iwett27 13.08.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Czytam teraz co lepiej i czy ceramika jest jakosciowo lepsza czy tylko cene ma wyzsza a jakosc ta sama....aha i mamy wycene okien oknoplastu u słynnej Pani Michaliny:) Kolor bagienny dąb:) I znowu problem jaki kolor dachówki byłby najodpowiedniejszy do koloru okien????:) Eh te wybory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 13.08.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Czytam teraz co lepiej i czy ceramika jest jakosciowo lepsza czy tylko cene ma wyzsza a jakosc ta sama....aha i mamy wycene okien oknoplastu u słynnej Pani Michaliny:) Kolor bagienny dąb:) I znowu problem jaki kolor dachówki byłby najodpowiedniejszy do koloru okien????:) Eh te wybory... Co do dachówek to podobne tematy i dylematy wracają bardzo cyklicznie na forum. W tej grupie wejdź na 13 stronę lub kliknij tu----> http://forum.muratordom.pl/post2493060.htm?highlight=patyna#2493060 Zamieściłam tam parę zdjęć betonowego brassa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 13.08.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Tylko patrzenie na cene niby za m2 czesto bywa zludne, trzeba porónywac kompleksowe oferty - bo spora roznica mzioe byc na akcesoriach typu dachówki skrajne itp itd... Napewno nigdzie na forum nie rozwiaze sie problemu czy ceramika czy beton:-) Ja wybralem ceramike bo przeciez tyla starych dachów ją ma ... PS: ponawiam prosbe o namairy na dobrych elektrykow PS2: dzis podpisalem w gazowni umowe na przyłazenie do sieci gazowej z dniem 3-08-2009!!!!!zobaczymy czy sie uda w niespelna rok meic gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.08.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Pawlok zgadzam sie z Toba w 100% wyboru musze dokonac sama:) Dzisiaj przyjdzie wycena dachu z dachówka Rupp'a zobaczymy czy omdleje z wrazenia czy sie mile zaskocze:) Podbijam temat elektryków, czekam na dobre i sprawdzone ekipy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 My wybraliśmy Rupp sirius miedziany i swarzędzki Kolmax, wycena była ok 1,5 tys wyższa niz roben miedziany (dach 300m2 - dwu i trzy spadowy). Na razie jest zamówiony, na dachu będzie dopiero w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.08.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie?? sprawdzę wieczorem i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ratunkuuuuuu PILNEEEEE która betoniarnia pracuje w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 14.08.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Stanbud Garby, ale to chyba za daleko jak na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Obdzwoniłam co sie udało, żadna betoniarnia nie pracuje. Stanbud też nie. Pierwszy raz wkurza mnie długi weekend...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 14.08.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Przykro mi, ale tak na dobrą sprawę nie ma co się dziwić. Każdy chce mieć wolne. Mam to szczęście, że udało nam się wyrobić z betonem przed długim weekendem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Przykro mi, ale tak na dobrą sprawę nie ma co się dziwić. Każdy chce mieć wolne. Mam to szczęście, że udało nam się wyrobić z betonem przed długim weekendem. Wcale mnie nie dziwi, że chcą mieć weekend, ja też mam wolne i czekałam na ten jeden extra dzień, co nie znaczy ze sie nie wkurzam , po za tym to nie wina betoniarni, że akurat nam się wypadła potrzeba na chudziak Tym samym wszystkim życzę udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie?? Podaję ceny netto: Dachówka Rupp Sirius miedziany - 2,54 Dachówka krawędziowa L i P - 20,99 Gąsior Satell - 12,62 Poza tym fajna obsługa (jak na razie) i możliwość zwrotu niewykorzystanego materiału. Tutaj podałem ceny tylko na podstawowy asortyment ale przy dachach warto brać od sprzedawców dokładne wyceny na całość bo często dostaniesz dobrą cenę na dachówkę podstawową a skroją cię na reszcie albo podadzą inne ilości do tego samego dachu i o czymś "zapomną" aby cena była niższa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Dzieki Damon! Zmiana tematu: Pilnie szukam dobrej więzby dachowej! W dobrej cenie! Musze miec na koniec sierpnia:) Byismy swiecie przekonani ze ciesla wchodzi w pazdzierniku a okazuje sie ze umawialismy sie na koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia:) Poprosze o namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 15.08.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie?? Poza tym fajna obsługa (jak na razie) i możliwość zwrotu niewykorzystanego materiału. Tutaj podałem ceny tylko na podstawowy asortyment ale przy dachach warto brać od sprzedawców dokładne wyceny na całość bo często dostaniesz dobrą cenę na dachówkę podstawową a skroją cię na reszcie albo podadzą inne ilości do tego samego dachu i o czymś "zapomną" aby cena była niższa. Pozdrawiam Kolmax jest w porządku obsługa i nie wala ściemy. Metody, o których piszesz stosuje Wasz Dach z Komornik koło Auchana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 15.08.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 więźba - Korona, sklep przy Góreckiej, tartak z Kalisza, na przeciwko Brico 800 zł brutto, czekam na zestawienie od dachowca i idę do nich zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 więźba - Korona, sklep przy Góreckiej, tartak z Kalisza, na przeciwko Brico 800 zł brutto, czekam na zestawienie od dachowca i idę do nich zamawiać Damon to jest jeden i ten sam tartak czy kilka miejsc mi podałes?:) i 800 juz z impregnacja czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 15.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 to jakby sklep tego tartaku, 800 z impregnacją, najtańsze jakie znalazłam, oprócz tego handluja parkietami http://koronadrewno.pl/drewno.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Wielkie dzieki!!!!!!!!!!!! Jutro zadzwonie i sie wszystkiego dowiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 15.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 to jakby sklep tego tartaku, 800 z impregnacją, najtańsze jakie znalazłam, oprócz tego handluja parkietami http://koronadrewno.pl/drewno.php łaty i kontrłaty po ile mają jeżeli wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts