Grzegorz63 17.10.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Piękna pogoda!!! Przez całe dzisiejsze popołudnie i sobotę będę się "byczył" w Ustroniu. Serdecznie Was pozdrawiam, Grzegorz. P.S. Gdzie będziecie "ładować swoje akumulatory" przez weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.10.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 ...jak zwykle : SOSNOWIEC/OGRODZIENIEC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 17.10.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 A ja w sobotę wreszcie trochę się "zrekreuję" na golgocie. Potem przez tydzień się podleczę . Moje plany z przed tygodnia oczywiście z przyczyn niezależnych od redakcji uległy korekcie bo to i tamto fachowcom przeszkodziło, ale już w olałem niektórych i wziąłem sprawy w swoje ręce. Gdyby nie młyn w robocie móglbym włączyć dopalacze. Bawcie się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.10.2003 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Chcę się Wam pochwalić moim częściowo zadeskowanym dachem!!! http://foto.onet.pl/upload/2/70/_166322_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.10.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Grzegorz63 - no, no, coraz ładniej sie robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 19.10.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 że tak powtórzę "Grzegorz63 - no, no, coraz ładniej sie robi... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 19.10.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Grzegorz a jak tam sprawa folii sie wyjasnila?Z foto nie wyglada jakby odkopywali fundamenty. No zobacze jak wyglada jutro. Nie zobacze bo wjezdzma w osiedle jadac ode mnie ((. No ale jezeli od piatku sie nic nie zmienilo,tzn niewiele,to chyba nie bede duzo startny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 20.10.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Folię zostawiam tak jak jest (czyli położoną "odwrotnie" na styropianie). Analizowałem tą sprawę, znalazłem w internecie m/inn takie stwierdzenia: "...Po położeniu styropianu najlepiej jest położyć wierzchnią warstwę tynku a na to folię fundamentową, tzw. kubełkową lub zwykłą folię budowalną. zabezpieczy nam to dodatkowo styropian przed działaniem wilgoci..." Skoro jest mowa o zwykłej folii, to "kubełkowa" założona odwrotnie raczej nie będzie stanowiła problemu, a coś tam majster mówił, że to ułatwi prace przy cokoliku (ale znowu zapomniałem zapytać o co mu się rozchodzi- zapytam i napiszę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.10.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 ...deszcz, jesienny deszcz... Wszystko moknie, jakieś takie bure, ponure... Kiedy ja skończę ten dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 22.10.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Grzegorz63 - może dzisiaj Ci się poszczęści... ??? Mnie szlag trafia przy tych oknach... !!! Wyobraźcie sobie, że umowa podpisana, wszystko na cacy ustalone, a tu telefon, że nie dadzą rady z wybranego przeze mnie profilu wygiąć łuków do czterech okien... Obdzwoniłem pół Polski i wiem gdzie (duża pomoc pchelka) i z jakich profili ,,mogą mi wygiąć"... ...teraz tylko dogadać się z firmą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 22.10.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 No schody już są, sznowni instalatorzy przystąpili dzisiaj do ceremonii montażu kotła Jak sobie wieczorem rozpalę to chyba na budowę zabiorę flachę i odreaguję A z innej beczki Krystian - producent kotłów nie wyrabia się z produkcją, podobnie producent bojlerów !? Na kominki ternawa czas oczekiwania 6 tygodni. Zapytam co by było gdyby w III PRLu nastąpiła lepsza koniunktura? Pewnie jakiś bum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.10.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Grzegorz.Dzisja,tzn wczoraj w srode byla nawte dosyc fajan pogoda to pewno dach ruszyl ostro z kopyta do przodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 23.10.2003 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witajcie. Mam wreszcie neostradę więc też Was trochę pomęcze pytaniami. Mam na dziś stan surowy przykryty dachem. Przede mną wiosną wylewki i instalacje, więc poradzcie co mam zrobić aby nie zepsuć ponieważ chcę mieć ogrzewanie kominkowe i ogrzewanie podłogowe pod płytkami. Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 23.10.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 No normalnie jestem pod wrazeniem.Daszek (tzn taki troche wiekszy ) u Grzegorza juz przykryty.Fajnie wyglada i Grzegorz jest juz chyba spokojniejszy . .Jeszcze tylko dachowka w kolorze jesiennego liscia (chyba sie nie pomylilem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 24.10.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Melduję posłusznie:1. Lecę rąbać drzewo do rozpałki w kotłowni - pierwszy rozruch2. legary pokonane i zaczyna się przybijanie desek - będzie podłoga3. 2/3 łazienki już wykafelkowana4. osadnik gnilny oczyszczalni czeka w garażu na dziurę którą wykopiemy w sobotę.Byle by była pogodaNie wiem czy jeszcze żyję.lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.10.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Grzegorz sie nie odzywa to ja robie za kronikarza co tam u Niego na budowie Dach ma juz czerwono-niebieski. Czerwony bo jakims cudem pomalowany a z drugiej strony juz folie klada i jak tak im pojdzie to moze dzisiaj skoncza. Szadam To Ty juz dawno powinienes miec przyszykowane Z desek pewno jakies odpady zostana to bedziesz hajcowal az milo.Zeby Ci sie tylko woda nie zagotowala w rurkach.A zreszta jak sie zagotuje to bez wychodzenia z pokoju zrobisz sobie herbatke - spuscisz troche z kaloryfera i bedzie git Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 24.10.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 No to do domu...... Cześć Ponoć przyszły tydzień ma byc cieplejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ART-COM 24.10.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 http://www.kotly.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.10.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Deski na dachu podwójnie zakonserwowane (raz w tartaku, ale ponieważ trochę padało posmarowałem je jeszcze raz takim czerwonym świństwem o którym pisze kronikarz Gal-Anonim, czyli Adam___! ). Jutro dokończą kładzenie folii. I tak przez parę dni będę miał teraz niebieski dach, żeby ostatecznie skończyć na dachu w odcieniu "jesiennego liścia"! (ukłony dla Wowki!- Dąbrowa Górnicza staje się miastem ekologicznym, o czym świadczy większa ilość "jesiennych liści" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.10.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 No to do domu...... Cześć Ponoć przyszły tydzień ma byc cieplejszy Ale raczej nie niedziela i poniedziałek...(dzisiejsza prognoza pogody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts