Gość Gosc_gość 02.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja też koniecznie wodę w grunt będę wpuszczał, bo nasze kochane urzędasy wymyślili se podatek od wody deszczowej takiego wała....... ani złamanego grosza ode mnie nie wyciągną za deszczówkę ( na pewno to dotyczy nieruchomości w ramach administracyjnych Poznania, czyli mojej... innych nie wiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 02.07.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja też koniecznie wodę w grunt będę wpuszczał, bo nasze kochane urzędasy wymyślili se podatek od wody deszczowej takiego wała....... ani złamanego grosza ode mnie nie wyciągną za deszczówkę ( na pewno to dotyczy nieruchomości w ramach administracyjnych Poznania, czyli mojej... innych nie wiem ) A czy ów podatek nie jest naliczany od powierzchni dachu i utwardzonego terenu działki - bez względu gdzie wypuszczasz wodę? Tak na marginesie podjazdu nie będę całkowicie brukował - lecz sporą jego część będzie stanowiła płyta ażurowa pozwalająca na wchłanianie wody opadowej przez grunt. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.07.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja też koniecznie wodę w grunt będę wpuszczał, bo nasze kochane urzędasy wymyślili se podatek od wody deszczowej takiego wała....... ani złamanego grosza ode mnie nie wyciągną za deszczówkę ( na pewno to dotyczy nieruchomości w ramach administracyjnych Poznania, czyli mojej... innych nie wiem ) A czy ów podatek nie jest naliczany od powierzchni dachu i utwardzonego terenu działki - bez względu gdzie wypuszczasz wodę? Tak na marginesie podjazdu nie będę całkowicie brukował - lecz sporą jego część będzie stanowiła płyta ażurowa pozwalająca na wchłanianie wody opadowej przez grunt. Pawlok Na szczęście zależy od tego gdzie idzie woda z rynien - jak do kanalizy to się buli, jak rozprowadzana po działce to mogą mnie cmoknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 03.07.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Tomkrzysiek - cena zakupu z fakturą bez montazu- zamontowali fachowcy od ocieplenia Wczoraj odwiedziłam też braci Łapawa- myslę, ze zdecydujemy się na drzwi od nich, szkoda tylko, ze bezprzylgowych nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 03.07.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dobra wiadomość z tą deszczówką. Wyzywałam męża, że tyle pieniędzy wywalił na odwodnienie a tu masz- zwróci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.07.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Poszukuję Dobrego parkieciarza do układania paneli 3-warstwowych na klej.Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 03.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Poszukuję Dobrego parkieciarza do układania paneli 3-warstwowych na klej. Możecie kogoś polecić ? hej, jakię trzywarstwowe wybrałeś? my chcemy ułożyć dębowe z castoramy ale na pływająco (baltic wood chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 03.07.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Poszukuję Dobrego parkieciarza do układania paneli 3-warstwowych na klej. Możecie kogoś polecić ? to ja się pod pytanie podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Poszukuję Dobrego parkieciarza do układania paneli 3-warstwowych na klej. Możecie kogoś polecić ? hej, jakię trzywarstwowe wybrałeś? my chcemy ułożyć dębowe z castoramy ale na pływająco (baltic wood chyba) Ja chcę położyć na parterze w salonie i w gabinecie konkretnie Baltic Wood Dąb Natur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 04.07.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 az spojrzałam na powięszone zdjęcie, które zrobiłam kiedys w castoramie , to chyba będzie podobnie, bo nasz też dąb (nie ma że natur przynajmniej na opisie sklepu) , 3-lamelkowy, będzie na piętrze i dlatego bez kleju , ale zawsze to drewno , w cenie niewiele wyższej niż ładny panel ac4 Krzysztof, gdzie i za ile kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.07.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 az spojrzałam na powięszone zdjęcie, które zrobiłam kiedys w castoramie , to chyba będzie podobnie, bo nasz też dąb (nie ma że natur przynajmniej na opisie sklepu) , 3-lamelkowy, będzie na piętrze i dlatego bez kleju , ale zawsze to drewno , w cenie niewiele wyższej niż ładny panel ac4 Krzysztof, gdzie i za ile kupujesz? Mam 2 opcje Jak znajdę dobrego i niedrogiego parkieciarza co mi położy te panele na klej to kupię w necie - widziałem je po 122zł za m2 brutto A jak nie znajdę to kupię w sklepie na Ostrowskiej razem z montażem na klej. Podobno maja dobrych majstrów od kładzenia tego i stosują dobre kleje, ale same panele kosztują u nich 125 netto i montaż na klej 55 zł ( cena o ile dobrze pamiętam razem z klejem) http://www.naturwood.pl - Pewno od tych cen jakiś rabat jeszcze można wywalczyć. Jest to nowy sklep także myślę, że będą dbać o klientów, przynajmniej do momentu jak sobie wyrobią renomę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 04.07.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 witam mam pytanko do tych którzy mają już za sobą malowanie wnętrza...u nas szaleją malarze...kolejna ekipa z Bożej Łaski polecenia i tu moje pytanie bo zauważyłam,że w narożnikach, gdzie było wykończenie akrylem farba jakby się zważyła i wygląda jakby zaraz miała odpadać łuskami...czy ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.07.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 ze bezprzylgowych nie robią Bezprzylgowych tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 06.07.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Czy ktoś ma lub wie gdzie pożyczyć wykrywacz metali (taki "saperski" talerzowy).........zgubiłam coś w działkowych chaszczach............. HELP PS ramirent nie ma, ewpa ma sprawdzić, bo kiedyś mieli, ale nie wiedzą gdzie, może jakiś znajomy militarysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borówki 06.07.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam, czy ma ktoś do sprzedania furtkę i bramę ? Potrzebna mi jest na okres przejściowy. Moze byc używana, stara itp. Borówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.07.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 czy ma ktoś do sprzedania furtkę i bramę ? Potrzebna mi jest na okres przejściowy. Parę desek, parę gwozdzi, zawiasy i trochę własnej pracy - to chyba najtańsze budowlane rozwiązanie Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.07.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Tak wertuje net by rozwiązać powstały dylemat i jakoś tak niejednoznaczne odpowiedzi mam.Jak to jest ma być u was - grubość podłóg jak planujecie ? - tam gdzie będą płytki liczę 1,5 cm w pomieszczeniach z panelami, wykładzina dywanową ile przyjąć?pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 06.07.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dobrzy ludzie, pomóżcie, na gwałt muszę zamówić parapety zewnętrzne (bo po tynkowaniu podobno już się nie da) a kompletnie nie ruszyłam jeszcze tematu. Podpowiedzcie proszę, bo nawet nie mam już czasu na wertowanie wyszukiwarki, gdzie kupowaliście, za ile, no i przede wszystkim jakie. Mój kierownik odradza konglomerat bo się brudzi, granit bo za ciężki a blacha mi się niespecjalnie podoba:(. I co tu wybrać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 06.07.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 dobrzy ludzie, pomóżcie, na gwałt muszę zamówić parapety zewnętrzne (bo po tynkowaniu podobno już się nie da) a kompletnie nie ruszyłam jeszcze tematu. Podpowiedzcie proszę, bo nawet nie mam już czasu na wertowanie wyszukiwarki, gdzie kupowaliście, za ile, no i przede wszystkim jakie. Mój kierownik odradza konglomerat bo się brudzi, granit bo za ciężki a blacha mi się niespecjalnie podoba:(. I co tu wybrać?! zakład produkcji parapetów pphu "rdm" rafał markowski sowinki 64 62-050 mosina tel (061) 81-92-327 fax (061) 81-36-789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 06.07.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Kto z Was używa do ogrzewania domu kotła na eko groszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts