tokas 16.11.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 WitajcieGrupa 2008 zaczyna przybierać realnych kształtów.W sobotę po raz kolejny spotykam sie z architektem. Tym razem "dopieszczać"będziemy wielkosci otworów okiennych i drzwi. Kształt domu wraz z planem pomieszczeń wew. został ustalony.Mapki gotowe - czekają na swoja kolej.Umowa z ENEA - czeka na małe zmianyNatomiast osłupiałem jak w ZUK dowiedziałem sie że za wykonanie przyłacza wodnego (prócz kosztów projektu, wykonania przyłacza i inwentaryzacji) gmina zyczy sobie darowiznę !!!!!!! na rozwój sieci wodociagowej 1050 zł !!!!!!No cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 16.11.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Niestety tak to już jest ,że ZUK kosi jak może za przyłącze wodne. My tez mamy ten problem , a najgorsze,że ZUK nie ma mocy przerobowych i będzie to trochę trwało zanim będziemy mieli przyłącze wody dociągnięte do działki . A opłaty też słone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 16.11.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Ty masz ZUK w Komornikach ? Ja w Dopiewie. A problemy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 17.11.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Niestety z woda jest problem , a wydawało mi sie ,że nie bedzie tak żle. Z Energetyka poszło bez problemów i to im sie chwali , szkoda ,że z woda nie jest tak dobrze . Awaryjnie trzeba bedzie chyba wiercić studnie , ale jakoś szkoda mi kasy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 17.11.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Studnia to darmowa woda do podlewania ogrodu i innych zew prac domowych. Więc traktowanie studni jako "szkoda mi kasy !" wydaje mi się niezasadne.ENEA - super hiper szybko - ale umowa - za podłaczeniem wg umowy moge czekać nawet 9 mc (3 mc pozwolenie na budowę, 6 mc wykonanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 17.11.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Mam podpisaną umowę z ENEA na wykonaie przyłączea do końca 2007 r. , ale jak rozmawiałem z pania projektantką ( zresztą bardzo miłą ) to moze być nieco poślizgu (ślimaczenie sie w Gminie z uzgodnieniami) - tak ok. miesiaca czyli myśle ,ze na koniec stycznia 2008 będe miał prąd na działce .Zresztą pewnie też zależy od warunków pogodowych jakie bęą zimą.A studnia to dobra rzecz i się na nią zdecydujemy ale tylko wierconą, jednak troche pózniej , bo jak na razie to kasa się szybko rozpływa na inne sprawy.Zresztą jak rozmawiałem to koszt wierconki to ok.120zł za 1m + rury czyli nie kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodack 17.11.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam grupę i każdego z osobna! myslimy z narzeczona o budowie domku w okolicach Gniezna. start jak dobrze pojdzie luty, marzec bede do was zagladam, bedzie to jednak uzaleznione od stopnia zaangażowania przez was osob trzecich. ja buduje sie sam, przy pomocy kumpli i kazajow. kierasa bede mial i tyle. jeszcze tydzien dajemy sobie na wybor technologii - drewno czy cegla i pozniej to juz z gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 18.11.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 witam grupę i każdego z osobna! myslimy z narzeczona o budowie domku w okolicach Gniezna. start jak dobrze pojdzie luty, marzec bede do was zagladam, bedzie to jednak uzaleznione od stopnia zaangażowania przez was osob trzecich. ja buduje sie sam, przy pomocy kumpli i kazajow. kierasa bede mial i tyle. jeszcze tydzien dajemy sobie na wybor technologii - drewno czy cegla i pozniej to juz z gorki Podziwiam i gratuluję odwagi. Czy Ty albo któryś z twoich kumpli lub kuzajów robili juz to wcześniej - maja jakieś pojęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 18.11.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam Cię : Wodack w Naszym gronie i życzę jak nam wszystkim powodzenia i wytrwałości w budowie własnego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodack 18.11.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 dwoch kuzaji ma firmy, a 1 kumpel sam budowal. nie wiem w jakim stopniu oni beda mi w stanie pomoc, ale licze na nich. moje wsparcie na szczescie nie opiera sie tylko na nich... sam pracuje, ale wezme miesiac urlopu i bede im pomagal. pozyjemy zobaczymy. na razie to moja sfera wyobrazni. zobaczymy jak to bedzie w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 24.11.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Czy już zastanawialiscie sie nad typem rolet zew. RKS, Integro, nadstawne (inaczej naokienne) Zastanawiam sie nad RKS i nadstawnymi. Może jakieś argumenty za którymś typem ? Czekam na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylkaiRafciu 28.11.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witamy, my też bardzo chętnie sie dołączamy, zaczynamy budowę jak tylko pogoda pozwoli w Szewcach pod Poznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylkaiRafciu 28.11.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 W chwili obecnaj szuamy biura lub architekta który wykona adapkację projektu ( który juz zakupiliśmy )...czy ktoś może kogoś polecić?!?!?!? najlepiej sprawdzonego i nie masakrycznie drogiego??? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 29.11.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 WitamyWielka cisza na "naszym" forum. To chyba znak że wszyscy przygotowuja sie mentalnie, papierologicznie, finansowo etc na rok 2008 i rozpoczęcie wyscigu pt budowa domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Masz rację biegam i biegam po urzędach , pracowniach projektowych , adaptatorach projektów , szukam wykonawców , myśle o materiałach budowlanych .... czy kupuić teraz czy jeszcze poczekać ! Uff zmęczyłem się ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 01.12.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 No i udało się.Po tym jak mój dotychczasowy architekt poinformował mnie że z powodu wyjazdu nie dokończy mi projektu, udało mi sie znaleźć nowego. Zobaczymy czy tym razem sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mich i Mar 03.12.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam Rozpoczynamy tuż jak mrozy puszczą w Mosinie. Chętnie wymienie się swoim doświadczeniem oraz skorzystam z porad. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 03.12.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 WitajcieNapiszcie cos o swoim domku/Na jakim etapie jesteś - papiery ?Co juz ustaliliscie - okna PCV czy drewno , rolety etc. ?Czy ekipa wybrana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mich i Mar 04.12.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Witajcie Napiszcie cos o swoim domku/ Na jakim etapie jesteś - papiery ? Co juz ustaliliscie - okna PCV czy drewno , rolety etc. ? Czy ekipa wybrana ? Nasz domek ma wyglądać tak: http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=174 Mamy wszystkie niezbędne dokumenty. Etap zero za nami. Obecnie szukamu wykonawców i materiałów do kolejnych etapów. pozdrawiam Marcin Jeśli ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike0001 04.12.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Witam wszystkich tu obecnych. Jesli nie macie nic przeciwko to dołącze do towarzystwa zamierzającego rozpocząc na wiosne roku pańskiego 2008. Michał Suchy Las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts