Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaki system rolet był zastosowany że idą takie straty ciepła ( to juz nawet nie mostek - to most )

To prawda. Tak zwyczajnie montowane nad oknem bez żadnej dodatkowej izolacji termicznej.

Gdybym wcześniej o tym wiedziała......... :roll: to inaczej byśmy to rozwiązali.

Błąd trudny do naprawienia, trochę się dziwię że niektórzy zapominają w jakim celu powstało forum ( nie wiem - pytam ) teraz ciepło które zaoszczędzi się na roletach straci się na skrzynkach ( a może probować poprawić izolacyjność skrzynek roletowych? )

Błąd trudny do naprawienia, trochę się dziwię że niektórzy zapominają w jakim celu powstało forum ( nie wiem - pytam ) teraz ciepło które zaoszczędzi się na roletach straci się na skrzynkach ( a może probować poprawić izolacyjność skrzynek roletowych? )

To ja się zapytam :-)

Jak uniknąć tego typu błedu, okna i cala zadyma z nimi dopiero przed nami ...

W domku gdzie teraz miezkam mam rolety i skrzynka od nich jest w "ramie okna" ...

Pawlok

Przestrzegam przed firmą (www.)rekuperatory.pl - spóźnili się z montażem instalacji 2 miesiące, mimo monitów. Między czasie za to próbowali wymusić na mnie cesję moich roszczeń na rzecz nowej firmy (żeby się pozbyć problemu?) - nie zgodziłam się. Zagroziłam sądem, siedziałam z dziecmi na kartonach w nie swoim mieszkaniu i czekałam na ukończenie domu, a jak wiecie bez działającej instalacji nie ma odbioru, więc nie można mieszkać i przedstawić dokumentów w banku świadczących o zrealizowanym celu kredytowym. Przywieźli mi ZEPSUTY ! rekuperator i stwierdzili, że szef każe montować i przyjąć reklamację!!!!!!!! SZOK !!!!!!!! Zagroziłam prokuraturą, bo to już był szczyt bezczelności i próba oszustwa. W końcu zgodziili się polubownie załatwić sprawę, tj. zamontować rekuperator w nowym terminie po cenie obniżonej o 5 tysięcy (uzgodniono mailowo),ale teraz chcą zapłaty pełnej kwoty, choć przez nich odbiór domu opóźnił się o 2 miesiące! Zwykłe chamstwo i bezczelność. Nie interesuje właściciela dane słowo i jak rozumiem opinia, tylko kasa. W umowie ustalono załatwianie sporów przez sąd, ale on woli firmy windykacyjne. Jako konsument i klient przestrzegam wszystkich przed taką obsługą. Sprzedawca zgodził się na obniżenie ceny i wykonanie instalacji w ostatecznym terminie. Teraz ma wszystkie ustalenia gdzieś!

Szkoda naszych nerwów- tyle ich jest przy budowie domu - żeby jeszcze się truć z takim wykonawcą.

Witam

Od wczoraj mieszkamy w naszym nowym domku.

Pierwszą łopatę wbiliśmy na działce 11.04.2008r.Tak więc do zamieszkania upłynęło zaledwie osiem miesięcy.Takiego tempa prac się sam nie spodziewałem.

Myślę poważnie o tym - czy nie zostać deweloperem i budować dalej - tak mi się to spodobało.

Do ukończenia mamy jeszcze trochę prac,ale mieszka się wspaniale.

Pozdrawiam wszystkich budujących i tych co już mieszkają.

Witam

Od wczoraj mieszkamy w naszym nowym domku.

Pierwszą łopatę wbiliśmy na działce 11.04.2008r..

No tylko pogratulować!

Nie wyobrzam sobie tak szybkiego wybudowania - sami tez zaczynaliśmy w kwietniu ławy nie mając prądu :-)

A teraz dwa pytania do budujących wielkopolan:

1) Nadal namiary na ekipy od posadzek maszynowych mile widziane

2) właśnie walczymy z VZM-1A - pytanie za 100 pkt czy ktoś odliczłl np fakture z elementami do wykonania płotu - mamy z siatkolandu słupki, akcesoria, siatke powlekana... - można to wykazać?

pozdrawiam

Pawlok

2) właśnie walczymy z VZM-1A - pytanie za 100 pkt czy ktoś odliczłl np fakture z elementami do wykonania płotu - mamy z siatkolandu słupki, akcesoria, siatke powlekana... - można to wykazać?

pozdrawiam

Pawlok

Wydaje się, że siatka to pozycje 28.73.13 -45 na liście i wszystkie są niestety na NIE:( Zawsze możesz zadzwonić do US i uzyskać informacje bezpośrednio u źródła.

Witam,

Mam prosbe czy ktos moze podac namiar gdzie mozna kupic drzwi do kotlowni nie za drogie :) i zewnetrzne od kotlowni... :roll:

My do kotłowni i zewnętrzne braliśmy w DOM-BUD-BIS w Przeźmierowie/Baranowie ul. Dąbrowskiego 570 tel. 0-61 84 89 846

Najlepiej pojechać osobiście, powiedzieć o oczekiwaniach i wybrać to co najbardziej pasuje Ci cenowo i jakościowo.

Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie poddasza za m2? robocizna, a zwłaszcza materiał, zakładając wełnę 18 + 10+ stelaż i kartongips i drobiazgi

z góry dzieki

Ciężko dokładnie określić. Mnie materiał na całe poddasze (ok. 300m2) + robocizna + podwójnie robione ściany na całym poddaszu a trochę tego było wyniosły 100 za m2. Nie jestem jednak w stanie oddzielić ścianek i powiedzieć ile za same poddasze. Wełna: Toprock i Superrock

Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie poddasza za m2? robocizna, a zwłaszcza materiał, zakładając wełnę 18 + 10+ stelaż i kartongips i drobiazgi

z góry dzieki

Witaj.

U mojej rodziny jakiś czas temu kładli ocieplenie na poddaszu. Zrobili to naprawdę świetnie. Cena 40,00 zł za metr kw. ( szpachlowanie łaczeń w cenie). Podobno to teraz niedrogo. Ale u mnie jakiś czas temu też nie dużo wzięli.

Pozdrawiam

z góry dzieki

Witaj.

U mojej rodziny jakiś czas temu kładli ocieplenie na poddaszu. Zrobili to naprawdę świetnie. Cena 40,00 zł za metr kw. ( szpachlowanie łaczeń w cenie). Podobno to teraz niedrogo. Ale u mnie jakiś czas temu też nie dużo wzięli.

Pozdrawiam

Dzięki, właśnie taką kwotę tzn 35-40 zł na m2 zaproponowali mi poleceni wykonawcy, nie mam natomiast pojęcia jaki moze być koszt materiału do wykonania tego, wykonawca mówił ze w ok 100 zł powinnam się z robocizną zamknąć?