Altariela 27.03.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ja też 1,5 roku czekałam za prądem (a w zasadzie wciąż czekam). Tylko Enea zleca zrobienie projektu i Enea wybiera wykonawcę, więc jedyne co możesz zrobić to pożyczać od sąsiada albo zafundować sobie agregat. Można cisnąć projektanta ale z moich osobistych doświadczeń wynika że niewiele to daje. Żeby Cię zdołować to przeczytaj uważnie umowę - 7 miesięcy jest na zrobienie projektu, a potem 4 miesiące na jego wykoanie, ale liczone od uzyskania pozwolenia na budowę. Przynajmniej u mnie w umowie nie było żadnej w zmianki o tym, co w czasie pomiędzy zrobieniem projektu a uzyskaniem pozwolenia, a to też trwa parę miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 27.03.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Tylko Enea zleca zrobienie projektu i Enea wybiera wykonawcę, więc jedyne co możesz zrobić to pożyczać od sąsiada albo zafundować sobie agregat. Można cisnąć projektanta ale z moich osobistych doświadczeń wynika że niewiele to daje. Chyba nie do końca jesteśmy zdani na Eneę, bo sami napisali (wcześniej to samo powiedziała mi to także babka od nich), że możemy sami wybrać wykonawcę projektu i przyłącza a potem Enea to odkupuje. Sęk tylko w tym, że to może tylko teoretyczna możliwość a tak naprawdę to robią to tylko oni. Swoją drogą dziwi mnie to, przecież dla tych firm elektrotechnicznych to dodatkowa możliwość zarabiania, czemu z niej nie korzystają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 27.03.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam ponownie! Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę szukać kogoś kto zrobi mi "projekt przyłącza do sieci elektroenergetycznej", bo Enea daje sobie na to 7 miesięcy (a potem jeszcze 4 na wykonawstwo), nie ukrywam, że wolałabym żeby to było prędzej zrobione. Dzwoniłam już do kilku firm, polecanych z resztą na forum i żadna z nich takich projektów nie wykonuje. Czy Wy korzystaliście z Enei, czy robiliście to na własną rękę? Jeśli to drugie, to będę wdzięczna za namiary (buduję w gminie Pobiedziska). Pozdrawiam! p.s. pytałam też w grupie 2007, ale oni chyba faktycznie są już na innym etapie:). a tu próbowałeś: http://www.agena.poznan.pl/ nam robili projekt+przyłącze (z polecenie enei zresztą) nr. do ich kierasa: 602 579 587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 27.03.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 mowaleria, dzięki już wysłałam do nich maila, choć znalazłam ich też na czarnej liście Ale Ty nie miałas problemów? Projektu specjalnie jeszcze nie kupiłam. Przyda mi się też dobry kierbud, ale taki prawdziwy, co się mocno wtrąca. Aga Z czystym sumieniem polecam kierbuda Zbyszka Koniecznego tel 0604175485. Nadzorował moją budowę i wiem że wiele osób z forum również go zatrudnia . Pozdrawiam Popieram!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 28.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 a tu próbowałeś: http://www.agena.poznan.pl/ nam robili projekt+przyłącze (z polecenie enei zresztą) nr. do ich kierasa: 602 579 587 Dzięki! Strzał w dziesiątkę, tylko, że cholerka, trochę to droga sprawa:( A może ktoś mógłby polecić studniarza? (na białej liście nie ma nic w tym temacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 28.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 a tu próbowałeś: http://www.agena.poznan.pl/ nam robili projekt+przyłącze (z polecenie enei zresztą) nr. do ich kierasa: 602 579 587 Dzięki! Strzał w dziesiątkę, tylko, że cholerka, trochę to droga sprawa:( co do kosztów to nie mam pojęcia, bo my płacilismy wszystko w Enei, Agena była tylko wykonawcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 28.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Gdzie kupowaliście okna, kominy i przede wszystkim DACHY????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Okna - jeszcze nie wiem - zbieram wyceny i kształcę się w tym temacie (może jakies sugestie?) Kominy - systemowe Plewa - V-Bud Walkiewicz Wysogotowo Dach - najprawdopodobniej też V-Bud lub Wena na Dąbrowskiego (Ogrody) - wycenę z Weny już mam, czekam na wycenę z V-Budu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 28.03.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Okna - jeszcze nie wiem - zbieram wyceny i kształcę się w tym temacie (może jakies sugestie?) Kominy - systemowe Plewa - V-Bud Walkiewicz Wysogotowo Dach - najprawdopodobniej też V-Bud lub Wena na Dąbrowskiego (Ogrody) - wycenę z Weny już mam, czekam na wycenę z V-Budu. ja wybrałem okna w thermoplascie byla mozliwosc na profiach veki ale wybralem thermoplastu maja delikatnieszy profia a co za tym idzie wiecej szyby niz veka a to przy moich malych oknach było bardzo wazne ! komin tez plewy tylko z blugarskiej jak sie gostka przycisnie da dobre ceny lepsze niz w v-budzie membrane na dach http://www.folnet.pl/index.php?p=productsMore&iProduct=73 cena byla najlepsza jak teraz to nie wiem dachówkę, okna fakro, schody na strych w dekpolu http://www.dek-pol.com.pl/ mi zorbili lepsza cene niż vena tymbardziej że to jest typowa hurtownia dla dekarzy ale sprzedaja tez w detalu polecam pania Renatę idzie sie z nia dogadac i poradzi jak bedzie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 29.03.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Okna - jeszcze nie wiem - zbieram wyceny i kształcę się w tym temacie (może jakies sugestie?) Kominy - systemowe Plewa - V-Bud Walkiewicz Wysogotowo Dach - najprawdopodobniej też V-Bud lub Wena na Dąbrowskiego (Ogrody) - wycenę z Weny już mam, czekam na wycenę z V-Budu. ja wybrałem okna w thermoplascie byla mozliwosc na profiach veki ale wybralem thermoplastu maja delikatnieszy profia a co za tym idzie wiecej szyby niz veka a to przy moich malych oknach było bardzo wazne ! komin tez plewy tylko z blugarskiej jak sie gostka przycisnie da dobre ceny lepsze niz w v-budzie membrane na dach http://www.folnet.pl/index.php?p=productsMore&iProduct=73 cena byla najlepsza jak teraz to nie wiem dachówkę, okna fakro, schody na strych w dekpolu http://www.dek-pol.com.pl/ mi zorbili lepsza cene niż vena tymbardziej że to jest typowa hurtownia dla dekarzy ale sprzedaja tez w detalu polecam pania Renatę idzie sie z nia dogadac i poradzi jak bedzie potrzeba A czy można prosić o jakieś telefony szczególnie Bułgarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 29.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 ja wybrałem okna w thermoplascie byla mozliwosc na profiach veki ale wybralem thermoplastu maja delikatnieszy profia a co za tym idzie wiecej szyby niz veka a to przy moich malych oknach było bardzo wazne ! I może jeszcze jakiś namiar na te okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 29.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 A czy można prosić o jakieś telefony szczególnie Bułgarska oj oj oj jest coś takiego jak Google plewa http://www.plewa.net.pl/pl/kontakt.php ale najlepiej jechać osobiście i negocjować ! (dostałem rabat ale siedziałem godzinę i gadałem z gostkiem na temat budowy bo sam zaczynał bodowe - podzieliłem sie z nim namiarami i podczas wystawiania fv dołożył jeszcze % rabatu mimo ze juz sporo zbiłem od ceny wyjsciowej ) I może jeszcze jakiś namiar na te okna http://www.thermoplast.pl/dilerzy.asp?m=20 najlepiej rozmawiać z szefem osobiscie ! na miejscu bedziesz mogła porównać profil veka a thermoplast (dają 10 lat gwar na białe) pozostałe telefony sa na stronach podanych wcześniej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 29.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Misiak - możesz podać adres, gdzie kupowałeś te okna - bo ta stronka nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 29.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 MISIAK - MOŻESZ PODAĆ ADRES, GDZIE KUPOWAŁEŚ TE OKNA - BO TA STRONKA NIE DZIAŁA mi działa Niedziałkowskiego 1 061 8332031 061 8333571 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 30.03.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Okna - jeszcze nie wiem - zbieram wyceny i kształcę się w tym temacie (może jakies sugestie?) Kominy - systemowe Plewa - V-Bud Walkiewicz Wysogotowo Dach - najprawdopodobniej też V-Bud lub Wena na Dąbrowskiego (Ogrody) - wycenę z Weny już mam, czekam na wycenę z V-Budu. Temat okien przerobiłem od A-Z Mam chyba z 6-7 wycen. A więc. Potrzebuję okna do domu parter+piętro, okna wszystkie niestandardowe wymiary, duże okno w salonie, rolety zewnętrzne sterowane elektrycznie na włącznik, kolor złoty dąb, razem 15 okien. Moje uwagi: MS Okna Sokoła - drogo, wiele uwag, dużo zmian pod nich, kilka rzeczy niemożliwych do zrobienia, tak się nie da itp MS Okna Rataje - zrobiłem dla porównania, bo ktoś mi powiedział że różni przedstawiciele producentów mają różne ceny i faktycznie trochę taniej od Sokoła, ale i tak drogo, i dużo zastrzeżeń Oknoplast Kraków - cena może być, tyle że trzeba dopłacić za elektrykę do rolet dodatkowo, profile 3-komorowe Mirox ul.Harcerska - wycena ok. profile 3-komorowe, w cenie do rolet tylko 3szt silników, reszta ręczne. Domplast - oferta z Allegro - moze być, cena konkurencyjna, jednak duża niewiadoma co do jakości bo nie znalazłem nikogo kto by potwierdził ich solidność. AMB Babst - cena okien ok, przedraża elektryka do rolet, jakoś nie wzbudzili mojego zaufania VARIANT OKNA ICH POLECAM !!! ul.Szarych szeregów 23 Poznań, http://www.variant-okna.pl żadnych zbędnych pytań, 1 e-mail z zapytaniem 1 e-mail z odpowiedzią + telefon potwierdzający i wszystko, wszystko zrobią, wiedzą że 90% okien w domu jednorodzinnym to okna nietypowe, kolor z palety 6-kolorów dla nich złoty dąb to standard, profil Thyssen 5-komorowy, szyby u=1,0 (a u innych bywało z tym różnie), okucia Roto, 10 lat gwarancji, realizacja tylko 2 tygodnie od podpisania umowy w cenie okna, rolety zewnętrzne, sterowane elektrycznie (WSZYSTKIE), montaż Cena jest najniższa ze wszystkich proponowanych ofert, a myślę że uda się coś jeszcze wynegocjować. Ostatecznie wybieram pomiędzy Variant a Mirox. Ale raczej to bedzie VARIANT Jeżeli skorzystam z ich usług, a wszystko wskazuje że tak to dam znać o jakości ich usług. Pozdrawiam P.S. Teraz mam gorący temat okien dachowych. Czekam na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 30.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ja wręcz przeciwnie... Obsługa fataliza. Wymieniałam u nich okna w starym domu - po sąsiedzku, bo to Podolany - jak już zamontowali i zgłosiłam uwagi to był JEDEN WIELKI PROBLEM! Naprawiali mi na gwarancji okno, którego wcześniej nie wyregulowali nawet (trzeba i w tym ich pilnować), a na to wszystko Pan z obsługi dzwonił do mnie po kasę za taką usługę "naprawa" - 2 tyg. po wstawieniu okna! Tak mnie wkurzyli, że w trakcie spotkania służbowego odebrałam któryś z kolei nagabujący o kasę za na prawę telefon i po moim długim tłumaczeniu, dlaczego klient nie płaci za naprawę na gwarancji zauważyłąm, ze nie znajduję zrozumienia u "telefonujacego", więc powiedziałam w końcu "odp...się Pan ode mnie". No i skończyło się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 30.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Gdzie kupowaliście okna, kominy i przede wszystkim DACHY????? Okna dachowe (Roto) i cały dach - Wena Plus. Dobra i miła obsługa, terminowe dostawy, cena w normie - najtansi nie byli ale zadecydowało dobre podejscie i konkretne rozmowy. Kominy - systemowy Schiedel. Drogie ale bardzo dobre (porównując moim laickim okiem) Okna - Vetrex Tczew, montaż i sprzedaż Winglob z Hetmańskiej. Profil Veka plus Roto NT w pełnej opcji, 5 komorowe plus rolety BeClever. Ładne, solidnie wykonane, w dość atrakcyjnej cenie. Szybka wycena, dobry kontakt, terminowy pomiar itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 30.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ja wręcz przeciwnie... Obsługa fataliza. Wymieniałam u nich okna w starym domu - po sąsiedzku, bo to Podolany - jak już zamontowali i zgłosiłam uwagi to był JEDEN WIELKI PROBLEM! Naprawiali mi na gwarancji okno, którego wcześniej nie wyregulowali nawet (trzeba i w tym ich pilnować), a na to wszystko Pan z obsługi dzwonił do mnie po kasę za taką usługę "naprawa" - 2 tyg. po wstawieniu okna! Tak mnie wkurzyli, że w trakcie spotkania służbowego odebrałam któryś z kolei nagabujący o kasę za na prawę telefon i po moim długim tłumaczeniu, dlaczego klient nie płaci za naprawę na gwarancji zauważyłąm, ze nie znajduję zrozumienia u "telefonujacego", więc powiedziałam w końcu "odp...się Pan ode mnie". No i skończyło się... No ładnie i co ja mam sobie teraz myśleć??? Ale z samych okien jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Sprzedam 14 palet z pustakami U-220 klasy 15 (przeznaczony na ściany nośne). Pozostałości po budowie. Na palecie jest 84 sztuk. 13 palet oryginalniezafoliowanych. Cena brutto za pustak to 3,60 zł.Wymiary pustaka: 188x250x220. Cegielnia Cerabud Krotoszyn. Osoby zainteresowane proszę o kontakt. Spróbujemy się "dogadać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 31.03.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Sprawdzałem dzisiaj ceny drewna na więźbę dachową (krokwie, kalenice, łaty, murłaty), poniżej efekty może komuś się przyda: AK DREWNO - Tartak Skórzewo, cena 1180 brutto/m3, impregnowane zanurzeniowo, czas oczekiwania ok 1,5 miesiąca JAWOR - skład ul.Lutycka tel. 0618480027, impr.zanurzeniowo, czas oczekiwania 2 tyg. 1180 brutto/m3 transport 200zł Tartak Kicin - 0618121012, 1108 brutto/m3, czas oczekiwania min.8 tygodni, impr.zanurzeniowo, transport własny UNIDREW- Komorniki, 0618107417, 1098 brutto/m3 impr.zanurzeniowo, czas oczekiwania ok. 2 tygodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts