Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A wracając do budujących tematów ...

Ja i mój domek jesteśmy na etapie wykończenia. Ja z powodu konieczności poszukiwania odpowiedzi na różne trudne pytania związane z budową i ... konieczność podejmowania decyzji ... bo chciałabym by było ładnie, praktycznie i niezbyt drogo. Domek , bo taka kolej budowania.

Znam ten ból. Też jesteśmy już wykończeni ......

Zostało nam do wykonania kominek, podłogi, posadzki ..... ale stop -już o tym pisałem.

Ciekawa sprawa, swoje tynki też wykonałem późną jesienią ubiegłego roku :p

Mamy zamiar zasiąść do Wigilijnego nowego stołu w nowym domu.

Właśnie wróciliśmy z mężem ledwo żywi z trasy po "gresach glazurach itp...". W zasadzie wybrana górna łazienka i balkon. Reszta -?.

Z początkiem sierpnia zaczynamy ocieplenie poddasza i płyty g-k, potem posadzki. Początkiem września umówiony spec. od kominków - i kolejne znaki zapytania - kamień. Co do Wigilii ... bardzo bym chciała spędzić ją w nowym damu ale moje domowe "hamowniki" (od hamulca) robią wszystko, żeby przeprowadzka była raczej na Śmigus Dyngus.

No Grzesiu. Wygląda interesująco. Ale 450 kzł pęknie jak nic.

A tak wogóle to nie urlop w tym znaczeniu co u innych oznacza wypoczynek. Mój urlop wyględa tak od 7 do 9 doglądam interesu :D potem do 21 na Golgotę. Nie mogę zdążyć za fachowcami - bo musisz wiedzieć, że jako chłopak z Zagłębia lubię popracować. ( ostatnio szczególnie jak "zrekreowany" wracam z urlopu wypoczynkowego to nie wiem czy jeszcze lubię popracować :-? ).

Mam swój zakres robót do opędzenia i występuję w łańcuchu technologicznym. Cześć muszę lecieć ...... :D

Ufff.. ocieplałem w ubiegłym roku. Wczoraj tynkarze "rzucili" na ściany kolor - KABE 1090. Deszcze nie przeszkodziły - chociaż potwierdzam - było trochę strachu. Stwierdziliśmy a sasziedzi potwierdzili (mam nadzieję, że nie była to tylko czcza kurtuazja), że kolory brązu dachówek podbitki, okien, kolumn, rynien oraz kremu ścian nieźle ze soba korespondują.

Wieczorem oświetliłem dom przy pomocy świeżo zainstalowanych ściennych kinkietów zewnętrznych - było bardzo miło pomimo mżawki.... :wink:

Jako "zwyczajne", do oświetlenia wejść tarasów - łącznie 4 sztuki. Może i niewiele ale efekt rozchodzącego się po jasnej ścianie białego (żarówki energooszczędne) światła jednak jest. Tym bardziej, że dom od strony ogrodu oglądany jest przez przeswity w wysokich drzewach. Mam w planie (czyli w głowie :lol: )wykonanie oświetlenia także i bryły budynku swiatłem zewnętrznym. Ale to trochę dalsza przyszłość. Teraz koncentruj e si e na wnetrzu budynku bo przecież Wigilia coraz bliżej no nie Marbo :wink:

Jedni świecą przed domem, a ja w domu. Wczoraj zakończyłem biały montaż osprzętu elektrycznego w salonie. Białe ( zagładzone i zagruntowane) ściany, aż wybiegłem pooglądać z zwenątrz :D 8)

W końcu do świąt coraz bliżej.

I jeszcze jedno - jak tak sobie jeszcze porobię, to moje grube twarde paluchy przestaną kompletnie pasować do klawiatury :wink:

Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie... :p

Marbo - witaj, nareszcie zwiększa się ilość żeńskich uczestników naszej strony... :p , do tej pory większość stanowili faceci ok.40, czyli z wspaniałego rocznika 1963... 8) , mnie się też właśnie licznik przekręcił... :evil:

Wowka - ładny domek, dawaj te inne zdjęcia

Grzegorz63 - komputer wróci z dzieckiem pod koniec miesiąca, więc jestem skazany na dłuższe przebywanie w pracy, właśnie skończyłem, więc mogłem poczytać zaległości i parę słów do Was napisać... :wink: