Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrzy ludzie, pomóżcie, na gwałt muszę zamówić parapety zewnętrzne (bo po tynkowaniu podobno już się nie da) a kompletnie nie ruszyłam jeszcze tematu. Podpowiedzcie proszę, bo nawet nie mam już czasu na wertowanie wyszukiwarki, gdzie kupowaliście, za ile, no i przede wszystkim jakie. Mój kierownik odradza konglomerat bo się brudzi, granit bo za ciężki a blacha mi się niespecjalnie podoba:(. I co tu wybrać?!

Ja mam z konglomeratu barzo ciemny brąz,oczywiscie że widać piasek i brud,ale brudzi sie wszystko.Wygladają pięknie.Zamawiałam tam gdzie okna czyli u Pani Michaliny w Gnieźnie.(OKNOPLAST KRAKÓW)

Ja mam z konglomeratu barzo ciemny brąz,oczywiscie że widać piasek i brud,ale brudzi sie wszystko.Wygladają pięknie.Zamawiałam tam gdzie okna czyli u Pani Michaliny w Gnieźnie.(OKNOPLAST KRAKÓW)

Też myślałam o oknoplaście, bo od nich mamy okna, ale ten konglomerat to jak się okazuje nie tylko mój kierownik odradza, dzwoniłam w parę miejsc i zawsze słyszałam, że na zewnętrzne konglomerat nie bardzo się nadaje. A Ty masz te parapety na zewnątrz?

Przewertowałam forum i widzę, że polecana jest firma Pietrucha, ale tam granit mają tylko w dwóch kolorach... Imperial z Przeźmierowa ma znacznie większy wybór, ale ceny też wyższe:(. Trzeba liczyć jakieś 650 zł/m2, czyli na moje okna ponad 2000... Jeśli ktoś zna jakąś tańszą firmę, to będę niezmiernie wdzięczna za podpowiedź.

Witam,

przeglądam forum regularnie....przyszło mi teraz wybrać dachówkę..nasz domek ma dach o powierzchni 370m2, więc towaru będzie sporo...

Konkretnie, najbardziej podoba nam się dachówka cementowa Brasaa Antracytowa, angobowana- co sądzicie o tej dachówce?

Opinie są różne, zazwyczaj że cementowa dużo gorsza od ceramiki....a jakoś na zachodzie dużo cementowej kładą, no i 30 lat gwarancji.

Jako bardziej doświadczeni wyrazcie swoją opinię proszę...

Podkreśle że odpada dachówka świecaca...poprostu nam sie nie podoba...

DZIEKI ZA SZCZERE ODP.

C34a Komfortowy

Też myślałam o oknoplaście, bo od nich mamy okna, ale ten konglomerat to jak się okazuje nie tylko mój kierownik odradza, dzwoniłam w parę miejsc i zawsze słyszałam, że na zewnętrzne konglomerat nie bardzo się nadaje. A Ty masz te parapety na zewnątrz?

Szczerze mówiąc nie słyszałam że na zewnątrz się nie nadają.Ja mam je na zewnątrz i w środku.Wyglądają bardzo estetycznie i dotąd nie ma z nimi kłopotu.

Poszukije kominka wraz z wykonaniem obudowy. Prosze Was o sprawdzone namiary

My w końcu zamówiliśmy w Inplaście (firma w Swarzędzu), mają duży wybór, różnorodne wzornictwo i facet jest raczej bezproblemowy, tzn. na zasadzie, że wszystko można zrobić, ew. coś doradzi lub odradzi. Zastanawialiśmy się jeszcze nad polecanym na forum Kambudem, ale tam gość właśnie miał taką postawę, że nas to zniechęciło (oczekiwał, że ja mu powiem skąd ma wziąć cegły na obudowę, że sami zrobimy drewnianą belkę, bo jego stolarz ma długie terminy itp.), może kominki robią dobrze, cenowo wychodzili dość korzystnie, ale miałam wrażenie, że naszym zamówieniem sprawiamy mu tylko kłopot. Z Inplastem wszystko przebiegło gładko i terminowo.

My w końcu zamówiliśmy w Inplaście (firma w Swarzędzu), mają duży wybór, różnorodne wzornictwo i facet jest raczej bezproblemowy, tzn. na zasadzie, że wszystko można zrobić, ew. coś doradzi lub odradzi. Zastanawialiśmy się jeszcze nad polecanym na forum Kambudem, ale tam gość właśnie miał taką postawę, że nas to zniechęciło (oczekiwał, że ja mu powiem skąd ma wziąć cegły na obudowę, że sami zrobimy drewnianą belkę, bo jego stolarz ma długie terminy itp.), może kominki robią dobrze, cenowo wychodzili dość korzystnie, ale miałam wrażenie, że naszym zamówieniem sprawiamy mu tylko kłopot. Z Inplastem wszystko przebiegło gładko i terminowo.

Niestety miałam podobne wrażenie jesli chodzi o Kambud, w końcu wybrałam firmę Ekogrzanie na Jeleniogórskiej i jestem super zadowolona.

witam,

mam pytanie (i prośbę o radę) w kwestii problemów z gazownią - mam podpisaną umowę w której gazownia zobowiązała się wykonać przyłącze do 30 czerwca tego roku, właśnie otrzymałam aneks w którym przedłużają wykonanie do połowy listopada :evil: tłumaczą zwłokę oczywiście problemami z pozwoleniem i ogólnie administracją sama jednak wiem, że zabrali się za gromadzenie papierków dopiero w lutym tego roku, mimo iż umowa podpisana w czerwcu 2008.

Czy mogę nie podpisać tego aneksu? Czy będzie to równoznaczne z zerwaniem umowy? Jeżeli podpiszę ten aneks to znaczy że się zgadzam na przedłużenie i nie będę miała nawet szans na jakąś rekompensatę. Czy jest z tej sytuacji jakieś wyjście?