Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

hej!

nie wiecie może przypadkiem gdzie by mozna wypożyczyć płyty szalunkowe?

Nawet za bardzo nie wiem gdzie szukać? Pytałem w betoniarni, ale to był jednak zły trop... ;)

Ja mam fundamenty z bloczków...,ale gdybym miał szukać takich płyt to wygoogleał bym sobie jakąś dużą firmę budowlaną z naszego terenu i tam bym pytał.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nam zależało żeby jak najszybciej przestać płacić za wynajmowane mieszkanie - stąd pośpiech przy przeprowadzce... a teraz skoro da się już mieszkać.... wszelkie prace wykończeniowe znaaaaacznie wyhamowały.... a jeszcze jak sobie obejrzałam ceny żyrandoli i firan które mi się podobają.... hmmm... chyba te kable i "gołe" okna będą długo....

Ja mam fundamenty z bloczków...,ale gdybym miał szukać takich płyt to wygoogleał bym sobie jakąś dużą firmę budowlaną z naszego terenu i tam bym pytał.

no chyba w końcu tak zrobię, bo chociaż na razie mi się z tym nie śpieszy, to dotychczasowe poszukiwania spełzły na niczym. A pytałem na okolicznych budowach, w betoniarni i trochę w internecie szukałem...

a poza tym - z tym próżnowaniem to nie do końca tak :) ... żeby nam się miło siedziało na tym tarasie to porządkujemy teren wokół domu... wywieźliśmy cały gruz...nareszcie zakończyli brukować podjazd i schody wejściowe... wczoraj swojego żywota dokonała tzw. "sławojka"... ziemia już zamówiona... ale będzie pięknie... 8)

ps. właśnie zauważyłam że tydzień temu minął mi rok "bycia na forum" - ale ten czas leci....no i dużo się przez ten rok zmieniło... przede wszystkim miejsce zamieszkania :D

czyżby to "próżnują" było do mnie :p :p

no cóż, parafrazując "....jest czas pracowania i czas próżnowania.."

"na każdego przyjedzie jego kolej" itp... :D

sorki - zapomniałem wkleić :wink:

tak naprawde to zazdroszcze wszystkim Wam, co sie juz wprowadzili, i tego ich "próżnowania", choć wiem , że jeszcze dużo roboty przed Wami.

pozdro i gratulki dla tych co ...mieszkają :wink: :D

Grzegorz - byłam wczoraj na fragmencie uroczystości odpustowych w kościółku obok Twojego domu... nawet nie wiedziałam że to takie "miejsce z klimatem".... :D :D :D - kościółek i jego otoczenie jest prześliczne

a to ten kościół na górce w Gołonogu???

Fajne szopki tam robią na Boże Narodzenie - z żywymi zwierzątkami ;)

Wpadam do Was na chwilke , co słychać za miedzą. Widze , że jedni pracują a inni próżnują. A co z Krystianem ? chyba sie obraził na forum.

Wcale się nie obraziłem... :p

No i nie próżnuję, choć w tym roku na tapecie okna i drzwi wejściowe .... w mieszkaniu. Trza się bronić przed fiskusem... :evil:

magdak - gratuluję przeprowadzki... :p

Pozdrawiam... miłych wakacji Wam życzę, bo moje tuż tuż, za niecałe dwa tygodnie... 8) 8) 8)

Grzegorz - byłam wczoraj na fragmencie uroczystości odpustowych w kościółku obok Twojego domu... nawet nie wiedziałam że to takie "miejsce z klimatem".... :D :D :D - kościółek i jego otoczenie jest prześliczne

Witam!

Nazywam się Irek, w tym wątku piszę pierwszy raz :)

Jestem na etapie poszukiwania działki - druga połówka ciągnie w stronę Mysłowic (primo: mamy tam trochę znajomych, secundo: blisko do pracy - Katowice i Sosnowiec), ja natomiast wychowałem się w tym 'klimatycznym miejscu' na Gołonogu choć rzadko tam bywam w ciągu ostatnich lat - teraz czytam i wzięło mnie na wspominki:)

Doradzcie proszę czy i gdzie możnaby sie budować w okolicach Gołonoga (blisko dziadków) - macie jakieś pomysły? Proszę ładnie o info.

Pozdrawiam

Wanios

Witamy Wanios :D :D :D

a ja się buduję, a w zasadzie "wykańczam" - bo już mieszkamy od paru tygodni :) - właśnie w okolicach Gołonóg - Łęknice - na tzw. Brzózkach (ulica Zuchów-Brzozowa) - i bardzo polecam to miejsce... z tego co wiem jeszcze jakaś wolna działka w okolicach by się znalazła....

pozdrawiam serdecznie

ps. super bobas na zdjęciu :D

ps. 2. u nas praca tez Katowice - Sosnowiec...

Witam!

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie !!!!!!!!!!!!!! :D

Magda (i inni) - nie chcę prosić o telefon do właścicieli gruntów - sam się muszę postarać, ale czy mogłabyś mi wskazać gdzie te działki się znajdują? Podjechałbym kiedyś do Was i nadużywając uprzejmości zobaczył te miajsca, a później 'po nitce...'

Co myślisz (myślicie)?

Pozdrawiam

Wanios

PS. Wzgórze Gołonowskie byłoby 'debest' - nie wiem czy tam by się dobrze mieszkało, ale sentymentalnie chętnie tam powracam i podoba mi się na maxa :)

PPS. A dzieciak obok to synek Antoś - bardzo chciałem zabrać go na odpust do Św. Antoniego, ale się nie udało :( Przyszły rok będzie nasz! :)