Gość Gosc_gość 23.12.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Na firmę posadzkową mam namiar ale z netu, nie z polecenia. Na razie nie mamy wody i nie wiadomo kiedy będzie, więc lanie posadzki odsuwa się w bliżej nieokreśloną przyszłość. A jak zrobiliście tynki bez wody ?? i to cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 23.12.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jak zrobiliście tynki bez wody ?? i to cementowo-wapienne No wodę mamy, aczkolwiek nie całkiem bieżącą i nie całkiem w domku WSZYSTKIM ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT Monika i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jesteście pewni, że na takiej "niebieżącej" wam zrobią te tynki? Mnie wykonawcy mówili, że ciśnienie musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.12.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jesteście pewni, że na takiej "niebieżącej" wam zrobią te tynki? Mnie wykonawcy mówili, że ciśnienie musi być. jak potrafia to zrobią. U moich znajomych zrobili. Z resztą w pobliżu mojego domu są budowy gdzie tylko tak pykają tynki, bo wodociagu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.12.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To też pytam, czy Damon pytał, czy jego ekipa potrafi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.12.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To też pytam, czy Damon pytał, czy jego ekipa potrafi:) myślisz, że nie pytali o to ekipy umawiając ją na robotę ? albo inaczej - czy ekipa nie zapytała o bieżącą wodę ? chociaż z drugiej strony najwyższą formą zaufania jest sprawdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.12.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja tez po prośbie.... Gdzie mogę pooglądać na żywo drzwi? Wiem o progresie na św. Michała - gdzie jeszcze warto podjechać? I w ogóle zapytanie - budowaliscie na drzwiach tymczasowych, czy zamawialiście od razu docelowe? Na co się zdecydowaliście i gdzie kupowaliście drzwi? Ja bylam w Voxie i Progresie- jedno obok drugiego, ale nie wybrałam nic. Poki co mamy budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.12.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witajcie gdzie moge dostac w miare tania skrzynkę rozdzielczą zwaną rozdzielnia???:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.12.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witajcie gdzie moge dostac w miare tania skrzynkę rozdzielczą zwaną rozdzielnia???:) Jeżeli Chcesz natynkową to mam na zbyciu Legranda 4x12 (w zasadzie 4x13) w super cenie za 170 zł ( w sklepach ponad 300 zł kosztuje) jest to model 001324 nówka w kartonie tu można zobaczyć dokładnie jaka wpisując w wyszukiwaniu model. http://www.e-catalogue.legrandelectric.com/scripts/e-catalogue_legrand/show.asp?CONTOUR=POLOGNE Jakby co to na PW lub mail w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 23.12.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witajcie gdzie moge dostac w miare tania skrzynkę rozdzielczą zwaną rozdzielnia???:) Dość porządne i niedrogie robi "Kubiak" - popytaj w hurtowniach elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 23.12.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To też pytam, czy Damon pytał, czy jego ekipa potrafi:) Tynkarze potrafią i już kończą robotę. Na budowę i przyszłe podlewanie ogrodu wywierciliśmy studnię (koszt 1500 PLN z materiałem i 4 godziny roboty). Kupiliśmy małą pompę za 370 PLN i to wystarcza do wszystkich prac. Niestety instalację domową musimy podłączyć do wodociągu (taki mamy plan zagospodarowania przestrzennego) a wodociąg musimy zbudować sami, bo gmina i Aquanet mają to gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.12.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Tynkarze potrafią i już kończą robotę. Jak rozumiem robicie tynki cementowo-wapienne - jak wyszło ze zuzyciem towaru? Moje Miski zakładają jeden worek cementu 25 kg, pół worka wapna ok 15 kg + piach na 20m2. I drugie pytanie do wszystkich, jak wybieraliście okna to znawiewnikami? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 26.12.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 My mamy z nawiewnikami:) Poradzcie mi prosze ktore tynki sa lepsze: wapienno-cementowe czy gipsowe i jaka jest roznicA CENOWA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 27.12.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Ja tez mam z nawiewnikami (higrosterowalnymi czy jakosc tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.12.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 My mamy z nawiewnikami:) Poradzcie mi prosze ktore tynki sa lepsze: wapienno-cementowe czy gipsowe i jaka jest roznicA CENOWA? A to już tylko Twoje preferencje. Mieszkam w tynkowo -wapiennych i takie chce w nowym domu, moim zdaniem nie mają podstawowej wady gipsowych tzn pukniesz w scianę czymś to w gipsie w zasadzie od razu jest wklesniecie a cementowy wytrzyma... Cenowo z tego co kojarze wychodzi w zasadzie to samo. A jakie masz dokladnie okna? Pytanie do wszystkich : namiary na stolarza od schodów drewnianych chętnie poszukiwane, na ekipy posadzkowe też choć tu już straciłem nadzieje pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.12.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 I drugie pytanie do wszystkich, jak wybieraliście okna to znawiewnikami? pozdrawiam Pawlok Jak masz/planujesz wentylację mech. z reku to nawiewniki możesz sobie odpuścić, ja sobie odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 28.12.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mieszkam w tynkowo -wapiennych i takie chce w nowym domu, moim zdaniem nie mają podstawowej wady gipsowych tzn pukniesz w scianę czymś to w gipsie w zasadzie od razu jest wklesniecie a cementowy wytrzyma... Cenowo z tego co kojarze wychodzi w zasadzie to samo. Pytanie do wszystkich : namiary na stolarza od schodów drewnianych chętnie poszukiwane, na ekipy posadzkowe też choć tu już straciłem nadzieje pozdrawiam Pawlok Co do wyższości tynków c-w nad gipsowymi (lub odwrotnie), zdania są podzielone, natomiast co do kosztów, to jestem przekonany, że same tynki c-w wychodzą taniej. Ja płaciłem za robociznę 15zł (a miałem też propozycję za 13) za m2. koszty materiałów praktycznie znikome. (u mnie paleta wapna, cementu i jeden transport piasku za 450zł). Z tego, co czytałem gipsowe wychodzą jednak drożej. Pytanie tylko, co po tynkach? Jeśli nie będzie potrzebna gładź, to może wyjść całościowo taniej. Pawlok, ja mogę polecić moją ekipę od tynków i posadzek - namiary w dzienniku (choć nie ta strona Poznania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 28.12.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Co do wyższości tynków c-w nad gipsowymi (lub odwrotnie), zdania są podzielone, natomiast co do kosztów, to jestem przekonany, że same tynki c-w wychodzą taniej. Ja płaciłem za robociznę 15zł (a miałem też propozycję za 13) za m2. koszty materiałów praktycznie znikome. (u mnie paleta wapna, cementu i jeden transport piasku za 450zł). Z tego, co czytałem gipsowe wychodzą jednak drożej. Pytanie tylko, co po tynkach? Jeśli nie będzie potrzebna gładź, to może wyjść całościowo taniej. Pawlok, ja mogę polecić moją ekipę od tynków i posadzek - namiary w dzienniku (choć nie ta strona Poznania). Ja bardzo bardzo proszę o namiary na ekipy od tynków c-w !!!!!Bo ja też tracę nadzieję że dostanę jakieś namiary na sprawdzone ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 28.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Wiecie gdzie na żywo pooglądam ceramikę Villeroy&Boch oraz Hatria? Przed zakupem w necie wolałabym "pomacać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 28.12.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja bardzo bardzo proszę o namiary na ekipy od tynków c-w !!!!!Bo ja też tracę nadzieję że dostanę jakieś namiary na sprawdzone ekipy Ok bardzo proszę: Dawid Kucharski 505066417 Bardzo dziękuję - już zdążyłam wyczytać w Twoim dzienniku Wiecie gdzie na żywo pooglądam ceramikę Villeroy&Boch oraz Hatria? Przed zakupem w necie wolałabym "pomacać" Villeroy&Boch jest w sanpolu w Pokrzywnie ale czy duży wybór to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts