Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Czytam teraz co lepiej i czy ceramika jest jakosciowo lepsza czy tylko cene ma wyzsza a jakosc ta sama....aha i mamy wycene okien oknoplastu u słynnej Pani Michaliny:) Kolor bagienny dąb:) I znowu problem jaki kolor dachówki byłby najodpowiedniejszy do koloru okien????:):) Eh te wybory...

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Czytam teraz co lepiej i czy ceramika jest jakosciowo lepsza czy tylko cene ma wyzsza a jakosc ta sama....aha i mamy wycene okien oknoplastu u słynnej Pani Michaliny:) Kolor bagienny dąb:) I znowu problem jaki kolor dachówki byłby najodpowiedniejszy do koloru okien????:):) Eh te wybory...

Co do dachówek to podobne tematy i dylematy wracają bardzo cyklicznie na forum. W tej grupie wejdź na 13 stronę lub kliknij tu----> http://forum.muratordom.pl/post2493060.htm?highlight=patyna#2493060

Zamieściłam tam parę zdjęć betonowego brassa.

Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem.

Tylko patrzenie na cene niby za m2 czesto bywa zludne, trzeba porónywac kompleksowe oferty - bo spora roznica mzioe byc na akcesoriach typu dachówki skrajne itp itd...

Napewno nigdzie na forum nie rozwiaze sie problemu czy ceramika czy beton:-)

Ja wybralem ceramike bo przeciez tyla starych dachów ją ma ...

PS: ponawiam prosbe o namairy na dobrych elektrykow

PS2: dzis podpisalem w gazowni umowe na przyłazenie do sieci gazowej z dniem 3-08-2009!!!!!zobaczymy czy sie uda w niespelna rok meic gaz :-)

Przykro mi, ale tak na dobrą sprawę nie ma co się dziwić. Każdy chce mieć wolne. Mam to szczęście, że udało nam się wyrobić z betonem przed długim weekendem.

Wcale mnie nie dziwi, że chcą mieć weekend, ja też mam wolne i czekałam na ten jeden extra dzień, co nie znaczy ze sie nie wkurzam :wink: , po za tym to nie wina betoniarni, że akurat nam się wypadła potrzeba na chudziak

Tym samym wszystkim życzę udanego weekendu

Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie??

Podaję ceny netto:

Dachówka Rupp Sirius miedziany - 2,54

Dachówka krawędziowa L i P - 20,99

Gąsior Satell - 12,62

Poza tym fajna obsługa (jak na razie) i możliwość zwrotu niewykorzystanego materiału. Tutaj podałem ceny tylko na podstawowy asortyment ale przy dachach warto brać od sprzedawców dokładne wyceny na całość bo często dostaniesz dobrą cenę na dachówkę podstawową a skroją cię na reszcie albo podadzą inne ilości do tego samego dachu i o czymś "zapomną" aby cena była niższa.

Pozdrawiam

Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie??

Poza tym fajna obsługa (jak na razie) i możliwość zwrotu niewykorzystanego materiału. Tutaj podałem ceny tylko na podstawowy asortyment ale przy dachach warto brać od sprzedawców dokładne wyceny na całość bo często dostaniesz dobrą cenę na dachówkę podstawową a skroją cię na reszcie albo podadzą inne ilości do tego samego dachu i o czymś "zapomną" aby cena była niższa.

Pozdrawiam

Kolmax jest w porządku obsługa i nie wala ściemy. Metody, o których piszesz stosuje Wasz Dach z Komornik koło Auchana