Adam___ 27.05.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.05.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 i TRZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 28.05.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 byłam, byłam w jednej sorzedają całe komplety w zależności od szerokości cena zaczyba się od 1500 za metr bieżący - na to mnie nie stać Long ma tylko malowanie - czyli jak dla mnie na tym etapie też nic nie ma - ale obskoczę pozostałe.W tej chwili to tylko jedna myśl mi sie nasuwa czy ja kuna chata pijana byłam jak podjęłam decyzję o budowie i drugi raz jak robiłąm wyliczenia o wielkości potrzebnych środków. Z tego jeden morał wynika - wiecej nie pić = to głupot nie zrobię.A gdzie tam koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 28.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 hej, (...) ale mam problem z kominami. (...) Kominy wentylacyjne mam wymurowane ze zwyklej cegły pelnej (nad dachem z klinkierowej). Jedynie komin do kotła spalinowego mam systemowy z wkladem ceramicznym. Zapoatrzyłem sie w niego w firmie; "Szatan" Jerzy Szatan Siemianowice Śl., ul. Wyzwolenia 20, tel. (032) 2288637 Niestety ja kupowalem komin trzy lata temu wiec nie podam ci aktualnych cen. Po jednym sezonie grzewczym jestem zadowolony. Żadnych klopotow czy wykwitów. Przypomne jeszcze, że nalezy wlot spalin do komina umieścić dość wysoko gdyż od kotła gazowego musi wychodzic conajmniej 20 cm odcinek pionowy i dopiero za nim moze byc umieszczone kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.05.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Z tego jeden morał wynika - wiecej nie pić = to głupot nie zrobię. Ale z drugiej strony to tez mowia "Nie pijesz to nie myslisz" ;) P.S. Musze do Ciebie kiedys tam wpasc na "inspekcje". Wezme psia i polece ktoregos wolnego dnia Tylko jak troche upaly sie zrobia mniejsze.Bo jak na razie to sie wykanczam przy tej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 29.05.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Adam_ wieczorem chłodniej, więc może latarka i na przełaj... Pozdrawiam ZD !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.05.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Adam_ wieczorem chłodniej, więc może latarka i na przełaj... Pozdrawiam ZD !!! Jeszcze bym sie w tej nowej Pogorii utopil i tyle by bylo Krystian to Ty zyjesz??? Sto lat Cie tu nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 30.05.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 RAZ DWA i TRZY Adam, czy nie uważasz że to już nałóg - SPAMERstwo powinno zostać niedługo opisane jako nowa jednostka chorobowa "Taka Działalność SPAM sie nazywa - kładę areszt na Waszeci" [ Wieszcz ] A poważnie to z obserwacji rzeki Czarnej Przemszy które codziennie czynię wynika, że jak jeszcze trochę wody Katarkowi napuszczą w tę dziurę to rzeka wyschnie Widać niski poziom - kiedy skończą to napełnianie ? za 2 lata ? czy może sie przłyszałem. Pozdrawiam. Uff - gorąco - dzisiaj zanotowano 35 stopni - tylko piwo (zimne) może nas uratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 30.05.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Adam, czy nie uważasz że to już nałóg - SPAMERstwo powinno zostać niedługo opisane jako nowa jednostka chorobowa "Taka Działalność SPAM sie nazywa - kładę areszt na Waszeci" [ Wieszcz ] Mam nadzieje ze moderator w swojej dobroci mnie nie zabanuje.Za ten niewielki spam A poważnie to z obserwacji rzeki Czarnej Przemszy które codziennie czynię wynika, że jak jeszcze trochę wody Katarkowi napuszczą w tę dziurę to rzeka wyschnie Widać niski poziom - kiedy skończą to napełnianie ? za 2 lata ? czy może sie przłyszałem Z ta Przemsza to tak zle nie jest.Jak patrzalem niedawno na ten "przelew" to mniej wiecej 1/3 leci do nowej Pogorii.A pozostale 2/3 dalej do Przemszy . Jak bedzie calkiem zle to z Przeczyc troche upuszcza Kiedy skoncza napelnianie to nie wiem. Ale troche zejdzie.Skoro u mnie wody calkiem sporo.A z drugiej strony - od Pogorii III - jeszcze dno widac. Chociaz podobno Pogorie III "tylko" rok napelniali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 31.05.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Dzisiaj około 11:00 Przemszą spłynęła masa śniętych ryb - ciekawe kto miał awarię ? Chyba będzie jakaś afera. Wiecie coś ? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 31.05.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 a więc wkład kominowy kupiony i jeszcze jakąś kamionkę musiałam kupić ale obskoczyłam wszystkie hurtownie. w jednej proponowali mi tylko rurę kwaso ale 130 a ja potzrebowałam 300 w drugiej tego nie ma a wełnę kupiłam w Liroju.Adaśko oglądaj oglądaj już jest pod strop wymurowane. Byłam dzisiaj w urzędzie zapytać jakie mają plany co do naszej dzielnicy. I tak:planowana jest kanalizacja do 2010 ( a ja nie mam wody) i budowa drogi ale nie z tej strony.Czyli dla mnie nic ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 31.05.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Adaśko oglądaj oglądaj już jest pod strop wymurowane Zanim do Ciebie dotre to chyba juz stropy zalejecie. W tygodniu nie dam rady a w weekend wyjezdzam Takze budowa bez "nadzoru" bedzie musiala sie toczyc U kolegi gmalec juz folie polozyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmalec 31.05.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 podobno wysylają powiadomienia o tym że może się podnieść poziom wód gruntowych. A ja już i tak bez tego mam wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 01.06.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 jutro ostatni dzień na budowie murarzy przed zalaniem płyty - wstępnie liczyliśmy zapłatę i wyszło że mam 270 metrów ścian po 15 czyli wychodzi 4tpl plus za kominy - mam nadzieję że to norma cenowa ale już mam dość budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 02.06.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 jutro ostatni dzień na budowie murarzy przed zalaniem płyty - wstępnie liczyliśmy zapłatę i wyszło że mam 270 metrów ścian po 15 czyli wychodzi 4tpl plus za kominy - mam nadzieję że to norma cenowa ale już mam dość budowy aldi, jak na razie to jesteś w fazie "widocznych efektów budowlanych za stosunkowo małą cenę" . Przynajmniej ja to tak widzę z perspektywy budowy swojego domu. Obecnie, przy "wykończeniówce" mojego domu czasami się zastanawiam, czy (może ze starości ) nie tracę chwilowo swojej świadomości i poczytalności i czy nie zakopuję, albo nie wydaję gdzieś pieniędzy o których potem zapominam odzyskując swoją normalną świadomość... No bo jak wytłumaczyć fakt, że mało co się zmienia w moim domu a kasa płynie jak woda??? Gdzie to wszystko wsiąka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 02.06.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 aldi, jak na razie to jesteś w fazie "widocznych efektów budowlanych za stosunkowo małą cenę" . Przynajmniej ja to tak widzę z perspektywy budowy swojego domu. Obecnie, przy "wykończeniówce" mojego domu czasami się zastanawiam, czy (może ze starości ) nie tracę chwilowo swojej świadomości i poczytalności i czy nie zakopuję, albo nie wydaję gdzieś pieniędzy o których potem zapominam odzyskując swoją normalną świadomość... No bo jak wytłumaczyć fakt, że mało co się zmienia w moim domu a kasa płynie jak woda??? Gdzie to wszystko wsiąka??? No tu musze sie z Grzegorzem zgodzic. Jak w zeszlym roku - i wczesniej - bylo widac ze budowa idzie do przodu. Tak teraz normalnie "nic" sie nie dzieje. Zadnych efektow na zewnatrz Te auta co stoja przez pol dnia nieraz,to chyba tylko tak dla parady stoja Jedyna zmiana na zewnatrz ostatnio to sa postawione slupy pradowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 03.06.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Adam masz racje, to tylko złudzenie,....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.06.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Taras wreszcie mam wysypany po brzegi, teraz kolej na tarasik przed wejściem głównym, bo w międzyczasie został też wysypany podjazd do garażu. Szkoda tylko że nie mieszkam blisko budowy bo mogłabym tam pracować własnymi rękoma codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 06.06.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 hej! nie wiecie może przypadkiem gdzie by mozna wypożyczyć płyty szalunkowe? Nawet za bardzo nie wiem gdzie szukać? Pytałem w betoniarni, ale to był jednak zły trop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 08.06.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 a nam już chyba jakoś opadł zapał budowlano- wykończeniowy... przed przeprowadzką każdą wolną chwilę spędzaliśmy w marketach budowlanych itp... a teraz już zwyczajnie mi się nie chce mimo że zostało jeszcze mnóstwo do wykończenia i to w dużej mierze drobiazgów... sterczące ze ściany kable w miejscach gdzie mają być gniazdka dopóki te gniazdka nie będą potrzebne pewnie będą sterczeć; obrazki i inne "ozdóbki" leżą sobie w pudełkach i czekają aż ktoś je wyciągnie i powiesi - a tu chętnych brak... a my tymczasem siedzimy na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts