mowaleria 07.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 My używamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 07.07.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Kto z Was używa do ogrzewania domu kotła na eko groszek ? JA też mam kocioł na eko,ale dotąd spalam na ruszcie śmieci i drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 07.07.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Dobrzy ludzie, pomóżcie, na gwałt muszę zamówić parapety zewnętrzne (bo po tynkowaniu podobno już się nie da) a kompletnie nie ruszyłam jeszcze tematu. Podpowiedzcie proszę, bo nawet nie mam już czasu na wertowanie wyszukiwarki, gdzie kupowaliście, za ile, no i przede wszystkim jakie. Mój kierownik odradza konglomerat bo się brudzi, granit bo za ciężki a blacha mi się niespecjalnie podoba:(. I co tu wybrać?! Ja mam z konglomeratu barzo ciemny brąz,oczywiscie że widać piasek i brud,ale brudzi sie wszystko.Wygladają pięknie.Zamawiałam tam gdzie okna czyli u Pani Michaliny w Gnieźnie.(OKNOPLAST KRAKÓW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 07.07.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ile wyniosła was instalacja alarmowa? przyznaje że o niej zapomniałem, okna lada dzień mają być, elektryk i tynki nagrane a tu jeszcze jakiś alarm jeszcze trzeba założyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 07.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Ja mam z konglomeratu barzo ciemny brąz,oczywiscie że widać piasek i brud,ale brudzi sie wszystko.Wygladają pięknie.Zamawiałam tam gdzie okna czyli u Pani Michaliny w Gnieźnie.(OKNOPLAST KRAKÓW) Też myślałam o oknoplaście, bo od nich mamy okna, ale ten konglomerat to jak się okazuje nie tylko mój kierownik odradza, dzwoniłam w parę miejsc i zawsze słyszałam, że na zewnętrzne konglomerat nie bardzo się nadaje. A Ty masz te parapety na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 07.07.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Przewertowałam forum i widzę, że polecana jest firma Pietrucha, ale tam granit mają tylko w dwóch kolorach... Imperial z Przeźmierowa ma znacznie większy wybór, ale ceny też wyższe:(. Trzeba liczyć jakieś 650 zł/m2, czyli na moje okna ponad 2000... Jeśli ktoś zna jakąś tańszą firmę, to będę niezmiernie wdzięczna za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.07.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Poznan Kotowo w kierunku na Luboń. Po prawej stronie jest firma od granitów i konglomeratów - cena 350 netto/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.07.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Eko groszkowcy - jakiej firmy macie piece - slimaki czy łokowce> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Poszukije kominka wraz z wykonaniem obudowy. Prosze Was o sprawdzone namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Poszukije kominka wraz z wykonaniem obudowy. Prosze Was o sprawdzone namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 07.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Eko groszkowcy - jakiej firmy macie piece - slimaki czy łokowce> Ja mam Altech-a - ślimakowy. Jak narazie jesteśmy zadowoleni - używamy od listopada. W wyborze producenta zadecydował rozmiar kotła - nie mamy zbyt dużej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micox 07.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam, przeglądam forum regularnie....przyszło mi teraz wybrać dachówkę..nasz domek ma dach o powierzchni 370m2, więc towaru będzie sporo... Konkretnie, najbardziej podoba nam się dachówka cementowa Brasaa Antracytowa, angobowana- co sądzicie o tej dachówce? Opinie są różne, zazwyczaj że cementowa dużo gorsza od ceramiki....a jakoś na zachodzie dużo cementowej kładą, no i 30 lat gwarancji. Jako bardziej doświadczeni wyrazcie swoją opinię proszę... Podkreśle że odpada dachówka świecaca...poprostu nam sie nie podoba... DZIEKI ZA SZCZERE ODP. C34a Komfortowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 08.07.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Eko groszkowcy - jakiej firmy macie piece - slimaki czy łokowce> My mamy Cichewicza.Robi tez piece dla Buderusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 08.07.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ja mam z konglomeratu barzo ciemny brąz,oczywiscie że widać piasek i brud,ale brudzi sie wszystko.Wygladają pięknie.Zamawiałam tam gdzie okna czyli u Pani Michaliny w Gnieźnie.(OKNOPLAST KRAKÓW) Też myślałam o oknoplaście, bo od nich mamy okna, ale ten konglomerat to jak się okazuje nie tylko mój kierownik odradza, dzwoniłam w parę miejsc i zawsze słyszałam, że na zewnętrzne konglomerat nie bardzo się nadaje. A Ty masz te parapety na zewnątrz? Szczerze mówiąc nie słyszałam że na zewnątrz się nie nadają.Ja mam je na zewnątrz i w środku.Wyglądają bardzo estetycznie i dotąd nie ma z nimi kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 08.07.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Poszukije kominka wraz z wykonaniem obudowy. Prosze Was o sprawdzone namiary My w końcu zamówiliśmy w Inplaście (firma w Swarzędzu), mają duży wybór, różnorodne wzornictwo i facet jest raczej bezproblemowy, tzn. na zasadzie, że wszystko można zrobić, ew. coś doradzi lub odradzi. Zastanawialiśmy się jeszcze nad polecanym na forum Kambudem, ale tam gość właśnie miał taką postawę, że nas to zniechęciło (oczekiwał, że ja mu powiem skąd ma wziąć cegły na obudowę, że sami zrobimy drewnianą belkę, bo jego stolarz ma długie terminy itp.), może kominki robią dobrze, cenowo wychodzili dość korzystnie, ale miałam wrażenie, że naszym zamówieniem sprawiamy mu tylko kłopot. Z Inplastem wszystko przebiegło gładko i terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 08.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ,ale dotąd spalam na ruszcie śmieci Jeszcze Cię sąsiedzi nie zlinczowali ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 08.07.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ile placiliscie za sufity z regipsów. Czy w cenie bylo szpachlowanie czy kasowali was osobno - jesli tak to ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 09.07.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 My w końcu zamówiliśmy w Inplaście (firma w Swarzędzu), mają duży wybór, różnorodne wzornictwo i facet jest raczej bezproblemowy, tzn. na zasadzie, że wszystko można zrobić, ew. coś doradzi lub odradzi. Zastanawialiśmy się jeszcze nad polecanym na forum Kambudem, ale tam gość właśnie miał taką postawę, że nas to zniechęciło (oczekiwał, że ja mu powiem skąd ma wziąć cegły na obudowę, że sami zrobimy drewnianą belkę, bo jego stolarz ma długie terminy itp.), może kominki robią dobrze, cenowo wychodzili dość korzystnie, ale miałam wrażenie, że naszym zamówieniem sprawiamy mu tylko kłopot. Z Inplastem wszystko przebiegło gładko i terminowo. Niestety miałam podobne wrażenie jesli chodzi o Kambud, w końcu wybrałam firmę Ekogrzanie na Jeleniogórskiej i jestem super zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 09.07.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 ,ale dotąd spalam na ruszcie śmieci Jeszcze Cię sąsiedzi nie zlinczowali ? Pawlok Jakoś mi to uchodzi na sucho,zobaczymy co dalej.Wszędzie wokół budowy więc nie jest źle.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ing29 09.07.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 witam, mam pytanie (i prośbę o radę) w kwestii problemów z gazownią - mam podpisaną umowę w której gazownia zobowiązała się wykonać przyłącze do 30 czerwca tego roku, właśnie otrzymałam aneks w którym przedłużają wykonanie do połowy listopada tłumaczą zwłokę oczywiście problemami z pozwoleniem i ogólnie administracją sama jednak wiem, że zabrali się za gromadzenie papierków dopiero w lutym tego roku, mimo iż umowa podpisana w czerwcu 2008. Czy mogę nie podpisać tego aneksu? Czy będzie to równoznaczne z zerwaniem umowy? Jeżeli podpiszę ten aneks to znaczy że się zgadzam na przedłużenie i nie będę miała nawet szans na jakąś rekompensatę. Czy jest z tej sytuacji jakieś wyjście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts