Postihal 22.03.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 No to się pochwalę - relacja z budowy mojego"przemyślanego" ukazała się w numerze 4 Muratora.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 22.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Nikt jeszcze nie robił ogrodzenia i pozbruku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 24.03.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Pytanko po co Aquanetowi przy montażu licznika ogrodowego informacje o powierzchni ogrody i ilości osób mieszkających w domu ?pozdrawiamzdziwionyPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 25.03.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Pytanko po co Aquanetowi przy montażu licznika ogrodowego informacje o powierzchni ogrody i ilości osób mieszkających w domu ? pozdrawiam zdziwiony Pawlok Ha ha a to dobre.Pewnie liczą każdą krople wody, a moze uważają, że od licznika ogrodowego poprowadzisz ją z powrotem do domu żeby było taniej. A tak serio to" co ma piernik do wiatraka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.03.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 ... a moze uważają, że od licznika ogrodowego poprowadzisz ją z powrotem do domu żeby było taniej. A to gdzieś czytałem na forum muratora ze jakaś firma wodociągowa nie chciała założyć gościowi licznika ogrodowego bo rurę od tego przyłącza poprowadził pod posadzkami - i twierdzili że jak jej nie widzą to może służyć jako obejście do kranu w domu! Polska to dziwny kraj... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 25.03.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 No cóż polak potrafi wszystko.Skoro mozna podłączyć się z prądem pod latarnie uliczną to tym bardziej poprowadzić wodę do domu od podlicznika ogrodowego.Widziałem kiedyś takie podłaczenie do pralki.W domu kupa dzieci to i prania bylo sporo,a wlasciciel cieszył sie, że oszczedza na kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 27.03.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 może są na forum osoby które mają swoje szamba i robiły juz odbiór , bo gdzie nie czytam, kogo nie pytam to kazdy mówi co innego i kier. bud tez co innego , pytanie : odbiór szamba musi być wykonany przez P.I.S (sanepid) ? bo z kolei na innym forum czytałam ,że K.B. robi protokół że została przeprowadzona próba szczelności kanalizy i szamba i wystarczy ? choć to akurat to nie bardzo mi coś pasuje . Była bym wdzieczna za odpowiedź , czy wskazówki . Dziękuję Witam, juz zamknąłem budowę, i do tego potrzebny jest tylko atest od szamba do Powiatowej Inspekcji budowlanej (tam gdzie zgłaszamy zakonczenie budowy). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 27.03.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 może są na forum osoby które mają swoje szamba i robiły juz odbiór , bo gdzie nie czytam, kogo nie pytam to kazdy mówi co innego i kier. bud tez co innego , pytanie : odbiór szamba musi być wykonany przez P.I.S (sanepid) ? bo z kolei na innym forum czytałam ,że K.B. robi protokół że została przeprowadzona próba szczelności kanalizy i szamba i wystarczy ? choć to akurat to nie bardzo mi coś pasuje . Była bym wdzieczna za odpowiedź , czy wskazówki . Dziękuję Witam, juz zamknąłem budowę, i do tego potrzebny jest tylko atest od szamba do Powiatowej Inspekcji budowlanej (tam gdzie zgłaszamy zakonczenie budowy). pozdrawiam dzięki za odpowiedź , mamy już odbiór i okazało sie że nie potrzebowałam żadnych atestów , specjalnych oględzin , czy czegokolwiek , tylko wpis w dzienniku , że KB sprawdził całą kanalizę wraz z szambem , pomału się wprowadzamy , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 27.03.2010 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 witam! mam do sprzedania dachówke RUSTYKALNĄ ROBENA 2200 szt.gąsiory 60szt , skrajna lewa i prawa120szt - wszystko na około 170 m2 dachu.dachówka jest nowa lecz była juz rozpakowana na budowie , dostarczona przez pomyłke na moją budowe , obecnie spaletowana gotowa do transportu , mozliwy transport hdsem, JA zapłaciłem za dachówke podstawową 3.20 zł -chcę tylko 70% tej ceny http://lh6.ggpht.com/_lkQ5PGKALxU/S49yAytf4fI/AAAAAAAAALY/bbyKxMxIVQU/s640/S6305131.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.03.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam, mieszkamy juz pod wrzesnia ale dom ciagle nieocieplony:( Pilnie szukam dobrej sprawdzonej ekipy od ocieplen i tynków zewnętrznych (chociaz na ten rok wystarczy ocieplenie) na wrzesnien, pazdziernik. bede wdzieczna za podpowiedzi:) Kolejnej zimy bez ocieplenia nie wytrzymam:):) Ps: jak sie teraz kształtuja ceny za ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 30.03.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ocieplenie-Liberski Artur 601 168 111.Mlode chłopaki ,robią szybko i b.dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 30.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam witam Nauczona doświadczeniam, zapytuję Was o namiary na sprawdzone i polecane namiary na: - płytkarza (została nam górna łazienka do zrobienia); - brukarza (Seb Lech już uwzględniłam); - stolarza (płot i balustrady z drewna mi się marzą) + ślusarza (profil pod bramę przesuwną i furtkę); - klinkierarza (?) na płotek z klinkieru oczywiście Odwdzięczę się fotkami z zakończonych robót a teraz przesylam serdeczne pozdrowanienia wszystkim towarzyszom doli i niedoli budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 30.03.2010 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Czy ktoś wie w jakiej szkólce, plantacji, w punkcie sprzedaży roślin można zakupić sadzonki leszczyny ?pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 06.04.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Gdzie można w okolicy kupić blat kuchenny ale o szerokości 80 cm? Standardowe mają 60 cm ale ja chcę wjechać pod okno zamiast parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 07.04.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 witam Was, czy możecie polecić solidną firme od mebli kuchennych, jeśli tak to będę wdzięczny za kontakt, pzdr K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 07.04.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 witam Was, czy możecie polecić solidną firme od mebli kuchennych, jeśli tak to będę wdzięczny za kontakt, pzdr K. Ja korzystam z http://www.architekt-vw.pl/ Na razie zrobilismy projekt i jestesmy zadowoleni. Wycena mebli tez wyglada dobrze. Bylo to polecenie od znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 08.04.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 dzięki edi, czy ktoś jeszcze może polecić kogoś solidnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszs 09.04.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Może i ja zapytam o kilka wskazówek na najbliższe okolice Poznania: 1. Dobry i niedrogi montaż kominka "rekreacyjnego" 2. Dostawca płytek PILCH 3. Armatura łazienkowa - wszystko ROCA 4. Najlepszy skład z panelami podłogowymi (Kronopol platinium i classen) 5. Stolarz lub producent mebli kuchennych - zależy mi na jakości wykonania 6. Jeśli producent mebli kuchennych to stolarza do różnego rodzaju prac dodatkowych - blat do łazienki, jakaś szafka itp. 7. Najważniejsze - kryterium wybory - cena jak w przetargach - najtańszy wygrywa !!! Bardzo proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 09.04.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Gdzie można w okolicy kupić blat kuchenny ale o szerokości 80 cm? Standardowe mają 60 cm ale ja chcę wjechać pod okno zamiast parapetu.Firma Piotrex jakieś dwa kilometry za salonem opla w Swarzędzu-Jasinie trasa na Kostrzyn-Września-Warszawa,(po prawej stronie).Kupowałem tam w zeszłym roku do mieszkania teściów.najszersze mieli chyba 110cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kk50250 14.04.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 JAk ktoś potrzebuje fachowców od wykończeń płyta G-K, płytki i wszelkie wykończenie to pisać na prv. Ja jestem z nich bardzo zadowolona a co najważniejsze to szefowie też pracują a nie za biurkiem siedzą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts