Gość Gosc_gość 01.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam pytanie odnosnie wycen prac wykonczeniowych. Czy poza uzgodniona cena za kladzenie plytek kasuja was fachowcy za dodatkowe tematy typu polozenie cokołow, schodow czy przygotowanie terenu? Dogadalem ciekawa cene za polozenie plytek za m2 a dzisiaj przy rozliczeniu sie zdziwilem jak mi powiedzieli ile to kosztuje. Okazuje sie bowiem, ze jakie łamasy czy cokoły nie są liczone od m2 tylko albo od bieżącego albo jeszcze w inny tylko im znany sposób. To standardzik płytkarzy, ale trzeba było dogadać za całą robotę a nie od metra - na dodatkach zwykle sobie odbijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 01.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 przykre ale płytkarze tak robią...my umówiliśmy się za kompletną usługe mierzoną w m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 01.07.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 i ile placicie jesli to nie sekret. Moze ja po prostu przegialem z cena za m2 i teraz mnie licza za wszsytko dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 01.07.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 u nas było 40zł ale tak przyzwoicie, bo metrów ponad 160.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.07.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ja z płytkarzem dogadałem ceny 35 zł za m2 za pomieszczenia gospodarcze oraz wiatrołap, hol i kuchnia, a za łazienki 60zł za m2 bo tam więcej pitolenia z tymi płytkami. Poza tym pomieszczeń gospodarczych mam zdecydowanie więcej powierzchni niż łazienek Płytkarz wyjściowo śpiewał 40 i 55 - to stargowałem na pomieszczeniach, których mam więcej, A podwyższyłem na pomieszczeniach, których mam mniej. Doliczają oczywiście za docinanie narożników do kąta za mb 35zł, za stopnie też chyba 35 zł ale nie jestem pewien, miałem raptem 2 w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 01.07.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzięki za info. Bliźniątrodzice - a te 40 zl to juz ze wszsytkim, bez doplat za narożniki, obudowywanie wanny, grunotwania itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.07.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dodam, że gruntowanie mam w cenie i zabudowa wanny liczona od m2, bo płytki tam będą prostokątne większe, a nie mozaika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 02.07.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 a u nas mozaika na co płytkarz klął w żywy kamień, bo musiał ostatnią górną mozaikę odcinać nożyczkami,żeby oszlifować i spasować z płytkami z góry wanny, pół dnia mu zeszło, podczas gdy na normalnych płytkach mówił max godzinka...więc mimo,że pozornie też mi się wydawało,że mu ułatwię decydując się na mozaikę efekt był odwrotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 02.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Czy możesz coś łopatologicznie napisać o tych rurach, bo ja to blondynka i trudno mi niektóre rzeczy sobie wyobrazić Za radą KB na nieogrzewanym stryszku - potencjalnym miejscu składowania np choinki, kartonów itp itd - dorobiłem dodatkową wentylacje, w dwóch ścianach szczytowych po przekątnej.Po prostu są dziury na przelot Fi50 zapewniające dodatkową wymianę powietrza na stryszku... A żeby ładnie wyglądały rury PCV jak przyjdzie stryro zamaskowane zostana odpowiednią kratkę elewacyjną. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 02.07.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 przykre ale płytkarze tak robią...my umówiliśmy się za kompletną usługe mierzoną w m2... To tak samo jak ja - jak wyjdzie wkrótce będę wiedział..35m2 jak leci razy ilość metrów...oczywiście bez rachunku... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 02.07.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, mam pytanko do osób, które mają okna w kolorze złoty dąb. Jaki kolor podbitki wybraliście? Wybór jest strasznie duży, wiadomo, że kolory w katalogu mają się nijak do tego co wychodzi po pomalowaniu, więc będę wdzięczna za podanie nazwy impregnatu bądź lakierobejcy i jej koloru. Pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 02.07.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ale dzięki płytkarzowi i tak zapłaciłam frycowe...poprosiłam,żeby zamontował w dolnej łazience - drzwi do prysznica (między dwiema stałymi murowanymi ścianami, więc skomplikowane nie było) dobudowanie blatu pod umywalkę (tez między ścianami), przesunięcie puszki el o dosłownie 15cm i obudowanie wystającej rury kanalizacyjnej (takie 20x30cm w narozniku) i ile mnie skasował...1000zł! ale nie za bardzo mogłam skomentować, bo ja głupia nie ustaliłam ceny tych dodatkowych robót przed ich wykonaniem...jeszcze mi koleś bez mojej prośby zamontował miski wiszące WC i chciał skasować po 180zł/szt...z tym to już chłopa pogoniłam, bo ja sama umiem to zrobić i wiem,że 50zł za montaż to max co powinno kosztować...spytał, czy ma zdjąć skoro nie płacę, powiedziałam,że jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 02.07.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Zadowoleni ze swoich płytkarzy proszę o namiary. Dzis własnie pogoniłem swojego płytkarza, który przez 4 dni przenosił towar z naroznika do naroznika i nie zrobił nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 02.07.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, mam pytanko do osób, które mają okna w kolorze złoty dąb. Jaki kolor podbitki wybraliście? Wybór jest strasznie duży, wiadomo, że kolory w katalogu mają się nijak do tego co wychodzi po pomalowaniu, więc będę wdzięczna za podanie nazwy impregnatu bądź lakierobejcy i jej koloru. Pozdrawiam, Magda Ja pomalowałem 1 x Impregnat Drewnochron Bezbarwny 1 x Impregnat Drewnochron Tik 2 x Lakierobejca Super Drewnochron Tik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 02.07.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gdzie wynajmę dobrą piłę łańcuchową do wycinki drzew???????HELP (w Ewpie nie ma) Może tu: Mają kilka punktów w Poznaniu, 1 na Franowie i także na dalekim Szczepankowie - chyba to są Krzesinki http://www.ramirent.pl/kontakt/poznan/ dzięki już zarezerwowałam na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 02.07.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Zadowoleni ze swoich płytkarzy proszę o namiary. Dzis własnie pogoniłem swojego płytkarza, który przez 4 dni przenosił towar z naroznika do naroznika i nie zrobił nic. MOGĘ polecić swojego płytkarza, bo z jakości jestem zadowolona, choć radzę dobrze się dogadać przed rozpoczęciem roboty i przed wykonaniem każdej dodatkowej pierdołki, no i nie wiem czy dysponuje wolnymi mocami przerobowymi- jakby co info ina priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 02.07.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A gdzie odprowadzacie wodę z rynien ? Bo zupełnie nie wiemy jak ten problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 02.07.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 my z rynien najprawdopodobniej będziemy odprowadzać wodę na ogród pod trawnik - najpierw kawałek rury kanalizacyjnej a potem rurę drenarską i na ogród rozsączać. Myślę że 100 mb rury drenarskiej starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 02.07.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A gdzie odprowadzacie wodę z rynien ? Bo zupełnie nie wiemy jak ten problem rozwiązać. Na ooród/działke w grunt...dzisiaj obserowałem burze - woda z rynien leicala i wsiąkała... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 02.07.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Niestety nasza działka jest bardzo nierówna "góry doliny" i po dzisiejszej burzy w 2 miejscach mamy baseny. czy to co pisał/a kaka1 oznacza, że te rury będą zakopane w ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts