Frodo-pl 14.07.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Czy orientuje się ktoś czy Gmina ma obowiązek podciągnięcia wody bieżącej do posesji? W odległości ok 80 m jest wodociąg i kanalizacja. Jak to jest naprawdę i zarazem zgodnie z przepisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 15.07.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Frodo pewnie i gmina ma taki obowiązek, tylko pytanie kiedy ta "Twoja" rura znajdzie się w planach inwestycyjnych gminy/zakładu komunalnego.Raczej pogódź się z tym, że jeśli zależy Ci na czasie, to będziesz musiał to przyłącze zrobić samemu a potem wyegzekwować te pieniądze od gminy. Czytając to forum kilkukrotnie spotkałem się z wpisami, że ktoś musiał budować kilkadziesiąt metrów przyłącza wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 15.07.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 nas zmusili do odkupienia przyłącza od prywatnego inwestora ...9tysiów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 15.07.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy ma ktoś moze do odsprzedazy garaż po budowie lub cos podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 15.07.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy ma ktoś moze do odsprzedazy garaż po budowie lub cos podobnego? na kiedy potrzebujesz ten garaz najpozniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 15.07.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Kurde, weekendowe opady deszczu sprawiły, że póki co zamiast domu mogę basen budować Mam nadzieję, że woda wyparuje szybko (bo na to, że wsiąknie w glinę to raczej liczyć nie mogę). Do tego wczoraj zarył się jeszcze samochód z barakiem.... Miłe początki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 15.07.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Frodo pewnie i gmina ma taki obowiązek, tylko pytanie kiedy ta "Twoja" rura znajdzie się w planach inwestycyjnych gminy/zakładu komunalnego. Raczej pogódź się z tym, że jeśli zależy Ci na czasie, to będziesz musiał to przyłącze zrobić samemu a potem wyegzekwować te pieniądze od gminy. Czytając to forum kilkukrotnie spotkałem się z wpisami, że ktoś musiał budować kilkadziesiąt metrów przyłącza wodnego. To rozumiem, że nie ma możliwości wyegzekwowania tego na drodze prawnej. Czy na Gminę naprawdę nie ma nikt wpływu? Mosina to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 15.07.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Frodo-pl Niestety w czerwonaku jest podobnie - ale podatek kasują Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? Podobno najtaniej w Radomiu ale transport Może ktoś jest na podobnym etapie i byłby zainteresowany zakupem w podobnym czasie i podziałem kosztów transportu? Ale liczę że może ktoś kupił w dobrej cenie w okolicy i podzieli się informacjami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 15.07.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? Podobno najtaniej w Radomiu ale transport Może ktoś jest na podobnym etapie i byłby zainteresowany zakupem w podobnym czasie i podziałem kosztów transportu? Ale liczę że może ktoś kupił w dobrej cenie w okolicy i podzieli się informacjami Pozdrawiam Ja już kupiłem i założyłem firma nazywała się Fach-bet i mieści się w Bugaju zaraz przy Biskupicach. Zbiornik żelbetowy 10m3 kosztował 3200, transport i montaż 1300. Studzienka rewizyjna 120zł za metr (ceny netto). Potrzebowali na montaż trochę ponad godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 15.07.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy ma ktoś moze do odsprzedazy garaż po budowie lub cos podobnego? na kiedy potrzebujesz ten garaz najpozniej? Na koniec sierpnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 15.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Poszukuję dobrej firmy zajmującej się oknami , roletami okiennymi oraz drzwiami i bramami garażowymi. Przydała by się jeszcze jakaś dachówka na dach,gdzie jej szukać? Macie zapewne jakieś doświadczenia na takich etapach. Okna/Rolety: jeśli okna PCV Oknoplast Kraków i rolety Krispol to Michalina Walaszczyk Gniezno Garaż: jeśli Krispol to j.w., jeśli Hormann to Etrom Strzeszyńska. Dachówka: Tina Gniezno- namiary już masz w garażach nie ma dużego wyboru ale w oknach i dachówkach możesz przebierać na Wielkopolsce 2008 i 2007 Tole, my też właśnie szukamy okien, już stwierdziliśmy, że jedziemy jutro do Gniezna do pani M. Walaszczyk, zastanawia mnie jednak dlaczego nie korzystałeś z któregoś biura oknoplastu w Poznaniu???? Czyżby Gniezno przebijał Poznań cenowo??? SPRZEDAM TANIO PALETĘ POROTHERMU 25. ODBIÓR WŁASNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 15.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 To rozumiem, że nie ma możliwości wyegzekwowania tego na drodze prawnej. Czy na Gminę naprawdę nie ma nikt wpływu? Mosina to porażka Nie rozumiem czemu sie az tak denerwujesz??? Chyba kupujac dzialke miales swiadomosc ze niekompletne uzbrojenie to sporo kasy i problemow? Z wodą z aquanetu jest ciekzo gdyz inwestorem jestes TY ..i ponosisz wszelkie koszty , przy gazie, prądzie są to stawki zryczaltowane... A czas obiegu dokumentow w aquanecie i cała procedura to opowiesc na kabaret:-( pozdrawiam i duzo pogody ducha zycze przy dlaszej walce z budową... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisM 16.07.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Startuję we wrześniu. Budowa domu w Kostrzynie. Jeszcze nie wybrałem dostawców materiałów. Jakby ktoś mógł polecić np: pustak ceramiczny, bloczki na fundamenty, cegła, strop itp.No i 2 sprawa - więźba, dachówka P.S. Szukam garażu lub baraku na budowę, może ktoś ma na odstąpienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 16.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Tole, my też właśnie szukamy okien, już stwierdziliśmy, że jedziemy jutro do Gniezna do pani M. Walaszczyk, zastanawia mnie jednak dlaczego nie korzystałeś z któregoś biura oknoplastu w Poznaniu???? Czyżby Gniezno przebijał Poznań cenowo??? Tak, wycena była lepsza. Już potem stwierdziłem, że jakość również bardzo dobra. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 16.07.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? Podobno najtaniej w Radomiu ale transport M Ja już kupiłem i założyłem firma nazywała się Fach-bet i mieści się w Bugaju zaraz przy Biskupicach. Zbiornik żelbetowy 10m3 kosztował 3200, transport i montaż 1300. Studzienka rewizyjna 120zł za metr (ceny netto). Potrzebowali na montaż trochę ponad godzinę. Najtaniej w Radomiu nawet z dojazdem. Ja kupowałem 8m3 za 1800. 10m3 kosztuje 2200+1000 transport z montażem+75 kominek 0,5m wys.+ 150 za właz żeliwny na życzenie. Wszystko netto (brutto nieobligatoryjne). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 16.07.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 u mnie lezy na wydanie trochę stempli, musiałbym policzyć ale bedzie coś koło 40-50 sztuk, oddam za 5 PLN za sztukę, jeżeli byłby problem z transportem to moge podrzucić. Foczki, bylibysmy chętni na te stemple zwłaszcza jeśli mozna prosić z dowiezieniem bo do kombi chyba się nie da. Podaj proszę na prive nr telefonu, to sie jakoś umówimy. Z góry dzięki Da się 10szt Jakby byli jeszcze jacyś chętni to ja też mam jeszcze stemple k.Komornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 16.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? Podobno najtaniej w Radomiu ale transport M Ja już kupiłem i założyłem firma nazywała się Fach-bet i mieści się w Bugaju zaraz przy Biskupicach. Zbiornik żelbetowy 10m3 kosztował 3200, transport i montaż 1300. Studzienka rewizyjna 120zł za metr (ceny netto). Potrzebowali na montaż trochę ponad godzinę. Najtaniej w Radomiu nawet z dojazdem. Ja kupowałem 8m3 za 1800. 10m3 kosztuje 2200+1000 transport z montażem+75 kominek 0,5m wys.+ 150 za właz żeliwny na życzenie. Wszystko netto (brutto nieobligatoryjne). Pozdr A robią też wersję z szybko-złączką w ogrodzeniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 16.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 ps. Tole wyszło ze mamy chyba tego samego KB. P.Zbyszek jest wporzo. Tylko muszę robić przeliczniki czasu jak się umawiamy na budowie. Tokas, specjalne pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 16.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? A robią też wersję z szybko-złączką w ogrodzeniu ?? Nie wiem, mnie to nie interesowało bo szambo jest na chwilę a potem będzie zbiornik deszczówki. Zapytaj: Salexpol Radom. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 16.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 stemple budowlane oddam komplet za 450zł....coś ponad 100szt...107 czy 110szt ...dł. około 2,80-290metra.Odbiór osobisty w Gruszczynie po weekendzie (w piątek nam je uwolnią dopiero) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts