magdak 21.03.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony Dawny Rozdzień też zwiedziłam - niektóre meble super... mnie najbardziej przypadła go gustu ekspozycja AZKUCHNIA - niestety dużo mniej podobała mi się kalkulacja jaką mi przedstawili Byłam też na targach kuchni w ubiegłym tygodniu w OPT - ale w zasadzie żadnych cudów nie zobaczyłam... no może pooglądałam "na zywo" jak wygląda szyba matowa zamiast glazury na ścianach kuchni - temat ostatnio propagowany na forum... Ostatecznie na placu boju zostały dwie firmy - Stolarnia z Tarnowskich Gór - polecani przez znajomą, wykonanie super, wysłałam im wymiary kuchni, zamierzenia itp... i wizualizację zrobili gratis...bardzo sympatyczni, ale niestety ceny też nie najniższe - negocjuję teraz ile można urwać..., na drugim miejscu facet mający ekspozycję w biurowcu Europa w Sosnowcu - całkiem przyzwoicie to wygląda no i cena też nawet zachęcająca (nawet za meble drewniane a nie fornirowane czy z laminatu) A zakupy AGD będę robiła chyba w sklepie internetowym - porównałam z cenami w sklepach (tych sieciowych i nie tylko) i jednak ceny w internecie są nie do przebicia, negocjować można, przy konkretniejszych zakupach dowiozą gratis, faktura, gwarancja dwa lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 ...Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony ... Mam nadzieję, że tego "salonu meblowego" nie prowadzi nasz wspaniały przyjaciel bodzio_g http://www.gify.biz/gify%20kreskowki/gify-rozne/dibu0068.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Znalazłem producenta "naszych mebli" w internecie. magdak, kliknij TUTAJ. Niestety w galerii nie ma mebli, które wybraliśmy. Jest to coś pomiędzy tym: http://www.meblobuk.com.pl/grafika/big_big_Aria.jpg ,tym: http://www.meblobuk.com.pl/grafika/big_big_Doza.jpg a tym: http://www.meblobuk.com.pl/grafika/Porto.jpg No przynajmniej uchwyty do drzwiczek są takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 21.03.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 a u nas: kształt frontów podoba mi się dokładnie taki sam :) - czyli proste, bez żadnych zaakrągleń kolorystyka Venge - czyli ciemne (tylko zastanawiam się jak to będzie pasowało do okien i drzwi w kolorze zbliżonym do Teaku ) uchwytu relingowe (takie jak Twoje ) też nam się podobają - choć ostatecznie chyba stanie na takich "skrzynkowych" wpuszczanych w meble... a te meblebuk przyzwoite cenowo? z czego wykonane (drewno? formir? laminat? mdf?), a agd od nich będziesz kupował? - zasypuję Cię pytaniami ale to ostatnio u mnie temat nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 22.03.2005 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 ...Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony ... Mam nadzieję, że tego "salonu meblowego" nie prowadzi nasz wspaniały przyjaciel bodzio_g http://www.gify.biz/gify%20kreskowki/gify-rozne/dibu0068.gif Ktoś mnie wołał, poznać chciał ?? Grzegorz - Ty żałuj , że to nie ja prowadze teogo salonu , bo byś miał ( mieli) duże upusty, a tak to ... figa z makiem Z drugiej strony , to nawet nie wiem , jakie meble firmują moim imieniem . Jak dobre , to zaraz bije do nich po tantiemy , a jak złe to ... chyba widzicie , że tam nie ma _g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.03.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 ...a te meblebuk przyzwoite cenowo? z czego wykonane (drewno? formir? laminat? mdf?), a agd od nich będziesz kupował? - zasypuję Cię pytaniami ale to ostatnio u mnie temat nr 1 ... Poczekajmy do środy. Po spotkaniu z projektantem podzielę się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.03.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Grzegorz ale sie rozgadales ostatnimi czasy Przedtem milczales jak zaklety.No to teraz musisz nadrobic zaleglosci :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.03.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Grzegorz ale sie rozgadales ostatnimi czasy Przedtem milczales jak zaklety.No to teraz musisz nadrobic zaleglosci :D:D Wiosna, panie sierżancie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 25.03.2005 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 " Dzisiaj z rana bez gadania bierz się do jaj malowania. Maluj wszystkie bez wyjątku i te z... i te z wrzątku."Wszystkim życzę ....... wiary i nadziei, oraz zdrowia i pogody ducha.Radosnego Alleluja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 25.03.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Kochani, Dużo spokoju, radości i odpoczynku w Święta... I żeby budowy rosły szybko i bezproblemowo Pozdrawiam serdecznie Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 26.03.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Zdrowych, spokojnych i wesołych...!!! http://www.gifownik.pl/gify/swieta/wielkanoc/9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.03.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Jaj przepieknie malowanych, Swiat slonecznie rozesmianych w poniedzialek duzo wody zdrowia,szczescia oraz zgody z okazji Swiat Zyczy Wam Adam___ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 28.03.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Ludziki kochane Witam poswiatecznie Szukam namiarow na taniego producent ogrodzen betonowych. Wiem,wiem Nie "kochacie" takich ogrodzen.Szczegolnie Grzegorz u sasiada Ale z jednej strony sasiad zaproponowal zeby na spolke postawic. I to dosyc daleko od domu i troche za drzewami - to nie bedzie tak razilo Najlepiej gdzies w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.03.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 ja też mam niestety ogrodzenie betonowe - ma być jako tymczasowe (ale jak wiadomo prowizorki są wieczne...), była to po prostu oprócz siatki najtańsza forma ogrodzenia - a nad siatką miała przewagę "zasłonięcia się przed oczami wścibskich" - kupowaliśmy je w firmie Gesto w Siemianowicach Śląskich - tel. 220 32 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.03.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 ja też mam niestety ogrodzenie betonowe - ma być jako tymczasowe (ale jak wiadomo prowizorki są wieczne...), była to po prostu oprócz siatki najtańsza forma ogrodzenia - a nad siatką miała przewagę "zasłonięcia się przed oczami wścibskich" - kupowaliśmy je w firmie Gesto w Siemianowicach Śląskich - tel. 220 32 00 Dzieki za namiar. Tylko te ich ceny Sasiad cos tam gdzies juz zalatwiac i chcialem zobaczyc czy moze gdzies cos taniej bedzie. Nie potrzebuje zadnych cudow.Ma byc pelny do wysokosci 2 metry.No moze jakas ozdobna plyta moze byc na gorze. A z czasem to planujemy tam posadzic bluszcz albo inne "zielsko" zeby zaslonilo ten plot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.03.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 jeśli zamawiacie większą ilość tego ogrodzenia to są skłonni do znacznej negocjacji ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.03.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 jeśli zamawiacie większą ilość tego ogrodzenia to są skłonni do znacznej negocjacji ceny W sumi etego plotu bedzie jakies 60 metrow.Z czego polowa na spolke. Takze nie zadne tam wielkie ilosci. Ten co mi/nam pasuje - 2 metrowy - to kosztuje 83 netto. Sasiad niby ma oferte to 60 zlociszy. I chyba ciezko bedzie to pobic - ta cene P.S. Chociaz jakby chciec wszystko ogrodziec to bedzie tego duuuzo wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.03.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Wreszcie sie ktos odezwal.Bo juz myslalem ze wszystkich zasypalo albo zalało po roztopach Cześć wszystkim! Oj nie zasypało tylko pół kompa rozwaliło, więc trzeba było najpierw naprawić (1000zł ) a potem się dopiąć do sieci co też trwało z tydzień... Ale już Was mogę odwiedzać. Trochę mi fiskus przemeblował plany budowlane na ten rok. Zabrał ulgę budowlaną, zostawił tylko remontywą, więc coś mi mówi, że zakupię te wszystkie glazury i terakoty ... do mieszkania... Może jeszcze jakieś drzwi wejściowe... podpowiedzcie co jeszcze może poleżeć ze cztery latka bez uszczerbku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 30.03.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Cześć. magdak, w sprawie mebli kuchennych- parafrazując słynne powiedzenie Alfreda Hitchcocka: nasze negocjacje cenowe zaczęły się od trzęsienia ziemi, a potem napięcie już tylko rosło. Szukamy dalej mebli do kuchni... Adam___, na razie nie znam się na ogrodzeniach betonowych. Co najwyżej na blaszanych! Krystian, kup wszystkie sanitariaty (umywalki, kibelki, kabiny, baterie itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.03.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 ...... Może jeszcze jakieś drzwi wejściowe... podpowiedzcie co jeszcze może poleżeć ze cztery latka bez uszczerbku? Zastanów się czy warto. Kupisz materiału za 10 000 zł. W ramach ulgi remontowej uzyskasz zwrot 19% czyli 1900 zł. Jeśli te same 10 000 zł wpłacisz na bezpieczną i niestresującą lokatę bankową to uzyskasz oprocentowanie roczne od 5 do prawie 7%. Powiedzmy, że inflacja będzie spadać i przeciętne oprocentowanie w okresie 4 lat będzie wynosiło 5% czyli po 4 latach uzyskasz z odsetek 2155 zł. Niby róznica niewielka - ale jest. Istnieje co prawda ryzyko, że ceny mat. bud zmienią się w "górę" ale także mogą spaść w "dół". Ponadto- za 4 lata będziesz mógł kupić drzwi czy też jak radzi Grzegorz umywalki, kibelki, kabiny, baterie itp nowocześniejsze o nowszej stylistyce itd. Szkoda też by to wszystko leżało w pudełkach a gwarancja mijała. Niestety ale okres aż 4 lat to zbyt długo by kupować mat. bud na zapas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts