Damon 22.05.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Czy ktoś załatwiał sprawę ogrodzenia od strony ulicy? Dzis byłam w urzędzie gminy i odesłali mnie do powiatowego (a tu sprawa oczywiście 30 dni). Miałam nadzieję że jak droga gminna, to załatwia gmina, a tu taka niemiła niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 23.05.2009 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 mam pytanie czy ktos z Was testował wkład wermikulitowy w kominku z płaszczem wodnym. Podobno zastosowanie takiego wkładu (poza walorami estetycznymi) zwiększa temperaturę spalania i tym samym zapobiega brudzeniu się szyby. natomiast tak na logikę to izoluje ściany płaszcza. Z drugiej strony producent szczególnie poleca wkłąd do kominków z płaszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Czy ktoś załatwiał sprawę ogrodzenia od strony ulicy? Dzis byłam w urzędzie gminy i odesłali mnie do powiatowego (a tu sprawa oczywiście 30 dni). Po prostu przyjazne państwo Ja zadam pytanie inne jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu??? A zjazd z działki ustalilaś z Mosiną ? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.05.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 24.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Czy ktoś załatwiał sprawę ogrodzenia od strony ulicy? Dzis byłam w urzędzie gminy i odesłali mnie do powiatowego (a tu sprawa oczywiście 30 dni). Po prostu przyjazne państwo Ja zadam pytanie inne jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu??? A zjazd z działki ustalilaś z Mosiną ? pozdrawiam Pawlok Znalazłam na stronie urzędu powiatowego zgłoszenie, więc jesdnak starostwo. W uwagach jest pouczenie, że zgłoszenie jest ważne 2 lata od określonego w nim terminu rozpoczęcia robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 24.05.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Zjazd uzgadnialiśmy z Mosiną. No nic, jutro jeszcze zadzwonie do gminy i do powiatowego żeby nie jeździć bez sensu. To proszę byś sie dowiedziała jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu??? No i gdzie to się składa Jackowskeigo czy Zielona? Pytanie z innej beczki keidy montowaliscie ostateczne drzwi wejsciowe - po jakim etapie budowy? Przed gipsiarzem? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 24.05.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Zjazd uzgadnialiśmy z Mosiną. No nic, jutro jeszcze zadzwonie do gminy i do powiatowego żeby nie jeździć bez sensu. To proszę byś sie dowiedziała jak długo jest ważne takie zgłoszenie zamiaru budowy płotu...tzn pisze że chce zacząć od1 lipca i mam jakieś granice czasowe na wykonanie płotu??? No i gdzie to się składa Jackowskeigo czy Zielona? Pytanie z innej beczki keidy montowaliscie ostateczne drzwi wejsciowe - po jakim etapie budowy? Przed gipsiarzem? pozdrawiam Pawlok ważne 2 lata od daty w zgłoszeniu , a gdzie sie składa to przez myśli mi Zielona nie przeszła, okaże się jutro jak pojadę drzwi po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 24.05.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 a gdzie sie składa to przez myśli mi Zielona nie przeszła, okaże się jutro jak pojadę drzwi po tynkach Na 100% zawiadomienie o zamiarze rozpoczęcia prac budowlanych skladałem na Zielonej, gaz załatwiał instalator wiec nie wiem.. Po tynkach przed gładzią ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 24.05.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Pytanie z innej beczki keidy montowaliscie ostateczne drzwi wejsciowe - po jakim etapie budowy? Przed gipsiarzem? Zdaniem mojego kierbuda najl;epiej na sam koniec, każdy może w drzwi walnąć, nawet płytkarz, czy schodziarz Ja niestety juz mam i drże o nie, choć starałam sie jak najlepiej je zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.05.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 co do drzwi to zo obu stron gruby karton i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.05.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Ja mam umówiony montaż drzwi zewnętrznych na koniec czerwca, myślę, że do tej pory gładzie będą położone i może nawet będzie już wymalowane, ale w domu jeszcze sporo rzeczy jest do zrobienia, także nie obejdzie się bez ich dokładnego zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 25.05.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Mam pytanie - gdzie w Poznaniu lub okolicach znajdę duży wybór blatów kuchennych? Wydaje mi się, że ktoś kiedyś podawal jakiś namiar, ale doszukać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 25.05.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a gdzie sie składa to przez myśli mi Zielona nie przeszła, okaże się jutro jak pojadę drzwi po tynkach Na 100% zawiadomienie o zamiarze rozpoczęcia prac budowlanych skladałem na Zielonej, gaz załatwiał instalator wiec nie wiem.. Po tynkach przed gładzią ? Pawlok może się coś zmieniło bo to zgłoszenie płotu złożyłam dzis na Jackowskiego w dziale budowlano-przestrzennym czy jakoś tak w pokoju 010, termin 30 dni, ważność 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 25.05.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 sory że tak się wcinam nie na temat ale większość z Was widze chyba kończy budowy , może ma ktoś garaż blaszny juz zbędny chetnie go uprzątnę najlepiej o wymiarach 3x6 m. , jedna okazje juz przegapiłam a w ogłoszeniach kupno - sprzedaż nie ma niczego z moich okolic M-chód . Pozdrawiam już znalazłam dzięki nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 25.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 wiecie coś o cenie podbitki? materiał + robocizna? a może coś takiego? skoro plastik w oknach udaje drewno to może podbitka tez bedzie udawać (a ile roboty mniej w przyszłości, no i pewnie cena montażu też byłaby niższa) http://www.allegro.pl/item621933591_zloty_dab_podsufitka_podbitka_dachowa_siding.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.05.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 wiecie coś o cenie podbitki? materiał + robocizna? a może coś takiego? skoro plastik w oknach udaje drewno to może podbitka tez bedzie udawać (a ile roboty mniej w przyszłości, no i pewnie cena montażu też byłaby niższa) http://www.allegro.pl/item621933591_zloty_dab_podsufitka_podbitka_dachowa_siding.html Ja daje płytę OSB, na to siatka, klej, tynk w jaśniejszym kolorze elewacji ( tak jak na mojej wizualizacji ) i spokój na długi czas. Cenowo też tanio powinno wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 25.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Kojarzycie może Zakład P. Sikorskiego ze Swarzędza (na Osiedlowej), zastanawiam się nad zleceniem mu schodów. Jeśli ktoś ma z nim jakieś doświadczenia, to dajcie znać. A może macie innego stolarza godnego polecenia do zrobienia schodów? (P. Szymczaka z białej listy już znam, ceny ma zawrotne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.05.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Dariusz Kelak z Lubonia, namiary powinny być już na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmk52 27.05.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam, Nawiążę kontakt z osobami, które w roku 2009 rozpoczynają budowę w Kostrzynie Wlkp, Swarzędzu lub okolicach w celu wymiany doświadczeń o lokalnych fachowcach i hurtowniach materiałów budowlanych. My mamy pozwolenie na budowę i planujemy zalać fundamenty w sierpniu 2009. Proszę o zgłaszanie się osób, które są w zbliżonym etapie w rejonie Kostrzyna Wielkopolskiego. Moje pierwsze pytanie czy możecie polecić jakiegoś hydraulika z Kostrzyna ?Chodzi mi narazie tylko o podłączenie zlewu i ubikacji w prowizorycznej łazience. Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 27.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Zaczynam poszukiwania kostki brukowej i płyt na taras, gdzie znajdę Libet, Sammelrock w dobrej cenie? Byłam w Dom&Ogród w Komornikach i dostając katalogi z cennikami z miejsca trzeba dodać 10% za transport. Zamiast kusić klienta promocjami i obniżać, zaczynają od podwyżek. I gdzie ten kryzys i brak zbytu?Sammerlock widzę w necie, że jest na Piątkowskiej. Gdzie jeszcze i gdzie można powalczyc z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts