agula11 02.02.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Hej Pawlok jak długo czekałeś na decyzję o odbiorze domu? jest jakis urzędowy termin od daty złożenia papierów? papiery składa się na ulizy Zielonej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.02.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Hej Pawlok jak długo czekałeś na decyzję o odbiorze domu? jest jakis urzędowy termin od daty złożenia papierów? papiery składa się na ulizy Zielonej ??? odpowiem za Pawlok - od złożenia dokumentów w PINB czeka się 21 dni.Na 22 dzień budynek uważa sie za odebrany i tego dnia można składać papiery w ENEA celem przepisania prądu z budowlanego na taryfę domową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 02.02.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 to ja tez sie czymś zrewanżuję. DO ZAMIANY PRĄDU BUDOWLANEGO NA ZWYKŁY nie jest potrzebny odbiór budowy. Ja poprosiłam kierownika budowy, zresztą za radą obcego zupełnie pracownika Eneii o poświadczenie, że dom nadaje się w części do zamieszkania, napisałam zwykłą prośbę do Eneii o zamianę taryf i JUŻ !!!! Faktem jest, że praktycznie już mieszkałam, więc kłamu niue było, ale papiery na odbiór dopiero składam Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 02.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 to ja tez sie czymś zrewanżuję. DO ZAMIANY PRĄDU BUDOWLANEGO NA ZWYKŁY nie jest potrzebny odbiór budowy. Ja poprosiłam kierownika budowy, zresztą za radą obcego zupełnie pracownika Eneii o poświadczenie, że dom nadaje się w części do zamieszkania, napisałam zwykłą prośbę do Eneii o zamianę taryf i JUŻ !!!! Faktem jest, że praktycznie już mieszkałam, więc kłamu niue było, ale papiery na odbiór dopiero składam Pozdro To ciekawe gdzie dokładnie, która Enea ? W Enei Wrzesnia wymagają zgodnie z wnioskiem załącznika 'kopia zaświadczenia o dopełnieniu obowiązku zawiadomienia zakończenia budowy wydane przez Starostwo Powiatowe /Urząd Miasta" czyli tak jak pisał przedmówca teoretycznie 21 od daty złozenia a ze u mnie wyrobili się w dwa tygodnie to im wysłałem informacje o niewniesieniu sprzeciwu Oczywiście wszystko na Zielonej. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 03.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No włąśnie to była Września, i to całkiem niedawno, bo jakieś 2 m-ce temu. Sama tego nie rozumiem, dlaczego u jednych jest tak, a u innych inaczej. Mogę się tylko cieszyc, że mi się udało i życzyć powodzenia w bojach pozostałym, chociaż to jest znowu jakis absurd. Ja nawet nie pytałam o jakieś druki wniosków, załaczników, nic. Po prostu zrobiłam tak, jak mi to podpowiedział ich pracownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 03.02.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ja tam też wiem że jeśli budynek jest oddany do częściowego uzytku Eneea zmienia teryfę , u nas tez tak jest ,i też tak zamierzam zrobić . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 03.02.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Pilnie poszukujemy dobrego i w miarę taniego fachowca wod-kan, co i gazu. Macie może jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_swarzędz 05.02.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam w związku z pojawiającymi się zapytaniami na temat wyceny pokryć dachowych zapraszam wszystkich na osobną strone forum [ moderowano - reklama ] pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 No włąśnie to była Września, i to całkiem niedawno, bo jakieś 2 m-ce temu. Sama tego nie rozumiem, dlaczego u jednych jest tak, a u innych inaczej. Najwidoczniej zależy na kogo trafisz w rozmowie. Teraz niby szykują mi umowę - prześlą pocztą i jak im odeśle podpisana to zmienią taryfę. Tez tak było u was ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.02.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam w związku z pojawiającymi się zapytaniami na temat wyceny pokryć dachowych zapraszam wszystkich na osobną strone forum pozdrawiam Radek Zapytań nie widzę. Natomiast nachalną reklamę TAK. Może moderato usunie ten reklamowy wpis ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo 1 07.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam. Mam do sprzedania Garaż, skrzynkę elektryczną (z licznikiem, itp.) oraz drewniane WC - Wszystko ma 1 rok (jak nowe), cena do uzgodnienia. Tel. kontaktowy 696 08 22 85. Pozdrawiam Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 07.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam Gdyby ktoś potrzebował podaje numer 696 634 289 ja jestem zadowolony i wszystko super działa, sprawnie szła robota - doświadczeni Mam alarm z powiadamianiem GSM także wiem co się dzieje w domu. TV naziemna i SAT w każdym pokoju i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 08.02.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No włąśnie to była Września, i to całkiem niedawno, bo jakieś 2 m-ce temu. Sama tego nie rozumiem, dlaczego u jednych jest tak, a u innych inaczej. Najwidoczniej zależy na kogo trafisz w rozmowie. Teraz niby szykują mi umowę - prześlą pocztą i jak im odeśle podpisana to zmienią taryfę. Tez tak było u was ? Pawlok Tak właśnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 09.02.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Szukam projektanta na przyłącze wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.02.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Szukam projektanta na przyłącze wodne. joanna sodkiewicz 502 775 715 61 665 07 18 [email protected] ja mam takiego projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 10.02.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Szukam ekipy do tynków wewnętrznych. mam też pytanie czy po tynkach wap-cem trzeba ściany szpachlować czy można od razu malować. Mam wrażenie że każdy twierdzi coś innego. Zależy mi żeby ściany były gładkie ale nie jestem znowu fanatyczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.02.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Szukam ekipy do tynków wewnętrznych. mam też pytanie czy po tynkach wap-cem trzeba ściany szpachlować czy można od razu malować. Mam wrażenie że każdy twierdzi coś innego. Zależy mi żeby ściany były gładkie ale nie jestem znowu fanatyczką jak maja byc gladkie to najlepiej zrobic gipsowe chociaz czasami tez trzeba szpachlowac tynku cw zawsze beda mialy fakture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.02.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Szukam ekipy do tynków wewnętrznych. mam też pytanie czy po tynkach wap-cem trzeba ściany szpachlować czy można od razu malować. Mam wrażenie że każdy twierdzi coś innego. Zależy mi żeby ściany były gładkie ale nie jestem znowu fanatyczką Ręcznych czy mechanicznych ? Ja wybrałem ręczne cementowo-wapienne - wyszły ładnie ale czuć fakturę min z racji piasku takiego a nie innego. I na to dopiero gładź gipsowa dla równości. Atut tego rozwiązania - tynki są twarde, u kolegi po gipsowych mocniejsze uderzenie w ścianę np przypadkowa pakiem z klamrą = widoczne wciśniecie. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 11.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Szukam ekipy do tynków wewnętrznych. mam też pytanie czy po tynkach wap-cem trzeba ściany szpachlować czy można od razu malować. Mam wrażenie że każdy twierdzi coś innego. Zależy mi żeby ściany były gładkie ale nie jestem znowu fanatyczką Warto robić tynki wapienno-cementowe i koniecznie szpachlować.Ściany będą super gładkie.Koszt robocizny tynkowania 14-15 zł od 1 m2 i szpachlowanie 9-10 zł.od 1 m2.Razem to daje 23-25 zł za 1 m.Tynki gipsowe robione maszynowo cena od 26 d0 30 zł za 1 m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 11.02.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Tynki gipsowe za 26 zł z towarem a Ty tutaj podajesz tylko robociznę przy cem wap + szpachlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts