np. w kotłowni/pomieszczeniu technicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 13.05.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Hejka. może ktoś polecić dobrą i niedrogą ekipę od wykonania instalacji wew. gazu ( od skrzynki do budynku i w budynku). Dzięki z góry. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.05.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Odsprzedam - Płyty kanałowe stropowe nieużywane składowowane ok 10 lat w dwóch wymiarach 296 cm x 119 cm - 9 szt 356 cm x 119 cm - 9 szt cena 150 zł /szt (Nowe chodzą po 300-350 zł w betoniarni)Przy zakupie całości zapewniem załadunek. Płyty do odbioru własnego w Poznaniu; w przypadku zakupu całej ilości 18 szt. zapewniam załadunek dźwigiem gratis !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.05.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Odsprzedam - Płyty kanałowe stropowe nieużywane składowowane ok 10 lat w dwóch wymiarach 296 cm x 119 cm - 9 szt 356 cm x 119 cm - 9 szt cena 150 zł /szt (Nowe chodzą po 300-350 zł w betoniarni) Przy zakupie całości zapewniem załadunek. Płyty do odbioru własnego w Poznaniu; w przypadku zakupu całej ilości 18 szt. zapewniam załadunek dźwigiem gratis !!!!!!!! To będzie bardziej odpowiedni wątek do tego: http://forum.muratordom.pl/wielkopolski-market-budowlany-kup-sprzedaj-zamien,t157992.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.05.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Masz rację - przenoszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 13.05.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Do instalacji gazowejpan Łukasz Nowak503 103 414 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 13.05.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Gdzie kupowaliście/ kupujecie płytki? Macie jakieś sklepy gdzie wybór duży a ceny niewygórowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts