Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie rozprowadzono nam elektrykę w domu. Mam pytanko, co dalej z formalnościami? Czy elektrycy muszą nam dać jakiś protokół odbioru, czy wystarczy dokonać wpis w dzienniku budowy?

Asia

Jak się dowiedziałem na tej grupie (poszukaj wcześniej) i dogadałem z elektrykiem potrzebny jest protokół po wykonaniu prac - wystawi mi coś takiego po założeniu gniazdek ....obwody już mierzył... ale jak to twierdzi po ogniazdkowaniu jeszcze raz pomierzy...

Pawlok

Gość Gosc_gość
Skąd bierzecie lustra do łazienek? Potrzebuję sztuk dwie, znacie kogoś niedrogiego?

od producenta...

hmm wydaje mi się ze jeszcze istnieje zakład w Luboniu na ulicy Sikorskeigo ale jaka nazwa nie pamiętam..

Pawlok

Może chodzi o tą firmę na Sobieskiego w Luboniu ??

http://www.lustrzanyswiat.pl/oferta.html

Gość Gosc_gość
Czy macie może jakiegoś elektryka, który poprzekładałby nam trochę kabelków w kuchni? Bardzo pilnie potrzebuję....

Adam Staszyński 606 483 423 - robił u mnie i już u kilku forumowiczów.

Jest na Białej Liście Wlkp.

Wczoraj mi sprawdził całą elektrykę na poddaszu, bo było podejrzenie, że ocieplacze jak przykręcali profile do nidy do ściany to mogli się wwiercić w kable.

Znalazł 1 trafiony i pociągnął kabelek przy podłodze. :roll:

Dobrze, że tylko 1 był trafiony. :p

Gość Gosc_gość

Rozgryzam temat elewacji

Chcę zrobić w tym roku tylko ocieplenie elewacji styropian siatka i klej oraz sztukaterie na około okien i innych otworów, bonie oraz obłożenie styro 5cm płyt balkonowych.

Tynk zrobię w przyszłym roku, jak już większy bałagan u sąsiadów się skończy, albo nawet jeszcze później jak już droga przed naszymi domami będzie w miarę zrobiona.

Mam już 3 oferty, ale nadal nie wiem czy to nie dużo :roll:

Możecie mi napisać ile Wam policzyli robocizny za te rzeczy ??

może być na P.W. jakby co :roll: :p

Gość Gosc_gość

Tak :p

No proszę jak się ludzie przekwalifikować potrafią kiedyś tapczany jako tapicer trzaskał a dziś elektrykę :-)

Pawlok

Może pomyliłeś go z kimś ? Jakie tapczany :o

On dosyć długo pracował w TP S.A. i żadnych tapczanów nie robił z tego co mi wiadomo.

Może pomyliłeś go z kimś ? Jakie tapczany :o

On dosyć długo pracował w TP S.A. i żadnych tapczanów nie robił z tego co mi wiadomo.

Robił , robił osoba na 100% ta sama :-)

Stad jestem pod wrażeniem przekwalifikowania - w sumie fajnie skoro polecacie ze dobry fachowiec i uprawnienia ma :-)

No ale w sumie odeszliśmy od tematu grupy budującej bardzo daleko :-)

Pawlok