nalach 05.05.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam facet z szamotuł sprzedaje po 2zł za kg tel.505 999 055 (6metrów kosztuje 11zł)ja osobiście kupowałam na obornickiej na złomie po 2,20za kilogram mają różne rozmiary prętów (jedziesz w stronę suchego lasu i przed wiaduktem na obornickiej skręcasz w prawo potem w lewo i są znaki na złom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 06.05.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam facet z szamotuł sprzedaje po 2zł za kg tel.505 999 055 (6metrów kosztuje 11zł)ja osobiście kupowałam na obornickiej na złomie po 2,20za kilogram mają różne rozmiary prętów (jedziesz w stronę suchego lasu i przed wiaduktem na obornickiej skręcasz w prawo potem w lewo i są znaki na złom) stal ze zlomu jako stal konstrukcyjna? Nie boisz sie o jakosc? A jak sie chata zawali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalach 06.05.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam facet z szamotuł sprzedaje po 2zł za kg tel.505 999 055 (6metrów kosztuje 11zł)ja osobiście kupowałam na obornickiej na złomie po 2,20za kilogram mają różne rozmiary prętów (jedziesz w stronę suchego lasu i przed wiaduktem na obornickiej skręcasz w prawo potem w lewo i są znaki na złom) stal ze zlomu jako stal konstrukcyjna? Nie boisz sie o jakosc? A jak sie chata zawali? stal jak stal większość bierze ze złomu i niczym się nie różni od nowej a masz za większe pół ceny dużo stali na złomie jest po budowach jak komuś zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 06.05.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam facet z szamotuł sprzedaje po 2zł za kg tel.505 999 055 (6metrów kosztuje 11zł)ja osobiście kupowałam na obornickiej na złomie po 2,20za kilogram mają różne rozmiary prętów (jedziesz w stronę suchego lasu i przed wiaduktem na obornickiej skręcasz w prawo potem w lewo i są znaki na złom) stal ze zlomu jako stal konstrukcyjna? Nie boisz sie o jakosc? A jak sie chata zawali? stal jak stal większość bierze ze złomu i niczym się nie różni od nowej a masz za większe pół ceny dużo stali na złomie jest po budowach jak komuś zostanie Witam, moglbym dostac namiar na te stal z obornickiej? Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalach 06.05.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam facet z szamotuł sprzedaje po 2zł za kg tel.505 999 055 (6metrów kosztuje 11zł)ja osobiście kupowałam na obornickiej na złomie po 2,20za kilogram mają różne rozmiary prętów (jedziesz w stronę suchego lasu i przed wiaduktem na obornickiej skręcasz w prawo potem w lewo i są znaki na złom) stal ze zlomu jako stal konstrukcyjna? Nie boisz sie o jakosc? A jak sie chata zawali? stal jak stal większość bierze ze złomu i niczym się nie różni od nowej a masz za większe pół ceny dużo stali na złomie jest po budowach jak komuś zostanie Witam, moglbym dostac namiar na te stal z obornickiej? Dzieki wielkie witam podałam wyżej nie wiem jaki to numer ale jak sie jedzie od rąda obornickiego w stronę suchego lasu to przed wiaduktem trzeba odbić w prawo i od razu w lewo ,jedziesz pod wiaduktem i na wprost jest tem złom czynne mają do 16 chyba(jeszcze odnośnie jakości złomowego od nowego-to znajomi kupowali nowy i po jednym deszczu wyglądało identycznie jak ze złomu czyli zaszło rdzą więc szkoda przepłacać)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 07.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 dwa pilne pytania:1. na ile standardowo dają gwarancji na wykonane fundamenty?2. czy inwestor ma obowiązek zapewnić zaplecze dla wykonawcy (garaż, budka czy coś tam - zamykane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 07.05.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 dwa pilne pytania: 1. na ile standardowo dają gwarancji na wykonane fundamenty? 2. czy inwestor ma obowiązek zapewnić zaplecze dla wykonawcy (garaż, budka czy coś tam - zamykane) Hej, 1. pewnie na tyle na ile masz w umowie z wykonawcą (jeśli masz umowę i również dlatego warto ją mieć). Ja mam na trzy lata na wszystkie prace. 2. pytasz z punktu widzenia Prawa Budowlanego, Kodeksu Cywilnego, Umowy z Wykonawcą czy takiej logiki zdroworozsądkowej? odpowiem zdroworozsądkowo- z zaplecza na pewno niezbędny jest kibelek. natomiast co do garażu to ja nie miałem i jakaś część innych budów w okolicy też nie ma. A jeden sąsiad miał ale mu wichura rozwaliła i też nie ma. Zależy od bezpieczeństwa w otoczeniu, od tego jak szybko chcesz budować i co tam chcesz trzymać. Z tego co słyszę to ekipy generalnie forsują stawnianie budek bo dla nich to wygodne ale uginać się można jeśli to ma ogólniejszy sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 08.05.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 fundamentowiec miał zastrzeżenie do umowy, sprawa garażu załatwiona - opisałam wszystko w dzienniku Gwarancję mamy tylko na rok i tylko na prace budowlane - bo murarz nie odpowieda za materiały... Ale gadałam z sąsiadami - mieszkają już 6 lat, murarz im stawiał cały dom , byli i są zadowoleni, więc się na niego zdecydowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 08.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam, czy ktos moglby mi powiedziec, gdzie mozna znalesc tania stal na zbrojeniowke lawy fundamentowej? Pytalem na lutyckiej w Poznaniu, ale ceny jakies takie kosmiczne mieli. Dzieki za infomracje Pozdrawiam facet z szamotuł sprzedaje po 2zł za kg tel.505 999 055 (6metrów kosztuje 11zł)ja osobiście kupowałam na obornickiej na złomie po 2,20za kilogram mają różne rozmiary prętów (jedziesz w stronę suchego lasu i przed wiaduktem na obornickiej skręcasz w prawo potem w lewo i są znaki na złom) stal ze zlomu jako stal konstrukcyjna? Nie boisz sie o jakosc? A jak sie chata zawali? stal jak stal większość bierze ze złomu i niczym się nie różni od nowej a masz za większe pół ceny dużo stali na złomie jest po budowach jak komuś zostanie Witam, moglbym dostac namiar na te stal z obornickiej? Dzieki wielkie witam podałam wyżej nie wiem jaki to numer ale jak sie jedzie od rąda obornickiego w stronę suchego lasu to przed wiaduktem trzeba odbić w prawo i od razu w lewo ,jedziesz pod wiaduktem i na wprost jest tem złom czynne mają do 16 chyba(jeszcze odnośnie jakości złomowego od nowego-to znajomi kupowali nowy i po jednym deszczu wyglądało identycznie jak ze złomu czyli zaszło rdzą więc szkoda przepłacać)pozdrawiam Gadalem dzisiaj z moim kierbudem i gosc powiedzial, ze zardzewiala stal (ale nie przerdzewiala) jest lepsza od swierzych pretow bo rdza lepiej sie przyczepia do lanego betonu. Z tego powodu nie mozna pretow w zadnym wypadku malowac albo jeszcze gorzej cynkowac. Tyle na temat. A propos, macie namiary na hurtownie stali w nekli? Podobno ceny maja nizsze o 60% niz w poznaniu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 08.05.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Gadalem dzisiaj z moim kierbudem i gosc powiedzial, ze zardzewiala stal (ale nie przerdzewiala) jest lepsza od swierzych pretow bo rdza lepiej sie przyczepia do lanego betonu. Z tego powodu nie mozna pretow w zadnym wypadku malowac albo jeszcze gorzej cynkowac. Trochę teorii (oj wiedzy nigdy za wiele) Zbrojenie na budowie powinno być oczyszczone, aby zapewnić dobrą współpracę (przyczepność) betonu i stali w konstrukcji. Należy więć usunąć z powierzchni prętów zanieczyszczenia smarami, farbą olejną itp., a także łuszczącą się rdzę. Lekki nalot rdzy niełuszczącej się nie jest szkodliwy........nalot rdzy łuszczącej się usuwa sie za pomocą szczotek drucianych, także za pomocą piaskowania. Pręty powinny być składowane na budowie na drewnianych podkładkach, nie wolno układać stali na gruncie....... "Poradnik majstra budowlanego" rok. wyd. 2007, wyd. Arkady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 08.05.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 A propos, macie namiary na hurtownie stali w nekli? Podobno ceny maja nizsze o 60% niz w poznaniu. A sprawdzacie jakiej klasy jest ta stal i jakiej ma być z projektu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 08.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 potrzebuję 32 szt. stempli podporowych wys. 2,7 m. pod belki - czy komuś gdzieś nie zalegają na lub po budowie a jeżeli nie to gdzie kupowaliście ? pilne - nawet bardzo pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 08.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 potrzebuję 32 szt. stempli podporowych wys. 2,7 m. pod belki - czy komuś gdzieś nie zalegają na lub po budowie a jeżeli nie to gdzie kupowaliście ? pilne - nawet bardzo pilne! W Borówcu na Poznańskiej jest wypożyczalnia stempli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 08.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 potrzebuję 32 szt. stempli podporowych wys. 2,7 m. pod belki - czy komuś gdzieś nie zalegają na lub po budowie a jeżeli nie to gdzie kupowaliście ? pilne - nawet bardzo pilne! W Borówcu na Poznańskiej jest wypożyczalnia stempli A oprócz tego widziałam że muriel miała w swoim opisie, że chce sprzedać - tutaj skrót do profilu muriel http://forum.muratordom.pl/uzytkownik53779.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 08.05.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 info dla budujących w okolicy Bolechówka:spychacz - koparkę, katepilar i piasek, żwiry ma sołtys Bolechówka, facet się para troszkę budowlanką...w przyszłym tygodniu zacznie niwelować nam działkę pod budowę domu(namiary na sołtysa posiadam - prive) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 08.05.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 za max. 10 dni dołączam do grona forumowiczów, którzy na planszy "BUDOWA" przechodzą na miejsce pt. START stawianie domu w lipcu - sierpniu. Wykańczanie, instalacje i cała reszta od września (wyślig z czasem przed zimą - czy uda się wprowadzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 08.05.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Kajetana To życzę powodzenia! I lepszych wykonawców niż ja miałam na początku! Miałam się wprowadzić w grudniu zeszłego roku - według wykonawcy z luzeeeem.... a zaczynałam w maju 2007 r. W razie czego - nie sprzedawaj jeszcze mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.05.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Kajetana napisał :za max. 10 dni dołączam do grona forumowiczów, którzy na planszy "BUDOWA" przechodzą na miejsce pt. START Powodzenia w budowie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.05.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 za max. 10 dni dołączam do grona forumowiczów, którzy na planszy "BUDOWA" przechodzą na miejsce pt. START stawianie domu w lipcu - sierpniu. Wykańczanie, instalacje i cała reszta od września (wyślig z czasem przed zimą - czy uda się wprowadzić) Trzymamy kciuki http://emotka.net/emots/h/hurrra_1.gif http://emotka.net/emots/h/mur.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 09.05.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 potrzebuję 32 szt. stempli podporowych wys. 2,7 m. pod belki - czy komuś gdzieś nie zalegają na lub po budowie a jeżeli nie to gdzie kupowaliście ? pilne - nawet bardzo pilne! W Borówcu na Poznańskiej jest wypożyczalnia stempli a można prosić o numer telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts