Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam was.

Ja się buduje w Wysogotowie, jestem w tej chwili po zalaniu ław.

Jeśli chodzi o Żwirownie w Dąbrowie to ja 3 dni temu płaciłem za piasek na posypkę ( pospółka) 50 ton 1460 brutto

Za piasek 0,2 25 ton płaciłem 750 brutto około.

Betonownie polecam z Lutyckiej, bardzo elastyczni i niedrodzy.

Ja właśnie wynajołem Inspektora nadzoru bo sobie nie radzę sam :-(

Przerasta mnie to.

Pozdrawiam Was

Łukasz

A dzień dobry.

Mimo obecności na forum od 2004 roku zaczynam się budować dopiero dziś. Konkretnie - w poniedziałek mi się uprawomocniło pozwolenie.

Dziennik budowy założę, jak się co do ekipy dogadam, czyli niedługo.

Buduję w Borówcu, ale po drugiej stronie Katowickiej ;), koło obserwatorium astronomicznego. Na razie działeczka piękna, ptaszki śpiewają, sarenki sarenkują, Katowicka szumi niczym morze.

Pozdrawiam i do przeczytania

Doom_

A dzień dobry.

Mimo obecności na forum od 2004 roku zaczynam się budować dopiero dziś. Konkretnie - w poniedziałek mi się uprawomocniło pozwolenie.

Dziennik budowy założę, jak się co do ekipy dogadam, czyli niedługo.

Buduję w Borówcu, ale po drugiej stronie Katowickiej ;), koło obserwatorium astronomicznego. Na razie działeczka piękna, ptaszki śpiewają, sarenki sarenkują, Katowicka szumi niczym morze.

Pozdrawiam i do przeczytania

Doom_

A gdzie w Borówcu jest obserwatorium astronomiczne jeśli wolno spytać?

Witam Wielkopolan,

Buduję się od roku z różnym skutkiem. Szukam dobrych fachowców:

1. Instalatora

2. Posadzkarza

3. Instalatora centralnego odkurzania

4. Inspektora budowy - któremu się chce pilnować wykonania prac

Pozdrawiam - będę wdzięczny za podpowiedź ( wiem, że wcześniej na ten temat było ale może są jakieś nowe aktualne informacje )

P.s. Jestem trochę nowy. Jak się robi duże literki, wybieram coś ale mi się tylko nawiasy kwadratowe pokazują ?

Martuszku Szczęśliwa Kobieto :wink: ja buduję (kończę) drugi domek, i już mam więcej niż jedną rzecz której więcej nie zrobię :wink: :wink: :wink:

Faktycznie jestem szczęśliwa :) To będzie czwarty dom, w którym zamieszkam, więc wiedziałam czego chcę, co pozwoliło mi uniknąć szukania po omacku domu idealnego. Ten jest niemal idealny. Tylko te tynki - zupełnie zła decyzja... To mi nie przeszkadza cieszyć się, że "zbliżam się do końca":) Miałam jechac na zlot Muratora do Wawy, ale każda wolna chwila jest spędzana na budowie - pewnie jak u wszystkich. 6 sierpnia minie równy rok od rozpoczęcia kopania fundamentów - mam nadzieję tego dnia się wprowadzać :)

Jestem zmęczona i dumna z osiągniętego celu. Muriel - czy Ty już mieszkasz?

Martuszku - nie, ale do przeprowadzki zostało mi 336 godzin :lol: :lol: :lol:

wierzę, że zdążymy ze wszystkim

chociaż w sumie to przydałoby się jeszcze trochę tych godzin............. :wink:

O kurde, u Ciebie to jest ciśnienie - juz godziny odmierzasz :) Z jednej strony zazdroszczę - bo masz dokładną datę, a ja wciąż bliżej nieokreślony dzień wakacji letnich. Z drugiej strony jak masz dokładną datę, to musi Cię coś cisnąć na wyprowadzkę z obecnej chaty ???! Jak jest parcie za duże, to też nie jest tak wesoło do końca ?

Właśnie wróciłam z budowy. Zakurzona i zmęczona. Widoki są, ale wnerwia mnie to pokazywanie wszystkiego palcem - inaczej człowiek mógłby mieć różne wersje architektury wnętrz, w zależności od kreatywności wykonawcy :) Mąż jeszcze walczy na budowie - robi próby lampek za zabudową GK.

Ściskam Was wszystkich :)

Witam,

Czy moglby mi ktos powiedziec gdzie w rozsadnej cienie mozna kupic deski budowlane? Chdzi mi o jakis tartak. Jak podaja mi cene za kubik 1200 PLN netto to mnie to lekko zalamuje.

...

z tego co parę ofert na deskę do deskowania dachu dostałem to cena kztałtuje sie od 450 do 600 zł netto

mówie tu o zwykłej desce, bez pióra wpust, nieheblowanej

np. w drewmex tel 957319793 email [email protected]

poza tym polecam http://www.tartaki.com.pl przy tego typu poszukiwaniach