Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pawlok, Damon - udalo Wam sie jakies rabaty wyrwac u Łapawy?

u nich nie ma cen katalogowych, więc właściwie on zaproponował jakąś kwotę za konkretne drzwi (wg mnie bardzo rozsądną) a ja się zgodziłam, targowania nie było, może Kristofuros coś więcej powie

U mnie ta sama sytuacja za konkretny model masz taką a taką cene w której jest zawarta oscieznica pod wymiar i montaż.Przeliczając z cenami drzwi z Porty itp. wyszło w sumie taniej :wink: i akurat takie jakie sobie wymarzyliśmy :D

U mnie ta sama sytuacja za konkretny model masz taką a taką cene w której jest zawarta oscieznica pod wymiar i montaż.Przeliczając z cenami drzwi z Porty itp. wyszło w sumie taniej :wink: i akurat takie jakie sobie wymarzyliśmy :D

Dokładnie żonie w porównaniu z DRE wszło to samo może minimalnie drożej ale bez tekstu "standartowy montaż ok 300 ale jak coś wypadnie to będzie dopłata"..

I zero problemu z grubością muru i wysokościami otworów.

Pawlok

PS: a utargować zawsze się da..dwie stówki na 7 drzwiach ale zawsze :-)

witam wszystkich :D

daaawno mnie tu nie było ale jak już się człowiek wprowadzi to mniej czasu na siedzenie na forum

ze "starej" ekipy widzę tylko kilka osób, może jakieś spotkanie zrobimy?

:p

ale mogę podzielić się namiarami o które były pytania powyżej:

było pytanie o kominek:

501735690 Przemysław Geppert - Umultowo

rewelacja, od podstaw projekt, wykonanie, czysto, szybko, terminowo, ładnie

:D

i o stolarza:

607230351 Darek Stefański

zrobi z drewna wszystko, robił tez u wielu ludzi ze "starej" grupy wlkp 2007

od schodów po szafy - mamy od niego masę rzeczy w domu, zawsze na czas i w rozsądnych cenach (można się powoływać na Górę - będzie kojarzył

:D )

pozdrawiam i życzę miłego wakacyjnego budowania 8)

Tomkrzysiek a jak tam Twoje szambo? Przyjechało już ? Jakie wrażenia?A jak nie to jaki jest termin realizacji???

Szambo ma przyjechac 21.07 ale chyba odwołam bo od wczoraj non stop leje :evil: i juz widze jakie bagno bedzie u mnie na budowie :cry: (wode mamy wysoko) ostateczna decyzje podejme jutro po wizji lokalnej na budowie :roll: ...

No to pora na kolejne pawlokowe pytania :-)

1) Gdzie w okolicy można kupić tanio drabiny aluminiowe do użytku domowego długość przy oparciu o ścianę minimum 9m , przy złożeniu w literke "A" 4,5 m ?

2)Orientowaliście się w cenach styropianu fasadowego?

A bardziej konkretnie ile może kosztować platnium lub platinium plus Termo Organiki?

pozdrawiam

Pawlok

mam pytanie odnośnie opaski wokół domu - z czego robicie i czy w ogóle robicie. Mam na cokole tynk mozaikowy i trochę sie obawiam, ze jak nic nie zrobie co mi flora moze go poniszczyc w dłuższej perspektywie czasu.

Przymierzam się - kostka betonowa ok 60-70 cm opaski.

Liczyłem kostkę i ewentualnie zastosowanie zwykłych płyt chodnikowych 50 cm.

Prawie nie ma różnicy w cenie ....

Pawlok

No to pora na kolejne pawlokowe pytania :-)

1) Gdzie w okolicy można kupić tanio drabiny aluminiowe do użytku domowego długość przy oparciu o ścianę minimum 9m , przy złożeniu w literke "A" 4,5 m ?

witam,

zobacz w Komornikach na poznańskiej. Jest tam chyba producent drabin nie pamiętam jak się nazywa

Witam!

Proszę bardziej doświadczonych o poratowanie,pilnie poszukujemy sprawdzonej ekipy od tynków wewnętrznych cem-wap ,u tych polecanych na Białej liście -cienko z terminami :( ,a nam potrzebni są na zaraz i co ważne zależy nam bardzo na dokładności(ale mam wymagania :D )

Pozdrawiam

Hejka, moge Ci podac namiary na moja ekipe, która robiła u mnie, tynki cementowo-wapienne , jak z terminami nie ma pojecia, z tym ze cena za 1m2 tez nie jest zbyt tania, 28 zl, z tym, że nie bawie się już w szpachlowanie ścian, są na tyle gładkie, że nie potrzeba szpachlowania, tynk średnioziarnisty z tego wzg. że w niektórych miejscach musiał być nieco grubszy tynk. Tel do nich 600242163

Kochani, mam pytanie chciałam założyć deske barlinecką, bo namówili mnie znajomi, a chciałam drewno w salonie w polączeniu z płytkami przy kominku. Mam już wylane posadzki i teraz nie wiem co zrobić bo zaczęto mi odradzać deske barlinecką. Co o niej sadzicie. Czy jeszcze można coś z tym zrobić np. założyć coś innego. Mam posadzkę na jednym poziomie. pozdr.