Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prawie tydzien forum nie dzialalo :(

Wiekszosc juz z grup sie zdazyla odezwac a u nas taka cisza :(.

Nie wiem jak u was ale u mnie byly objawy braku forum.Kazde wejscie do sieci zaczynalem od sprawdzenia czy strony forum juz dzialaja.

Ale nie dzialaly :(((

Grzegorz czy mi sie wydawalo czy okolo 16 w niedziele bylo w Ciebie pod domkiem security??

Przejezdzalem i chyba stalo cos z kogutem na dachu i jakos obklejone tak jak security a z ulicy ni ebylo dokladnie widac.

No chyba ze po Odpuscie to sie jakas zablakana dusza do Ciebie na dzialek sie zaplatala ;)

Uller juz po wyjezdzie??Byles w Zwardoniu ??

Pozdrowienia dla wszystkich :))

Wooo, jak jak się cieszę, że tu trafiłam.

Właśnie jednym ciągiem przeczytałam wszystkie 22 strony...

:D

Też buduję dom w Dąbrowie, dokładnie w Łęknicach, okolice Pogorii (rzut beretem do dworca w Gołonogu), więc z niektórzy z Was będą prawie moimi sąsiadami (pozdrawiam szczególnie Grzegorza63 i Dąbrowę)

Jesteśmy na etapie budowy ścian parteru (dom parterowy z użytkowym poddaszem- projekt o ktorym na tym forum często się pisze - czyli Manuela z Archipelagu), w związku z tym mam pytanie - muszę na szybko skonsultować się z jakimś architektem, bo planuję zmienić schody jednobiegowe na zabiegowe (a czas goni, niedługo będą robione stropy)- możecie kogoś polecić?

I oczywiście serdecznie pozdrawiam wszystkich formumowiczów z Zagłębia :)

Magdak witam w naszym gronie :)

Do Grzegorza to bedziesz miala rzeczywiscie rzut beretem.No moze dwa ;)

Mam taka propozycje ze moze ktorego dnia przeprowadzic inspekcje budowy magdak??

Ja to bym tylko wszystko lustrowal.Chyba sie na lustratora nadaje :)))

Cos czuje ze bede musial zlustrowac łeknice jak bede na spacerze z psiem :).Jak tylko dotre przez kopalnie i pies mi po drodze nie padnie :)

Do Piekla juz dotarlem ale gdzie tam centrum ;)

Praca na budowie wre na okrągło- więc zapraszam serdecznie na lustrację :) - tym bardziej że oboje z mężem jesteśmy zupełnymi laikami budowlanymi (chociaż teraz oczywiście staramy się czytać muratora, więc wiemy coraz więcej :D ) - więc wszelkie porady i uwagi będą cenne.

U nas na razie idzie szybko - w grudniu 2003 zakup działki (ale kupowaliśmy ją od kolegi i już parę miesięcy wcześniej wiedzieliśmy że to będzie TA), potem cała biurokracja (pozwolenie, przyłącza - działka nie była uzbrojona), na początku maja mieliśmy już wielką dziurę pod fundamenty :) Budujemy z Porothermu 44, ściany jednowarstwowe, dachówka cementowa Braas (materiały juz zamówione, jeszcze po 7%, Vat leżą w hurtowni)

Teraz ekipa kończy budować ściany parteru, niedługo zabiorą się za strop, na lipiec mamy zamówioną ekipę do dachu...

Jak już mi się udało tu trafić to na pewno będę stałym gościem :wink:

:D magdak, witam serdecznie w naszym gronie! :D

...Jesteśmy na etapie budowy ścian parteru (dom parterowy z użytkowym poddaszem- projekt o ktorym na tym forum często się pisze - czyli Manuela z Archipelagu), w związku z tym mam pytanie - muszę na szybko skonsultować się z jakimś architektem, bo planuję zmienić schody jednobiegowe na zabiegowe (a czas goni, niedługo będą robione stropy)- możecie kogoś polecić?...

Wieczorem dam Ci namiary na architekta, co ciekawe- mieszka na Łęknicach a jego niezaprzeczalnym plusem jest to, że załatwia wszystkie sprawy niezwykle skutecznie, bo kiedyś pracował w UM w Wydziale Architektury w Dąbrowie.

P.S. Na początku, też byłem poważnie zainteresowany Manuelą, prawie już kupowałem ten projekt, ale ostatecznie wydała mi się ciut za mała na moje potrzeby... :wink:

...a chyba nie do końca było zamknięte, bo jak ja wczoraj wracałam z mojej budowy do domu (gdzieś ok. 19.00) to brama Grzegorza63 była otwarta i stał tam chyba srebrny golf (jeśli dobrze skojarzyłam który to dom) - przejeżdzam tamtędy codziennie na budowę i z powrotem...

Zgadza się- bramę zamknąłem o 18:50 :D

...Grzegorz czy mi sie wydawalo czy okolo 16 w niedziele bylo w Ciebie pod domkiem security??

Przejezdzalem i chyba stalo cos z kogutem na dachu i jakos obklejone tak jak security a z ulicy ni ebylo dokladnie widac...

Było! Mam zainstalowane "robocze" czujki i miewam czasami fałszywe alarmy. Ale alarm instalowała mi firma ochroniarska, więc mało mnie interesuje, czy będą przyjeżdżać raz, czy parę razy w miesiącu. Docelowo po wymianie czujek ma się wszystko ustabilizować. Tak sobie myślę- niech przyjeżdżają teraz jak najczęściej, żeby potencjalny złodziej widział, że to nie przelewki... :wink:

Grzegorz63 napisał:

Wieczorem dam Ci namiary na architekta, co ciekawe- mieszka na Łęknicach a jego niezaprzeczalnym plusem jest to, że załatwia wszystkie sprawy niezwykle skutecznie, bo kiedyś pracował w UM w Wydziale Architektury w Dąbrowie.

P.S. Na początku, też byłem poważnie zainteresowany Manuelą, prawie już kupowałem ten projekt, ale ostatecznie wydała mi się ciut za mała na moje potrzeby... :wink:

Czekam nieciepliwie na te namiary na architekta, jak wcześniej pisałam, czas nas bardzo goni :roll:

ps. jak szukaliśmy działek, to bardzo podobały nam się tereny na górce gołonoskiej - ale niestety nie łatwo było tam kupić grunt :cry: - z tego wynika że mamy podobny gust :D

... widzę, że filo, Uller i Szadam nie zaglądają tu bardzo długo... :(

No Krystian Ciebie tez dlugo nie bylo.Od 8.06 - czyli cale 10 dni ;)

A tak poza tym to musze przyznac ze Magdak ma baaaaardzo mily glos :)).

I pracuje niedaleko mojego bylego miejsca zamieszkania :)

Aha

W poniedzialek bede mial dostawe oscypkow.Jakby ktos byl zainteresowany to dawac na priva kto i ile.Ponizej 10 sztuk zamowien nie przyjmuje ;)

Magdak juz zamowila :)

P.S.

Zaproszenie na inspekcje juz dostalem ;)