Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie czy ktos z Was testował wkład wermikulitowy w kominku z płaszczem wodnym. Podobno zastosowanie takiego wkładu (poza walorami estetycznymi) zwiększa temperaturę spalania i tym samym zapobiega brudzeniu się szyby. natomiast tak na logikę to izoluje ściany płaszcza. Z drugiej strony producent szczególnie poleca wkłąd do kominków z płaszczem

Czy ktoś załatwiał sprawę ogrodzenia od strony ulicy?

Dzis byłam w urzędzie gminy i odesłali mnie do powiatowego (a tu sprawa oczywiście 30 dni).

Po prostu przyjazne państwo :-(

Ja zadam pytanie inne jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu???

A zjazd z działki ustalilaś z Mosiną ?

pozdrawiam

Pawlok

Czy ktoś załatwiał sprawę ogrodzenia od strony ulicy?

Dzis byłam w urzędzie gminy i odesłali mnie do powiatowego (a tu sprawa oczywiście 30 dni).

Po prostu przyjazne państwo :-(

Ja zadam pytanie inne jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu???

A zjazd z działki ustalilaś z Mosiną ?

pozdrawiam

Pawlok

Znalazłam na stronie urzędu powiatowego zgłoszenie, więc jesdnak starostwo.

W uwagach jest pouczenie, że zgłoszenie jest ważne 2 lata od określonego w nim terminu rozpoczęcia robót.

Zjazd uzgadnialiśmy z Mosiną. No nic, jutro jeszcze zadzwonie do gminy i do powiatowego żeby nie jeździć bez sensu.

To proszę byś sie dowiedziała jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu???

No i gdzie to się składa Jackowskeigo czy Zielona?

Pytanie z innej beczki keidy montowaliscie ostateczne drzwi wejsciowe - po jakim etapie budowy?

Przed gipsiarzem?

pozdrawiam

Pawlok

Zjazd uzgadnialiśmy z Mosiną. No nic, jutro jeszcze zadzwonie do gminy i do powiatowego żeby nie jeździć bez sensu.

To proszę byś sie dowiedziała jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu???

No i gdzie to się składa Jackowskeigo czy Zielona?

Pytanie z innej beczki keidy montowaliscie ostateczne drzwi wejsciowe - po jakim etapie budowy?

Przed gipsiarzem?

pozdrawiam

Pawlok

ważne 2 lata od daty w zgłoszeniu , a gdzie sie składa to przez myśli mi Zielona nie przeszła, okaże się jutro jak pojadę

drzwi po tynkach

Przed gipsiarzem?

Zdaniem mojego kierbuda najl;epiej na sam koniec, każdy może w drzwi walnąć, nawet płytkarz, czy schodziarz :roll:

Ja niestety juz mam i drże o nie, choć starałam sie jak najlepiej je zabezpieczyć :roll:

Gość Gosc_gość
Ja mam umówiony montaż drzwi zewnętrznych na koniec czerwca, myślę, że do tej pory gładzie będą położone i może nawet będzie już wymalowane, ale w domu jeszcze sporo rzeczy jest do zrobienia, także nie obejdzie się bez ich dokładnego zabezpieczenia. :roll:

a gdzie sie składa to przez myśli mi Zielona nie przeszła, okaże się jutro jak pojadę

drzwi po tynkach

Na 100% zawiadomienie o zamiarze rozpoczęcia prac budowlanych skladałem na Zielonej, gaz załatwiał instalator wiec nie wiem..

Po tynkach przed gładzią ?

Pawlok

może się coś zmieniło bo to zgłoszenie płotu złożyłam dzis na Jackowskiego w dziale budowlano-przestrzennym czy jakoś tak w pokoju 010, termin 30 dni, ważność 2 lata

sory że tak się wcinam nie na temat ale większość z Was widze chyba kończy budowy , może ma ktoś garaż blaszny juz zbędny chetnie go uprzątnę :) najlepiej o wymiarach 3x6 m. , jedna okazje juz przegapiłam :evil: a w ogłoszeniach kupno - sprzedaż nie ma niczego z moich okolic M-chód . Pozdrawiam

już znalazłam dzięki nieaktualne

wiecie coś o cenie podbitki? materiał + robocizna?

a może coś takiego? skoro plastik w oknach udaje drewno to może podbitka tez bedzie udawać :lol: (a ile roboty mniej w przyszłości, no i pewnie cena montażu też byłaby niższa)

http://www.allegro.pl/item621933591_zloty_dab_podsufitka_podbitka_dachowa_siding.html

Gość Gosc_gość
wiecie coś o cenie podbitki? materiał + robocizna?

a może coś takiego? skoro plastik w oknach udaje drewno to może podbitka tez bedzie udawać :lol: (a ile roboty mniej w przyszłości, no i pewnie cena montażu też byłaby niższa)

http://www.allegro.pl/item621933591_zloty_dab_podsufitka_podbitka_dachowa_siding.html

Ja daje płytę OSB, na to siatka, klej, tynk w jaśniejszym kolorze elewacji

( tak jak na mojej wizualizacji )

i spokój na długi czas.

Cenowo też tanio powinno wyjść. :roll:

Kojarzycie może Zakład P. Sikorskiego ze Swarzędza (na Osiedlowej), zastanawiam się nad zleceniem mu schodów. Jeśli ktoś ma z nim jakieś doświadczenia, to dajcie znać.

A może macie innego stolarza godnego polecenia do zrobienia schodów? (P. Szymczaka z białej listy już znam, ceny ma zawrotne).

Witam,

Nawiążę kontakt z osobami, które w roku 2009 rozpoczynają budowę w Kostrzynie Wlkp, Swarzędzu lub okolicach w celu wymiany doświadczeń o lokalnych fachowcach i hurtowniach materiałów budowlanych.

My mamy pozwolenie na budowę i planujemy zalać fundamenty w sierpniu 2009.

Proszę o zgłaszanie się osób, które są w zbliżonym etapie w rejonie Kostrzyna Wielkopolskiego.

Moje pierwsze pytanie czy możecie polecić jakiegoś hydraulika z Kostrzyna ?

Chodzi mi narazie tylko o podłączenie zlewu i ubikacji w prowizorycznej łazience.

Pozdrawiam, Tomek

Zaczynam poszukiwania kostki brukowej i płyt na taras, gdzie znajdę Libet, Sammelrock w dobrej cenie?

Byłam w Dom&Ogród w Komornikach i dostając katalogi z cennikami z miejsca trzeba dodać 10% za transport. Zamiast kusić klienta promocjami i obniżać, zaczynają od podwyżek. I gdzie ten kryzys i brak zbytu?

Sammerlock widzę w necie, że jest na Piątkowskiej. Gdzie jeszcze i gdzie można powalczyc z ceną.