Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

Obiecałam kiedyś, że po montażu okien napiszę jak się spisała ekipa montażowa OKNOPLASTU z Gniezna. Krótko mówiąc SUPER. Naprawdę warto polecić i umieścić namiary na BIAŁEJ LIŚCIE WIELKOPOLSKI. Dodam tylko, że mój mąż, który jest bardzo wnikliwy na budowie :wink: (użyłam delikatnych słów bo może to kiedyś przeczyta :D ) stwierdził, że Ekipa OKNOPLASTU z Gniezna jest pierwszą na naszej budowie, za którą nie musiał chodzić i sprawdzać bo fachowość i dokładność było widać od początku. Pełen profesjonalizm i współpraca z inwestorem. Inwestor może naprawdę poczuć się jak partner a nie wścibski intruz, który niczego nie powinien widzieć i niczym się nie interesować. Informuję też, że nie mam w tym żadnego interesu aby ich reklamować, cieszę się tylko, że są jeszcze fachowcy z prawdziwego zdarzenia. Życzę im mnóstwa zleceń i satysfakcji ze swojej pracy.

TECHNIKA OKIENNA

MICHALINA WALASZCZYK (do tego piękne imię) :D

62-200 GNIEZNO UL.REYMONTA 32

0-61 426 14 09

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

iwett27 - jeśli chodzi o mnie to ogrzewanie będzie z dwóch źródeł: piec na miał (z zasobnikiem) oraz kominek z płaszczem wodnym; miał być goły kominek, ale w sumie różnica w cenie nie jest za wielka...

...

a jaka Tobie wyszła różnica jesli można spytać ? (nie za wielka to bardzo względne :) )

z tego co pamiętam jak kiedyś wstepnie się dowiadywałem to

różnica jest ok 10-15 tys zł (co ja by raczej nazwał znaczną :) )

trzeba patrzeć nie tylko na różnice w cenach samych wkładów, ale też na wzrost ceny samego oprzyrządowania i robocizny instalacji c.o,

bo ponoc aby były dwa źródła ciepła możliwe to jest potrzebna dodatkowa automatyka, pompy i jest to dośc zawiły układ

brałaś pod uwagę to wszystko ?

Jesteśmy nieco opóźnieni w stosunku do zaczynających wiosną, ale za to jest kogo zapytać.

Sprawa podposadzkówki, dostaliśmy wycenę od instalatora 1520 zł za materiał + 870 za robocizne netto. trudno jest mi określic wartość materiału potrzebną w naszym domu, ale robocizna za parę godzin pracy nieco mnie zdziwiła. Jeszcze trochę i chyba zacznę sie zastanawiać nad zmianą zawodu ;). W projekcie są 4 wyjścia na parterze (kuchnia, kotłownia,łazienka, wiatrołap), rura 160.

Może macie jakiegoś fajnego instalatora z "lżejszym" podejściem na małą robótkę?

pozdrawiam

Monika

Obiecałam kiedyś, że po montażu okien napiszę jak się spisała ekipa montażowa OKNOPLASTU z Gniezna. Krótko mówiąc SUPER. Naprawdę warto polecić i umieścić namiary na BIAŁEJ LIŚCIE WIELKOPOLSKI. Dodam tylko, że mój mąż, który jest bardzo wnikliwy na budowie :wink: (użyłam delikatnych słów bo może to kiedyś przeczyta :D ) stwierdził, że Ekipa OKNOPLASTU z Gniezna jest pierwszą na naszej budowie, za którą nie musiał chodzić i sprawdzać bo fachowość i dokładność było widać od początku. Pełen profesjonalizm i współpraca z inwestorem. Inwestor może naprawdę poczuć się jak partner a nie wścibski intruz, który niczego nie powinien widzieć i niczym się nie interesować. Informuję też, że nie mam w tym żadnego interesu aby ich reklamować, cieszę się tylko, że są jeszcze fachowcy z prawdziwego zdarzenia. Życzę im mnóstwa zleceń i satysfakcji ze swojej pracy.

TECHNIKA OKIENNA

0-61 426 14 09

Dzieki za namiary na sprawdzona ekipe ale czy mozesz napisac jak cenowo wyglądaja te okna i czy montaz wliczony jest w cene?

Damon

byliśmy w środę w Gnieźnie i już mamy 2 wyceny, jedna kolor obustronny a druga kolor na zewnątrz a białe w środku. Pani w sumie poświęciła nam ok. 2 godz cierpliwie odpowiadając na każde nasze pytanie, następnie wszystko pokazała miała także zdjęcia z zamontowanymi oknami co w naszym przypadku okazało się zbawienne gdyż chcieliśmy okno w salonie rozsuwane ale jego cena z roletami zwaliła nas z nóg i właśnie tam znaleźliśmy zdjęcie z oknem które nam się b. podobało. Jeszcze nie zdecydowaliśmy się czy ich okna wybierzemy bo nadal czekamy na kolejne 2 wyceny

Teresko i jakie okna wybraliście?????

iwett27 - jeśli chodzi o mnie to ogrzewanie będzie z dwóch źródeł: piec na miał (z zasobnikiem) oraz kominek z płaszczem wodnym; miał być goły kominek, ale w sumie różnica w cenie nie jest za wielka...

myślę też o panelu solarnym, ale to raczej do CWU i tylko jak będą pieniądze na tą ekstrawagancję :)

weź na pellet to będziemy razem zamawiać bo mamy do siebie blisko a ja już mam :wink: :wink: :wink:

wiem, że to dla niektórych jeszcze nie ten etap, ale kilka osób dopytywało się (tez na pw) o foty partactwa kuchni - informuję, że w końcu, po dwóch miesiącach czekania za reklamacją mam ją zrobioną, więc foty zamieściłam w dzienniku. jednocześnie przestrzegam przed MOLTE Kuchnie na Dziadoszańskiej.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Jesteśmy nieco opóźnieni w stosunku do zaczynających wiosną, ale za to jest kogo zapytać.

Sprawa podposadzkówki, dostaliśmy wycenę od instalatora 1520 zł za materiał + 870 za robocizne netto. trudno jest mi określic wartość materiału potrzebną w naszym domu, ale robocizna za parę godzin pracy nieco mnie zdziwiła. Jeszcze trochę i chyba zacznę sie zastanawiać nad zmianą zawodu ;). W projekcie są 4 wyjścia na parterze (kuchnia, kotłownia,łazienka, wiatrołap), rura 160.

Może macie jakiegoś fajnego instalatora z "lżejszym" podejściem na małą robótkę?

pozdrawiam

Monika

U mnie było w sumie 11 punktów. Wyceny były różne. Pierwszy pan 3tyś z materiałem. Drugi 80zł na punkt (sama robocizna), Trzeci pan 20zł za metr bieżący (też tylko robocizna). W końcu murarz polecił nam ekipę p.Marian 600461795 - przyjechało chyba z 5 osób. Za robociznę wyszło trochę ponad 600 materiały ponad 800. (ekipa nie z poznania - dziwiłem się, że przyjechali do mnie tak daleko:)

Leschku, dzięki za info, wstępnie mamy już kogoś kto zrobi to raczej rozsądniej, walczyłam wczoraj całe popołudnie.

Kolejna sprawa

Skąd braliście żwir do zasypania fundamentów?

Podzwoniłam troche i albo im za daleko, albo cena transportu przekracza wartość piachu, albo w ogóle nie mają transportu (i co z tego ze zwir 14 zł za tonę), a ceny tak czy siak mnie powaliły. Nie braliśmy pod uwagę takich kosztów zasypania. Wychodzi amatorszczyzna....

TECHNIKA OKIENNA

0-61 426 14 09

Dzieki za namiary na sprawdzona ekipe ale czy mozesz napisac jak cenowo wyglądaja te okna i czy montaz wliczony jest w cene?

Od początku byłam zdecydowana na okna OKNOPLASTU. Porównywałam ceny poznańskie i z Gniezna. W Gnieźnie było korzystniej i mam rolety Krispola. W Poznaniu oferowano mi jakiejś firmy z Kalisza, z rozeznania wiem, że bardziej awaryjne. Porównanie cen trzeba jednak zrobić indywidualnie, każdy ma inne wymiary okien, kolory, rolety. Ja jeszcze zdecydowałam się na moskitiery.

Leschku, dzięki za info, wstępnie mamy już kogoś kto zrobi to raczej rozsądniej, walczyłam wczoraj całe popołudnie.

Kolejna sprawa

Skąd braliście żwir do zasypania fundamentów?

Podzwoniłam troche i albo im za daleko, albo cena transportu przekracza wartość piachu, albo w ogóle nie mają transportu (i co z tego ze zwir 14 zł za tonę), a ceny tak czy siak mnie powaliły. Nie braliśmy pod uwagę takich kosztów zasypania. Wychodzi amatorszczyzna....

wielkopolskie żwirownie masz u mnie w dzienniku

Właśnie się wyleczyłem z kominka z płaszczem wodnym... Głównie z powodu ceny: - rozmawiałem dzisiaj z moim instalatorem i uświadomił mnie, że jeśli ma to byc zrobione z "nie marketowych" materiałów to muszę się liczy z kosztem +/- 10k pln

Facet nie należy do najdroższych, więc ta jego wycena sporo mnie ostudziła. Do głosu doszły też pewne wątpliwości, które mnie nurtowały od pewnego czasu.

W każdym razie decyzja już zapadła: kominek ma byc tylko ozdobą salonu i nic wiecej no, może też miejscem przed którym można spędzic romantyczne chwile we dwoje :)

Gość Gosc_gość

Hej koleżanki i koledzy :D

Pewno nie raz mieliście wątpliwości jak to coś po budowlanemu się nazywa i mnie też tak teraz naszło :p :p

Jak to coś co jest szalowane i zbrojone się nazywa ??

Całość nad stropem to ścianka kolankowa ale to co będzie zalewane jak to się fachowo nazywa ??

http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i752611.jpg

A może jest gdzieś w necie jakiś słownik pojęć budowlanych dla amatorów ? :wink: :p

Gość Gosc_gość
Właśnie się wyleczyłem z kominka z płaszczem wodnym... Głównie z powodu ceny: - rozmawiałem dzisiaj z moim instalatorem i uświadomił mnie, że jeśli ma to byc zrobione z "nie marketowych" materiałów to muszę się liczy z kosztem +/- 10k pln

Facet nie należy do najdroższych, więc ta jego wycena sporo mnie ostudziła. Do głosu doszły też pewne wątpliwości, które mnie nurtowały od pewnego czasu.

W każdym razie decyzja już zapadła: kominek ma byc tylko ozdobą salonu i nic wiecej no, może też miejscem przed którym można spędzic romantyczne chwile we dwoje :)

Też mam takie podejście do kominka, ale i tak ta ozdoba w moim przypadku będzie dobrze jak się zmieszczę w 10k - Hajduk Volcano 3PL h niestety swoje kosztuje :-?

Właśnie się wyleczyłem z kominka z płaszczem wodnym... Głównie z powodu ceny....

gratuluje decyzji

to możesz już drewno do kominka zamawiać :)

ponoć sezonowane 2-3 lata najlepiej do palenia w kominku się nadaje

palenie niewychsnietym może doprowadzić że na ścianie od komina wilgoć się pojawi (jeśli komin bez wkładu)