Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

Witajcie

Grupa 2008 zaczyna przybierać realnych kształtów.

W sobotę po raz kolejny spotykam sie z architektem. Tym razem "dopieszczać"

będziemy wielkosci otworów okiennych i drzwi. Kształt domu wraz z planem pomieszczeń wew. został ustalony.

Mapki gotowe - czekają na swoja kolej.

Umowa z ENEA - czeka na małe zmiany

Natomiast osłupiałem jak w ZUK dowiedziałem sie że za wykonanie przyłacza wodnego (prócz kosztów projektu, wykonania przyłacza i inwentaryzacji) gmina zyczy sobie darowiznę !!!!!!! na rozwój sieci wodociagowej 1050 zł !!!!!!

No cóż.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam podpisaną umowę z ENEA na wykonaie przyłączea do końca 2007 r. , ale jak rozmawiałem z pania projektantką ( zresztą bardzo miłą ) to moze być nieco poślizgu (ślimaczenie sie w Gminie z uzgodnieniami) - tak ok. miesiaca czyli myśle ,ze na koniec stycznia 2008 będe miał prąd na działce .Zresztą pewnie też zależy od warunków pogodowych jakie bęą zimą.

A studnia to dobra rzecz i się na nią zdecydujemy ale tylko wierconą, jednak troche pózniej , bo jak na razie to kasa się szybko rozpływa na inne sprawy.

Zresztą jak rozmawiałem to koszt wierconki to ok.120zł za 1m + rury czyli nie kosmos.

witam grupę i każdego z osobna!

myslimy z narzeczona o budowie domku w okolicach Gniezna. start jak dobrze pojdzie luty, marzec :) bede do was zagladam, bedzie to jednak uzaleznione od stopnia zaangażowania przez was osob trzecich. ja buduje sie sam, przy pomocy kumpli i kazajow. kierasa bede mial i tyle.

jeszcze tydzien dajemy sobie na wybor technologii - drewno czy cegla i pozniej to juz z gorki :)

witam grupę i każdego z osobna!

myslimy z narzeczona o budowie domku w okolicach Gniezna. start jak dobrze pojdzie luty, marzec :) bede do was zagladam, bedzie to jednak uzaleznione od stopnia zaangażowania przez was osob trzecich. ja buduje sie sam, przy pomocy kumpli i kazajow. kierasa bede mial i tyle.

jeszcze tydzien dajemy sobie na wybor technologii - drewno czy cegla i pozniej to juz z gorki :)

Podziwiam i gratuluję odwagi.

Czy Ty albo któryś z twoich kumpli lub kuzajów robili juz to wcześniej - maja jakieś pojęcie?

dwoch kuzaji ma firmy, a 1 kumpel sam budowal. nie wiem w jakim stopniu oni beda mi w stanie pomoc, ale licze na nich. moje wsparcie na szczescie nie opiera sie tylko na nich... sam pracuje, ale wezme miesiac urlopu i bede im pomagal. pozyjemy zobaczymy. na razie to moja sfera wyobrazni. zobaczymy jak to bedzie w realu :)

Witajcie

Napiszcie cos o swoim domku/

Na jakim etapie jesteś - papiery ?

Co juz ustaliliscie - okna PCV czy drewno , rolety etc. ?

Czy ekipa wybrana ?

Nasz domek ma wyglądać tak:

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=174

Mamy wszystkie niezbędne dokumenty.

Etap zero za nami. Obecnie szukamu wykonawców i materiałów do kolejnych etapów.

pozdrawiam

Marcin

Jeśli ktoś