Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie można kupić paliki i deski do wytyczenia domu w dobrej cenie ?

Czy zamawialiście już drewno na więźbę dachową i gdzie ?

Hi Pado,

dobrze pamiętam że koło Komornik? w takim razie może być Tartak Komorniki lub Tartak Skórzewo gdzie i ja po 2,68 za sztukę palika kupowałem.

Pozdrawiam

Gdzie można kupić paliki i deski do wytyczenia domu w dobrej cenie ?

Czy zamawialiście już drewno na więźbę dachową i gdzie ?

co do więźby to Tartak w Skórzewie (właściwie skład bo tartak jest za Pniewemi) oferuje po 800+VAT z czasem realizacji na ten moment ok.3 tygodnie. To jest przyzwoita cena i termin. Uwaga!!! co do jakości nie wypowiadam się- może ktoś z nimi współpracował?

Na forum był polecany tartak w Łoży (koszalińskie) 059 833 33 25 . Cena i warunki takie same jak wyżej.

Mam do wydania przyczepę służącą na budowie jako schowek na narzędzia oraz schron przed deszczem dla murarzy.

Ach, spóźniłem się! Nie ma ktoś może jeszcze jakichś przyczep czy też innych blaszaków?? Potrzebne natychmiast i jak dobrze pójdzie podaję dalej przed wakacjami.

Thanks from Mountains

A co zimy już nie ma?

quote]

Zima niby jest, ale bardziej taka kalendarzowa... :)

My chcieliśmy jeszcze trochę poczekać, ale nasz majster stwierdził, że on kończy lada dzień prace na obecnej budowie i jeżeli tylko nie będzie mrozów i śniegu to wchodzi do nas. Więc działamy i żyjemy nadzieją, że zimy już nie będzie... Czy słusznie, czas pokaże :-?

Walcz chłopie. U mnie zaczęło się.... wczoraj i idziemy jak burza do przodu :lol:

Kasia i Arek napisali :

Budujecie kominy systemowe czy tradycyjne ????

Chyba zdecyduje się na systemowy . Nie wiem tylko jakiej firmy .

Swego czasu czytałem o kominach systemowych firmy Plewa.

Pisali o nich na grupie Wiosna 2007 i jakoś nikt złego słowa o nich nie napisał.

Podobno jakość Schiedla a cena przyzwoita.

Jakby co link: http://www.plewa.net.pl/

a u mnie KierBud zalecał systemowe ale Murarz kręcił nosem. I nie miał w tym żadnego interesu bo murowane będzie murował sam w tej samej cenie. Sam nie wiem co o tym sądzić.

Hurtownie po których dzwoniłem:

V-BUD (BUKOWSKA)

- zupełna porażka, odpowiedź nie ma i koniec rozmowy

...

Ot moje przemyślenia

Hej,

a propos V Budu. Był polecany na forum a mam jakby podobne odczucie. Przede wszystkim długie terminy realizacji. Czyżby efekt skali po zmianie siedziby tak na nich wpłynął?

Słyszał ktoś może o Hurtowni TOMAG między Plewiskami a Komornikami. Nawet nienajgorsze wrażenie na mnie wywarli i ceny też były niczego sobie. Dla mnie to przede wszystkim niedaleko od budowy.

Pozdrawiam

My póki co mamy ściągnięty humus.

Majster ma przyjść od 25.02 - wciąż jeszcze kończy pracę na poprzedniej budowie. Na 23.02 jesteśmy umówieni z geodetą na wytyczenie, wtedy też będziemy stawiać ogrodzenie.

A w tej chwili intensywnie poszukuję cegieł ręcznie formowanych, bo taką sobie wymyśliłam jedną ze ścianek w salonie. Mam już parę typów, ale muszę pojeździć po hurtowniach i zobaczyć to wszystko na żywo. Ale to w sobotę, a dziś dopiero środa …

Zgłaszam swój akces do grupy 2008.

Budowa w Konarzewie k. Komornik

Pado bedziemy prawie sasiadami.

Do konca roku odbiorę projekt od architekta a od stycznia ruszam na całego.

Szreniawa pozdrawia Konarzewo.

konarzewo 2 pozdrawia Szreniawę ;)

nie macie pojęcie jak się cieszę, że ktoś w końcu docenił tę okolicę (Komormniki, Szreniawa, Dopiewo, Chomęcice) dłuuuuugo byłam sama na forum ;)