katarek 26.04.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Katarek: 85 50 zł za 1 m kw?????????????? a ja nie moge sprzedac działki w okolicach Poraja za 17 zł za 1 m kw toz to jest rozbój w biały dzień. Może jednak dobrze że buduję na tańszej ziemi??? hi hi hi Podziwiam Cię jednak. 50 zł to jak się okazało bardzo tanio było w tej okolicy... Jak zaczynaliśmy szukać działki to myślałęm, że najdrożej to będzie 25zł/m2 - a cena pierwszej o jaką zapytałem to było 120zl (albo 80 ale pod liniami wysokiego napiecia)! - wiec byłem troche zszokowany - ale w końcu na dobre wyszło i mimo, że było 2x drożej niż zakładana cena to jestem zadowolony, że jednak zmieniłem plany i zapatrywania (bo pierwotnie to najwazniejsze było, żeby wszędzie było blisko ) no tak... im dalej od miasta to taniej. w okolicach Poraja to moi rodzice kupili działke rekreacyjną 500m2 za jakieś 3000zł (ale 5 lat temu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.04.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 START To sie spam nazywa . Ale czego sie dla forum nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 26.04.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Katarek - napisz jak uzbrojona jest Twoja działka - ja za swoją w Sosnowcu zapłaciłem 30 zł/m2 w 2002 roku - w "granicy działki" jest H2O i prąd - na gaz sieciowy nie a raczej szans - na "kanalizę" są duże (pytanie : kiedy ? i za jakie pieniądze ? - kolektor :Bobrek") No i TEREN GÓRNICZY Zainteresowanych odsyłam na strony UM Sosnowiec - są tam uchwały o warunkach zagospodarowania dla poszczególnych dzielnic (BIP). A co do poznawania się to pewnie warto - chociaż ja się czuję w Waszym towarzystwie STARO ) 44 lata no i ciekawe jak skończy sie afera z ustawą "kanalizacyjną" - Ci którzy nie mają przyłącza wodnego powinni kibicowćź SEJMOWI . Pozdrawiam Zagłębiaków. PS: ADAM TY SPAMERZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 26.04.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Adam......jesteś niemożliwy!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 26.04.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Katarek - napisz jak uzbrojona jest Twoja działka - ja za swoją w Sosnowcu zapłaciłem 30 zł/m2 w 2002 roku - w "granicy działki" jest H2O i prąd - na gaz sieciowy nie a raczej szans - na "kanalizę" są duże (pytanie : kiedy ? i za jakie pieniądze ? - kolektor :Bobrek") No i TEREN GÓRNICZY Zainteresowanych odsyłam na strony UM Sosnowiec - są tam uchwały o warunkach zagospodarowania dla poszczególnych dzielnic (BIP). A co do poznawania się to pewnie warto - chociaż ja się czuję w Waszym towarzystwie STARO ) 44 lata no i ciekawe jak skończy sie afera z ustawą "kanalizacyjną" - Ci którzy nie mają przyłącza wodnego powinni kibicowćź SEJMOWI . Pozdrawiam Zagłębiaków. PS: ADAM TY SPAMERZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 26.04.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 A .......... i jeszcze jedna prośba ....... powiedzcie co myślicie o projekcie który jest przeze mnie przewidziany do wykorzystania - specjalnie pytam Zagłębiaków: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=357598&highlight=blaskiem#357598Specjalnie parterówka - reszta sankcjonowana szerokością działki: musi wejść oczyszczalnia i jakiś zbiornik na LPG. Ciekaw jestem co myśliciwe (działka szeroka na 24,99 m a długa na 26 m). Dobrej nocy bo jutro do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.04.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Moim faworytem jest Gienia. Jednak w wersji z garazem ciutke za szeroka na Twoja dzialke Podobnie jak i C-79 Promienny Chociaz Gienia to tylko troche.To moze by sie cos dalo pokombinowac z szerokoscia garazu P.S. Widze ze oboje jestemy zwolennikami parterowki P.S.2 Sorki za spam.Ale nie moglem sie oprzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 27.04.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Katarek - napisz jak uzbrojona jest Twoja działka - ja za swoją w Sosnowcu zapłaciłem 30 zł/m2 w 2002 roku - w "granicy działki" jest H2O i prąd - na gaz sieciowy nie a raczej szans - na "kanalizę" są duże (pytanie : kiedy ? i za jakie pieniądze ? - kolektor :Bobrek") No i TEREN GÓRNICZY Z uzbrojeniem to jest tak średnio - woda i prąd są "w drodze" - jakieś 10 m od granicy działki - i jesteśmy w trakcie załatwiania przyłączy. Natomiast gaz i kanalizacja to ani widu ani słychu i nie wiadomo nic o przyszłości... - chyba, że się gdzieś w okolicy jakaś szycha wybuduje - przez 20 lat (jeszcze jak mieszkałem u rodziców) - załatwialiśmy kanalizację - komitety mieszkańców, itp. itd. - i nie dało się - aż kiedys w okolicy wybudował się były komendant wojewodzki policji - i po roku kanalizacja była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 27.04.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 olinek - w jakiej dzielnicy Sosnowca będziesz się budował? Pytam z ciekawości bo całe życie mieszkałam w Sosnowcu, dopiero parę dni temu "wywiało" mnie do Dąbrowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 27.04.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Moim faworytem jest C-79 Promienny Chociaz Gienia to tylko troche. Widze ze oboje jestemy zwolennikami parterowki Faktycznie, jestem zdecydowanie zwolennikiem parterówki - pozostaje jeszcze jedno ograniczenie - pomimo że działka ma 25 m szerokości (bez 1 cm ) nie mogę (na obecnym etapie wykorzystać jej całej bo nie ma kanalizacji i chciałbym zmieścić gdzieś drenaż od oczyszczalni. Dlatego "wybrałem" projekt o szerokości 12,1 m ze ślepą ścianą garażu od strony sąsiada. Gdzieś też trzeba wkopać zbiornik LPG ale to nie jest przesądzone. Zobaczymy co wyjdzie jak dostanę WZZT. Jedyne co mi w tym domu nie pasuje to koszt dachu i okien (tych bawolich) bo chyba będzie spory. Z uzbrojeniem to jest tak średnio - woda i prąd są "w drodze" - jakieś 10 m od granicy działki - i jesteśmy w trakcie załatwiania przyłączy. To podobnie jak u mnie - tyle że rury i słup zdecydowanie bliżej - ciekawe co zmieni ustawa o zaopatrzeniu w wodę w kosztach przyłączy i ciekawe czy w ogóle przejdzie ? olinek - w jakiej dzielnicy Sosnowca będziesz się budował? . HA ..... jeśli dożyję otrzymania pozwolenia na budowę to dzieło mego życia stanie w okolicach ...... na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.04.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 DZISIAJ PIĄTEK !!!! A POTEM DŁUUUUUUGI WEEKEND....... może nareszcie rozpakuję pudła zalegające cały dom.... i wypiję kawkę w ogródku niestety nie na tarasie - bo Panowie brukarze nie mogą dostać brązowych palisad i w związku z tym prace brukowe stanęły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 03.05.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Weekend,weekend i po weekendzie Skonczylo sie dobre i czas sie wziasc do pracusi Sasiad stawia plot betonowy - 2 metry wysoki bez zadnych ozdobek tzn pelne plyty.My bedziemy musieli pociagnac dalej taki sam. Bedzie tego ze 60 metrow.Z czego polowa na spolke z sasiadem. Sasiad z drugiej strony wymyslil sobie podobny plot,a moze nawte jeszcze wyzszy.No i zeby bylo "weselej" to z drutem kolczastym na gorze.I takie "cudo" 4-5 metrow od okna w kuchni. Taki plotek chce sobie postawic dookola calej dzialki. Jedyna nadzieja w tym ze ten plot chce stawiac za jakies 3-4 lata. To moze do tego czasu mu sie odwidzi.Przynajmniej na odcinku miedzy nami. A poza tym to sobie uwidzilem zrobic pokoik w drugim budynku. Tylko trzeba bedzie troche doprowadzic go do porzadku i wogole. Prad dociagnac,instalacje zrobic i wogole. Musze jutro zrobic inspekcje co i jak. Spokojnego tygodnia zycze. Tylko 3 dni i znowu wolne Nie jest zle Uff,ale sie napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 04.05.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 no niestety - szara rzeczywistość i praca... i do tego pada deszcz....a weekend mimo że dla nas pracowity (ale w końcu "zagospodarowywanie się" w nowym domku to sama przyjemność... ) minął b.fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 05.05.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 witam po weekendzie! mam takie małe pytanko - gdzie w Dąbrowie są jakieś betoniarnie - na razie myślałem o Łagiszy, ale może jest gdzieś bliżej Marianek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 05.05.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 witam po weekendzie! mam takie małe pytanko - gdzie w Dąbrowie są jakieś betoniarnie - na razie myślałem o Łagiszy, ale może jest gdzieś bliżej Marianek? Polecam Fabet z Siemoni, jutro sprawdzę namiary. Dosc blisko jest takze ŁęgPrzem3. Pozostają jeszcze Mastmax i Guzik z Łagiszy. Odległosc nie jest kluczowa i tak wiekszość betoniarni liczy całość usługi w przeliczeniu na 1m3. Ceny natomiast zmieniają sie co miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 06.05.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Polecam Fabet z Siemoni, jutro sprawdzę namiary. Dosc blisko jest takze ŁęgPrzem3. Pozostają jeszcze Mastmax i Guzik z Łagiszy. Odległosc nie jest kluczowa i tak wiekszość betoniarni liczy całość usługi w przeliczeniu na 1m3. Ceny natomiast zmieniają sie co miesiąc. dzięki za info. Fabet znalazłem, ale jakbyś znalazł jeszcze jakies namiary na ten łęgprzem3 (gdzie to jest?) to byłoby fajnie odległość chyba ma znaczenie, dlatego że na razie to potrzebuję tylko ze 2m3 suchego betonu, a przy takiej ilości to już im się za bardzo nie opłaca z daleka dowozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinaga 08.05.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Witam wszystkich serdecznie!!!Trochę mnie nie było, ale drobnymi kroczkami posuwam się do przodu. Na działce już woda i prąd, a co więcej domek jest już wytyczony!!!Podobno to tylko takie wrażenie, ale jakoś tak ciasno mi się wydaje. Kuchenka taka mała, a w salonie (podobno 33 m³) to chyba się nawet wypoczynek nie zmieści.Niestety zła pogoda przesunęła o parę dni rozpoczęcie robót właściwych.Tak czy inaczej i tak się cieszę.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pini1 10.05.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 poszukuje architekta sprawdzonego z okolic Dabrowy Gorniczejmozecie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 10.05.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 poszukuje architekta sprawdzonego z okolic Dabrowy Gorniczej mozecie pomóc? mój dopiero sporzadza projekt, więc nie mogę powiedzieć, że jest już sprawdzony, ale jak chcesz to znajdę jakieś namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pini1 10.05.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 jasne prosze ile ma realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts