Grzegorz63 22.06.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Grzegorz - byłam wczoraj na fragmencie uroczystości odpustowych w kościółku obok Twojego domu... nawet nie wiedziałam że to takie "miejsce z klimatem".... - kościółek i jego otoczenie jest prześliczne Od urodzenia do 13 roku życia mieszkałem 200 metrów od miejsca, gdzie teraz buduję (w pierwszym bloku obok szkoły). "Chodziłem" do swojego obecnego sąsiada na jabłka... Kiedyś mnie gonił jego ojciec... Nie przypuszczałem, że powrócę w te tereny. Pierwsza szkoła, pierwsza religia, pierwsza miłość... Ech, kiedy to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.06.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Witam! Nazywam się Irek, w tym wątku piszę pierwszy raz Jestem na etapie poszukiwania działki - druga połówka ciągnie w stronę Mysłowic (primo: mamy tam trochę znajomych, secundo: blisko do pracy - Katowice i Sosnowiec), ja natomiast wychowałem się w tym 'klimatycznym miejscu' na Gołonogu choć rzadko tam bywam w ciągu ostatnich lat - teraz czytam i wzięło mnie na wspominki:) Doradzcie proszę czy i gdzie możnaby sie budować w okolicach Gołonoga (blisko dziadków) - macie jakieś pomysły? Proszę ładnie o info. Pozdrawiam Wanios Wanios, jak masz chwilkę czasu to podjedź do Urzędu Miejskiego i zerknij na tablicę ogłoszeń. Miasto często ogłasza przetargi na sprzedaż gruntów. Ja w ten właśnie sposób nabyłem swoją działkę. Było 7 działek i siedmiu licytujących. Każdy dostał swoją działkę. Oprócz jednej, której przebitka była o 10 tys. więcej niż cena wywoławcza- reszta poszła po cenie wywoławczej (coś około 50 zł/m2). Tak to zazwyczaj bywa, że ludzie szukają nie wiadomo jakich superokazji bo każdemu wydaje się, że przetarg to jest za drogi biznes, co nie zawsze jest prawdą. Czasami to właśnie na przetargach można trafić dobrą okazję... Poza tym pozostają zawsze ogłoszenia. Np. polecam: http://www.gratka.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 22.06.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Grzegorz, poprosimy o najnowsze fotki Twojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Trochę popstrykam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.06.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Od urodzenia do 13 roku życia mieszkałem 200 metrów od miejsca, gdzie teraz buduję (w pierwszym bloku obok szkoły). "Chodziłem" do swojego obecnego sąsiada na jabłka... Kiedyś mnie gonił jego ojciec... Nie przypuszczałem, że powrócę w te tereny. Pierwsza szkoła, pierwsza religia, pierwsza miłość... Ech, kiedy to było? Grzegorz gratuluje 2200 postu na tym naszym forum Jak na zalozyciela przystalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.06.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 ...Grzegorz gratuluje 2200 postu na tym naszym forum Jak na zalozyciela przystalo ... Czyżbyś mnie zachęcał do większej aktywności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.06.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 No ba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 22.06.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Od urodzenia do 13 roku życia mieszkałem 200 metrów od miejsca, gdzie teraz buduję (w pierwszym bloku obok szkoły). "Chodziłem" do swojego obecnego sąsiada na jabłka... Kiedyś mnie gonił jego ojciec... Nie przypuszczałem, że powrócę w te tereny. Pierwsza szkoła, pierwsza religia, pierwsza miłość... Ech, kiedy to było? Fajnie tak wracać w miejsca z którymi wiążą się miłe wspomnienia... też mam kilka takich miejsc... - mam nadzieję, że mój syn będzie miał tego typu wspomnienia z miejsca gdzie teraz mieszkamy.... A tak w ogóle - Grzegorz - na kiedy planujecie przeprowadzkę? No i jak się prezentują meble kuchenne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 23.06.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 u nas z prac wykończeniowych najbardziej aktualne są: znalezienie firmy od alarmów i zainstalowanie całego systemu oraz ubezpieczenie domu (do tej pory mamy ubezpieczony dom jako "dom w budowie" - wymagali tego do kredytu....) - może możecie polecić jakieś firmy? a tak w ogóle to w sobotę robimy parapetówę... - oj, będzie się działo - byle pogoda dopisała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmalec 23.06.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 na twoim miejscu tak bym się nie chwalil, bo możesz mieć wieeelu niezapowiedzianych gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 23.06.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 ubezpieczenie domu (do tej pory mamy ubezpieczony dom jako "dom w budowie" - wymagali tego do kredytu....) - może możecie polecić jakieś firmy? Szczegoly na priv a tak w ogóle to w sobotę robimy parapetówę... - oj, będzie się działo - byle pogoda dopisała.... No to sie bedzie dzialo.Pewnie nawet tu u mnie bedzie slychac gmalec fajnie ten Twoj domek wyglada z tym czerownym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmalec 24.06.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 robią mi teraz elektrykę, mam nadzieję że kable nie dostaną "nóg". Mial ktoś jakieś przykre doświadczenia z kradzieżą na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.06.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Mial ktoś jakieś przykre doświadczenia z kradzieżą na budowie? Grzegorzowi plot nog dostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.06.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Łomatko!!! Ale mnie przestraszyłeś! W pierwszej chwili pomyślałem, że wcięło moje blachy bo nie byłem dzisiaj na budowie. A "nóg" to dostała kiedyś siatka ogrodzeniowa, później rozpruto budę budowlaną i skradzion kranik za 7 zł i licznik energii elektrycznej a przy okazji zrobiono zwarcie sąsiadowi. No i ktoś też się przymierzał do okna połaciowego ale poznałem i zdemontowałem... Odkąd mam ochronę- mam święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.06.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Łomatko!!! Ale mnie przestraszyłeś! W pierwszej chwili pomyślałem, że wcięło moje blachy bo nie byłem dzisiaj na budowie No to melduje poslusznie ze ogrodzenie stoi. Dane z godziny 14 Tylko cos okoliczne dzialki cokolwiek zarosly. I niedlugo nie bedzie widac Twojej z drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 25.06.2005 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Adam - na jesień jak toto wyschnie to podjaramy i znowu będziesz miał wgląd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 25.06.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Niech Was ręka Boska broni! W tych zaroślach żyją kuropatwy, bażanty i zające! Przyzwyczaiłem się już do nich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 25.06.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Niech Was ręka Boska broni! W tych zaroślach żyją kuropatwy, bażanty i zające! Przyzwyczaiłem się już do nich! Spokojnie,spokojnie Jeszcze by Ci sie chalupka osmalila i dopiero by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 29.06.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Hej - czyżby po zakończeniu szkoły dzieciaki wygnały Was od komputerów że tak nikt nic nie pisze ? Klawiaturki w dłoń i proszę zasilać forum wieściami z różnych rejonów Zagłębia "Pogoria" juz napełniona ? - mozna się kąpać ? Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.06.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Hej - czyżby po zakończeniu szkoły dzieciaki wygnały Was od komputerów że tak nikt nic nie pisze ? Klawiaturki w dłoń i proszę zasilać forum wieściami z różnych rejonów Zagłębia "Pogoria" juz napełniona ? - mozna się kąpać ? Pozdrowienia dla wszystkich. Mnie niema kto odganiac Zagladam tu czasami ale taka posucha ze nawet niema do kogo klawiszy uzyc Z mojej strony Pogoria juz prawie zalana.Tzn nie wiem ile dokladnie ma byc tej wody ale juz jest sporo.Mozna sie spokojnie kapac Teraz nawet tam za bardzo nie chodze - za goraco i psia nie chce lazic.Ciepelko jej cokolwiek. A z budowlanych spraw.To w lipcu bedziemy robili wylewke we wiacie. Moze malowali chalupke - tylko jak na razi ejest problem z kolorem No i moze ogrodzenia dalszy ciag. Ale najwazniejsze to zrobic dach na magazynie.Jak byla wichura w styczniu to zerwalo kilka.Prowizorycznie jest zrobione.Ale trzeba zrobic na gotowo. To by bylo tyle meldunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts