aniazpoznania 30.04.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Kochani - ja teraz z innej beczki i nie będę więcej męczyć. Czy znacie kogoś kto buduje z pustaków keramzytobetonowych? Zostało mi 437 pustaków 24cm grubości (8szt/m2 ściany) czyli ponad 7 palet na 54m2 ściany + 1 nadproże i 56 tzw. eLek na wieniec. Chętnie odsprzedam po korzystnej cenie Dzięki za pomoc. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 01.05.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Witam Lekka zmiana tematu. Buduję się w Kostrzynie Wlkp. Muszę podnieść teren i dlatego proszę o pomoc gdzie mogę kupić ziemię najlepiej czarną na której bedzie wszystko ładnie rosło. Interesuje mnie około 100ton. Pozdrawiam Z pewnym opóźnieniem Jakieś 1,5 miesiaca temu dotarły trzy wielkie wywrotki pięknej ziemi ogrodowej. Może to nie torf ale wygląda na bardzo tłustą "ziemię-matkę". Cena 800 zł za wywrotkę taką większą niż Tatra - uwzględniała transport ze Szczepankowa do Golęczewa. Zainteresowanym polecam - pan Grygier, 601 702 941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 01.05.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 aktualnie czekam na wyceny drzwi i znalazłam na naszym forum opinie nt. progressu ze św. michała - jak to zwykle bywa opinie są złe.... piszę o tym, abyście ewentualnie uważali na progress'a W swoim czasie szukałem opinii na ten temat i znalazłem różne. Z mojej strony - zamówiiłem u nich drzwi i panele do całej chaty i jeśli chodzi o obsługę, mam jak na razie wrażenie w 100% pozytywne. Za 2 tyg. ekipy polecone przez nich mają mi montować jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 01.05.2008 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Jeszce subiektywny głos a propos zarastania dachówki mchem. Nie znam się na praktycznej stronie tego procesu ; ale osobiście uważam że nie ma nic brzydszego i bardziej obciachowego, niż oczoj.bna ceramiczna angobowana dachówa świeżo położona - cały urok w "patynie" . Słyszałem, że w krajach po drugiej stronie Łaby odrobina mchu na dachówce to powód do radości a nie do smutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 02.05.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Popieram ostatnie słowa na temat angoby w 100% No ale różne są gusta. Co do zarastsania mchem - różne publikacje róznie piszą - ja np. wyczytałam, ze ceramiczna zarasta bardziej niż beton (ceramiczna bez angoby). Dekarz za to mówił, że "jak się ma pojawić to i tak się pojawi na dachu". Po obejrzeniu dachówek w różnych punktach wybrałam kolor czarny mimo iż planowałam śliczny ceglany - na czerwieniach najbardziej widać mech!! Zatem komu nie podoba się mech - wybierzcie kolor, na którym nawet jeśli się pojawi to nie będzie go tak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Popieram ostatnie słowa na temat angoby w 100% No ale różne są gusta. Co do zarastsania mchem - różne publikacje róznie piszą - ja np. wyczytałam, ze ceramiczna zarasta bardziej niż beton (ceramiczna bez angoby). Dekarz za to mówił, że "jak się ma pojawić to i tak się pojawi na dachu". Po obejrzeniu dachówek w różnych punktach wybrałam kolor czarny mimo iż planowałam śliczny ceglany - na czerwieniach najbardziej widać mech!! Zatem komu nie podoba się mech - wybierzcie kolor, na którym nawet jeśli się pojawi to nie będzie go tak widać A jaką dachówkę wybrałaś ?? Bo ja też czarną , a dokładnie Jacobi J12 Edelschwarz (angoba szlachetna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krogulec14 02.05.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 wiecie gdzie w okolicach Poznania moge kupić tanio bloczki betonowe na fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 02.05.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Kristofuros, Dachówkę wybrałam Nelskamp betonową z dodatkową warstwą mikrobetonu żeby powierzchnia była gładka + powłoka zabezpieczająca przed porostaniem mchem. Na razie nic nie porosło ale dachówka jest na dachu dopiero 6 miesięcy. Co do bloczków betonowych - sprawdź Euro-mat na Lutyckiej, Muchę w Batorowie i Nadstagę w Dąbrówce Leśnej - mimo, że Nadstaga (większość materiałów mieli w najlepszych cenach na moją budowę) wydaje się daleko od Poznania to wszystkie materiały budowlane dowożą gratis czego nie można powiedzieć o większości składów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 03.05.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Moje osiedle bez komentarza tzw. szlachetna patyna na cementowym Braasie http://images34.fotosik.pl/124/07e63d7b2e31af41.jpg http://images32.fotosik.pl/123/e5a2d699168284f4.jpg http://images34.fotosik.pl/124/83b3e48c174a72a9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 03.05.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Jeszce subiektywny głos a propos zarastania dachówki mchem. Nie znam się na praktycznej stronie tego procesu ; ale osobiście uważam że nie ma nic brzydszego i bardziej obciachowego, niż oczoj.bna ceramiczna angobowana dachówa świeżo położona - cały urok w "patynie" . Słyszałem, że w krajach po drugiej stronie Łaby odrobina mchu na dachówce to powód do radości a nie do smutku. Nie myl angoby z angobą 2 warstwową a jeszcze bardziej z pokryciem glazurą. Angoba w jednej warstwie nie świeci jak w dwóch czy jak glazura wręcz bym powiedział że na pierwszy rzut trudno odróżnić od nieangobowanej. A "piękną patynę" na betonie widzimy wyżej... Jak ktoś pisał wyżej kwestia gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 03.05.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dokładnie - rzecz gustu. Jeden uwielbia chodzić w "świeżych" butach prosto ze sklepu; drugi lepiej się czuje w lekko znoszonych Choć przyznaję rację że na tych zdjęciach nie wygląda to rewelacyjnie . Z drugiej strony - taki już jest ten świat - dachówki będą zarastać mchem, tynki będą blaknąć, ściany pękać podczas osiadania budynku. Może lepiej się z tym pogodzić i poświęcić energię na inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 04.05.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Stoję przed decyzją zakupu kabla zasilającego od szafki do Naszego domku ( w budowie) z zabezp. przedlicznikowym 3 x 20A z mocą przyłączeniową 12 KW . Co sądzicie czy kupić kabel YDY 5 x10 czy 5x16 ?Ja skłaniam się ku wersji 5 x 16 - choć nieco droższy to jednak grusza żyła i teoretycznie mniejsze spadki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 04.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Krogulec napisał wiecie gdzie w okolicach Poznania moge kupić tanio bloczki betonowe na fundamenty? Dora - Buk lub Konbet Poznań ul Św Wincentego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 04.05.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Stoję przed decyzją zakupu kabla zasilającego od szafki do Naszego domku ( w budowie) z zabezp. przedlicznikowym 3 x 20A z mocą przyłączeniową 12 KW . Co sądzicie czy kupić kabel YDY 5 x10 czy 5x16 ? Ja skłaniam się ku wersji 5 x 16 - choć nieco droższy to jednak grusza żyła i teoretycznie mniejsze spadki . My kupowaliśmy YKY (nie YDY) 5 x 10 - jest naprawdę gruby i sztywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 04.05.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Mowaleria napisała :My kupowaliśmy YKY (nie YDY) 5 x 10 - jest naprawdę gruby i sztywny _________________ A gdzie kupowaliście kabel , ja potrzebuję ok 45 m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 04.05.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Nam kupował elektryk, który instalował nam skrzynkę budowlaną, ale taki kabel możesz kupić w Brico na Góreckiej. Swoją drogą w Brico wychodzi taniej cenowo. My potrzebowaliśmy 55 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 04.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Mowaleria napisała Nam kupował elektryk, który instalował nam skrzynkę budowlaną, ale taki kabel możesz kupić w Brico na Góreckiej. Swoją drogą w Brico wychodzi taniej cenowo. My potrzebowaliśmy 55 m. Kabel macie wkopany już w Ziemię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 04.05.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 05.05.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Kupię Skrzynke budowlaną w dobrej cenie ( Poznań, okolice)Oferty na Priva . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 05.05.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts