pawlok 22.09.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Qrcze, co to znaczy na posadzkę czy na gotową podłogę? Posadzka dla mnie beton wylany na styropiniae, gotowa podłoga np plytki na woym betonie...tez sie zastanawialem nad wysokoscia stopnia w takim i w takim wariancie. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 22.09.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Moze ktos budujący sie na Pd od Poznania - ma troche niepotrebnych odpadów styropianu tudzież wełny? Robie własnie skrzynie chroniąca licznik i zawór wodny w garazu przed zamarznieciem - garaz bedzie otwarty przez zime. Zostało mi trochę styropianu z fundamntów ale za mało - a szkoda jakos tak kupowac całą paczke przy tak małych potrzebach pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 22.09.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Moze ktos budujący sie na Pd od Poznania - ma troche niepotrebnych odpadów styropianu tudzież wełny? Robie własnie skrzynie chroniąca licznik i zawór wodny w garazu przed zamarznieciem - garaz bedzie otwarty przez zime. Zostało mi trochę styropianu z fundamntów ale za mało - a szkoda jakos tak kupowac całą paczke przy tak małych potrzebach pozdrawiam Pawlok W CASTORAMIE i LEROYu możesz kupić styropian w pojedynczych arkuszach, nie trzeba kupować całej paczki. Nie wiem jak jest z wełną. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 22.09.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Moze ktos budujący sie na Pd od Poznania - ma troche niepotrebnych odpadów styropianu tudzież wełny? Pawlok wywiozłem właśnie 2 kontenery z takimi min. odpadami. ostatni transport przedwczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.09.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Jeszcze o tynkach i posadzkach: U mnie właśnie się robią tynki c-w za 15zł /m2 (miało być 14 ale doliczyli 1zł za gruntowanie) i nie wiem czy robić jeszcze posadzki - ekipa jest chętna, instalator też się znajdzie;) czy czekać do wiosny. Mam jeszcze wątpliwości co do okien. Tynkarze twierdzą, że robienie posadzek bez drzwi tarasowych i zewnętrznych nie jest dobrym pomysłem ponieważ może okazać się później, że będę miał schodek przy wyjściu. Z kolei pan z Urzędowskiego cytuje warunki gwarancji, w których jest podobno zapisane, że wstawienie okien przed wykonaniem prac mokrych powoduje utratę tejże gwarancji. Okien na razie nie wstawię a posadzki chętnie zrobiłbym. Czy ktoś przerabiał taki scenariusz? Lesheck 15 zł za tynki wewnetrzne? Kurde nam zawołali 26zl! Dobrze ze sie nie zgodziłam jeszcze:) W Twoim temacie niestety nie pooge bo wzsystko dopiero przede mna...daj znac co wybrałes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Sory dopiero teraz doczytalam ze 15zl to sama robocizna:) Czyli cene mialam dobra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 24.09.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Okna OKNOPLAST W Gnieźnie Mam pytanko, w ofercie Pani Michaliny Walaszczyk z Gniezna jest opcja 100% wpłaty przy zamówieniu okien i w związku z tym dodatkowy rabat i gadzety typu termoramka, zatrzaski, klamki z przyciskiem gratis. Czy ktoś korzystał z tej opcji??? Poza tym, które okna wybraliście - Koncept czy Platinum? Czy ma sens tzw. "ciepły montaż" czyli pianka + taśmy paroszczelne i paroprzepuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.09.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Nam o takim rabacie nie powiedziała;) My mamy wycene konceptu i na to 30% rabatu, w tym termoramka. Co do reszty nie wypowiem sie bo chyba nie bralismy tego pod uwage:) Dodam ze wycene mielismy robiona w sierpniu a podobno ceny zmienily sie we wrzesniu. Do tej pory jeszcze okien nie kupiłam:( czekam na kredy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 24.09.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam Poszukuję sprawdzonego kierbuda do budowy pod Kórnikiem na przyszły rok. Z góry dziękuję Tia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagu 24.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam, czy ktoś przerabiał temat rolet montowanych pod nadprożami dla okien łukowych? Chodzi o to, by kaseta nie była widoczna z zewnątrz, ale umożliwiała pełen dostęp do rolety od wewnatrz domu (system BeClever) . Pytałam w Oknoplaście, ale stanowczo odradzają stosowanie tego systemu dla okien łukowych ponieważ okno ma tylko w jednym punkcie styk z roletą i przez to całość jest mało sztywna, a kaseta będzię się z czasem obwieszać. Czy są może żaluzje wewnętrzne dla okien łukowych? Poniżej link do naszego dziennika budowy http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-gosi-i-michala,t140673.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.09.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam, czy ktoś przerabiał temat rolet montowanych pod nadprożami dla okien łukowych? Chodzi o to, by kaseta nie była widoczna z zewnątrz, ale umożliwiała pełen dostęp do rolety od wewnatrz domu (system BeClever) . Pytałam w Oknoplaście, ale stanowczo odradzają stosowanie tego systemu dla okien łukowych ponieważ okno ma tylko w jednym punkcie styk z roletą i przez to całość jest mało sztywna, a kaseta będzię się z czasem obwieszać. Czy są może żaluzje wewnętrzne dla okien łukowych? Poniżej link do naszego dziennika budowy http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-gosi-i-michala,t140673.htm Przerabiałem ten temat, nawet rozmawiałem z producentem, ale wymiękli. Do mojego domku nie da się zrobić takich nadproży pod rolety - za mało miejsca. Jakby ktoś miał więcej miejsca to polecam rozwiązania: (strona po polsku) http://www.zfe-ziegel.com/products.php np takie: http://www.zfe-ziegel.com/images/luk_odcinkowy_t.jpg U mnie się nie zmieści dlatego zrezygnowałem i piętro będzie bez rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 25.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Krys, Iwett, Celt (w drugim wątku), dzięki za info, czekam na ostatnią wycenę w opcji biało-orzechowej, choć decyzja o wybraniu p.Michaliny właściwie zapadła. Skoczę jeszcze dziś obejrzec profile u konkurencji na żywo, a jutro popędzę do Gniezna jak dobrze pójdzie. PS pochwalę sie, dziś ruszyło układanie więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gamońpoznań 25.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam wszystkich . Proszę o przyjęcie do grona zaczynających w 2008 roku , mimo że rozpoczeliśmy z żoną walke budowlaną pod koniec sierpnia teraz dopiero znalazłem chwilę czasu na napisanie tego posta . Na tą chwile mamy prawie skończony stan zerowy domu i garażu wolnostojącego , jakoś w zeszłym tygodniu enea postawiła nam w granicy działki skrzynkę prądową , dzis dostaliśmy pisemko z którego wynika że musimy postawić " rozdzielnice budowlaną " ( fachowo co nie ? ) , czy można prosić o wypowiedź fachowca od prądu jakie wymogi musi spełniać taka "rozdzielnica " ( głównie chodzi mi o to czy musi ona posiadać jakies zabezpieczenia różnicowe etc , ) . skrzynke do zamontowania jako pierwszy odbiornik mam używaną ale ma ona tylko kilka gniazd bezpiecznikowych , gniazda 230 i siłowe róznego typu , nie mam natomiast żadnych różnicówek ani tym podobnych urządzeń . pozdrawiam gamońpoznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 25.09.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam do sprzedania barak budowlany tel 0502-120-444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.09.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam wszystkich . Proszę o przyjęcie do grona zaczynających w 2008 roku , mimo że rozpoczeliśmy z żoną walke budowlaną pod koniec sierpnia teraz dopiero znalazłem chwilę czasu na napisanie tego posta . Na tą chwile mamy prawie skończony stan zerowy domu i garażu wolnostojącego , jakoś w zeszłym tygodniu enea postawiła nam w granicy działki skrzynkę prądową , dzis dostaliśmy pisemko z którego wynika że musimy postawić " rozdzielnice budowlaną " ( fachowo co nie ? ) , czy można prosić o wypowiedź fachowca od prądu jakie wymogi musi spełniać taka "rozdzielnica " ( głównie chodzi mi o to czy musi ona posiadać jakies zabezpieczenia różnicowe etc , ) . skrzynke do zamontowania jako pierwszy odbiornik mam używaną ale ma ona tylko kilka gniazd bezpiecznikowych , gniazda 230 i siłowe róznego typu , nie mam natomiast żadnych różnicówek ani tym podobnych urządzeń . pozdrawiam gamońpoznań Witam prawie Sąsiada Tą skrzynkę to i tak Ci musi elektryk podłączyć to będzie wiedział co tam brakuje - może Ci powie, że wystarczy to co tam masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
watomik 25.09.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam, też poszukuję kierownika budowy i ekipy budowlanej , najlepiej z okolic Kórnika.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.09.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam, też poszukuję kierownika budowy i ekipy budowlanej , najlepiej z okolic Kórnika. Pozdrawiam To ja powitam mojego sąsiada. My też budujemy się w gminie Kórnik. Niestety ani kierownika, ani ekipy nie mogę polecić. Nie żeby źle pracowali, tylko to jest tak, że kierownika mamy takiego tylko od podpisów, który bardzo rzadko zagląda na budowę, ale też nam nie zależało na kierowniku z prawdziwego zdarzenia. A ekipę mieliśmy z dość daleka, zgodzili się do nas przyjeżdżać w drodze wyjątku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 wywiozłem właśnie 2 kontenery z takimi min. odpadami. ostatni transport przedwczoraj. No proszę To ponawiam zapytanie - moze ktos budujący sie na Pd od Poznania - ma troche niepotrebnych odpadów styropianu tudzież wełny? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 26.09.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja mam cale mnóstwo odpadów styropianu - ale niestety na zachodzie Poznania. Gdybyś był mimo wszystko zainteresowany, proszę o wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts