Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

Katarek: 85 50 zł za 1 m kw?????????????? :o :o :o

a ja nie moge sprzedac działki w okolicach Poraja za 17 zł za 1 m kw :cry:

toz to jest rozbój w biały dzień.

Może jednak dobrze że buduję na tańszej ziemi??? hi hi hi

Podziwiam Cię jednak.

50 zł to jak się okazało bardzo tanio było w tej okolicy... ;) Jak zaczynaliśmy szukać działki to myślałęm, że najdrożej to będzie 25zł/m2 - a cena pierwszej o jaką zapytałem to było 120zl (albo 80 ale pod liniami wysokiego napiecia)! - wiec byłem troche zszokowany ;) - ale w końcu na dobre wyszło i mimo, że było 2x drożej niż zakładana cena to jestem zadowolony, że jednak zmieniłem plany i zapatrywania ;) (bo pierwotnie to najwazniejsze było, żeby wszędzie było blisko ;) )

no tak... im dalej od miasta to taniej. w okolicach Poraja to moi rodzice kupili działke rekreacyjną 500m2 za jakieś 3000zł (ale 5 lat temu)...

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Katarek - napisz jak uzbrojona jest Twoja działka - ja za swoją w Sosnowcu zapłaciłem 30 zł/m2 w 2002 roku - w "granicy działki" jest H2O i prąd - na gaz sieciowy nie a raczej szans - na "kanalizę" są duże (pytanie : kiedy ? i za jakie pieniądze ? - kolektor :Bobrek") No i TEREN GÓRNICZY :-) Zainteresowanych odsyłam na strony UM Sosnowiec - są tam uchwały o warunkach zagospodarowania dla poszczególnych dzielnic (BIP). A co do poznawania się to pewnie warto - chociaż ja się czuję w Waszym towarzystwie STARO :-)) 44 lata :-) no i ciekawe jak skończy sie afera z ustawą "kanalizacyjną" - Ci którzy nie mają przyłącza wodnego powinni kibicowćź SEJMOWI :-). Pozdrawiam Zagłębiaków.

PS: ADAM TY SPAMERZE

:D :D :D :D

Katarek - napisz jak uzbrojona jest Twoja działka - ja za swoją w Sosnowcu zapłaciłem 30 zł/m2 w 2002 roku - w "granicy działki" jest H2O i prąd - na gaz sieciowy nie a raczej szans - na "kanalizę" są duże (pytanie : kiedy ? i za jakie pieniądze ? - kolektor :Bobrek") No i TEREN GÓRNICZY :-) Zainteresowanych odsyłam na strony UM Sosnowiec - są tam uchwały o warunkach zagospodarowania dla poszczególnych dzielnic (BIP). A co do poznawania się to pewnie warto - chociaż ja się czuję w Waszym towarzystwie STARO :-)) 44 lata :-) no i ciekawe jak skończy sie afera z ustawą "kanalizacyjną" - Ci którzy nie mają przyłącza wodnego powinni kibicowćź SEJMOWI :-). Pozdrawiam Zagłębiaków.

PS: ADAM TY SPAMERZE

:D :D :D :D

A .......... i jeszcze jedna prośba ....... powiedzcie co myślicie o projekcie który jest przeze mnie przewidziany do wykorzystania - specjalnie pytam Zagłębiaków: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=357598&highlight=blaskiem#357598

Specjalnie parterówka - reszta sankcjonowana szerokością działki: musi wejść oczyszczalnia i jakiś zbiornik na LPG. Ciekaw jestem co myśliciwe (działka szeroka na 24,99 m a długa na 26 m). Dobrej nocy bo jutro do pracy.

Moim faworytem jest Gienia.

Jednak w wersji z garazem ciutke za szeroka na Twoja dzialke :(

Podobnie jak i C-79 Promienny :(

Chociaz Gienia to tylko troche.To moze by sie cos dalo pokombinowac z szerokoscia garazu :)

P.S.

Widze ze oboje jestemy zwolennikami parterowki :)

P.S.2

Sorki za spam.Ale nie moglem sie oprzec ;)

Katarek - napisz jak uzbrojona jest Twoja działka - ja za swoją w Sosnowcu zapłaciłem 30 zł/m2 w 2002 roku - w "granicy działki" jest H2O i prąd - na gaz sieciowy nie a raczej szans - na "kanalizę" są duże (pytanie : kiedy ? i za jakie pieniądze ? - kolektor :Bobrek") No i TEREN GÓRNICZY :-)

Z uzbrojeniem to jest tak średnio - woda i prąd są "w drodze" - jakieś 10 m od granicy działki - i jesteśmy w trakcie załatwiania przyłączy. Natomiast gaz i kanalizacja to ani widu ani słychu i nie wiadomo nic o przyszłości... ;) - chyba, że się gdzieś w okolicy jakaś szycha wybuduje ;) - przez 20 lat (jeszcze jak mieszkałem u rodziców) - załatwialiśmy kanalizację - komitety mieszkańców, itp. itd. - i nie dało się - aż kiedys w okolicy wybudował się były komendant wojewodzki policji - i po roku kanalizacja była... ;)

Moim faworytem jest C-79 Promienny

Chociaz Gienia to tylko troche.

Widze ze oboje jestemy zwolennikami parterowki :)

Faktycznie, jestem zdecydowanie zwolennikiem parterówki - pozostaje jeszcze jedno ograniczenie - pomimo że działka ma 25 m szerokości (bez 1 cm :wink: ) nie mogę (na obecnym etapie wykorzystać jej całej bo nie ma kanalizacji i chciałbym zmieścić gdzieś drenaż od oczyszczalni. Dlatego "wybrałem" projekt o szerokości 12,1 m ze ślepą ścianą garażu od strony sąsiada. Gdzieś też trzeba wkopać zbiornik LPG ale to nie jest przesądzone. Zobaczymy co wyjdzie jak dostanę WZZT. Jedyne co mi w tym domu nie pasuje to koszt dachu i okien (tych bawolich) bo chyba będzie spory.

Z uzbrojeniem to jest tak średnio - woda i prąd są "w drodze" - jakieś 10 m od granicy działki - i jesteśmy w trakcie załatwiania przyłączy.

To podobnie jak u mnie - tyle że rury i słup zdecydowanie bliżej - ciekawe co zmieni ustawa o zaopatrzeniu w wodę w kosztach przyłączy i ciekawe czy w ogóle przejdzie ?

olinek - w jakiej dzielnicy Sosnowca będziesz się budował? .

HA ..... jeśli dożyję otrzymania pozwolenia na budowę to dzieło mego życia stanie w okolicach ...... na priv :wink:

Weekend,weekend i po weekendzie

Skonczylo sie dobre i czas sie wziasc do pracusi :)

Sasiad stawia plot betonowy - 2 metry wysoki bez zadnych ozdobek tzn pelne plyty.My bedziemy musieli pociagnac dalej taki sam.

Bedzie tego ze 60 metrow.Z czego polowa na spolke z sasiadem.

Sasiad z drugiej strony wymyslil sobie podobny plot,a moze nawte jeszcze wyzszy.No i zeby bylo "weselej" to z drutem kolczastym na gorze.I takie "cudo" 4-5 metrow od okna w kuchni.

Taki plotek chce sobie postawic dookola calej dzialki.

Jedyna nadzieja w tym ze ten plot chce stawiac za jakies 3-4 lata.

To moze do tego czasu mu sie odwidzi.Przynajmniej na odcinku miedzy nami.

A poza tym to sobie uwidzilem zrobic pokoik w drugim budynku.

Tylko trzeba bedzie troche doprowadzic go do porzadku i wogole.

Prad dociagnac,instalacje zrobic i wogole.

Musze jutro zrobic inspekcje co i jak.

Spokojnego tygodnia zycze.

Tylko 3 dni i znowu wolne :) Nie jest zle :)

Uff,ale sie napisalem :D

witam po weekendzie! :)

mam takie małe pytanko - gdzie w Dąbrowie są jakieś betoniarnie - na razie myślałem o Łagiszy, ale może jest gdzieś bliżej Marianek?

Polecam Fabet z Siemoni, jutro sprawdzę namiary.

Dosc blisko jest takze ŁęgPrzem3.

Pozostają jeszcze Mastmax i Guzik z Łagiszy.

Odległosc nie jest kluczowa i tak wiekszość betoniarni liczy całość usługi w przeliczeniu na 1m3. Ceny natomiast zmieniają sie co miesiąc.

Polecam Fabet z Siemoni, jutro sprawdzę namiary.

Dosc blisko jest takze ŁęgPrzem3.

Pozostają jeszcze Mastmax i Guzik z Łagiszy.

Odległosc nie jest kluczowa i tak wiekszość betoniarni liczy całość usługi w przeliczeniu na 1m3. Ceny natomiast zmieniają sie co miesiąc.

dzięki za info. Fabet znalazłem, ale jakbyś znalazł jeszcze jakies namiary na ten łęgprzem3 (gdzie to jest?) to byłoby fajnie ;)

odległość chyba ma znaczenie, dlatego że na razie to potrzebuję tylko ze 2m3 suchego betonu, a przy takiej ilości to już im się za bardzo nie opłaca z daleka dowozić ;)

Witam wszystkich serdecznie!!!

Trochę mnie nie było, ale drobnymi kroczkami posuwam się do przodu. Na działce już woda i prąd, a co więcej domek jest już wytyczony!!!

Podobno to tylko takie wrażenie, ale jakoś tak ciasno mi się wydaje. Kuchenka taka mała, a w salonie (podobno 33 m³) to chyba się nawet wypoczynek nie zmieści.

Niestety zła pogoda przesunęła o parę dni rozpoczęcie robót właściwych.

Tak czy inaczej i tak się cieszę.

Pozdrawiam wszystkich.