Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zostało mi po budowie 66 szt. cegły klinkierowej. Była kupowana w 2004 roku, więc nie wiem, czy pasuje kolorystyką do bieżących wzorów. Na fakturze mam napisane "Cegła klinkierowa JOPEK" i ma kolor czerwony, pasujący do czerwonego brassa też z 2004 roku.

Na życzenie wyślę maila z fotkami.

Jakby ktoś był zainteresowany to lokalizacyjnie jest to Robakowo, koło Gądek, koło Poznania, cena...może być za darmo a może być np. 1 butelka cocacoli, kontakt: [email protected]

Pozdrawiam

Arek

Czy może ktoś polecić ekipę do ocieplenia ścian wełną fasrock.Już ktoś miły udzielił mi odpowiedzi, iż robocizna jest droższa tylko o parę złotych od ocieplania styropianem, więc skoro macie ekipy za 33zł na styropian to może będą chętni za tyle samo ocieplić wełną.Ja znalazłam za 45,50 i 55zł.Masakra!

Ja używam nóż 28cm do chleba. Kupiłem go za parę złotych w markecie i spisuje się rewelacyjnie :D

No proszę , trzeba będzie sprawdzić.

A inne pytanie najpierw miałeś położoną wełne na skosach czy stryro na ścianach - interesuje mnie kwestia połączenia wełny ze styropianem...czy zostawic welne po za obrys muru i dopchną do niej styro czy tez układać wełne po styropianie..

Styro będą kłaść fachmani a za wełne biorę się samemu..stąd mam pewnośc ze sam to dokładnie połącze z fachmanami różnie bywa a dozoru non-stop nie zapewnie :-(

pozdrawiam

Pawlok

Hej pawlok!

Ja najpierw ocieplałem skosy wełną. Dopiero teraz będę mieć robione ocieplenie styropianem na zewnątrz.

Z tego co słyszałem to najlepiej wystawić wełnę za murłatę i potem dopchnąć ją styropianem, a jak się nie da to najpierw odpowiednio ją dociąć. Ja niestety usłyszałem o tym za późno i teraz będę musiał dopilnować żeby wolna przestrzeń za styropianem została uzupełniona.

Dostaliśmy w końcu papierek z PINB - takie zaświadczenie, że nie wnoszą sprzeciwu, żebyśmy użytkowali dom i tak się zastanawiam, czy to już uprawnia nas do legalnego przeprowadzenia się? Bo zdaje się, że gdzieś czytałam o jakichś 21 dniach, które trzeba odczekać (po kiego grzyba to nie wiem). Może się orientujecie, bo mąż odbierając ten świstek oczywiście nie zapytał...

Dla poszukiwaczy lamp i wykańczających się!!!! Polecam

Byliśmy dziś w Markslojd w Dąbrowie, raz na jakiś czas robią wyprzedaż lamp z końcówek serii, lamp bez opakowań itp. Za całkiem rozsądną kasę można kupić ładne lampy. Tłok był spory, najlepiej być od rana- zaczynają o 9 (do 14), my byliśmy ok 11 i parę ładnych sztuk sprzątnięta nam sprzed nosa. Lampy sa rózne, nowoczesne, klasyczne, do łazienek, ogrodowe. Następna wyprzedaż 12 września. Na razie założymy to co mamy, a za 3 tyg pewnie zajrzymy ponownie, może uda sie dobrać brakujące :)

Witam, dużo się tu rozpisywano o certyfikacie energetycznym ale mało o tym gdzie najtaniej można to zrobić.

Więc szukam osoby lub firmy która ten certfikat mi zrobi i nie zedrze ze mnie.

Pozdrawiam

My ostatecznie zrobiliśmy w Probudzie, koszt to 490 zł.

U nich kupywałem projek domu i robiłem adaptacje projektu to może coś opuszczą. Co do ceny to chyba ogłaszają się w necie za 440zł

Byliśmy dziś w Markslojd w Dąbrowie, raz na jakiś czas robią wyprzedaż lamp z końcówek serii, lamp bez opakowań itp. Za całkiem rozsądną kasę można kupić ładne lampy.

Co rozumiesz pod pojęciem rozsądna cena?

My troszkę kupiliśmy na Kotowie w lampowie.

Na stronie http://www.lampowo.pl nie mają wszystkich dostępnych w katalogach na miejscu.

pozdrawiam

Pawlok

Do Mazar:

Witam,

moge polecic projektanta wnetrz, który robił mi juz 2 mieszkania a teraz robi dom. Jest on z Sopotu, ale prace wykonuje w całej Polsce. Jest rewelacyjny - strasznie kontaktowy, ma swietne wyczucie potrzeb klienta i co najwazniejsze umie doradzić w kwestii wybioru materialów. Ja jestem z niego bardzo zadowolony. Pierwszą realizacje robił mi w 2005 roku. Wiem ze roznym osobom robil domy i mieszkania w Polsce ale tez i w innych krajach - razem ze swoją żoną tworzą tak fajny duet ze z czystym sumieniem moge polecic go innym - Janusz Kosciolowski tel 600 715 260 (mozna powolac sie na mnie - Robert Krajewski). Pozdrawiam