mowaleria 22.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wszystko ładnie pięknie, ja już rozmawiałam z kilkoma projektantami, ale jak się dowiadują, że dostawcą wody jest aquanet, to szybciutko rezygnują - nie wiem o co chodzi Chyba przejadę się do Aquanetu i spróbuję znaleźć tam jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 22.02.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wszystko ładnie pięknie, ja już rozmawiałam z kilkoma projektantami, ale jak się dowiadują, że dostawcą wody jest aquanet, to szybciutko rezygnują - nie wiem o co chodzi Chyba przejadę się do Aquanetu i spróbuję znaleźć tam jakieś namiary Mogę dać namiary na Pana który wykonuje przyłącza i On współpracuje z projektantami przyłaczy m.in z Aquanetu. Wyśle na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 22.02.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wszystko ładnie pięknie, ja już rozmawiałam z kilkoma projektantami, ale jak się dowiadują, że dostawcą wody jest aquanet, to szybciutko rezygnują - nie wiem o co chodzi Chyba przejadę się do Aquanetu i spróbuję znaleźć tam jakieś namiary to się nazywa walka z monopolistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 22.02.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wszystko ładnie pięknie, ja już rozmawiałam z kilkoma projektantami, ale jak się dowiadują, że dostawcą wody jest aquanet, to szybciutko rezygnują - nie wiem o co chodzi Chyba przejadę się do Aquanetu i spróbuję znaleźć tam jakieś namiary Mogę dać namiary na Pana który wykonuje przyłącza i On współpracuje z projektantami przyłaczy m.in z Aquanetu. Wyśle na priva. Proszę też namiary, mam podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 22.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 A co zimy już nie ma? My na 1 marca chcemy ruszyć ale dziś dotarło info że projekt przyłacza energetycznego będą robić w 7 miesięcy !!! Projekt wodny facet z kostrzyna zrobił w dwa dni za 250 PLN, dziś odbieramy. Czy ten świat jest chory? Czy zawsze monopoliści mają wszystkich gdzieś? Prąd mamy mieć z energetyki w gnieźnie, ma ktoś jakąś radę? wtyki? komuś łapówkę dać? Jak my mamy dom budować bez prądu??? Witam, Czy moglbys mi podac namiar na tego gostka z kostrzyna, ktory robil ci projekt? Ja musze podciagnac i PUK w Rokietnicy zawolal sobie 1400 zyla za projekt dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 22.02.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witajcie UWAGA ! U nas zaczęła się akcja. Brygada 6-cio osobowa wykopała okopy i wszystko uzbroili w 6 godzin. W środę ma nadjechać B20, do walki z nim będą tylko 2 osoby z ekipy. Mam nadzieję, że im się uda. PozdrawiamyZ pola boju P.S.Pomocy potrzebujemy instalatora i projektanta do podłączenia wody.Na razie mam cenę 2500zł za podłączenie (wydaje nam się dużo). Rura główna idzie w ulicy przy działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisiowaty 22.02.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czy moglbys mi podac namiar na tego gostka z kostrzyna, ktory robil ci projekt? Ja musze podciagnac i PUK w Rokietnicy zawolal sobie 1400 zyla za projekt dzieki Ja bym się jeszcze zorientował co jest w tych 1400 PLN ? U mnie (gmina Kaźmierz) to wygląda tak: - warunki wydają za free - opłata partycypacyjna w budowi wodociągu głównego to 1100 PLN - przyłącze wraz z zaworem antyskażeniowym i kosztami robocizny to około 1000 PLN Tak więc koszt podłączenia wody na działce to 2100 - 2200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 22.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czy moglbys mi podac namiar na tego gostka z kostrzyna, ktory robil ci projekt? Ja musze podciagnac i PUK w Rokietnicy zawolal sobie 1400 zyla za projekt dzieki Ja bym się jeszcze zorientował co jest w tych 1400 PLN ? U mnie (gmina Kaźmierz) to wygląda tak: - warunki wydają za free - opłata partycypacyjna w budowi wodociągu głównego to 1100 PLN - przyłącze wraz z zaworem antyskażeniowym i kosztami robocizny to około 1000 PLN Tak więc koszt podłączenia wody na działce to 2100 - 2200 PLN U mnie problem jest inny - jest to gole pole, nie ma zadnych mediow. Razem z sasiadami mamy zamiar podlaczyc wode. W sumie jakies 400m trzeba rury pociagnac, do tego jest zrobienie projektu i przylaczy na jakies 20 dziaek, tak wiec jest za co placic. Dlatego chcemy jak najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 22.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czy moglbys mi podac namiar na tego gostka z kostrzyna, ktory robil ci projekt? Ja musze podciagnac i PUK w Rokietnicy zawolal sobie 1400 zyla za projekt dzieki Ja bym się jeszcze zorientował co jest w tych 1400 PLN ? U mnie (gmina Kaźmierz) to wygląda tak: - warunki wydają za free - opłata partycypacyjna w budowi wodociągu głównego to 1100 PLN - przyłącze wraz z zaworem antyskażeniowym i kosztami robocizny to około 1000 PLN Tak więc koszt podłączenia wody na działce to 2100 - 2200 PLN U mnie problem jest inny - jest to gole pole, nie ma zadnych mediow. Razem z sasiadami mamy zamiar podlaczyc wode. W sumie jakies 400m trzeba rury pociagnac, do tego jest zrobienie projektu i przylaczy na jakies 20 dziaek, tak wiec jest za co placic. Dlatego chcemy jak najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 23.02.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Sprawa z przyłączem wod kan wygląda tak. Koszt jest uzależniony od tego co jest zawarte w warunkach technicznych i może się wachać od 1000 zł do nawet 20.000-30.000 zł.Wszystko zależy od tego co wymaga gmina w warunkach przyłączenia.Z jakich materiałów ma być zbudowane przyłącze, ile ma być studzienek, jakie studzienki ( bo to właśnie jest największy koszt studzienka plastikowa czy betonowa) itp. Więc porównywanie cen przyłączy w różnych okolicach jest bez sensu bo byłoby trzeba sprawdzić co ta kwota zawiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 23.02.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Sprawa z przyłączem wod kan wygląda tak. Koszt jest uzależniony od tego co jest zawarte w warunkach technicznych i może się wachać od 1000 zł do nawet 20.000-30.000 zł. Wszystko zależy od tego co wymaga gmina w warunkach przyłączenia. Z jakich materiałów ma być zbudowane przyłącze, ile ma być studzienek, jakie studzienki ( bo to właśnie jest największy koszt studzienka plastikowa czy betonowa) itp. Więc porównywanie cen przyłączy w różnych okolicach jest bez sensu bo byłoby trzeba sprawdzić co ta kwota zawiera. Studzienka do przylacza wody? Jeszcze chyba takiej w zyciu nie widzialem. Nie mowisz o kanalizie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumisiowaty 23.02.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 tak jak mowi sliwa, pierwszy raz slysze zeby ktos budowal kanalizacje by w niej puscic rure z woda, w telekom. czy tez energetyce buduje sie kanalize ale to ma okreslony cel: wciagniecie dodatkowej rury z medium ale w wypadku wody to po co komu kanaliza i studzienki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 23.02.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Sprawa z przyłączem wod kan wygląda tak. Koszt jest uzależniony od tego co jest zawarte w warunkach technicznych i może się wachać od 1000 zł do nawet 20.000-30.000 zł. Wszystko zależy od tego co wymaga gmina w warunkach przyłączenia. Z jakich materiałów ma być zbudowane przyłącze, ile ma być studzienek, jakie studzienki ( bo to właśnie jest największy koszt studzienka plastikowa czy betonowa) itp. Więc porównywanie cen przyłączy w różnych okolicach jest bez sensu bo byłoby trzeba sprawdzić co ta kwota zawiera. Studzienka do przylacza wody? Jeszcze chyba takiej w zyciu nie widzialem. Nie mowisz o kanalizie? Napisałem ogólnie o przyłaczu wodno-kanalizacyjnym (wod-kan) Ale słyszałem też o takim przyłączu które w wydanych (przez administratora gminnego wodociagu) warunkach technicznych miało ściśle okreslony ilość i dokładny model studzienek w ilości 3 szt. (woda, kanaliza + dodatkowo umieszczenie urządzeń pomiarowych na zewnątrz budynku właśnie w oddzielnej studzience) totalne bzdury. Warunki techniczne w niektórych gminach mieszczą się na 1 kartce A4 a w innych jest to kilkustronicowe opracowanie. Stąd rozbieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 23.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 tak jak mowi sliwa, pierwszy raz slysze zeby ktos budowal kanalizacje by w niej puscic rure z woda, w telekom. Czy tez energetyce buduje sie kanalize ale to ma okreslony cel: Wciagniecie dodatkowej rury z medium ale w wypadku wody to po co komu kanaliza i studzienki ? wypowiadam sie ogolnie o przylaczu wodno - kanalizacyjnym a nie o samej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 23.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Rozmawiałem wczoraj z firmą o GWC (temat oczywiście na przyszłość) , ale zastanawiam się czy nie kupić i zestawu rurek (ok. 550 zł) i od razu mieć je w fundamencie. Może za kilka lat GWC stanieje i będzie jak znalazł i nie trzeba będzie skuwać posadzki i niszczyć ocieplenia w fundamencie i w posadzce. Czy o tym temacie myśleliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.02.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Myślę, że warto tak zrobić. Jak się kiedyś zdecydujesz, to nie będzie demolki domu. GWC to fajny pomysł, ja mam problem z miejscem na niego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 23.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Fakt u mnie też nie będzie różowo z miejscem na GWC , ale jakoś temat mnie kusi. Muszę dokładnie porozmawiać z projektantem co i gdzie bo kotłownie mam małą ok. 3 m2.AGAKZ - Wasz domek jest większy i nie wygospodarujecie miejsca na GWC w kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 pado, mi chodziło raczej o brak miejsca w ogródku na wykopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 23.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o miejsce na ogródku to faktycznie myśleliśmy o czymś innym . U nas na ogródku będzie jego sporo więc nie będzie problemu. Ale zawsze można kopać , właściwie wiercić w głąb wtedy miejsca nie potrzeba sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.02.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ale zawsze można kopać , właściwie wiercić w głąb wtedy miejsca nie potrzeba sporo. ale kasy tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts